Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Επιστήμονας Της NASA Ανακάλυψαν Ότι Χιονίζει Στον Πλανήτη Άρη .


Το διαστημικό όχημα "Φοίνιξ" της NASA ανακάλυψε στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρχε νερό σε υγρή μορφή στον Άρη. Για πρώτη φορά μάλιστα εντόπισε να πέφτει χιόνι στον κόκκινο πλανήτη. Το χιόνι έπεφτε, από σύννεφα σε ύψος περίπου 4 χιλιομέτρων, στις βόρειες αρκτικές πεδιάδες και φαινόταν να εξατμίζεται πριν φτάσει στην επιφάνεια. Όμως το χειμώνα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το χιόνι μπορεί να φθάνει και στο έδαφος.Τα πειράματα στο έδαφος του Άρη αποκάλυψαν την παρουσία δύο ορυκτών, ανθρακικού ασβεστίου και πυριτικού άλατος.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=95530
Διαβάστε περισσότερα...

Μελέτες Δείχνουν Ποσό Ευάλωτοι Είμαστε Στους Κινδύνους Του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι χρήστες του Internet δε δίνουν αρκετά μεγάλη προσοχή στα «ψεύτικα» pop-ups, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης.
Ο μέσος χρήστης του διαδικτύου δεν είναι αρκετά προσεκτικός, ώστε να μπορέσει να διαχωρίσει ένα αληθινό από ένα ψεύτικο pop-up κατά τη διάρκεια της πλοήγησης. Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα νέας έρευνας του Πανεπιστημίου της B. Καρολίνας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι χρήστες δεν παρακολουθούσαν αρχικά τα νέα παράθυρα που άνοιγαν, όσο εκείνοι ταξίδευαν στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Σε πολύ μεγάλο βαθμό δε μπορούσαν να ξεχωρίσουν, αν ένα pop-up περιέχει αληθινές ή ψεύτικες πληροφορίες (παγίδα).
Ο εν λόγω μηχανισμός χρησιμοποιείται κατά κόρον για την εξαπάτηση του μέσου χρήστη και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακόμη και απώλειας προσωπικών δεδομένων.
Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : http://www.cosmo.gr/Internet/USA/213792.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Ιερός Πόλεμος Ενάντια Στον Μίκυ Μάους .




Δεν είναι άγνωστος- ούτε προκαλεί μεγάλη έκπληξη- ο υπερ-συντηρητισμός πολλών ιερέων και δη του Ισλάμ. Σαουδάραβας κληρικός, ωστόσο, τα έβαλε με τα καρτούν, υποστηρίζοντας ότι ο Μίκι Μάους είναι όργανο του Σατανά και πρέπει να πεθάνει.Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μούνατζιντ δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι τα ποντίκια είναι «στρατιώτες του Σατανά» και πως «λερώνουν ό,τι αγγίζουν». Βάσει αυτής της λογικής προχώρησε στην επιχειρηματολογία του, λέγοντας ότι η απεικόνιση τους ως καρτούν (Τομ και Τζέρι, Μίκι Μάους) τα κάνει αγαπητά στα παιδιά.
Ο κληρικός, πρώην διπλωμάτης της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον, υπογράμμισε ότι η Σαρία (ισλαμικός νόμος) επιβάλει να θανατωθούν όλα τα ποντίκια: και αυτά που είναι στα σπίτια, αλλά και τα καρτούν.Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τα ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής, ο Σεΐχη είπε: «Τα ποντίκια είναι στρατιώτες του Σατανά και καθοδηγούνται από αυτόν. Εάν ένα ποντίκι πέσει στο φαγητό σας, πρέπει να το πετάξετε, καθώς είναι ακάθαρτα. Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, τα ποντίκια είναι αποκρουστικά και διεφθαρμένα πλάσματα. Πως, όμως, νομίζετε ότι τα βλέπουν τα παιδιά σήμερα, μετά τον Τομ και Τζέρι;».
Συνεχίζοντας την πολεμική του σημείωσε: «Ακόμα και πλάσματα που είναι αποκρουστικά από τη φύση, τη λογική και τον ισλαμικό νόμο, έχουν μετατραπεί σε όμορφα και αγαπητά για τα παιδιά. Ακόμα και τα ποντίκια. Ο Μίκι Μάους έχει μετατραπεί σε έναν καταπληκτικό χαρακτήρα, μολονότι σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο πρέπει να πεθάνει σε κάθε περίπτωση».
Σημειώνεται ότι ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μούνατζιντ είναι γνωστός για τις σκληροπυρηνικές του θέσεις. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είχε δηλώσει ότι έχουμε να κάνουμε με του «Ολυμπιακούς των μπικίνι», υποστηρίζοντας ότι ο Σατανάς είναι χαρούμενος βλέποντας τις αθλήτριες ντυμένες με μικροσκοπικές στολές.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.


Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/SaudiArabia/212904.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μπιν Λαντεν Ήτανε Η Αιτία Να Τον Απολύσουνε!!!

Πολύ ακριβά «πλήρωσε» την έμπνευσή του να ντυθεί Οσάμα μπιν Λάντεν σε τοπικό καρναβάλι του Cornwall, o βρετανός αξιωματούχος του αστυνομικού σώματος Colin Terry. Ο Terry που εργάζεται – ή μάλλον εργαζόταν- σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση αστυνομικών στο Αφγανιστάν, φωτογραφήθηκε στο καρναβάλι, φορώντας μια μάσκα με το πρόσωπο του μπιν Λάντεν και παραδοσιακή αραβική ενδυμασία. Οι φωτογραφίες αυτές που έφτασαν στους ανώτερούς του, του στοίχησαν τελικά τη δουλειά του.
Επιβαρυντικό της θέσης του ήταν και η κακή συγκυρία που διάλεξε μια που το καρναβάλι έγινε κοντά στην επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους του 2001, για την οποία έχει ενοχοποιηθεί η Αλ Κάιντα και ο επικεφαλής της σαουδάραβας.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Cornwall, στην οποία πήγαν πρώτα οι φωτογραφίες του Terry, δήλωσε ότι «αντιμετωπίζουν το γεγονός πολύ σοβαρά» και τον παρέπεμψαν σε ανεξάρτητη αρχή που διερευνά καταγγελίες που αφορούν την αστυνομία. Οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η επιλογή του αν και λανθασμένη, δεν ήταν κακόβουλη. Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρούν ότι ήταν «καθαρά απρεπής».
Έτσι, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, εκπρόσωπος από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Terry δεν θα επιστρέψει πίσω στη δουλειά του στο ευρωπαϊκό σώμα, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει αν αυτό συνδέεται άμεσα με το περιστατικό του κοστουμιού.
Ο ίδιος ο Terry δηλώνει τρομοκρατημένος που πήρε τόσο αρνητικές διαστάσεις αυτό που έκανε. «Το τοπικό καναβάλι, υπάρχει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Μαζεύονται λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς…» είπε μιλώντας στον Guardian.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/England/212288.html
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Τον Επικρίνουν Επειδή Ήταν Ο Πρώτος Που Αγόρασε Το i-Phone

Ένας ιερέας από τη Λάρισα είναι ο πρώτος Έλληνας που έτρεξε να αγοράσει το δημοφιλές και πανάκριβο i-phone, γεγονός που δεν εκτίμησε ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης ο οποίος έσπευσε να τον επιπλήξει. Ο νεαρός ηλικιακά ιερέας δέχθηκε αυστηρές συστάσεις από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου για την κίνησή του αυτή, όχι επειδή έσπευσε να αγοράσει κινητό, αφού είναι κάτι το οποίο δεν καταδικάζεται από την εκκλησία, αλλά επειδή στήθηκε στην ουρά για να αγοράσει ένα από τα πιο ακριβά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Την θέση του χειροτέρευσε το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας που αγόρασε το πολυσυζητημένο gadget. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν επεδίωξε να είναι ο πρώτος και υποστηρίζει: «Ήθελα απλώς να αγοράσω ένα κινητό. Αυτό το καινούριο μοντέλο μου άρεσε πολύ και το πήρα. Δεν με ενδιέφερε αν θα ήμουν ο πρώτος ή ο δεύτερος», ενώ συνεχίζει λέγοντας «οι δημοσιογράφοι το έχουν αναγάγει σε μέγα ζήτημα προκαλώντας άθελά τους πρόβλημα. Παίρνουν τηλέφωνο στη Μητρόπολη και ρωτούν αν είχα κυρώσεις».
Η κίνηση αυτή του ιερέα, ξεσήκωσε αντιδράσεις και από άλλους μητροπολίτες. Συγκεκριμένα ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε: «Θα του έλεγα ότι πρέπει στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος, γιατί με τη συγκεκριμένη αγορά σκανδάλισε τον κόσμο. Την άνεση και τον πλούτο στους κληρικούς δεν τα συγχωρεί ο κόσμος. Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας, αλλά είμαι εναντίον κάθε σκανδαλισμού των πιστών. Και ομολογώ ότι αρκετά σήμερα σκανδαλίζεται ο κόσμος με τα όσα συμβαίνουν στη Μονή Βατοπεδίου, καθώς βιώνω μια καταφορά κατά την Εκκλησίας».
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε «Το πρώτο που θα του έλεγα θα ήταν ότι η διάθεσή του να πάρει εκ των πρώτων το συγκεκριμένο τηλέφωνο σημαίνει εξάρτηση από την τεχνολογία, κάτι που καταντά αρρώστια. Θα του έλεγα επίσης ότι δείχνει έλλειψη μέτρου, καθώς δεν μπορεί να ξεχωρίσει το λιτό και αναγκαίο από το περιττό και πολυτελές. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταργούμε την τεχνολογία, αλλά δεν μπορεί να μετατραπεί σε στόχο και τρόπο ζωής, αλλά πρέπει να παραμείνει εργαλείο».


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Hellas/211904.html
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός Ξέχασε Το Πιστόλι Στην Καφετέρια.



Μια αστυνομικός της Σκότλαντ Γιάρντ, η οποία κάποτε εργαζόταν και ως σωματοφύλακας του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ξέχασε το ημιαυτόματο όπλο της σε τουαλέτα καφετέριας του κεντρικού Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε δημοσίευμα της "Σαν" και πρόσθεσε ότι το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 29 Αυγούστου, "ερευνάται".Το όπλο, τύπου Glock 17, εντόπισε πελάτης του καταστήματος σε τουαλέτα καφετέριας της αλυσίδας Starbucks, όπου πρέπει να παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά. Η αστυνομικός, στα 30 της, μπήκε στην τουαλέτα, έβγαλε τη ζώνη, όπου φυλάσσεται το όπλο, και πήγε να πάρει καφέ ξεχνώντας ότι άφησε πίσω της το ημιαυτόματο ...Το όπλο διαπιστώθηκε ότι της ανήκει, όταν η αστυνομία συνέκρινε τον σειριακό αριθμό του με εκείνον με τον οποίο είναι χρεωμένο στη συγκεκριμένη αστυνομικό



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : ΕΡΤ
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Βάλανε Φωτιά Στο Τρένο Επειδή Καθυστέρησε.

Το νόμο στα χέρια τους και μάλιστα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο πήραν εργαζόμενοι στην Αργεντινή, οι οποίοι εξοργισμένοι για την καθυστέρηση του τρένου που θα τους μετέφερε στην πρωτεύουσα- όπου εργάζονται- του έβαλαν φωτιά. Η οργή στο σταθμό του Merlo, στα δυτικά προάστια του Μπουένος Άιρες περίσσευε από τους εκατοντάδες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό σιδηρόδρομο προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους.
Σε γειτονικό σταθμό, κοντά στην περιοχή Castelar οι εν αναμονή επιβάτες εκτόξευσαν πέτρες και πλήθος αντικειμένων εναντίον των γκισέ όπου εκδίδονται τα εισιτήρια, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές.
Το σιδηροδρομικό σύστημα στην Αργεντινή δεν δρέπει δάφνες για την επάρκεια του, με αποτέλεσμα πολλά τρένα να αργούν χαρακτηριστικά και οι εργαζόμενοι επιβάτες να χάνουν ημερομίσθια ή να κινδυνεύουν ακόμα και με απόλυση επειδή εμφανίσθηκαν καθυστερημένα ή δεν μετέβησαν καθόλου στη δουλειά τους.
Ο εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας TBA σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ υποστήριξε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολίτες εξοργίζονται όταν καθυστερούν οι συρμοί, ωστόσο δεν μπορούν να επιτίθενται σε ένα δημόσιο μέσο με αυτό τον τρόπο».
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οργισμένοι επιβάτες αντέδρασαν με… πύρινο τρόπο. Πέρυσι, επιβάτες έκαψαν ένα βαγόνι στα νότια προάστια, ενώ συγκρούστηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Argentina/211463.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Η Άνοδος Της Στάθμης Της Θάλασσας Απειλεί Τις Παράκτιες Περιοχές.

Μια πιο συντηρητική εκτίμηση –σε σχέση με πολλές άλλες– για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών φέρνει στην επιφάνεια έρευνα που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια του Colorado και της Montana. Σύμφωνα με την νέα έρευνα, μέχρι το 2100 η στάθμη θα αυξηθεί μέχρι και 2 μέτρα, ωστόσο επισημαίνουν ότι και αυτή η προοπτική δεν κάνει την κατάσταση λιγότερο ανησυχητική.
Οι επιστήμονες έχουν οδηγηθεί στο νέο συμπέρασμα εξετάζοντας το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας, των μικρότερων παγετώνων, καθώς επίσης και την άνοδο της στάθμης λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του νερού.
Ο Tad Pfeffer, από το Ινστιτούτο Αρκτικής και Αλπικής Έρευνας του πανεπιστημίου του Colorado , του οποίου η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, επισημαίνει ωστόσο ότι υπάρχει και ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν έχει ληφθεί υπ’ όψη από την έρευνα. Πρόκειται για τη «δυναμική» των πάγων που δεν λιώνουν αλλά που κομμάτια τους αποσπώνται από το μεγάλο σώμα πάγου και φεύγουν προς τον ωκεανό.
Η έρευνα του Pfeffer ανήκει στις «αισιόδοξες», όμως πολλές άλλες έρευνες έχουν εκτιμήσει ότι η στάθμη του νερού στον πλανήτη θα ανέβει μέχρι και έξι μέτρα, μέχρι το τέλος του αιώνα.
Ο Pfeffer θεωρεί ότι αυτές οι εκτιμήσεις δεν έχουν ρεαλιστική βάση, όμως οι προβλέψεις του για το τι θα σημαίνει ακόμη και η δική του συντηρητική εκτίμηση, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι. Μία αύξηση μέχρι 2 μέτρα θα έφερνε μεγάλες καταστροφές σε παράκτιες περιοχές, όπου κατοικούν εκατομμύρια ανθρώπων.
Για παράδειγμα περιοχές του Μπαγκλαντές, της Κίνας και άλλων χωρών θα υπέφεραν σοβαρό πλήγμα, ενώ παραθαλάσσιες πόλεις όπως η Νέα Ορλεάνη, το Άμστερνταμ και η Βενετία θα «πνίγονταν».
Μιλώντας στο Reuters, o Pfeffer σημείωσε ότι «μέρη του Τρίτου Κόσμου, όπου ζουν και καλλιεργούν τροφή, μεγάλοι πληθυσμοί, θα είναι εκείνα που θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες».


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/Environment/World/211263.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το Google Των Ονομάτων Και Των Προσώπων.


Μήπως έχετε περιέργεια πόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το ίδιο επώνυμο με σας και που βρίσκονται αυτοί; Μέχρι τώρα ακόμα και το πανίσχυρο Google δεν μπορούσε να απαντήσει. Εδώ και λίγες μέρες όμως, όπως ανακοινώθηκε στη Βρετανία, υπάρχει ένας δικτυακός τόπος (www.publicprofiler.org/worldnames) που κάνει ακριβώς αυτό.
Αποτελεί δημιούργημα βρετανών γεωγράφων από το University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον καθηγητή, Πολ Λόνγκλεϊ, και παρουσιάστηκε στην ετήσια συνδιάσκεψη της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρίας του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για περίεργους, που θέλουν να δουν την «απήχηση» του ονόματός τους διεθνώς ή να ιχνηλατήσουν την οικογενειακή τους ιστορία, αλλά και για τις κυβερνήσεις που μπορούν έτσι να έχουν μια εικόνα για τους ομογενείς της χώρας τους (π.χ. μπορεί κανείς να εντοπίσει τους Έλληνες σε διάφορες χώρες).
Η βάση δεδομένων του συστήματος προς το παρόν διαθέτει 300 εκατ. ονόματα σε 26 χώρες, που υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1 δισ. άτομα, δηλαδή το ένα έκτο του γήινου πληθυσμού. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ακόμα σε αυτές, αλλά μπορεί να γίνει αναζήτηση στις υπόλοιπες χώρες των ελληνικών ονομάτων γραμμένων με λατινικούς χαρακτήρες. Το σύστημα περιέχει 10,8 εκατ. ατομικά επώνυμα και 6,5 εκατ. ονόματα.

Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50685
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Το Πείραμα Που Θα Αλλάξει Την Ζωή Μας.

Τρισεκατομμύρια πρωτονίων θα τρέχουν με ταχύτητα που θα προσεγγίζει κατά 99,99 % την ταχύτητα του φωτός, μέσα στα 27 χιλιόμετρα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider) και κάθε δευτερόλεπτο θα πραγματοποιούνται 600.000.000 συγκρούσεις σωματιδίων, στην πλήρη φάση του πειράματος της «Αρχής του Κόσμου». Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη θα ταξιδέψουν 13,4 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω, στην «Μεγάλη Έκρηξη» που δημιούργησε τη Ζωή.

Την Τετάρτη (10/9), οι πύλες του διαστήματος θα ανοίξουν όταν εκατό μέτρα κάτω από την Γενεύη οι γιγαντιαίες εγκαταστάσεις στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών, το πασίγνωστο CERN, τεθούν στη μέγιστη λειτουργία τους.
Στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων σε μια υπόγεια κυκλική σήραγγα μήκους 27 χιλιομέτρων, αντιπαράλληλες δέσμες πρωτονίων θα συγκρούονται μετωπικά κινούμενες με την ταχύτητα του φωτός, αναπαράγοντας στιγμιαία τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες και ο υπόλοιπος κόσμος θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την κατάσταση συμπαντικής ύλης του Σύμπαντος ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Εκρηξη (Big Bang) -περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
Το πείραμα αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα τόσο για την επιστήμη, όσο και για την ανθρωπότητα, αφού με αυτό θα εξαχθούν κρίσιμα συμπεράσματα για την διαλεύκανση της φύσης της ύλης, της ύπαρξης μαγνητικών μονοπόλων, της συμπεριφοράς μίνι μαύρων τρυπών και της ύπαρξης παράξενων σωματιδίων που τώρα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και στις θεωρητικές αναλύσεις των συχνά αντικρουόμενων φυσικών θεωριών.
Στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός λαμβάνουν μέρος είκοσι χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ενώ ολόκληρος ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την ιστορική αυτή στιγμή καθώς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CERN , ενώ η εικόνα θα διανεμηθεί και μέσα από το δίκτυο της Eurovision.
Οι απαντήσεις που αναμένεται να δώσει το πείραμα είναι κρίσιμες: 1. Ποια ακριβώς σύνθεση έχει το 96% του Σύμπαντος, κάτι που ακόμη και σήμερα μας είναι εντελώς άγνωστο, ανακαλύπτοντας τα υπερσυμμετρικά σωματίδια.2. Αν και εμείς τα φανταζόμαστε ως κάτι άυλο και εξωπραγματικό, οι επιστήμονες πιθανόν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα "γιατί τα σωματίδια έχουν μάζα;". 3. Πού επιτέλους κρύβεται αυτό το περίφημο σωματίδιο Higgs. Eνα απίστευτα μικρό κομμάτι της ύλης, που ενώ φαίνεται να παίζει το ρόλο του στη φύση, την ίδια στιγμή παραμένει άφαντο μακριά από τις εργαστηριακές μετρήσεις, παίζοντας κρυφτούλι με τη λογική των επιστημόνων. Ισως να μην είναι υπερβολικό όταν κάποιοι το αποκαλούν και "σωματίδιο του Θεού".
Ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν όλοι μεγάλες προσδοκίες από το πείραμα αυτό. Ο Βρετανός φυσικός Στίβεν Χώκινς στοιχημάτισε ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων δεν θα καταφέρει να βρει το σωματίδιο Higgs. Ο διάσημος φυσικός δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio 4 του BBC: «Στοιχημάτισα 100 στερλίνες πως δεν θα βρούμε το Higgs. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να μην το βρούμε. Αυτό θα έδειχνε πως κάτι δεν πάει καλά και πως πρέπει να επανεξετάσουμε τη σκέψη μας».
Ο διάσημος φυσικός παραδέχθηκε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί ότι θα προκύψει κάποια οικονομική ανταπόδοση από το πείραμα αυτό, χωρίς ωστόσο και να το αποκλείει. Όταν ρωτήθηκε αν στη θέση του πειράματος αυτού θα προτιμούσε ένα διαστημικό πρόγραμμα ο Χώκινς απάντησε: «Είναι σαν να με ρωτάτε ποιο από τα παιδιά μου θα προτιμούσα να θυσιάσω», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων όπως και το διαστημικό πρόγραμμα έχουν ζωτική σημασία, αν η ανθρώπινη φυλή δεν θέλει να πάθει ασφυξία και τελικά να εξαφανιστεί.
Και τα δύο κοστίζουν λιγότερο από 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προετοιμασίες για το πείραμα αυτό κράτησαν τουλάχιστον μια δεκαετία ενώ επενδύθηκαν συνολικά 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/Space/Switzerland/211639.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η Αλόγιστη Χρήση Του BOTOX Μπορεί Να Επιφέρει Τον Θάνατο

Επικίνδυνες παρενέργειες που μπορεί να φτάνουν μέχρι και το θάνατο πιθανόν να κρύβουν οι ενέσεις botox σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε συγκεντρώσει ως το Αύγουστο του 2007 περίπου 700 αρνητικές αναφορές για τις ενέσεις botox ενώ οι 28 από τις περιπτώσεις αυτές κατέληξαν σε θανάτους. Στην Γερμανία μόνο οι αρνητικές αναφορές φτάνουν τις 210 από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν με τον θάνατο των ασθενών.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το περιοδικό, σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές, η χρήση του botox δεν χρησιμοποιήθηκε για κοσμητικούς λόγους. Οι ενέσεις botox δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την βελτίωση της εμφάνισης αλλά και για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων όπως είναι η αντιμετώπιση σπασμών του βλεφάρου ή του λαιμού καθώς επίσης για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων.
Botox είναι μια από τις εμπορικές ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορούν οι ενέσεις αλλαντοτοξίνης, μιας ουσίας, από την οποία παράγεται από ένα βακτήριο που απαντάται μεταξύ άλλων σε αλλοιωμένα τρόφιμα όπως τα αλλαντικά. Όταν χορηγείται με ένεση, η ισχυρή τοξίνη παραλύει τοπικά τους μύες για διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών, μια πρακτική που εφαρμόζεται συχνά για να απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης.
Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμάκων έρχεται λίγους μήνες μετά την έρευνα που ξεκίνησε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έπειτα από αναφορές που έλαβε για την εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων σε άτομα που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με ενέσεις botox είτε για κοσμητικούς είτε για άλλους λόγους.
Μια από τις αναφορές αυτές περιλαμβάνει και το θάνατο ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, στο οποίο γίνονταν ενέσεις botox για την αντιμετώπιση των σπασμών στα πόδια.
Σημειώνεται ότι στην Αμερική η χρήση του botox για κοσμητικούς λόγους είναι ευρύτατα διαδεδομένη, ενώ πολύ συχνά οργανώνονται τα λεγόμενα botox πάρτυ. Οι καλεσμένοι στα πάρτυ αυτά, εκτός από μανικιούρ και πεντικιούρ κάνουν και ενέσεις botox έτσι ώστε να αποκτήσουν αρυτίδωτο πρόσωπο.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=50140
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέλαβαν Τον Βλαντιμίρ Πούτιν Στην Ιταλία.

Ιταλοί αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα ένα κλέφτη στην περιοχή Ριτσιόνε, στην Αδριατική, και με μεγάλη τους έκπληξη αλλά και καποιο αδιόρατο δέος αρχικώς διαπίστωσαν -ελέγχονταν την ταυτότητά του- ότι ο κλέφτης ήταν ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Λόγω των ειδικών καμερών που υπάρχουν στα πολυκαστήματα οι ιταλοί αστυνομικοί εντόπισαν ένα κλέφτη που δρούσε επί πολλά χρόνια στην περιοχή με τη βοήθεια συνενόχου. Οταν λοιπόν συνέλαβαν και τον συνένοχο στις κλοπές -κυρίως πολυτελών ρούχων- έμειναν έκπληκτοι, γιατί διαπίστωσαν πως το όνοματεπώνυμό του στην ταυτότητα που κρατούσε ήταν συνώνυμο με αυτό του πανίσχυρου πρωθυπουργού της Ρωσίας, γεγονός που ωστόσο δεν τους εμπόδισε να του περάσουν τις χειροπέδες.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.express.gr/news/world/71340oz_2008090471340.php3
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Τους Δίνουν Παντοτινή Λάμψη.

Μια μικρή εταιρεία με έδρα της την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Ελβετίας, χρησιμοποιεί ανθρώπινη τέφρα για να κατασκευάσει διαμάντια, ώστε οι εκλιπόντες να μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων, που θα μπορούν πλέον να τους...φορούν ακόμη και στο δάχτυλό τους.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές, δηλαδή ξεκινούν από τα πέντε χιλιάδες ευρώ, το διαμάντι από τέφρα μπορεί να ακούγεται μακάβριο, αλλά σίγουρα δεν είναι απλησίαστο.
«Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να πηγαίνουν στο κοιμητήριο και να θρηνούν αφήνοντας στο νεκροταφείο τον πόνο τους», δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρίας Algordanza, Βάιτ Μπρίμερ.
«Υπάρχουν όμως άλλοι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να έχουν τέτοιον αποχωρισμό», συμπληρώνει ο ίδιος.



Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=50140
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Πυρηναία Προειδοποιούν.

Με εξαφάνιση απειλούνται οι εναπομείναντες παγετώνες των Πυρηναίων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Καντάμπρια. Οι επιστήμονες μάλιστα δεν μιλούν για αόριστη εξαφάνιση στο μέλλον αλλά ότι αυτή θα έχει συντελεστεί μέχρι το 2050.
Σήμερα υπάρχουν στα Πυρηναία 21 παγετώνες -10 στην ισπανική πλευρά και 11 στη γαλλική- αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2050.
«Η εξαφάνισή τους αποτελεί συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που έχουμε αρχίσει να ζούμε», σχολίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καντάμπρια, Χουάν Χοσέ Γκονθάλεθ Τρουέμπα, που ήταν επικεφαλής της έρευνας.
Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Καντάμπρια, της Μαδρίτης και του Βαγιαδολίδ πραγματοποίησαν μια πρώτη συνολική έρευνα για την εξέλιξη της διαδικασίας τήξης των παγετώνων σε κορυφές με μεγάλο υψόμετρο της Ισπανίας.
Σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, μεταξύ του 1880 και 1980, τουλάχιστον 94 παγετώνες εξαφανίστηκαν ενώ από τη δεκαετία του 80’ μέχρι τις μέρες μας έχουν λιώσει άλλοι 17.
«Τα ψηλά βουνά είναι εκτάσεις ιδιαίτερα ευαίσθητες στις κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές και σε αυτές τις εκτάσεις, η εξέλιξη των παγετώνων αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς δείκτες της υπερθέρμανσης του πλανήτη που ζούμε σήμερα παγκοσμίως», εξήγησε επίσης ο καθηγητής Τρουέμπα.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/Environment/Spain/211249.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Πειρατές Της . . . Σομαλίας.

Πειρατές στη Σομαλία κατέλαβαν ένα γαλλικό σκάφος που ενδέχεται να μεταφέρει τουρίστες στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, δήλωσε την Τετάρτη ναυτιλιακός αξιωματούχος.
«Δεν έχουμε λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν μερικοί τουρίστες στο σκάφος», δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο Άντριου Μουανγκούρα, επικεφαλής του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής. «Είναι από τη Γαλλία, αλλά δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για γιοτ ή για κρουαζιερόπλοιο», πρόσθεσε.
Ένοπλοι Σομαλοί έχουν καταλάβει ως τώρα φέτος τουλάχιστον 30 σκάφη, καθιστώντας τα ύδατα στα ανοικτά του Αφρικανικού Κέρατος τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Η Ε.Ε. ετοιμάζει ένα μηχανισμό για να βοηθήσει στο συντονισμό της προστασίας σκαφών από τους πειρατές, δήλωσαν διπλωμάτες.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=50156
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Πόλεμος Των . . . Browser.

Νέο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο λανσάρει η Google, με στόχο να προσελκύσει πελάτες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν Internet Explorer ή Firefox. Ενας από τους λόγους που οδήγησαν τον αμερικανικό κολοσσό στην νέα επιχειρηματική κίνηση είναι το γεγονός ότι η νέα έκδοση του Internet Explorer «μπλοκάρει» τις διαφημίσεις του Google με εύκολο τρόπο.
Το πρόγραμμα πλοήγησης (browser) της Google ονομάζεται Chrome και θα έχει βάση λογισμικό ανοικτού πηγαίου κώδικα (open source).
O Chrome σχεδιάζεται να είναι «ελαφρύς» και γρήγορος και να τα βγάζει πέρα με τη νέα γενιά εφαρμογών λογισμικού που είναι φορτωμένες με γραφικά και πολυμέσα. Αρχικά, ο Chrome θα παρουσιαστεί σε δοκιμαστική έκδοση (beta) για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, σε 100 περίπου χώρες, και θα ακολουθήσουν άλλες παραλλαγές του για Μac και Linux.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη είδηση στο χώρο πλοήγησης του Ίντερνετ από τότε που ο Firefox άρχισε να «ροκανίζει» το μερίδιο του Explorer στην αγορά (σήμερα υπολογίζεται στο 80% παγκοσμίως) και πολλοί αναλυτές προβλέπουν την αναβίωση του «πολέμου των browsers».
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=49958
Διαβάστε περισσότερα...