Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ποιό Είναι Το Πλουσιότερο Μανεκέν Στον Κόσμο;

Το διάσημο μανεκέν από τη Βραζιλία, Ζιζέλ Μπούντχεν εξακολουθεί να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων στον κόσμο, με αποδοχές που εκτιμάται ότι το 2007 έφτασαν τα 35 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Forbes.
Η 27χρονη καλλονή, το συμβόλαιο της οποίας ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών εσωρούχων έληξε στα τέλη του 2007, εξακολουθεί να έχει συμβόλαια με άλλες 20 εταιρείες, στην πλειοψηφία τους καλλυντικών, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Forbes.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μια Γερμανίδα καλλονή, η Χάιντι Κλουμ 34 χρόνων, και μητέρα τριών παιδιών με 14 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, κυρίως χάρη σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει και έχει και τη παραγωγή της.
Η βρετανίδα επίσης 34χρονη Κέιτ Μος φιγουράρει στην τρίτη θέση με 7,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως λίγο περισσότερα από την τέταρτη στη σειρά την 26χρονη Βραζιλιάνα Αντριάνα Λίμα που κερδίζει 7 εκατομμύρια και την Ολλανδέζα Ντούτζεν Κρόες με 6 εκατομμύρια δολάρια, κατά το Forbes.

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : http://news247.gr/a/5!46809
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε Ο Τρόπος Να Τρώμε Χωρίς Να Παχαίνουμε!




Αυστραλιανοί επιστήμονες, πιστεύουν ότι βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον «πόλεμο» κατά της παχυσαρκίας, χωρίς να χρειαστεί να κόψουν το φαγητό.
Οι επιστήμονες από τη Μελβούρνη, ανακάλυψαν ότι με ειδικούς χειρισμούς που έκαναν στα κύτταρα ποντικιών, κατάφεραν να αυξήσουν την ταχύτητα του μεταβολισμού τους. Μετά την αφαίρεση ενός συγκεκριμένου ενζύμου, παρατήρησαν ότι τα ποντίκια μπορούσαν να καταναλώνουν την ίδια ποσότητα τροφής όπως άλλα ποντίκια αλλά να καίνε περισσότερες θερμίδες και ως εκ τούτου να παίρνουν λιγότερο βάρος.
Συγκεκριμένα, τα ποντίκια από τα οποία είχε αφαιρεθεί το ένζυμο «angiotensin converting enzyme» (ACE), ήταν κατά μέσο όρο 20% πιο ελαφριά από τα κανονικά ποντίκια και είχαν έως και 60% λιγότερο σωματικό λίπος.
Εξαιτίας του μεταβολισμού τους που λειτουργεί με μεγαλύτερους ρυθμούς, φαίνεται ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη καθώς ο οργανισμός τους επεξεργάζεται γρηγορότερα τη ζάχαρη.
Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν φάρμακα που εξασθενούν τη δράση του ACE στους ανθρώπινους οργανισμούς και χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν την υψηλή πίεση.
Η ερώτηση τώρα είναι, αν οι πρακτικές αυτές θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ιστοσελίδα του BBC, που φιλοξενεί την είδηση, μεταφέρει την άποψη του dr Ian Campbell, που είναι διευθυντής φιλανθρωπικού ιδρύματος και ο οποίος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη έρευνα «ενδιαφέρουσα» αλλά τονίζει ότι αυτή έχει αποτελέσματα μόνο στα ποντίκια.
Προσθέτει επίσης ότι παρά το ότι τα φάρμακα που περιέχουν ανασταλτικούς παράγοντες του ACE χρησιμοποιούνται ευρέως για να καταπολεμηθεί η υψηλή πίεση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι –ακόμα και σε μεγάλες δόσεις- μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους στους ανθρώπους ενώ τονίζει ότι μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες.
Συγκεκριμένα ο dr Campbell τονίζει ότι «η υπόσχεση ότι θα μπορεί κάποιος να τρώει περισσότερο και να μην παχαίνει, είναι μάλλον αδύνατο να εκπληρωθεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από το συνδυασμό υγιεινής διατροφής και άσκησης».
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Health/World/196938.html
Διαβάστε περισσότερα...

Καρδιά Μου Δεν Είμαι Ο Γκουσγκούνης !!



Μια γυναίκα, στις ΗΠΑ, συνελήφθη από την αστυνομία όταν επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον του φίλου της επειδή νόμιζε πως είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό!


Το θύμα είπε ότι όλα ξεκίνησαν όταν παρακολουθούσαν μια βιντεοταινία μαζί με την φίλη του και ξαφνικά η κοπέλα τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής της ταινίας!


«Μου είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και με απειλούσε,» είπε ο νεαρός.


Σε κάποια στιγμή ο νεαρός διέφυγε και χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε την άμεση δράση.


Η 20-χρονη Amanda Moya τον είχε τραυματίσει στο πρόσωπο με το μαχαίρι και του είχε δαγκώσει το στήθος.


Τελικά η αστυνομία συνέλαβε την μαινόμενη κοπέλα με την κατηγορία της βιαιοπραγίας και χρήσεως φονικού οργάνου.




Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13109&subid=2&tag=7145&pubid=914573
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ηλιοκαμένα Κοτόπουλα ! !







Μία μοναδική εφαρμογή έχει βρει η ηλιακή ενέργεια στην Ταϊλάνδη, καθώς η ανακάλυψη ενός ντόπιου εφευρέτη, που χρησιμοποιεί τις ηλιακές ακτίνες για να ψήνει κοτόπουλα στο κατάστημά του στον αυτοκινητόδρομο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρουν ιαπώνων ερευνητών!
Με την θερμοκρασία, αλλά και τις τιμές των καυσίμων, να ανεβαίνει θεαματικά σε όλον τον κόσμο, το κοτόπουλο του Σίλα Σουτχαράτ που ψήνεται από ηλιακές ακτίνες στον αυτοκινητόδρομο στην πόλη Πετσαμπούρι, 90 χλμ νοτιοδυτικά της Μπαγκόγκ, κίνησε πρόσφατα το ενδιαφέρον Ιαπώνων, που ενδιαφέρονται να μάθουν τις τεχνικές ψησίματός του, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Μπανγκόκ Ποστ.
Ο 50χρονος Σίλα έχει τελειοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο, φτιαγμένο από πολλούς μικρότερους καθρέπτες, το οποίο κάθε πρωΐ συλλέγει τις ηλιακές ακτίνες αντανακλώντας τες προς τα κοτόπουλά του.
Ο ταϊλανδός καινοτόμος, που αποδίδει το γαστρονομικό - επιστημονικό του επίτευγμα σ’ ένα πείραμα που είχε κάνει μ’ έναν μεγεθυντικό φακό, όταν ήταν παιδί, δηλώνει πως ο ήλιος μπορεί να ψήσει ένα κοτόπουλο 1,6 κιλών σε 10’. Κατά μέσον όρο ψήνει 50 κοτόπουλα κάθε πρωΐ, τα οποία πουλά έναντι 160 μπαχτ (5 δολάρια) το καθένα.
Εκτός του ότι η χρήση της ηλιακής ενέργειας του κάνει οικονομία στα καύσιμα, ο Σίλα παραδέχεται πως καθημερινά εργάζεται μόνον από τις 07.00 έως τις 11.00, ενώ του παίρνει διπλάσιο χρόνο όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13100&subid=2&tag=8051&pubid=884400
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Ρώσικη Ρουλέτα

Ένας άντρας, από την Ρωσία, βρέθηκε να έχει ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη του και το κατάλαβε μόνο όταν επέστρεψε σπίτι και το είδε η σύζυγος του!
Ο κύριος Yuri Laylin είχε βγει με φίλους και έπαιζαν μια παραλλαγή του παιχνιδιού της ρωσικής ρουλέτας σε ένα μπαρ καθώς τα έπιναν. Στο παιχνίδι αυτό ένας παίκτης με δεμένα τα μάτια προσπαθεί να «μαχαιρώσει» τους άλλους παίκτες καθώς χορεύουν και πίνουν μεγάλες ποσότητες βότκα!

Ο 53-χρονος άντρας είπε πως δεν είχε καταλάβει πως ο φίλος του τον είχε μαχαιρώσει αφού δεν πονούσε καθόλου όταν επέστρεφε σπίτι του! «Είχα πιει καμπόσα ποτά και θυμάμαι ότι παίζαμε κάποιο παιχνίδι και ο φίλος μου κρατούσε μαχαίρι. Ήρθα σπίτι έπεσα για ύπνο και ξύπνησα από τα ουρλιαχτά της γυναίκας μου. Τότε μόνο κατάλαβα τι είχε συμβεί,» δήλωσε ο κύριος Yuri Laylin.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και οι γιατροί είπαν πως το μαχαίρι είχε εισχωρήσει περίπου 10 εκατοστά στην πλάτη του χωρίς να χτυπήσει ζωτικό όργανο. «Προφανώς το αλκοόλ που είχε καταναλώσει συμπεριφέρθηκε ως αναισθητικό αφού αλλιώς θα είχε τρομερούς πόνους,» είπε ο γιατρός που τον περιέθαλψε.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13100&subid=2&tag=8051&pubid=884629
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Νέα Δεδομένα Στα Συμπληρώματα Διατροφής





Αυξάνουν τη θνησιμότητα τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες, σύμφωνα με έρευνα σε 230.000 ανθρώπους
Τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες, τα οποία λαμβάνονται από εκατομμύρια ανθρώπους με την ελπίδα να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους, μπορεί αντιθέτως να αυξάνουν το ποσοστό θνησιμότητας σε ορισμένες περιπτώσεις, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.
Οι επιστήμονες επανεξέτασαν 67 έρευνες, που έχουν γίνει σε 230.000 ανθρώπους, για να δουν αν οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής.
Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους έδειξαν ότι η βιταμίνη C, η οποία λαμβάνεται συχνά σε μια προσπάθεια πρόληψης των κρυωμάτων, δείχνει να μην έχει ούτε θετικά ούτε αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο οι βιταμίνες Α και Ε, που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να δυναμώνουν τα οστά και να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, έδειξαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, όπως και οι Καροτίνες-Β, οι οποίες λαμβάνονται για υγιή όραση.
«Το συμπέρασμα είναι ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τη χρήση αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων στον εν γένει υγιή πληθυσμό ούτε στους ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις», δήλωσε ο Γκόραν Μπιελάκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης στη Δανία.
«Δεν μπορέσαμε να βρούμε στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι η λήψη αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων μειώνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας σε υγιείς ανθρώπους ή ανθρώπους που νοσούν από διάφορες ασθένειες», σημείωσε.
«Τα πορίσματα της έρευνάς μας έδειξαν ωστόσο ότι οι άνθρωποι στις ομάδες δοκιμής που λάμβαναν τις αντιοξειδωτικές Καροτίνη-Β, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε παρουσίαζαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι επίσης «δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι η βιταμίνη C και το σελήνιο μπορεί να έχουν θετική ή αρνητική επίδραση».
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προωθούνται ως ουσίες που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες θεωρούνται ικανές να προκαλέσουν ζημιά στον εγκέφαλο και άλλους ιστούς.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανταποκριθούν στις διατροφικές τους ανάγκες λαμβάνοντας μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
«Θα πρέπει να προσέχουμε τη χρήση υψηλών δόσεων καθαρών συμπληρωμάτων βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, καθώς ο αντίκτυπός τους μακροπρόθεσμα στην υγεία δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί πλήρως και δεν μπορεί να υποτεθεί ότι είναι ακίνδυνες», πρόσθεσε.
Ορισμένοι από τη βιομηχανία βιταμινών επέκριναν την επιλογή των μελετών που επανεξετάστηκαν από τον Μπιελάκοβιτς, λέγοντας ότι αυτές επικεντρώνονταν στη μείωση της θνησιμότητας κι όχι στα πλεονεκτήματα που καταγράφονται σε άλλες μελέτες.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ



Πηγή : www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/04/2008_229689
Διαβάστε περισσότερα...

Είμαστε Μια Μεγάλη Οικογένεια




Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα, η Καναδέζα Σελίν Ντιόν και η Βρετανίδα Καμίλα, η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, είναι συγγενείς. Μακρινές βέβαια, ενδεχομένως παρά πολύ μακρινές, αλλά συγγενείς. Κατάγονται και οι τρεις τους από έναν Γάλλο μαραγκό, ονόματι Ζακαρί Κλουτιέ.



Αυτόν τουλάχιστον αποκάλυψε ως κοινό πρόγονο η διερεύνηση του γενεαλογικού τους δένδρου, από την ιστοσελίδα ancestry.co.uk, η οποία έφθασε μέχρι το έτος 1621. Κι ενώ άθελά του κάποιος οδηγείται στο συλλογισμό τι κοινό μπορεί να έχει η Μαντόνα με την Καμίλα, για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος της εν λόγω ιστοσελίδας σπεύδει με τη σειρά του να δώσει την απάντηση: αποκαλύπτει πόσο πραγματικά απρόβλεπτη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η ανασκαφή του οικογενειακού δένδρου, καθώς μπορεί να σε οδηγήσει εκεί ακριβώς όπου δεν φαντάζεσαι. Μήπως να αρχίσουμε το ψάξιμο; Ποτέ δεν ξέρεις, ποιος μπορεί να είναι συγγενής σου. Αλλωστε τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε...




Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_17/04/2008_266845
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Πούτιν Ο Καρδιοκατακτητής





Με σιγή ιχθύος «απαντά» το Κρεμλίνο στο παγκόσμιο «σούσουρο» που ξεσήκωσε η αποκάλυψη της «Μοσκόβσκι Κορεσποντέντ».




Σύμφωνα με τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα, ο 55χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήλεψε τη δόξα του Νικολά Σαρκοζί και αποφάσισε να... ανανεώσει τη συζυγική παστάδα. Προ διμήνου πήρε διαζύγιο από τη σύντροφο της ζωής του, Λουντμίλα -ύστερα από 25 χρόνια κοινού βίου- και τον Ιούνιο παντρεύεται μια 25χρονη Ολυμπιονίκη της γυμναστικής και βουλευτή του κόμματός του, «Ενωμένη Ρωσία».


Ο γάμος (υποτίθεται πως) θα γίνει σε ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης, στις 15 Ιουνίου.
Η φερόμενη ως δεύτερη κυρία Πούτιν, Αλίνα Καμπάγεβα, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στη ρυθμική γυμναστική στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 και χρυσό στην Αθήνα τέσσερα χρόνια αργότερα.
Στο παλμαρέ της λάμπουν ακόμη παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις, αλλά υπάρχει και μια σκιά: πιάστηκε ντοπαρισμένη με τη διουρητική ουσία «φουροσεμίδη» στους Αγώνες Καλής Θέλησης ΗΠΑ - Ρωσίας, που έγιναν το 2000 στο Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης.
Εναν χρόνο αργότερα της αφαιρέθηκαν τα μετάλλια, παρότι η υπεύθυνη της ρωσικής ομάδας, Ιρίνα Βίντερ, μίλησε για «λάθος ενός φυσιοθεραπευτή, που αγόρασε «πειραγμένο» συμπλήρωμα διατροφής από αμερικανικό φαρμακείο»...
Στο μόντελινγκΤο 2004 η Καμπάγεβα εγκατέλειψε τον αθλητισμό και ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και τον κινηματογράφο. Την κέρδισε όμως η πολιτική, αφού στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμπεριλήφθηκε στις λίστες της «Ενωμένης Ρωσίας», μαζί με άλλες καλλονές από τον χώρο του αθλητισμού και της σόουμπιζ.
Οι κακές γλώσσες στη Μόσχα λένε ότι ο Πούτιν την «πολιορκούσε» από το 2005, όταν τη διόρισε αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Νεολαίας.
Πράγματι, η «Μοσκόβσκι Κορεσποντέντ» αφήνει να εννοηθεί πως το ειδύλλιο του «Τσάρου» με την ολυμπιονίκη έμεινε κρυφό για αρκετό διάστημα, ώστε να βγει και το δικό της διαζύγιο. Προσθέτει, εξάλλου, πως οι κόρες του ζεύγους Πούτιν είναι αρκετά μεγάλες και θα το ξεπεράσουν.
Η μία είναι παντρεμένη στο Μονακό και η άλλη ολοκληρώνει σύντομα τις σπουδές της. Οσο για την 50χρονη Λουντμίλα Πούτινα (μια πανέμορφη ξανθιά αεροσυνοδός, την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε ο Βλαντιμίρ στις αρχές του 80) αναμένεται να συμπεριφερθεί με την αξιοπρέπεια και τη διακριτικότητα που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια στο Κρεμλίνο.
Λάτρης των σπορ, ρέκτης των πολεμικών τεχνών και συνηθισμένος να εκθέτει στον φακό τους καλοσχηματισμένους του μύες, ο απερχόμενος πρόεδρος και μελλοντικός πρωθυπουργός της Ρωσίας καλύπτει θαυμάσια το ηλικιακό «χάντικαπ» με την Καμπάγεβα.



Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8400&pubid=862465
Διαβάστε περισσότερα...

Μια porn star στην Ιταλική βουλή


Ως άλλη Τσιτσιολίνα, μια ακόμα πληθωρική porn star βάζει υποψηφιότητα και ταράζει τα νερά στην Ιταλική βουλή. Φωτογραφίες με τα γυμνά της πόδια της Milly D'Abbraccio έχουν γεμίσει την αιώνια πόλη και ανεβαζουν την λίμπιντο των αρσενικών φαν της. Εάν εκλεγεί, η porn star υπόσχεται να χτίσει μια ολόκληρη "Love City" λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Βατικανό.



Τι θα περιέχει η "Love City" της Milly D'Abbraccio και ποια η προεκλογική της αφίσα;






Η διάσημη porn star υπόσχεται νέα strip clubs, ερωτικές ντίσκο και sex shop. "Θα είναι όλα καθαρά, καμιά σχέση με πορνεία" σπεύδει να διευκρινίσει η πρωταγωνίστρια ταινιών όπως "Το φιλί της Κόμπρα" και "Δυναμική Νυμφομανής". Η 40χρονη D'Abbraccio ακολουθεί τα βήματα της Ilona Staller, γνωστής και ως "Cicciolina", που έγινε βουλευτής της Ιταλίας την δεκαετία του '80. Η Τσιτσιολίνα άφησε ιστορία με τα ξαφνικά στριπτίζ της και η Μίλλυ δεν σκοπεύει να κρύψει τίποτα.Η D'Abbraccio ελπίζει να επωφεληθεί της κόπωσης των Ιταλών από τους κλασσικούς πολιτικούς. "Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί πια να βλέπουν τα πρόσωπα των πολιτικών" δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς. Γι' αυτό και η Μίλλυ προβάλει τα πόδια της, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα δεξιά.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://nakednews-gr.blogspot.com/2008/04/porn-star.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος Εγκαυμάτων Από Φούρνους Μικροκυμάτων




Κίνδυνος εγκαυμάτων ελλοχεύει για τους καταναλωτές από τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων για βράσιμο νερού ή άλλων υγρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, έγιναν πολλές καταγγελίες που αφορούσαν ατυχήματα από την υπερθέρμανση (απότομος βρασμός) υγρών σε φούρνους μικροκυμάτων. Η ΓΓΚ προτείνει:


1. Πριν τοποθετήσετε υγρά, π.χ. νερό, στον φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε ένα μη μεταλλικό (ξύλινο) αντικείμενο.
2. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σκεύος, του οποίου η εσωτερική επιφάνεια είναι πολύ λεία.
3. Μη θερμαίνετε τα υγρά παραπάνω από τον χρόνο θέρμανσης που προτείνεται.
4. Χτυπήστε ελαφρά μερικές φορές το δοχείο από την εξωτερική πλευρά του με ένα μακρύ στερεό αντικείμενο.
5. Κρατήστε το πρόσωπό σας μακριά από την ανοιχτή πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και από το δοχείο.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=862468
Διαβάστε περισσότερα...

Σενάρια για τσουνάμι στον ελλαδικό χώρο


Σαράντα περιοχές κινδυνεύουν από τσουνάμι στην Ανατολική Μεσόγειο (οι περισσότερες στον ελλαδικό χώρο) σύμφωνα με μελέτη ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου Αιγαίου.
«Τσουνάμι δεν εκδηλώνεται με κάθε σεισμό σε θαλάσσια περιοχή. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλες να πληγούν από τσουνάμι και αυτές ακριβώς τις πιθανότητες προσπαθήσαμε να εκτιμήσουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας) κ. Θεοφάνης Καραμπάς, μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για το έργο CORI. «Πρόκειται για σενάρια που μπορεί να μην υλοποιηθούν ποτέ, αλλά οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η ομάδα του κ. Καραμπά μελέτησε για περίπου δύο χρόνια εντοπισμένες από την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία θαλάσσιες περιοχές με ρήγματα ή κατολισθήσεις. Τέτοιες περιοχές ήταν στον Βόρειο Ευβοϊκό, στον Κορινθιακό, στις Κάρπαθο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, στα ΝΑ της Κρήτης, Κύθηρα, ΝΔ Πελοποννήσου κ. ά.
Οι ερευνητές εφάρμοσαν διάφορα επιστημονικά μοντέλα και εντόπισαν τις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το δυσμενέστερο σενάριο καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι παράκτιες περιοχές που θα είχαν σοβαρές συνέπειες από ένα τσουνάμι τελικά θα ήταν πολλές», ανέφερε ο κ. Καραμπάς. Καθώς τα μοντέλα είναι ακόμη σε φάση επεξεργασίας, ο κ. Καραμπάς απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένες περιοχές. Ο ίδιος εκτιμά ότι ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σχετικά με τα τσουνάμι δεν θα μπορούσε να καλύψει όλες τις περιοχές του Αιγαίου. Στον ελληνικό χώρο, από τους ιστορικούς χρόνους, έχουν καταγραφεί δεκάδες μικρά και μεγάλα τσουνάμι (στο βιβλίο των Βασίλη και Κατερίνας Παπαζάχου αναφέρονται πάνω από 80 στην Ανατολική Μεσόγειο). Ορισμένα ήταν πολύ καταστροφικά, ενώ το πιο εντυπωσιακό από τα σχετικά πρόσφατα είναι εκείνο που προκλήθηκε από τα 7,5 R, το 1956, στην Αμοργό.
Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο κ. Μ. Κορρές από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ανέφερε ότι το Κέντρο έχει αναπτύξει ειδικό μοντέλο με το οποίο μπορεί να προβλεφθεί προς τα πού θα κινηθεί ενδεχόμενη πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο Sea Diamond στη Σαντορίνη (είχε εφαρμοστεί και το πρώτο διάστημα μετά το ναυάγιο).
Ακόμη, η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε χθες, απέκτησε ένα «ηλεκτρονικό μάτι» στον τομέα της θαλάσσιας ρύπανσης και της μελέτης των επιφανειακών ρευμάτων στο Βόρειο Αιγαίο, μέσω ειδικού ραντάρ που έχει τοποθετηθεί στη Λήμνο.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100008_15/04/2008_266532
Διαβάστε περισσότερα...

Καλύτερη η Χειραψία



Ο χαιρετισμός με ανταλλαγή φιλιών δεν ταιριάζει στους Βρετανούς εργαζόμενους. Οι τελευταίοι προτιμούν την «ασφαλέστερη» χειραψία από τα αβέβαια και άβολα φιλιά, που άλλωστε συνηθίζονται σε πιο «θερμά» κλίματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε εταιρεία ευρέσεως εργασίας, οι Βρετανοί εργαζόμενοι νιώθουν εντελώς άβολα, μπροστά στο ενδεχόμενο να ανταλλάξουν φιλί με άτομα, που γνωρίζουν για πρώτη φορά. Εν προκειμένω είναι διασκεδαστικά όσα κυρίως αγχώνουν τους Βρετανούς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο: δεν ξέρουν ποιο μάγουλο να προσφέρουν, ή κοκκινίζουν και μόνο στη σκέψη ότι θα φιλήσουν, ή ακόμη χειρότερα φοβούνται ότι μπορεί να κουτουλήσουν το κεφάλι τους με το κεφάλι του αποδέκτη του φιλιού τους. Εν ολίγοις, δηλαδή, δεν διαθέτουν τη φυσική χάρη και άνεση των μεσογειακών τύπων, η οποία πάντως οφείλεται στη διαρκή επανάληψη και τη συχνότητα των σχετικών εικόνων. Οπότε κι εκείνοι (οι Βρετανοί) αφήνουν τη... χάρη στους άλλους κι επιλέγουν την οπωσδήποτε ασφαλέστερη χειραψία. Κι ίσως να μην έχουν εντελώς άδικο.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_16/04/2008_266689
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Αναγνωρίζονται τα πτυχία κολεγίων




Πολύ σύντομα, πιθανόν εντός του Μαΐου, οι Βρυξέλλες θα «βγάλουν από τη μέση» της συζήτησης το άρθρο 16 του Συντάγματος, λύνοντας τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για να προχωρήσει στην αναγνώριση των κολεγίων.
Αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΤ αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της νομοθετικής ρύθμισης για την αξιολόγηση των κολεγίων, την οποία θα προωθήσει στη Βουλή το καλοκαίρι, όταν τα φοιτητικά «στρατεύματα» θα έχουν καταλύσει στα ελληνικά νησιά. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Προεδρικό Διάταγμα για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας (36/2005), που επιβάλλει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. την αυτόματη επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων δικαιόχρησης (franchising). Είναι τα πτυχία που χορηγούν ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στους σπουδαστές ελληνικών κολεγίων, με τα οποία διατηρούν συνεργασίες.
Τις ραγδαίες εξελίξεις θα πυροδοτήσει η απάντηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο προδικαστικό ερώτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας εάν η Ελλάδα νομιμοποιείται να αρνείται επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους ευρωπαϊκών ιδρυμάτων με την επίκληση «σχετικής γενικής διάταξης της νομοθεσίας της». Η «γενική διάταξη» που κρύβεται πίσω από την αόριστη διατύπωση του ΣτΕ δεν είναι άλλη από το άρθρο 16 του Συντάγματος. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας ανακάτεψε γερά την κατσαρόλα της Ε.Ε., ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να λύσει τη μεγάλη διαφορά των Βρυξελλών με τα κράτη-μέλη για τα όρια ισχύος των εθνικών Συνταγμάτων έναντι του Κοινοτικού Δικαίου. Καλά ενημερωμένες πηγές του ΕΤ αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας ροκάνισε το χρόνο από τον Οκτώβριο, που άρχισε η υποχρεωτική ισχύς της Οδηγίας για το σύνολο των χωρών της Ε.Ε., περιμένοντας μία και μοναδική εξέλιξη: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να κόψει το γόρδιο δεσμό του Συντάγματος.
Η υπόθεση συνεκδικάστηκε τον Ιανουάριο λόγω συνάφειας με την προσφυγή της Ε.Ε. κατά της Ελλάδας για πλημμελή εφαρμογή της προηγούμενης Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων (89/48). Οι αριθμοί των δύο υποθέσεων δεν περιλαμβάνονται στο πινάκιο του Απριλίου. Η ελληνική πλευρά κρέμεται από τα πινάκια του Μαΐου και του Ιουνίου.
Ο αρμόδιος για την Παιδεία Επίτροπος της Ε.Ε., κ. Γ. Φίγκελ, γνωρίζει πολύ καλά τι λέει όταν στη συνέντευξή του στον ΕΤ δηλώνει «τα Συντάγματα δεν είναι χαραγμένα σε πέτρα». Ο Ελληνας υπουργός, κ. Ευρ. Στυλιανίδης, αφιέρωσε ώρες στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο για να εξηγήσει στον κ. Φίγκελ το ελληνικό πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Οι δυο τους συνεννοήθηκαν απολύτως για τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτεί η υπόθεση των κολεγίων, όπως αποδείχθηκε από την ανοχή που έδειξαν οι Βρυξέλλες όλο το προηγούμενο διάστημα στην καθυστέρηση της ελληνικής πλευράς να εφαρμόσει την ανατρεπτική Κοινοτική Οδηγία.
Σημάδια ανυπομονησίας δείχνουν όμως οι Βρετανοί, οι οποίοι διατηρούν ζωτικά συμφέροντα στην ελληνική αγορά άτυπης εκπαίδευσης και βιάζονται να τα προωθήσουν. Η πελατεία διστάζει όσο παραμένει ανοιχτή η εκκρεμότητα της αναγνώρισης.

Βρετανική ενόχληση για την ελληνική αντιμετώπιση
Τα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας δεν θα διακινδύνευαν ποτέ το κύρος τους συμμετέχοντας σε συνεργασίες με κέντρα ελευθέρων σπουδών χαμηλών προδιαγραφών. Ηταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας κ. Μπιλ Ράμελ κατά τη χθεσινή ομιλία του στο IST College για να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που ασκείται εντός των ελληνικών συνόρων σε βάρος των συνεργασιών τύπου δικαιόχρησης (franchising) που διατηρούν βρετανικά Πανεπιστήμια με ελληνικά κολέγια. Ο κ. Ράμελ εξέφρασε τη δυσφορία της βρετανικής πλευράς για την άρνηση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τα τριετή «bachelors» ως ισότιμα με τα ελληνικά πτυχία. Επικαλούμενος επίσημα στατιστικά στοιχεία, υπογράμμισε ότι παρά τα προσκόμματα που συναντούν τα βρετανικά πτυχία στην ελληνική επικράτεια, ουδόλως έχει μειωθεί ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών που επιλέγουν τη χώρα του για σπουδές. Σύμφωνα με τον κ. Ράμελ, περίπου 16.500 Ελληνες μεταναστεύουν κάθε χρόνο στη Βρετανία. «Εχουμε», είπε, «προβλήματα με την αναγνώριση από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας επιβραβεύει τους πτυχιούχους μας». Ο κ. Ράμελ ωστόσο δεν εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών και ειδικότερα των βρετανικών ιδρυμάτων στην παγκόσμια κατάταξη. Στα καλύτερα 50 Πανεπιστήμια του κόσμου μόνο 9, τόνισε, είναι ευρωπαϊκά και από αυτά τα βρετανικά είναι 7.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=32806

Διαβάστε περισσότερα...