Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Οι Περιβαλλοντικές Αλλαγές Απειλούν Τα Κοάλα.

Θύματα των κλιματικών αλλαγών είναι και τα κοάλα της Αυστραλίας, όπως αποκάλυψε έρευνα αυστραλιανών επιστημόνων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα φύλλα του ευκάλυπτου που αποτελούν τη βασική τροφή των κοάλα και άλλων ζώων θα υποστούν αλλοιώσεις και θα γίνουν σαν δέρμα εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.
Σύμφωνα με τον Ιβάν Λόουλερ, ερευνητή στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, το διοξείδιο του άνθρακα μειώνει το άζωτο και άλλα θρεπτικά στοιχεία που βρίσκονται στα φύλλα του ευκαλύπτου και αυξάνουν τις τανίνες, φυσικές τοξίνες. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγάλη μείωση των επιπέδων της πρωτεΐνης στα φύλλα του ευκάλυπτου γεγονός που αναγκάζει τα κοάλα και άλλα ζώα να τρώνε περισσότερα, χαμηλής θρεπτικής αξίας φύλλα ευκάλυπτου για να επιβιώσουν.
«Η ζωή θα γίνει πολύ δύσκολη για τα κοάλα» δήλωσε ο καθηγητής Μπιλ Φόλεϊ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, ενώ ο δόκτωρ Λοουερ τόνισε ότι «υπάρχει μια πολύ λεπτή ισορροπία στη διατροφική αλυσίδα των ζώων αυτών και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες».


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Environment/Australia/194080.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πλανήτης Εκπέμπει S.O.S.

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για το Βόρειο Πόλο, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτό το καλοκαίρι ίσως λιώσουν προσωρινά οι πάγοι. Πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα σύγχρονα χρόνια και θα σημάνει μια ακόμη υποχώρηση της αρκτικής παγονησίδας τα τελευταία δέκα χρόνια.
«Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει πλέον πάγος στο Βόρειο Πόλο στα τέλη του καλοκαιριού, κάτι που εξηγείται από το γεγονός ότι ο πόλος είναι στο εξής καλυμμένος από ένα λεπτό στρώμα πάγου» δήλωσε ο Μαρκ Σερέζε, επιστήμονας στο αμερικανικό εθνικό κέντρο χιονιού και στην Μπάουλντερ, στο Κολοράντο.
Και πρόσθεσε ότι «είναι πιθανό στα μέσα Σεπτεμβρίου τα ιστιοφόρα να μπορούν να ταξιδεύουν από την Αλάσκα στο Βόρειο Πόλο», για να τονίσει ότι «το λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο Πόλο έχει ήδη συμβεί στην ιστορία της Γης, αλλά οπωσδήποτε όχι στους σύγχρονους χρόνους».
Σχολιάζοντας τις παρατηρήσεις των επιστημόνων τα δέκα τελευταία χρόνια, ανέφερε ότι υπάρχει μια τεράστια μείωση των αρκτικών πάγων - ιδίως τα τρία τελευταία χρόνια - και ότι αυτή η μακροχρόνια τάση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον πάγος το καλοκαίρι στον Αρκτικό Ωκεανό από τώρα έως το 2030.
Έως πριν από μερικά χρόνια, αυτό το σενάριο αναμενόταν να συμβεί ανάμεσα στο 2050 και το 2100, είπε και πρόσθεσε: «Είμαι ωστόσο έκπληκτος που αυτό μπορεί να συμβεί τόσο γρήγορα. Πριν από πέντε χρόνια δεν θα μπορούσα ούτε καν να το φανταστώ».
«Από μία επιστημονική άποψη, ο Βόρειος Πόλος είναι ένα σημείο όπως ένα άλλο στην υδρόγειο, όμως το γεγονός ότι ο πάγος μπορεί να λιώσει πλήρως (ακόμη και για λίγο) έχει ένα ισχυρό συμβολικό νόημα στη λαϊκή φαντασία» κατέληξε ο Μαρκ Σερέζε.

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Environment/World/203761.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Τα Τσούζουν Πριν Την Πτήση Οι Ινδοί Πιλότοι.

Περίπου 50 πιλότοι καθηλώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία καθώς διαπιστώνεται ότι έχουν καταναλώσει αλκοόλ πριν από μια πτήση, έγινε γνωστό από τις αεροπορικές αρχές της χώρας. Ο γενικός διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι δεκάδες πιλότοι διαπιστώνεται κάθε χρόνο στη διάρκεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας ότι έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Η Ινδία είναι μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες στον τομέα των αερομεταφορών με δεκάδες νέες εταιρίας να ανταγωνίζονται η μια την άλλη καθημερινά, με αποτέλεσμα συχνά να καλούνται οι πιλότοι να πετάξουν σχεδόν την τελευταία στιγμή. Σήμερα οι πιλότοι εμπορικών πτήσεων στην Ινδία υπολογίζονται σε 4.500-5.000 και περίπου 2.500 είναι εκπαιδευόμενοι. Οι κανονισμοί της πολιτικής αεροπορίας προβλέπουν ότι οι πιλότοι δεν θα πρέπει να καταναλώνουν αλκοόλ τουλάχιστον 12 ώρες πριν από μια πτήση.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.pathfinder.gr/world/news/487834.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνανε Τα Περιστέρια Βαποράκια .

Εμβρόντητοι έμειναν οι υπεύθυνοι φυλακών στη Βραζιλία, όταν διαπίστωσαν με ποιο τρόπο κρατούμενοι προμηθεύονται ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Οι έγκλειστοι λάμβαναν από συνεργούς τους τις παράνομες ουσίες και τα κινητά τηλέφωνα, με ταχυδρομικά περιστέρια.
Οι υπεύθυνοι των φυλακών στη Μαρίλια, 450 χιλιόμετρα από το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα οι κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών και κινητά τηλέφωνα. Προσπαθούσαν να βρουν πως τα προμηθεύονταν. Είχαν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, αλλά αποδεικνύονταν αναποτελεσματικά. Ώσπου κάποιος παρατήρησε ότι κάποια περιστέρια πετούσαν με δυσκολία στον χώρο της φυλακής.
Τα περιστέρια διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν ως μεταφορείς ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων. Μια πρακτική που εφαρμόστηκε στην αρχαία Αίγυπτο και την Περσία, χρησιμοποιήθηκε από τους ευφάνταστους Βραζιλιάνους κρατούμενους για να προμηθεύονται ναρκωτικά. Τα περιστέρια τα φρόντιζαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.
Οι υπεύθυνοι της φυλακής στη Μαρίλια διαπίστωσαν ότι σε ένα κελί είχε φτιαχτεί φωλιά για τα ταχυδρομικά περιστέρια, τα οποία αφού εκπαιδεύονταν, τα έπαιρναν συγγενείς των κρατουμένων, εκτός φυλακής. Στη συνέχεια τα περιστέρια επέστρεφαν στη φυλακή μεταφέροντας ναρκωτικά και οτιδήποτε άλλο ήθελαν οι κρατούμενοι.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : www.ant1online.gr/SmallAndCurious/Pages/20086/d0cc62e4-fd39-4359-aec4-72909899b13d.aspx
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Πιλότοι Κοιμήθηκαν Κατά Την Διάρκεια Της Πτήσης.

Ένα αεροπλάνο των ινδικών αερογραμμών Air India "έχασε" τον προορισμό του, το αεροδρόμιο της Βομβάης, επειδή οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Ινδίας, το οποίο η ινδική αεροπορική εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει.

Όπως αναφέρει η ινδική εφημερίδα, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο σε ένα Airbus A-320, που εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι στη Βομβάη μέσω Τζαϊπούρ.

Όμως, "αφού πραγματοποίησαν νυχτερινή πτήση, η κούρασή τους έφτασε στο αποκορύφωμα και οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν μόλις απογειώθηκαν από την Τζαϊπούρ", έχοντας θέσει σε λειτουργία τον "αυτόματο πιλότο", αναφέρει στην εφημερίδα μη κατονομαζόμενη πηγή.

Όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Βομβάης προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή με το πλήρωμα για την έναρξη της διαδικασίας προσγείωσης, δεν έλαβαν απάντηση, καθώς το αεροπλάνο συνέχιζε την πτήση του σε μεγάλο ύψος νοτιότερα προς το αεροδρόμιο της Γκόα.

"Μόνον όταν το αεροπλάνο μπήκε στον εναέριο χώρο της Βομβάης, συνειδητοποίησε ο πύργος ελέγχου ότι οι πιλότοι δεν απαντούσαν", εξηγεί ο μη κατονομαζόμενος ελεγκτής. "Μάλιστα, σκεφτήκαμε μήπως πρόκειται για αεροπειρατεία", συμπλήρωσε.

Τελικά, οι δύο πιλότοι ξύπνησαν όταν ο πύργος ελέγχου αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία τον συναγερμό ασφαλείας μέσα στο πιλοτήριο, κι έκαναν αναστροφή προς το αεροδρόμιο της Βομβάης.

Όταν εκπρόσωπος της Air India ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, παραδέχθηκε ότι το αεροπλάνο έχασε τον προορισμό του. όμως, το γεγονός το απέδωσε σε πρόβλημα επικοινωνίας και χαρακτήρισε ως "μύθευμα" το σχετικό δημοσίευμα.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
ΠΗΓΗ: www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=38581&-V=ikypros&w
Διαβάστε περισσότερα...

Σαιξπηρική Πρόταση Γάμου.

Ένας ερωτοχτυπημένος μεγιστάνας, από την Ουκρανία, προσέλαβε μια ολόκληρη θεατρική ομάδα για μια παράσταση όπου θα πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος με σκοπό να κάνει μια πρόταση γάμου στην καλή του που θα της έμενε ανεπανάληπτη! Ο κύριος Gennady Zaleskiy πλήρωσε περίπου 12.000 ευρώ στην θεατρική ομάδα για να παίξει ο ίδιος τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο με τίτλο «The Romantics» σε θέατρο της περιοχής Zaporozhie. Ο 38-χρονος άντρας κανόνισε για την «θεατρόφιλη» κοπέλα του να παρακολουθήσει την εν λόγω παράσταση σε μια βραδιά εξόδου με τις φίλες της!


Εμφανίστηκε ο ίδιος στην σκηνή φορώντας μάσκα και εκεί που έπρεπε να εκδηλώσει την αγάπη του στην πρωταγωνίστρια αυτός στράφηκε στο κοινό και κοιτώντας στα μάτια την κοπέλα του είπε: «Όχι. Η κοπέλα που αγαπώ ονομάζεται Victoria και κάθεται στην έκτη σειρά. Victoria θα με παντρευτείς; » Φυσικά η απάντηση της Victoria ήταν θετική εν μέσω χειροκροτημάτων και το φινάλε ήταν αίσιο. «Ήταν η πιο ρομαντική κίνηση που έχω δει στην ζωή μου. Μετά από αυτό ξέρω ότι δεν χρειάζομαι κανέναν άλλον στην ζωή μου,» είπε πανευτυχής η Victoria.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13109&subid=2&tag=7145&pubid=1194567
Διαβάστε περισσότερα...

Απέλυσε Όλη Την Εθνική Ποδοσφαίρου Του Ιράκ.

Η πρωταθλήτρια εθνική ομάδα της Ασίας δεν υφίσταται, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας απέλυσε τους παίκτες, τον προπονητή και όλο το προσωπικό, καθώς απέτυχαν να πάρουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
Η ήττα από το Κατάρ με 1-0 πριν από λίγες ημέρες κόστισε στο Ιράκ μια θέση στην επόμενη φάση των προκριματικών για τη διοργάνωση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ο προπονητής, Αντνάν Χαμάντ και ολόκληρη η ομάδα απολύθηκαν, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι δεδομένο για τη συνέχεια της ομάδας.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.goal.com/gr/Articolo.aspx?ContenutoId=752714
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Βούλγαροι Προβλέπουν Κατακόρυφη Αύξηση Της Τιμής Του Γαϊδάρου.

Διπλάσια είναι πλέον η τιμή αγοράς των γαϊδουριών, σύμφωνα με τους κατοίκους του βουλγαρικού χωριού Μποσούλια, κοντά στο Πάζαρτζικ, εξαιτίας της αύξησης της τιμής της βενζίνης.
Σύμφωνα με τον Άνγκελ Μίλκιν, αγρότη της περιοχής, η τιμή για ένα καλό γαϊδούρι έχει εκτοξευτεί στα 1.000 λέβα (περίπου 500 ευρώ) από 500 λέβα που ήταν πριν από λίγο καιρό.
Βάσει, μάλιστα, όσων αναφέρονται στην ιστοσελίδα του "Sofia News Agency", τα γαϊδούρια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ότι τα άλογα, αφού έχουν μεγαλύτερη αντοχή, δουλεύουν περισσότερο και … τρώνε λιγότερο.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.agronews.gr/content/view/37998/48/lang,el/
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Τα Σπίτια Των Ονείρων Μας Θα Προσανατολίζονται Όπου Θέλουμε.



Κάθε όροφος θα κάνει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, μέσα σε μια με τρεις ώρες, πράγμα που θα προσφέρει στον τυχερό ένοικο «απέραντη θέα».
Τη δημιουργία του πρώτου τέτοιου ουρανοξύστη ανακοίνωσε ο γνωστός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Φίσερ. Θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο Ντουμπάι και στη Μόσχα. Τα φουτουριστικά κτίρια θα αλλάζουν σχήμα διαρκώς και «ποτέ δεν θα φαίνονται ίδια», δήλωσε ο Ιταλός αρχιτέκτονας. Ένας «δυναμικός» πύργος 70 ορόφων έχει ήδη εγκριθεί στη Μόσχα, ενώ ένας δεύτερος, με 80 ορόφους και ύψος 420 μέτρα, αναμένεται να λάβει έγκριση στο Ντουμπάι.
Στο πρωτοποριακό κτίριο κάθε όροφος θα περιστρέφεται ανεξάρτητα με ταχύτητα που θα ρυθμίζεται με φωνητική εντολή. Κάθε περιστροφή θα διαρκεί από μία έως τρεις ώρες. Επιπλέον θα είναι οικολογικό, αφού θα είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες, ώστε να καλύπτονται με «πράσινη» ενέργεια όλες οι ανάγκες. Τα σπίτια θα διαθέτουν πισίνες, κήπους αλλά και ανελκυστήρες αυτοκινήτων ώστε ο ένοικος να έχει τη δυνατότητα να παρκάρει έξω από το σπίτι του.
Ο ουρανοξύστης του Ντουμπάι εκτιμάται ότι θα κοστίσει 700 εκατομμύρια δολάρια και προβλέπεται να εγκαινιαστεί το 2010, μόλις ενάμισι χρόνο μετά την έναρξη των έργων. Η εταιρεία του Φίσερ Dynamic Architecture δέχεται ήδη κρατήσεις από υποψήφιους αγοραστές. Τα διαμερίσματα κοστίζουν από 3,7 έως 36 εκατομμύρια δολάρια.




Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγή : www.cosmo.gr/DigitalHome/MiddleEast/203473.html
Διαβάστε περισσότερα...

Η Πιο Πρωτότυπη Μεταφορά Ναρκωτικών.

Σε ολοένα και πιο πρωτότυπους τρόπους καταφεύγουν οι έμποροι ναρκωτικών, προκειμένου να εισάγουν ηρωίνη στη δυτική Κίνα. Υφαίνουν το προϊόν στα χαλιά που από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν…
Πώς γίνεται;


Η ηρωίνη τοποθετείται σε πλαστικά σωληνάκια, τυλιγμένα σε πολύχρωμα νήματα για να μοιάζουν με μαλλί και στη συνέχεια τα νήματα αυτά υφαίνονται με το κανονικό μαλλί.
Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο Σιντζιάνγκ, στα σύνορα με τις δυο αυτές χώρες, κατάσχεσαν τους τελευταίους μήνες περισσότερα από 30 χαλιά, στα οποία υπήρχαν περίπου 50 κιλά ηρωίνης.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/China/203448.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τι Σπουδάσανε Οι 300 Της Βουλής ;

Σύμφωνα με έρευνα, οι «300» της Βουλής έχουν πτυχία πάνω σε παραδοσιακές ειδικότητες, ενώ ελάχιστοι έχουν επιλέξει σπουδές που οδηγούν στα πιο δυναμικά, σύγχρονα επαγγέλματα.
Τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην αγορά βρίσκονται εκτός του ελληνικού Κοινοβουλίου, δείχνει έρευνα που δημοσιεύεται στα «Νέα» της Παρασκευής. Σύμφωνα αυτήν, οι επιλογές που έκαναν οι 300 της Βουλής όταν συμπλήρωναν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο, σήμερα θα οδηγούσαν τους περισσότερους στην ανεργία.
Οι βουλευτές προτίμησαν παραδοσιακές σχολές, όπως η Νομική, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Ιατρική αλλά και η Φιλολογία, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που έκαναν σπουδές πάνω σε καινούργιες ειδικότητες, όπως είναι η Πληροφορική ή το Περιβάλλον.
Δύσκολο να βρουν δουλειά με το πτυχίο τους οι Έλληνες βουλευτές, θεωρεί ότι είναι ο επαγγελματικός σύμβουλος που συμμετείχε στην έρευνα κ. Μιχαλούλης: «Εάν οι 300 της Βουλής έψαχναν σήμερα για δουλειά έχοντας στα χέρια τους το πτυχίο, το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι από αυτούς να δυσκολεύονταν πολύ και ενδεχομένως να έμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το επάγγελμα του δικηγόρου, του γιατρού, του κοινωνιολόγου ή του μαθηματικού περνάει κρίση».
Ένας στους τέσσερις με πτυχίο Νομικής
Πάντως το τμήμα που κέρδισε το ενδιαφέρον των βουλευτών δεν είναι άλλο από τη Νομική, με 84 από τους 300 να είναι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι αυτό το πτυχίο πριν από δύο με τρεις δεκαετίες, εξασφάλιζε επαγγελματική αποκατάσταση και κύρος, όπως αναφέρει ο έτερος επιστήμονας πίσω από την έρευνα κ. Παυλάκος: «Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι 84 από τους 300 επέλεξαν τη Νομική. Και ως έναν βαθμό είναι δικαιολογημένο καθώς την εποχή που συμπλήρωναν το μηχανογραφικό οι νομικές σπουδές είχαν κύρος αλλά προσέφεραν και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση».
Συμπληρώνει δε ότι η πρωτιά του 1ου Επιστημονικού Πεδίου στις επιλογές τους έρχεται σε αντίθεση με τις επιλογές που κάνουν σήμερα οι απόφοιτοι μαθητές, οι οποίοι επιλέγουν τις οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές.
Επίσης δημοφιλή στους βουλευτές πάντως είναι τα Οικονομικά και η Διοίκηση Επιχειρήσεων, με 44 να έχουν ακολουθήσει αυτές τις σπουδές, ενώ 34 έχουν σπουδάσει Ιατρική.
Προτίμησαν τα τμήματα της Αθήνας
«Την τιμητική τους πάντως έχουν τα κεντρικά πανεπιστήμια, αυτά δηλαδή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς σε αυτά επέλεξαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, όχι μόνο οι βουλευτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και αυτοί που εκλέγονται σε άλλες περιφέρειες. Αντίθετα μόνο το 6,6% των βουλευτών πήγαν σε περιφερειακό πανεπιστήμιο», σημειώνει ο κ. Παυλάκος.
Εννιά στους δέκα έμειναν στην Ελλάδα
Όπως δείχνει η έρευνα, εννέα στους δέκα επέλεξαν να σπουδάσουν αρχικά σε πανεπιστημιακή σχολή της χώρας μας και μόνο το 10% βγήκε εκτός συνόρων για να πάρει το πρώτο πτυχίο στα χέρια του. Ωστόσο, ένας στους τρεις βουλευτές έκανε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και κυρίως της Αγγλίας και της Αμερικής.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/203643.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Τα PC Αυξάνονται Με Γεωμετρική Πρόοδο.

H εταιρεία αναλύσεως Gartner αναφέρει σε νέα έρευνά της πως η εγκατεστημένη βάση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον πλανήτη φτάνει το ένα δισεκατομμύριο με τον αριθμό να αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2014. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, το μεγαλύτερο μέρος της τωρινής εγκατεστημένης βάσης βρίσκεται σε σπίτια αγορών που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα.

«Στην παρούσα φάση, οι αγορές των Η.Π.Α., της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας προσμετρούν το 58% των ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, παρ’ όλο που οι εν λόγο χώρες αντιπροσωπεύουν μόλις το 15% του πληθυσμού του πλανήτη», δήλωσε ο υπεύθυνος ερευνών, George Shiffler. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός θα φτάσει στο διπλάσιο στα τέλη του 2013 ή μέχρι τις αρχές του 2014.

Τέλος, τα στοιχεία δηλώνουν πως μέσα στη χρονιά θα αντικατασταθούν πάνω από 180 εκατομμύρια υπολογιστές.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Computers/World/203229.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το Euro Προκάλεσε Οικογενειακούς Καυγάδες.

Τέσσερα ζευγάρια που μένουν στον ίδιο δρόμο στην Ιταλία συνελήφθησαν από την αστυνομία λόγω καυγάδων που ξέσπασαν εξαιτίας των αγώνων του Euro 2008! Η αστυνομία δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από κατοίκους για καυγάδες στην περιοχή τους και νόμιζαν ότι επρόκειτο για ένα περιστατικό αλλά τους ανέφεραν διαφορετικές διευθύνσεις στον ίδιο δρόμο! «Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στα τέσσερα διαφορετικά σπίτια διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για την ίδια διαφωνία μεταξύ των ζευγαριών. Οι άντρες δεν άφηναν τις γυναίκες τους να παρακολουθήσουν τα πρόγραμμα που ήθελαν αφού εκείνη την ώρα παίζονταν οι αγώνες του ποδοσφαίρου,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή Lucca. Το αποτέλεσμα της έντονης διαφωνίας ήταν οι γυναίκες να έχουν επιτεθεί φραστικά και σωματικά εναντίον των συζύγων τους και χρειάστηκε οι αστυνομικοί να οδηγήσουν όλα τα ζευγάρια στο τμήμα για να λυθούν οι παρεξηγήσεις!
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13100&subid=2&tag=8051&pubid=1166523
Διαβάστε περισσότερα...

Ντοπάρονται Με Viagra!!

Στο Βιάγκρα καταφεύγουν όλο και περισσότεροι αθλητές προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους!
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα The Australian επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπων διαφόρων αθλητικών ομοσπονδιών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η χρήση του Βιάγκρα,(κι άλλων παρόμοιων χαπιών) από άνδρες αθλητές, φαίνεται από τον έλεγχο των ούρων τους.
Για την ώρα η χρήση του συγκεκριμένου χαπιού είναι νόμιμη, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα το WADA, o Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπιγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να το απαγορεύσει.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13109&subid=2&tag=5028&pubid=1180500
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Η Ζωή Της Κρεμότανε Από Το Σουτιέν Της.

Μία Αμερικανίδα διεσώθη από βουνό της Γερμανίας, χάρη στο σουτιέν της, με το οποίο εξέπεμψε SOS.
Η γυναίκα, που αγνοείτο για πάνω από 3 ημέρες και η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, κρέμασε το φανταχτερό της σουτιέν σε ένα σύρμα που χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά κορμών από το βουνό στην κοιλάδα, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι διασώστες θα δουν το σουτιέν και θα την εντοπίσουν.
Η 24χρονη φυσιολάτρης από το Κολοράντο των Η.Π.Α. έκανε μόνη της πεζοπορία στις Βαυαρικές Άλπεις, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, όταν ξαφνικά ο καιρός επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να χάσει τον προσανατολισμό της και να πέσει σε μία χαράδρα, βάθους 5,50 μέτρων, χτυπώντας στον ώμο, τον αστράγαλο και στο κεφάλι της.
Σε μία προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των σωστικών συνεργείων, τοποθέτησε το σουτιέν της πάνω σε ένα σύρμα που μετέφερε κορμούς δέντρων και το άφησε να κυλίσει προς την κοιλάδα, ενώ τοποθέτησε και το σλιπ της στην κορυφή ενός βράχου, περιμένοντας υπομονετικά να φτάσουν σε αυτή τα σωστικά συνεργεία και έχοντας μαζί της μόνο ένα μικρό φλασκί με νερό και μερικά μπισκότα.
Η γυναίκα, της οποίας το όνομα απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές, βρέθηκε 3 μέρες μετά την εξαφάνισή της και λίγες μόνο ώρες μετά τον εντοπισμό του σουτιέν της από το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου. Δεδομένου, όμως, ότι η πεζοπόρος είχε εγκλωβιστεί σε μία εξαιρετικά απότομη πλαγιά, σε ύψος 1,200 μέτρων, η ασφαλής διάσωσή της από αέρος ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
«Κατάφερε να σωθεί γιατί ενήργησε πολύ έξυπνα και ήταν σε καλή φυσική κατάσταση,» τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας Adolph Gunther. «Το σουτιέν τής έσωσε πραγματικά τη ζωή γιατί το είδε ένας υλοτόμος που είχε ακούσει ότι έχει χαθεί μία γυναίκα στην περιοχή και κάλεσε αμέσως τα σωστικά συνεργεία.»
Οι γονείς της νεαρής γυναίκας ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία για να βρεθούν κοντά στην κόρη τους, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, η υγεία της παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται πολύ σύντομα να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει υγιής και πάλι στην οικογένειά της.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.pathfinder.gr/misc/485389.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το Υπουργείο Παιδείας Αποζημιώνει Μια ‘Χαζή Ξανθιά’

Την επόμενη φορά που θα πείτε ένα αστείο για τις ξανθιές, σκεφτείτε το καλά! Το Υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημίωση και να ζητήσει συγγνώμη από μια μαθήτρια, επειδή ο δάσκαλός της την αποκάλεσε "ηλίθια ξανθιά"
Την επόμενη φορά που θα πείτε ένα αστείο για τις ξανθιές ή θα κάνετε κάποιον υπαινιγμό σε βάρος τους, σκεφτείτε το καλά! Το Υπουργείο Παιδείας της Βικτόριας στην Αυστραλία υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημίωση -δεν έγινε γνωστό το ποσόν- και να ζητήσει συγγνώμη από μια μαθήτρια, επειδή ο δάσκαλός της την αποκάλεσε "ηλίθια ξανθιά". Η μαθήτρια άλλαξε τάξη και ο δάσκαλός στάλθηκε σε ειδικούς για "σωφρονισμό".


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.pathfinder.gr/misc/485163.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Βουτιές Από Το GoogleEarth!!

Δορυφορικές εικόνες από το Google Earth χρησιμοποιούν νέοι για να εντοπίσουν σπίτια με πισίνα έτσι ώστε να τα επισκεφτούν απρόσκλητοι για μια βουτιά.
Το φαινόμενο έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία.
Οι νεαροί χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Google Earth για να εντοπίσουν τους στόχους τους και στη συνέχεια οργανώνουν την μαζική επίσκεψή τους μέσα από site όπως το Facebook και το Bebo.
Σύμφωνα με τη Βρετανική αστυνομία οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ξυπνούν το βράδυ για να διαπιστώσουν ότι ομάδες νέων κολυμπούν στην πισίνα τους ή βρίσκουν το πρωί δεκάδες κουτάκια μπύρας να επιπλέουν στο νερό. Ήδη στο διαδίκτυο μια ομάδα 16 νέων από το Bournemouth έγραψε περήφανα στο ηλεκτρονικό δίκτυο ότι έκανε δύο εξαιρετικά πάρτυ σε δύο αντίστοιχες πισίνες.
Οι κανόνες των πάρτυ επιβάλλουν στους συμμετέχοντες να φορούν περίεργα ρούχα και να διαθέτουν ποδήλατα για να ξεφύγουν σε περίπτωση που τους ανακαλύψουν.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιών με πισίνες φοβούνται ότι το φαινόμενο θα εξαπλωθεί καθώς ο καιρός βελτιώνεται στη Βρετανία ενώ τα παιδιά έχουν διακοπές από τα σχολεία.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6424&subid=2&tag=5086&pubid=1136118
Διαβάστε περισσότερα...

Μηχανή Από Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας.



Μια μοτοσικλέτα που «φοριέται» παρουσίασε ο σχεδιαστής μεταφορικών οχημάτων Jake Loniak.
Η Yamaha Deus Ex Machina είναι μία κάθετη μηχανή η οποία τοποθετείται στο σώμα σαν στολή και επιτρέπει την γρήγορη μετακίνηση.
Το όχημα, το οποίο είναι ακόμα πρωτότυπο, θα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα ενώ η ανώτατη ταχύτητα θα είναι 120 χλμ/ώρα.
Φυσικά ένα παρόμοιο concept δεν είναι γνωστό πότε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στους δρόμους (και δη τους Ελληνικούς). Όμως τα όνειρα είναι για τους τολμηρούς...

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6421&subid=2&tag=5086&pubid=1140474

Διαβάστε περισσότερα...