Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Η Καλή Ποιότητα Ζωής Βοηθάει Την Υγειά.

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές με ευκαιρίες για περπάτημα, ποιοτικές αγορές, χαμηλότερη εγκληματικότητα και ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινότητας παρουσιάζουν μικρότερη πιθανότητα να πάσχουν από υπέρταση, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.612 ατόμων 45-85 ετών, απέδειξε ότι οι άνθρωποι που ζουν στις γειτονιές με τις περισσότερες ευκαιρίες για περπάτημα ήταν 25% λιγότερο πιθανό να παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι εθελοντές που συμμετείχαν σε ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα για την καρδιαγγειακή υγεία και προέρχονταν από την πόλη της Νέας Υόρκης, τη Βαλτιμόρη και την κομητεία Φόρσαϊθ στη Βόρειο Καρολίνα, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στις γειτονιές τους. Κάποια από τα ερωτήματα που τους τέθηκαν ήταν εάν αισθάνονταν ασφάλεια, αν τα μαγαζιά της περιοχής προσφέρουν καλή επιλογή φρούτων και λαχανικών, και αν είναι εύκολο να περπατήσουν στους δρόμους της γειτονιάς τους. Επιπλέον, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την «κοινωνική συνοχή» της κοινότητάς τους, δηλαδή για το εάν οι γείτονες είναι γενικά φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Δρ Ανα Ντιέζ Ρου, επικεφαλής της μελέτης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Μίσιγκαν, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Reuters ότι «Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση υγείας είναι σημαντική, το ίδιο όμως ισχύει και με τις πολιτικές που δημιουργούν περιβάλλοντα ενθαρρυντικά για υγιεινές επιλογές και μείωση του στρες». Ωστόσο, εκτός από τα οφέλη μιας «υγιούς» γειτονιάς, σημαντικοί παράγοντες που μειώνουν το ρίσκο και τον κίνδυνο για υπέρταση είναι η σωματική άσκηση και το λιγότερο άγχος, όπως οι ίδιοι οι ερευνητές αναφέρουν.

Το 25 ores σας προτείνει.

Πηγή : www.e-liberta.gr/site/content.php?artid=9525
Διαβάστε περισσότερα...

Τι Κοινό Έχει Μια Μέλισσα Με Έναν Serial Killer ;


Ποιο είναι το κοινό μεταξύ μιας μέλισσας και ενός serial killer; Ότι και οι δύο «κυνηγούν» μεν –οι μεν γύρη, οι δε τα υποψήφια θύματα- κοντά στη «φωλιά» τους / σπίτι τους, αλλά όχι τόσο κοντά ώστε αυτή να εντοπιστεί από εισβολείς.
Το χαρακτηριστικό αυτό στον τρόπο που οι μέλισσες συλλέγουν την τροφή τους, έπεσε στην αντίληψη εγκληματολόγων, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτός ο συσχετισμός μπορεί να οδηγήσει στον πιο αποτελεσματικό εντοπισμό κατά συρροή δολοφόνων.
Η έρευνα πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Royal Society Interface. Σύμφωνα με τους εγκληματολόγους, οι κατά συρροή δολοφόνοι επιλέγουν τα υποψήφια θύματά τους κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά όχι τόσο κοντά, ώστε να μην στρέψουν την προσοχή στους ίδιους.
Οι μέλισσες πάλι, συλλέγουν την τροφή τους κοντά στη φωλιά τους για ευνόητους λόγους, αλλά υπάρχει μια «ζώνη ασφαλείας» γύρω από αυτή. Το νόημα αυτής της «ζώνης» μέσα στην οποία οι μέλισσες δεν συλλέγουν τροφή, είναι να μην θέσουν σε κίνδυνο από εχθρικά πλάσματα (π.χ. πουλιά) όλη την κυψέλη.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι με αυτή τη μέθοδο, θα βελτιώσουμε το μοντέλο (σ.σ. του serial killer) για την Εγκληματολογία» δήλωσε στο BBC, o δρ. Νάιτζελ Ρέιν, από το Πανεπιστήμιο Queen Mary και εξήγησε περαιτέρω:«Οι περισσότερες δολοφονίες, συμβαίνουν κοντά στο σπίτι του δράστη μεν, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση, γιατί έτσι διατρέχουν τον κίνδυνο να αναγνωριστούν από κάποιον τον οποίο γνωρίζουν».


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/SciTech/England/207023.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Τουριστικό Γραφείο Προγραμματίζει Τον Γύρο Του Κόσμου Με Λεωφορείο.

Το γύρο του κόσμου θυμίζει η πρόταση μιας βρετανικής εταιρείας τουριστικών αυτοκινήτων να προσφέρει στο επιβατικό κοινό την δυνατότητα να ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μέσω Ρωσίας και Κίνας.
Το τουριστικό λεωφορείο, μέχρι τον τελικό προορισμό του, θα πρέπει να καλύψει την απόσταση των 22.000χλμ., ενώ οι επιβάτες θα βρίσκονται στο δρόμο για περισσότερες από 18 εβδομάδες. Ανάμεσα στις 13 χώρες από όπου θα περάσει βρίσκεται η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Κίνα και ο Καναδάς.
Το κόστος της εν λόγω διαδρομής προβλέπεται να είναι περίπου 6.320 ευρώ – χωρίς να συνυπολογίζονται οι πειρασμοί που μπορεί να βάλουν κάποιον σε επιπλέον έξοδα.
Παρόμοιο σχέδιο προβλέπει η βρετανική εταιρεία και για την μια διαδρομή που θα συνδέει τη Ρωσία με την Αλάσκα.


Το 25 ores προτείνει.
Πηγή : http://www.cosmo.gr/Travel/England/206440.html
Διαβάστε περισσότερα...

Άγγλε Χαμογέλα Το Street View Σε Βλέπει.

Το δημοφιλές Google –το οποίο ξεκίνησε ως ένα έξυπνο πλην, όμως, απλό ψαχτήρι και κοντεύει να εξελιχθεί στον ίδιο τον οργουελικό Μεγάλο Αδερφό– σχεδιάζει να λανσάρει και στη Βρετανία την υπηρεσία «Street View», η οποία συνταιριάζει περιοχές του χάρτη με πραγματικές επιτόπιες φωτογραφίες δρόμων και πόλεων. Τα σχέδιά του, όμως, μάλλον θα λάβουν… κόκκινη κάρτα εξαιτίας των αντιρρήσεων που έχει προβάλει η Privacy International, μια ομάδα Βρετανών, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα δικαιωμάτων.Υποστηρίζουν, λοιπόν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων –που εξάλλου ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα– γιατί, εκτός από τα διάφορα περιβάλλοντα, οι φωτογραφίες του «Street View» απεικονίζουν και τα πρόσωπα των περαστικών και αμέριμνων περιπατητών.
Η υπηρεσία λειτουργεί ήδη στις ΗΠΑ και συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες πολυσύχναστων δρόμων μεγάλων αστικών περιοχών. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε διαδικτυακό δημοσίευμα του BBC, η φωτογράφηση αντίστοιχων περιοχών της Αγγλίας έχει ήδη ξεκινήσει. Και ενώ οι διαμαρτυρίες έχουν αρχίσει να γίνονται έντονες, εκπρόσωποι του Google κάνουν λόγο για αλγόριθμο, ο οποίος αναζητά και βρίσκει τα ανθρώπινα πρόσωπα στις φωτογραφίες και ακολούθως τα θολώνει (blurring technology), ώστε να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμα. Κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο, θα μπορούσε, όμως, να λειτουργεί ήδη και όχι να κάνει την εμφάνισή του σαν από μηχανής θεός μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών (και λίγο πριν από τις πρώτες μηνύσεις προφανώς).
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Google ανέφεραν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ήδη αφαιρεθεί από τις φωτογραφίες πρόσωπα πολιτών, κατόπιν συνεννοήσεως. Δηλαδή, κάποιοι ανυποψίαστοι Αμερικανοί, καθώς περιηγούνταν στα διάφορα διαδικτυακά περιβάλλοντα, είδαν ξαφνικά τα πρόσωπά τους στο Google Map, διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα και –κατόπιν εορτής, φυσικά– δικαιώθηκαν από την εταιρία, η οποία υποχρεώθηκε να τους «σβήσει» από τη φωτογραφία.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=44774
Διαβάστε περισσότερα...

Όχι Στο Κάπνισμα Από Το Μικρότερο Κράτος Στον Κόσμο.


Είναι ίσως το μικρότερο κράτος στον κόσμο με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 1.400 κατοίκους, οι οποίοι ζουν τρώγοντας ψάρια. Το παραδεισένιο νησί Νιουέ, μια κουκκίδα γης στο Νότιο Ειρηνικό ευελπιστεί να εκπλήξει τον κόσμο, καθώς θέλει να γίνει η πρώτη απαλλαγμένη από το κάπνισμα χώρα. Στο νησί καπνίζουν 250 άνθρωποι. Το κόστος των νοσηλίων τους δεν συμφέρει κανέναν, λένε οι τοπικές αρχές, γι’ αυτό και προωθούν την ψήφιση νομοσχεδίου ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, αλλά και της πώλησης καπνού. «Οι μικρές χώρες», δήλωσε ο υπεύθυνος σε θέματα Υγείας, Σιταλέκι Φινάου, «έχουν κάθε λόγο να είναι φιλόδοξες. Αν μια τόσο μικρή χώρα, όπως η δική μας τα καταφέρει, τότε οι μεγάλες αν μη τι άλλο θα καθήσουν κάτω να σκεφθούν. Φανταστείτε τι σας λέω τώρα». Ναι, μας λέει τα αυτονόητα, τα οποία γίνονται αίφνης δυσνόητα από τους πολυάσχολους ανθρώπους των μεγάλων χωρών.
Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_10/07/2008_277139
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Με Τρέλα Και Κορδέλα Πάνε Για Την Μεγάλη Οθόνη.

Η Αννίτα Πάνια ετοιμάζει κωμωδία για το σινεμά με τρέλα και με… Καρβέλα!Πρόκειται για το νέο φιλόδοξο σχέδιο της δημοφιλούς παρουσιάστριας, που ήταν το κρυφό της όνειρο από παλιά, όταν άρχισε να παρουσιάζει τις εκπομπές με τα ιδιαίτερα ταλέντα της. Τώρα όμως -με την παρότρυνση αλλά και τη συνεργασία του συντρόφου της Νίκου Καρβέλα- σκέφτεται σοβαρά να το πραγματοποιήσει και, όπως πληροφορηθήκαμε, ήδη γράφεται το σενάριο προκειμένου να ξεκινήσουν γυρίσματα τον ερχόμενο χειμώνα.Ο Κάτμαν, η Μαλάμω, ο Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, η Τσίλα, η Γυναίκα-Μαραντόνα, ο Αισθησιακός, ο Βας-Βας και οι άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ήρωες του «Je t’aime» θα ενταχθούν στο καστ της ταινίας και μάλιστα σε ρόλους-κλειδί. Ο Νίκος Καρβέλας που γράφει το σενάριο αλλά και η ομάδα παραγωγής που τον πλαισιώνει κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το ποια θα είναι η ιστορία της ταινίας αλλά και πότε ακριβώς θα αρχίσουν τα γυρίσματα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.«Αυτό πού μπορώ προς το παρόν να πω είναι ότι θα γίνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία, στην οποία θα παίξουν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα των εκπομπών της Αννίτας αλλά και πάρα πολλοί guests. Αυτή η ταινία θα είναι η εκατοστή όγδοη της καριέρας μου» μας αποκάλυψε ο Ομηρος Ευστρατιάδης που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.Πάντως ο πολυτάλαντος και ιδιοφυής Καρβέλας τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε δημιουργική φάση και μελετάει προσεκτικά όλες τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν γι’ αυτή τη νέα δουλειά, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Το βέβαιο είναι πως μαζί με την Αννίτα, τη νέα «ιέρειά» του και μητέρα του γιου τους Ανδρέα, αποτελούν αχτύπητο δίδυμο.


Το 25 ores προτείνει.

Πηγή : www.myworld.gr/site/content.php?sel=10&artid=98082
Διαβάστε περισσότερα...

Η Google Λανσάρει Τον Ανταγωνιστή Της Wikipedia.

Η Google ξεκίνησε τη λειτουργία του Knol, της ιστοσελίδας που αναμένεται να ανταγωνιστεί έντονα τη Wikipedia. Το Knol θα φιλοξενεί κείμενα και άρθρα σε ευρεία θεματολογία, όπως η Wikipedia, με τη διαφορά ότι οι συγγραφείς θα υπογράφουν τα κείμενα τους και θα έχουν γνώση του αντικειμένου στο οποίο αναφέρονται.
Θέλοντας να δώσει κίνητρα στους επιστήμονες και ειδικούς να δημοσιεύσουν κείμενα στο Knol, η Google θα δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να αξιολογούν τα κείμενα για την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους, ενώ θα επιτρέπει στους συγγραφείς να τοποθετούν διαφημίσεις, ποσοστό των οποίων θα καταλήγει στους ίδιους.
Επιπλέον, σε αντίθεση με τη Wikipedia, οι αναγνώστες των άρθρων δεν θα μπορούν ελεύθερα να συνεισφέρουν και να προσθέσουν στοιχεία σε μία εγγραφή, παρά μόνο με τη συγκατάθεση του πρώτου συγγραφέα. Ένας από τους επικεφαλής του προγράμματος, ο Σέντρικ Ντυ Ποντ, δήλωσε ότι βασικός στόχος του Knol είναι να γεμίσει τα κενά γνώσης που υπάρχουν στο Διαδίκτυο σήμερα.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_25/07/2008_241990 Διαβάστε περισσότερα...

Ανέσυραν Ελληνικό Πλοίο Μετά Από 2500 Χρόνια.

Αρχαιοελληνικό πλοίο, το οποίο πιστεύεται ότι βυθίστηκε γύρω στο 500 π.Χ. εξαιτίας καταιγίδας ενώ κατευθυνόταν από τη Σικελία στην Ελλάδα, ανασύρθηκε μετά από 2.500 χρόνια.


Δυόμισι χιλιάδες χρόνια αφότου βυθίστηκε στα νερά της Μεσογείου και δυο δεκαετίες μετά τον εντοπισμό του στα ανοιχτά της Γέλας, ένα αρχαιοελληνικό πλοίο ήρθε σήμερα στην επιφάνεια αποκαλύπτοντας στους επιστήμονες τους θησαυρούς που έκρυβε στα αμπάρια του.
Οι σειρήνες των πλοίων ηχούσαν και οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι του ιταλικού υπουργείου πολιτισμού, χειροκροτούσαν καθώς ένας γερανός σήκωσε από το βυθό της θάλασσας το - μήκους 21 μέτρων - ξύλινο σκαρί.
Η καρίνα, μήκους 11 μέτρων και ένα τμήμα της πρύμνης, που διατηρήθηκαν αφού το πλοίο παρέμεινε θαμμένο στο βυθό για 25 αιώνες, θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Γέλας, στη Σικελία.
Εκεί, οι αρχαιολόγοι θα τοποθετήσουν το ναυάγιο σε δεξαμενές με προστατευτικά χημικά και κατόπιν θα το μεταφέρουν σε ένα εργαστήριο του Πόρτσμουθ, στη Βρετανία, όπου φυλάσσεται ήδη από το 2004 ένα τμήμα της πλώρης του.
Το πλοίο πιστεύεται ότι βυθίστηκε γύρω στο 500 π.Χ. κατά τη διάρκεια καταιγίδας ενώ κατευθυνόταν από τη Σικελία στην Ελλάδα. Ένα μικρό τμήμα του φορτίου του, από αρχαιοελληνικά αγγεία, μεταξύ των οποίων και δύο σπάνιοι ερυθρόμορφοι ασκοί (είδος αγγείου που χρησιμοποιούσαν για τη φύλαξη υγρών, όπως λαδιού) είχαν ανασυρθεί μετά τον εντοπισμό του ναυαγίου από δύτες το 1988.
Οι ιταλικές αρχές σκοπεύουν να κατασκευάσουν ένα μουσείο στη Γέλα για να φιλοξενήσουν το ναυάγιο και ορισμένα από τα αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί.


Το 25 ores σας προτείνει.

Πηγή : www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Επεμβάσεις On-line Με Λίγα Click

Πλαστική επέμβαση μέσω Ιντερνετ; Ναι, αλλά εικονική. Διάφορα λογισμικά έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στο Ιντερνετ παρακινώντας τους χρήστες να δουν πώς θα μοιάζουν σε περίπτωση που αποφασίσουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, λίφτινγκ ή λιποαναρρόφηση. Και έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται δημοφιλή, κάνοντας πολλούς να μιλούν για ένα ακόμη «τρικ» που εξωραΐζει τη διαδικασία της επέμβασης, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων.
«Αυτά τα site αξιοποιούν τη δυνατότητα μεταμόρφωσης, που αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη. Ενθαρρύνουν μάλιστα την απόφαση για πλαστική χειρουργική καθώς καταστέλλουν τους ενδοιασμούς για το “πώς θα είμαι μετά” και περιορίζουν τους φαντασιακούς φόβους ότι “μπορεί να είμαι χειρότερος/η από πριν”», εξηγεί η ψυχολόγος κ. Μαρία Λασσιθιωτάκη.
Ακόμη κι οι ίδιοι οι πλαστικοί χειρουργοί, που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια αυτά τα προγράμματα για να δείχνουν στους πελάτες τους πώς περίπου θα δείχνουν έπειτα από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, εκφράζουν αμφιβολίες για τη διάθεση αυτών των –άλλοτε αμιγώς επαγγελματικών–λογισμικών στο ευρύ κοινό, μέσω του web.
Ο νέος δικτυακός τόπος «Lift Magic» (http://liftmagic.com), για παράδειγμα, επιτρέπει στο χρήστη την πραγματοποίηση περίπου 14 «εικονικών επεμβάσεων». Αρκεί το «ανέβασμα» μιας φωτογραφίας του χρήστη σε ένα ειδικό site και μερικά μόνο κλικ του ποντικιού που θα «τρέξουν» ένα ειδικό λογισμικό για να δείτε πώς θα δείχνετε μετά το νυστέρι του πλαστικού. Η όλη διαδικασία ακούγεται εύκολη και διασκεδαστική, στην πραγματικότητα όμως είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, επικίνδυνη. Τα αποτελέσματά του δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στην πραγματικότητα, άρα σε πολλές περιπτώσεις κάποιος «σύρεται» με λάθος κριτήριο σε μια επέμβαση και στο τέλος απογοητεύεται από το αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για το δωρεάν software που μπορεί να κατεβάσει κανείς από τη διεύθυνση http://www.mybodypart.com/download.html, το οποίο επιτρέπει «εικονικές επεμβάσεις», εκτός από το πρόσωπο, και στο υπόλοιπο σώμα.
Η πιο «αθώα» εκδοχή αυτής της τάσης είναι τα site τύπου «makeover», (www.getmakeovers.com, www.beautyriot.com/instant_makeover.php), που επιτρέπουν στους χρήστες να «δοκιμάσουν» (στην πραγματικότητα να εφαρμόσουν πάνω στη φωτογραφία τους) διαφορετικά χρώματα και στιλ μαλλιών, κοντά, μακριά και βραδινά, όλα τα χρώματα μακιγιάζ, να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους και να «προβάρουν» διάφορα είδη γυαλιών, καπέλων και αξεσουάρ.
Σε μια εποχή που η ομορφιά λειτουργεί –ή τουλάχιστον θεωρείται– «εισιτήριο» για την επιτυχία και οι πλαστικές «μόδα», το Ιντερνετ δεν θα μπορούσε παρά να τεθεί στην υπηρεσία τους…
Το 25 ores προτείνει.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=44773
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Σαγιονάρες Μητέρες Πολλών Παθήσεων.

Είναι το κατεξοχήν είδος υπόδησης του καλοκαιριού, όχι όμως και το ιδανικότερο για την υγεία μας.Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής, τα σανδάλια μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις και πόνους σε ολόκληρο το σώμα. Συγκεκριμένα, οι ποδίατροι αναφέρουν ότι πρόκειται για το πιο επιβλαβές για την υγεία είδος υπόδησης, ακόμα και σε σύγκριση με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Όπως έδειξε η έρευνα, όσοι τα προτιμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να παρουσιάσουν πόνους στο κάτω μέρος του ποδιού, το γόνατο, το ισχίο και τη μέση. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι αυτοί που φορούν σανδάλια τείνουν να κάνουν μικρότερα βήματα και αλλάζουν τον τρόπο που περπατούν προκειμένου να τα συγκρατήσουν στο πόδι τους. Ειδικά όταν δεν έχουν καθόλου τακούνι και δεν διαθέτουν καμάρα ώστε να συγκρατούνται κατά κάποιο τρόπο, καταπονούν τους συνδέσμους, προκαλώντας πόνους ακόμα και κατά τη διάρκεια της βάδισης.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.myworld.gr/site/content.php?sel=158&artid=94855 Διαβάστε περισσότερα...

Ελάφι Αναστατώνει Μια Ολόκληρη Πόλη.

Ένα άγριο ελάφι αναζήτησε καταφύγιο από τις καλοκαιρινές καταιγίδες, σε μία Ιταλική πόλη, προκαλώντας χάος, καθώς έτρεχε σε κατάσταση αμόκ. Το ελάφι πηδούσε πάνω από τραπέζια τοπικών καφετεριών, αναποδογύριζε γλάστρες με φυτά και στο πέρασμά του κατέστρεφε διαφημιστικά stands των καταστημάτων, λίγο πριν στριμωχτεί κάπου στην πόλη Bolzano. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, αλλά και εθελοντές «κυνηγοί» πέρασαν αρκετές ώρες προσπαθώντας να πιάσουν το ελάφι, χωρίς επιτυχία όμως. Τελικά, το ζώο παγιδεύτηκε σε ένα parking, όπου και πυροβολήθηκε αφού έπεσε σε μία βιτρίνα καταστήματος. Δύο άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, καθώς έφεραν εκδορές και μελανιές από χτυπήματα του ελαφιού.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.myworld.gr/site/content.php?sel=27&artid=92289
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Ο Εντομο-εξολοθρευτής Αυτο-εξολοθρεύτηκε.

Ένας άνδρας στο New Jersey προσπαθούσε να εξολοθρεύσει έντομα που βρίσκονταν στο σπίτι του. Αντ’ αυτού όμως παραλίγο να εξολοθρεύσει τους γείτονες…
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Daily News ο Isias Vidal Maceda ψέκαζε στην κουζίνα του για να εξαφανίσει ενοχλητικά έντομα, όταν το σπρέι ανατινάχτηκε για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, καταστρέφοντας τα μπροστινά παράθυρα, ενώ προκάλεσε και φωτιά που εξαπλώθηκε σύντομα, τόσο στο δικό του όσο και στο διαμέρισμα από πάνω.
Ο ίδιος πάντως δεν έπαθε τίποτα από το ατύχημα, σε αντίθεση με το διαμέρισμα που καταστράφηκε κατά 80%.
Και για άλλα παράξενα και ωραία νέα ελάτε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/USA/206305.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Η Lega Τα Έβαλε Με Τα Κεμπάπ.

Εκτός των ιστορικών πόλεων της Λομβαρδίας στη Β. Ιταλία, θέλει να θέσει η Lega Nord -το κόμμα του ακροδεξιού Ουμπέρτο Μπόσι- κάθε επιχείρηση που δεν συνάδει με τον ιστορικό τους χαρακτήρα.
Στις επιχειρήσεις αυτές υπάγονται, τα μαγαζιά με κεμπάμπ που συνήθως έχουν άραβες επιχειρηματίες, τα κινέζικα, τα εστιατόρια fast food αλλά και τα sex shops.
H Lega πρότεινε στις τοπικές αρχές της Λομβαρδίας να επιτρέπει στις ιστορικές πόλεις του Βορά να απαγορεύουν τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων που κρίνονται «ασύμβατες με τον ιστορικό τους χαρακτήρα».
«Τα fast food, τα κινέζικα εστιατόρια, τα κεμπάμπ και τα sex shops είναι μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας που έρχονται σε αντίθεση με το χαρακτήρα πόλεων της Λομβαρδίας, μιας περιοχής με ιστορική παρουσία χιλίων χρόνων» τόνισε τοπικός σύμβουλος, μέλος της Λέγκας του Βορρά.
Σημειώνεται ότι η Λομβαρδία –που θεωρείται η καρδιά της βιομηχανικής ζωής της Ιταλίας- είναι ο σκληρός πυρήνας του κόμματος Μπόσι, ο οποίος σε προηγούμενες εκλογές έχει στηρίξει το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μέχρι στιγμής τέτοιους τοπικούς νόμους εναντίον επιχειρήσεων που δεν συνάδουν με το χαρακτήρα της πόλης σαν αυτόν που ζητά η Λέγκα, έχουν υιοθετήσει οι τοπικές αρχές και στη Φλωρεντία.
Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Italy/205884.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το Luna Park Παρουσιάζει Εκτέλεση Σε Ηλεκτρική Καρέκλα.

Μια αν μη τι άλλο αποκρουστική «ατραξιόν» πρόσθεσαν σε ένα λούνα παρκ του Μιλάνου, όπου γίνεται μια πολύ πειστική αναπαράσταση εκτέλεσης σε ηλεκτρική καρέκλα…
Έναντι αντιτίμου 1 ευρώ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκτέλεση μιας κούκλας, η οποία όμως αναπαριστά με πολύ πειστικό τρόπο τα τελευταία λεπτά ενός καταδικασμένου σε θάνατο.
Μόλις αρχίσει το θέαμα, η κούκλα, με τον κορμό γυμνό και το πρόσωπο να μορφάζει, συγκλονίζεται από δονήσεις και καταλήγει με σπασμούς και τα μαλλιά να καπνίζουν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο Sky24.
Ο διευθυντής του λούνα παρκ δήλωσε έκπληκτος από την επιτυχία του θεάματος που μόλις έφθασε από το Λας Βέγκας. «Μου αποφέρει 50 ευρώ την ημέρα και 150 ευρώ τις Κυριακές» ανέφερε στην εφημερίδα La Repubblica.


Και για άλλα παράξενα και ωραία νέα ελάτε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Italy/206450.html
Διαβάστε περισσότερα...

Θα Χώριζαν Εξαιτίας Των Προφυλακτικών.



Ένα ζευγάρι, στην Μεγάλη Βρετανία, κατηγορεί το διαδικτυακό σουπερ μάρκετ, που ψωνίζουν, ότι παραλίγο να τους καταστρέψει την σχέση τους όταν τους έβαλαν στην λίστα των αγορών τους ένα κουτί με προφυλακτικά που δεν είχαν παραγγείλει!


Η Lynn Newby ήταν έτοιμη να χωρίσει από τον φίλο της όταν ανακάλυψε ότι στην παραγγελία υπήρχε και ένα κουτί των 12 προφυλακτικών! Η 40-χρονη γυναίκα κατηγόρησε τον φίλο της Andy Allott, 29 ετών, ότι αγόρασε τα προφυλακτικά επειδή έχει και άλλη σχέση πίσω από την πλάτη της. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Κάθε μήνα λαμβάνω μια λίστα όπου αναφέρει όλα τα προϊόντα που έχουμε παραγγείλει. Είδα ότι υπήρχε και ένα κουτί με προφυλακτικά που σαφώς γνώριζα ότι δεν το είχα παραγγείλει εγώ,» είπε η 40-χρονη γυναίκα. Μάλιστα απείλησε να ακυρώσει και το ταξίδι που είχαν κλείσει με προορισμό το Μεξικό όταν ο φίλο της αρνήθηκε ότι είχε κάνει αυτός την παραγγελία. Τελικά αφού γνωστοποίησαν στο διαδικτυακό σούπερ μάρκετ ότι δεν είχαν παραγγείλει ποτέ τους προφυλακτικά παρέλαβαν από την εταιρεία απαντητική επιστολή που τους ζητούσε συγνώμη χρεώνοντας το λάθος σε νέο υπάλληλο ενώ υπήρχε και μια επιταγή των 150 ευρώ ως αποζημίωση!

Αν θες extra προφυλαξη
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13100&subid=2&tag=11192&pubid=1328704
Διαβάστε περισσότερα...

Μετά Το Χειρουργείο Της Έκανε Τατουάζ!!

Μια γυναίκα, από τις ΗΠΑ, υπέβαλε μήνυση εναντίον του χειρούργου της διότι της «έκανε» ένα προσωρινό τατουάζ ενώ η ίδια βρίσκονταν υπό την επήρεια του αναισθητικού. Η κυρία Elizabeth Mateo, από την περιοχή του New Jersey, ανέφερε πως βρήκε ένα προσωρινό τατουάζ που απεικόνιζε ένα τριαντάφυλλο στη γραμμή κάτω από το εσώρουχο της το επόμενο πρωί μετά την επέμβαση στην μέση που είχε υποβληθεί. «Ήταν έξαλλη και συναισθηματικά εύθραυστη για το γεγονός,» είπε ο κύριος Gregg A. Shivers, δικηγόρος του θύματος. Ο χειρούργος ορθοπεδικός, κύριος Steven Kirshner δεν αρνήθηκε ότι της «έκανε» ένα προσωρινό τατουάζ. Μέσω του δικηγόρου αναφέρει πως είναι μια πρακτική που κάνει για να ανεβάσει την ψυχολογία των ασθενών του μετά από την επέμβαση. «Στόχος του ήταν να κάνει τον ασθενή να αισθανθεί λίγο καλύτερα ψυχολογικά,» είπε ο κύριος Robert Agre, δικηγόρος του χειρούργο.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13100&subid=2&tag=4885&pubid=1314698
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ο Ερωτάς Τους Τελικά Ήτανε Πολύ Επικίνδυνος.

Ένα ζευγάρι, στην Taiwan, κατέληξε στο νοσοκομείο όταν το αυτοκίνητο τους έπεσε σε χαράδρα καθώς έκαναν έρωτα στην πίσω θέση του οχήματος! Ο κύριος Lin Gu και η φίλη του Lee Shin βρέθηκαν σε βάθος 10 μέτρων μέσα στην χαράδρα με σπασμένα κοκάλα και μελανιές. «Είχαν παρκάρει το αυτοκίνητο στην άκρη του βουνού ενώ ξέχασαν να βάλουν το χειρόφρενο,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο 25-χρονος και η 29-χρονη φιλενάδα του άρχισαν να κάνουν έρωτα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να «κουνηθεί» αρκετά και να γλιστρήσει μέσα στην χαράδρα. «Στάθηκαν αρκετά τυχεροί. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα,» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13109&subid=2&tag=5028&pubid=1308703
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Κάλιο Αργά Παρά Ποτέ.


Ένα ζευγάρι, από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, δεν πίστευε στα μάτια του όταν άνοιξαν την πόρτα και είδαν ένα αστυνομικό να τους λέει ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο τους που είχε κλαπεί πριν 14 χρόνια! Ο κύριος Milos και η κυρία Spomenka Jokic, από την περιοχή Setic, είχαν επισκεφθεί το Βελιγράδι για διακοπές, το 1994, και εκεί κλάπηκε το αυτοκίνητο τους μάρκας VW Golf. Υπέβαλαν δήλωση κλοπής στις αρχές αλλά δυστυχώς για αυτούς το αυτοκίνητο δεν βρέθηκε τότε. Την περασμένη εβδομάδα ένας αστυφύλακας χτύπησε την πόρτα τους να τους αναφέρει ότι το κλεμμένο τους αυτοκίνητο βρέθηκε μετά από 14 χρόνια! «Στην αρχή νομίζαμε πως μας έκαναν πλάκα. Ο αστυφύλακας μας ανέφερε πως είχαν σταματήσει ένα οδηγό για έρευνα ρουτίνας και ανακάλυψαν πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν κλεμμένο,» είπε η 51-χρονη, Spomenka Jokic. Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ είδαν πως πράγματι το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν το δικό τους έχοντας βέβαια 14 ακόμη χρόνια στην «πλάτη» του.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13109&subid=2&tag=5028&pubid=1306560
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Περουβιανός Κουταλιανός.

Από καρφιά και βίδες μέχρι... μαχαίρι αφαίρεσαν οι χειρούργοι από τα σπλάχνα ενός 38χρονου στη Λίμα του Περού.Ο Λουΐς Ζαράτε εισήχθη στο νοσοκομείο με οξείς πόνους στο στομάχι και αφού έγιναν οι απαραίτητες ακτινογραφίες, οδηγήθηκε στο χειρουργείο.Οι γιατροί αφαίρεσαν συνολικά 17 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι του, το οποίο είχε προσαρμοστεί και είχει παρουσιάσει διεύρυνση με τόσα ξένα αντικείμενα στο εσωτερικό του.Όπως αποδείχθηκε, ο ασθενής είχε ψυχολογικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να καταπίνει ο ίδιος τα μεταλλικά αντικείμενα.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.pathfinder.gr/misc/492044.html Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσές Δουλειές Στις Δημοπρασίες.

Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια έδωσε ένας συλλέκτης για να αγοράσει το κάλυμα των τυμπάνων των Beatles που απεικονίζεται στον θρυλικό δίσκο Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1967.
Ο οίκος Christie's που διοργάνωσε στο Λονδίνο τη δημοπρασία εκτιμούσε αρχικά ότι το κάλυμα θα πουλιόταν σε τιμή τέσσερις φορές μικρότερη από εκείνη που πουλήθηκε τελικά.Το χειρόγραφο του Τζον Λένον με τους στίχους του τραγουδιού Give Peace A Chance ξεπέρασε επίσης την τιμή που υπολόγιζαν οι διοργανωτές της δημοπρασίας και πουλήθηκε έναντι 834.000 δολαρίων. Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου του Τζον Λένον, τα οποία φορούσε όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του δίσκου Mind Games, πουλήθηκε έναντι 39.650 λιρών.Στη δημοπρασία αυτή πουλήθηκε επίσης μία σπάνια ηχογράφηση συναυλίας του Τζίμι Χέντριξ, στο Μπεντφορντσάιρ, τον Ιούλιο του 1968, καθώς και ένας ενισχυτής που χρησιμοποιούσε ο Χέντριξ σε συναυλίες από το 1967 έως το 1969.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=918542
Διαβάστε περισσότερα...

Με Απόφαση Δικαστηρίου Του Απαγορεύσανε Την Μπύρα.

Η απαγόρευση αγοράς μπύρας ήταν η ποινή δικαστηρίου της Αυστραλίας σε έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη για έβδομη συνεχόμενη φορά να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Για τους επόμενους 12 μήνες ο Αυστραλός, οικοδόμος απαγορεύεται να αγοράσει ή να κρατά στα χέρια του μπουκάλι από μπύρα.
Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο Μάικλ Λίρι είχε φτάσει στο σημείο να ξοδεύει σε μπύρες περίπου 1.000 δολάρια την εβδομάδα και αυτό λόγω του χωρισμού του.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έπνιγε στην μπύρα τον πόνο του αφότου τον εγκατέλειψε η σύντροφός του, πριν από πέντε χρόνια.
Ωστόσο, ο δικαστής αποφάσισε να μην του επιβάλει ποινή φυλάκισης, με το αιτιολογικό ότι έχει σταματήσει το ποτό μετά την τελευταία σύλληψή του.

Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.

Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13109&subid=2&tag=5028&pubid=1308649
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Η Προσευχή Τους Προκαλεί Κυκλοφοριακό Στο Μιλάνο.

Ένα πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης κινδυνεύει να προκαλέσει πολιτισμική και θρησκευτική σύγκρουση στο Μιλάνο. Αιτία, η καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, των μουσουλμάνων πιστών, στην ιταλική συμπρωτεύουσα. Οι «θρησκευόμενοι» είναι περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες και είναι αδύνατον, πλέον, να χωρέσουν όλοι στο μουσουλμανικό τέμενος της οδού Γιέννερ. Κατά συνέπεια, όσοι δε μπορούν να μπουν στο τζαμί, προσεύχονται έξω, στο δρόμο, παραλύοντας την κίνηση και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση οδηγών και κατοίκων της περιοχής.
Ο πρόεδρος της περιφέρειας του Μιλάνου, Φιλίππο Πενάτι, δηλώνει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «όποιος δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων, θα λαβαίνει κλήση από τους αστυφύλακες». Οι εκπρόσωποι, όμως, της καθολικής αρχιεπισκοπής, απαντούν ότι «όντως τα προβλήματα στην οδό Γιέννερ πρέπει να λυθούν, αλλά και οι μωαμεθανοί, έχουν σίγουρα δικαίωμα να προσεύχονται». Οι δε ιθύνοντες της μουσουλμανικής κοινότητας, είναι έτοιμοι να δεχθούν έναν συμβιβασμό. Να εντοπισθεί, δηλαδή, μία σειρά μικρότερων χώρων, που να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν το σύνολο των πιστών. Δε θέλουν, όμως, να εγκαταλείψουν το πεζοδρόμιο και το τέμενος της «Βιάλε Γιέννερ», πριν εντοπισθεί και εφαρμοσθεί η εναλλακτική λύση. Και ενώ ο δήμος της πόλης δείχνει να επιθυμεί λύση που να βασίζεται στο διάλογο, με μία αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση, η Λέγκα του Βορρά, ανεβάζει τους τόνους της «πολεμικής».
«Πριν φτάσουμε στο Δεκαπενταύγουστο, το εν λόγω τζαμί θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών και στέλεχος της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι. Ο περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος, Ντάβιντε Μπόνι, συμπληρώνει: «εδώ είμαστε στο σπίτι μας, δεν δεχόμαστε ξένους που να θέτουν τους δικούς τους όρους».
Στο μεταξύ, ο τηλεοπτικός σταθμός και η εφημερίδα του Μιλάνου, που πρόσκεινται στην Λέγκα του Βορρά, κάνουν εκ νέου αναφορά, σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι χώροι προσευχής ενδέχεται να φιλοξενούν και μουσουλμάνους εξτρεμιστές.
Σε ό,τι αφορά, πάντως, στο άμεσο μέλλον (την επόμενη προσευχή), μέρος των πιστών θα φιλοξενηθεί στο πρώην ποδηλατοδρόμιο της πόλης. Η «πολεμική», ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχισθεί, καθώς η πολιτική, δε διαθέτει, προς το παρόν, έτοιμες λύσεις. Η κεντροδεξιά δείχνει διχασμένη μεταξύ «μετριοπαθών» και «σκληροπυρηνικών» και η κεντροαριστερά, είναι επίσης σε εμφανή αμηχανία. Από τη μία θέλει να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των μεταναστών και από την άλλη, δεν θέλει να δείξει ότι αγνοεί τις διαμαρτυρίες των Ιταλών πολιτών.

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_07/07/2008_239958
Διαβάστε περισσότερα...