Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Βρέθηκε Ο Πλανήτης Των Ρεκόρ.

Ένα νέο εύρημα έρχεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Πρόκειται για τον πλανήτη WASP-12b, που είναι ο πιο θερμός πλανήτης που έχει ποτέ βρεθεί, έχοντας θερμοκρασία 2.200 βαθμών Κελσίου. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως ο γιγάντιος πλανήτης, με μάζα περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερη του Δία, ολοκληρώνει μια πλήρη τροχιά γύρω από το μητρικό του άστρο σε περίπου μια μέρα, όταν ο ταχύτερος πλανήτης του δικού μας ηλιακού συστήματος, ο Ερμής, χρειάζεται 88 μέρες.Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε από τον Ντον Πόλακο, του πανεπιστημίου Κουίν της Β.Ιρλανδίας, που είναι υπεύθυνος του βρετανικού προγράμματος αναζήτησης εξωπλανητών SuperWASP και από τον Λέσλι Χεμπ του πανεπιστημίου του Σαιντ Άντριους στη Σκωτία. Κάθε καινούρια ανακάλυψη, όπως αυτή του WASP-12b, δημιουργεί νέα δεδομένα για το πόσο κοντά μπορεί ένας πλανήτης να περιφέρεται γύρω από το άστρο του χωρίς να καταστραφεί.Η νέα ανακάλυψη, μεταξύ άλλων, εγείρει το ερώτημα αν πλανήτες σαν τον WASP-12b είναι συχνότεροι στο σύμπαν σε σχέση με πλανήτες σαν τη Γη. Ποιος αποτελεί την ειδική περίπτωση και την εξαίρεση; Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα την απάντηση.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=56514
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Τα Σχέδια Του Ψηλότερου Κτιρίου Στον Κόσμο.

Παρ’ ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέχουν ήδη το ρεκόρ για το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο με το κτίριο «Burj Dubai» (707 μέτρων), το οποίο θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2008, φαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να «ξεπεράσουν τον εαυτό τους» χτίζοντας νέο ουρανοξύστη στο Ντουμπάι ύψους ενός χιλιομέτρου αυτή τη φορά.
Το σχέδιο του κτιρίου, όπως τα περισσότερα μεγάλα έργα στην πλούσια Μέση Ανατολή, είναι εμπνευσμένο από την ισλαμική παράδοση. Η δομή του πύργου «Nakheel» όπως είναι το όνομα του, στην ουσία περιλαμβάνει τέσσερις πύργους μέσα σε ένα ενιαίο κτίσμα. Οι πύργοι αυτοί θα έχουν ως βάση τους ένα μεγάλο κτίσμα σε σχήμα ημισελήνου.
Ο “Nakheel” θα στέκεται στη μέση ενός μεγάλου αναπλασμένου χώρου κοντά στην πόλη Jebel Ali, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μεγάλο λιμάνι. Οι εγκαταστάσεις θα απλώνονται σε μια έκταση 270 εκταρίων, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 55.000 ανθρώπους και εκεί θα βρουν εργασία 45.000 άτομα.
Μετά την ολοκλήρωσή του – που θα γίνει σε 10 χρόνια – αναμένεται να γίνει σημαντικός τουριστικός προορισμός για εκατομμύρια επισκέπτες.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/MiddleEast/215328.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Η Σχολική Τσάντα Γυμνάζει Τους Μύες Της Μέσης.

Το πρόβλημα του βάρους της σχολικής τσάντας κυρίως για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου είναι γνωστό. Πιθανολογείται ωστόσο ότι υπάρχει και μια θετική πλευρά στο πρωινό φόρτωμα των παιδιών.
Σύμφωνα με έρευνα του αυστραλού καθηγητή Λέον Στράκερ, από το πανεπιστήμιο Κέρτιν, που δημοσιεύεται στο περιοδικό φυσικοθεραπείας «Australian Journal of Psychotherapy», οι μαθητές που περπατούν ή πάνε με το ποδήλατο στο σχολείο τους, έχουν λιγότερους πόνους στη μέση και τον αυχένα σε σχέση με όσους μετακινούνται με το αυτοκίνητο των γονιών τους ή με το λεωφορείο.
Ο Στράκερ συνιστά στους γονείς να φορτώνουν τα παιδιά τους με τη σχολική τσάντα και να τα στέλνουν περπατώντας σχολείο, αρκεί το βάρος της τσάντας να μην ξεπερνά το 15% του σωματικού βάρους των παιδιών. Αν π.χ. ένα παιδί ζυγίζει 40 κιλά, η τσάντα του δεν πρέπει να ξεπερνά τα έξι κιλά.
Σύμφωνα με τον αυστραλό ερευνητή, το περπάτημα ή το ποδήλατο με τη σχολική τσάντα βελτιώνει τη δύναμη και την αντοχή των μυών γύρω από τη σπονδυλική στήλη, πράγμα που μειώνει τους πόνους στη μέση. Η έρευνά του (σε 1.200 παιδιά ηλικίας 14 ετών) έδειξε ότι τα τρία τέταρτα μετακινούνταν με λεωφορείο ή αυτοκίνητο και ότι περίπου τα μισά παιδιά είχαν πόνους στη μέση ή και τον αυχένα.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=56097
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ο Κίνδυνος Παραμονεύει Στην Αρκτική.

Εκατομμύρια τόνοι μεθανίου απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από τις "καμινάδες" που δημιουργούνται στο υποθαλάσσιο στρώμα πάγου της Αρκτικής. Πρόκειται για αέριο, 20 φορές πιο επικίνδυνο από το διοξείδιο του άνθρακα, όπως αποκαλύπτει έρευνα σουηδικής επιστημονικής ομάδας. Από το 2003 άρχισαν να εμφανίζονται "θερμά σημεία" μεθανίου, ωστόσο οι φυσαλίδες του αερίου, που εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στις βόρειες ακτές της Ρωσίας, οδήγησαν τους ερευνητές Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης στη διαπίστωση ότι το δηλητηριώδες αέριο ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας και διαχέεται στην ατμόσφαιρα.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το υποθαλάσσιο στρώμα πάγου, που λειτουργούσε ως "πώμα" έχει αρχίσει να λιώνει, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται το μεθάνιο από τις υπόγειες αποθήκες, που είχαν σχηματιστεί από την τελευταία περίοδο της εποχής των παγετώνων.
«Το μεθάνιο απελευθερώνεται με τέτοιους ρυθμούς που δεν προλαβαίνει να διαλυθεί στο νερό και εμφανίζεται υπό τη μορφή φυσαλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας» δήλωσε στην εφημερίδα "Independent" ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, ο καθηγητής Όργιαν Γκούσταφσον.
Η έρευνα της επιστημονικής ομάδας πραγματοποιήθηκε σε εκτάσεις που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε αυτή την ανωμαλία στην ανατολική Σιβηρία οφείλεται, κατά τους επιστήμονες, η ταχεία αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, οι σημαντικές αλλαγές στο κλίμα, καθώς και η εξαφάνιση πολλών ειδών της πανίδας.
«Μη αναστρέψιμο» χαρακτηρίζουν οι σουηδοί επιστήμονες το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς το μεθάνιο προκαλεί υψηλότερες θερμοκρασίες, που βοηθούν την ταχεία τήξη των πάγων στον Αρκτικό κύκλο.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/Environment/World/213677.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Η Αντζαλίνα Ποζάρει Κατά Την Διάρκεια Του Θηλασμού.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού W, στο τεύχος Νοεμβρίου, εμφανίζεται η Αντζελίνα Τζολί να θηλάζει ένα από τα δίδυμα μωρά της -μια φωτογραφία που τράβηξε ο Μπραντ Πιτ, κατά την παραμονή τους στον πύργο τους στη Γαλλία.
Πρόκειται για μια από τις 21 φωτογραφίες, ασπρόμαυρες παρακαλώ, που τράβηξε ο Μπραντ Πιτ, κατά την παραμονή του ζευγαριού στον πύργο Μιραβάλ, στη Γαλλία, όπου η Αντζελίνα Τζολί, με τα μαλλιά ξέπλεκα στους ώμους της και τη μπλούζα της μισάνοιχτη, θήλαζε ένα από τα δίδυμα μωρά τους.
Η φωτογραφία, στη συνέχεια, δόθηκε στο περιοδικό W, το οποίο την έβαλε εξώφυλλο στο τεύχος Νοεμβρίου, ενώ αρκετές ακόμα εμπεριέχονται στο εσωτερικό του περιοδικού. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε τάχιστα στο διαδίκτυο, με μπλογκς, σάιτς και φόρουμς να ασχολούνται μαζί της, και κατ' επέκταση με το διάσημο ζευγάρι Πιτ - Τζολί.
Αρκετές ηθοποιοί του Χόλυγουντ έχουν, στο παρελθόν, φωτογραφηθεί με τα νεογέννητα μωρά τους, με πρώτη διδάξασα την Ντέμι Μουρ, η οποία στα 1991 είχε φωτογραφηθεί για το περιοδικό Vanity Fair με το 7 μηνών μωρό της. Όμως καμμία, μέχρι σήμερα, στάρλετ δεν είχε δεχτεί ή τολμήσει να κάνει κάτι ανάλογο, από αυτό που έκανε τώρα η Αντελίνα Τζολί, με τη βοήθεια του Μπραντ Πιτ, βεβαίως.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Celebrities/France/215692.html
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Βότανα Και Γιατροσόφια.

Το γιατροσόφι, ή «ιατροσόφιον» στην καθαρεύουσα είναι το πρακτικό φάρμακο που χρησιμοποιούσε ο κόσμος παλιότερα - αλλά ακόμη και στη σημερινή εποχή - προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Υπάρχουν πολλών ειδών γιατροσόφια, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κάθε άνθρωπος τα έχει χρησιμοποιήσει σε κάποια στιγμή της ζωής του, συνήθως με την προτροπή κάποιου μεγαλύτερου σε ηλικία μέλους της οικογένειας. Τα περισσότερα γιατροσόφια βασίζονται στη χρήση των φαρμακευτικών φυτών, ενώ σε πολλά μέρη της Ελλάδας αποτελούν αξιόλογο μέρος της λαογραφικής παράδοσης του τόπου. Αν και η χρήση τους έχει αμφισβητηθεί από τους οπαδούς της κλασικής ιατρικής, τα περισσότερα γιατροσόφια δεν παύουν να έχουν στέρεη επιστημονική τεκμηρίωση και να αποτελούν τον «πρόδρομο» των δημοφιλών φυτικών καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στα φαρμακεία στις μέρες μας.Παρά το γεγονός ότι τα γιατροσόφια συνήθως βασίζονται σε σχετικά «αγνές» και «ακίνδυνες» πρώτες ύλες, οι γιατροί συνιστούν προσοχή στη χρήση τους, ειδικά αν το άτομο που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων.

Μερικά γιατροσόφια
Τσίμπημα κουνουπιού:
Βάζουμε στο σημείο λίγο ξίδι για να μειώσει την κοκκινίλα και τη φαγούρα.
Μώλωπας: Για να μη μελανιάσει, βάζουμε σε ένα πανάκι λίγο κρεμμύδι - όχι ψιλοκομμένο αλλά σε φέτες κοπανισμένες, ώστε να έχει και λίγο ζουμί από το κρεμμύδι - και από πάνω ραντίζουμε με αλάτι. Στη συνέχεια, δένουμε με ένα πανί και η μελανιά περιορίζεται.
Κάψιμο: Βάζουμε στην καψιά λίγη οδοντόκρεμα ή πολτό ντομάτας και απαλύνεται ο πόνος.
Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Αφού αφαιρέσουμε το τυχόν κεντρί, τρίβουμε επάνω στην περιοχή ένα μεταλλικό αντικείμενο (π.χ. κλειδί, ή πηρούνι) ώστε να μειωθεί ο πόνος και να μην πρηστεί.
Τσίμπημα σκορπιού: τα παλιά χρόνια, όπου οι άνθρωποι ζούσαν και δούλευαν περισσότερο στην ύπαιθρο, τα τσιμπήματα από σκορπιούς ήταν συχνό φαινόμενο. Όταν λοιπόν σκότωναν ένα σκορπιό, τον άφηναν στον ήλιο να ξεραθεί καλά και έπειτα τον έτριβαν σε σκόνη. Τη σκόνη αυτή τη πρόσθεταν στο γάλα των παιδιών τους, ώστε να μειωθεί ο πόνος και ο κίνδυνος στην περίπτωση που τα τσιμπούσε σκορπιός.



Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%8C%CF%86%CE%B9
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Εργάτριες του Σεξ.

Οι άνδρες της Ινδίας χαμογελούν πονηρά όταν ακούνε για το Πενταπουράμ. Γνωρίζουν ότι είναι ένα χωριό εργατριών του σεξ «υψηλού επιπέδου»: εκεί οι γυναίκες είναι υπερήφανες γιατί κερδίζουν τη ζωή τους με τη δουλειά τους και γιατί είναι απόγονοι παλλακίδων των βασιλιάδων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times που αναδημοσιεύουν τα Νέα Σαββατοκύριακο, πολλές από τις γυναίκες αυτές είναι «εργάτριες του σεξ» έκτης γενιάς. Οι κληρονομικές αυτές ιερόδουλες, οι οποίες ανήκουν στην υποκάστα Καλαβαντάλου, είναι φημισμένες για την κομψή ομορφιά τους.
Έλκουν την καταγωγή τους από μια εποχή που τις προστάτευαν βασιλιάδες, ιερείς και γαιοκτήμονες.
Κατέληξαν σε μια άλλου είδους πορνεία, καθώς οι πάτρονές τους κατέρρευσαν στη σύγχρονη Ινδία. «Υπάρχουν ακόμη πολλά χρήματα σε αυτήν την ντάντα (δουλειά)» λέει μια από αυτές.
Η τιμή για το σεξ κυμαίνεται από 5 μέχρι 250 δολάρια η φορά, ανάλογα με το πόσο ωραία είναι και πόσο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα της. Σχεδόν όλες οι οικογένειες που ζουν στην περιοχή εμπλέκονται στο εμπόριο αυτό. Όλες οι ηλικίες έχουν ζήτηση, από τις έφηβες μέχρι τις «θείες», εξηγεί μια εργάτρια του σεξ.
Έχουν λάμψη, παίρνουν ονόματα κινηματογραφικών σταρ και βγαίνουν από το μπορντέλο μόνο εάν ένας πελάτης τους στείλει λιμουζίνα με κλιματισμό. Αλλιώς δεν τις βλέπει κανείς ποτέ έξω.
«Κάποιο ιδιαίτερο κόλπο; Κανένα. Είμαστε γνωστές για τους καλούς τρόπους μας. Φερόμαστε στον άνδρα σαν να είναι βασιλιάς. Του μαγειρεύουμε, του κάνουμε μασάζ με λάδια, τον λούζουμε. Ανοίγουμε τον ανεμιστήρα. Οι άνδρες φέρνουν το ουίσκι- αλλά όλα τα άλλα τα παρέχουμε εμείς και, όταν φεύγουν, τους παρακαλούμε, ‘Μη φεύγεις, σε παρακαλώ, ω μη φεύγεις’ - κάνουμε όλο αυτό το παιχνίδι. Τους κακομαθαίνουμε» εξηγούν.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/LoveSex/India/212218.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δώστης Άλλη Μια Ευκαιρία.

Σε όλους σχεδόν έχει τύχει να στείλουν κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για το οποίο αργότερα μετανιώνουν. Επειδή τα γραπτά μένουν και πολλές φορές μας εκθέτουν, η Google παρουσίασε μια ολοκαίνουρια υπηρεσία:Το mail goggles, όπως ονομάζεται, δίνει «δεύτερη ευκαιρία» σκέψης, πριν πατήσει κάποιος το κουμπί της αποστολής μηνύματος. Με την ενεργοποίησή του, το πρόγραμμα αυτό θέτει στο χρήστη ερωτήματα και απλές αριθμητικές πράξεις, ώστε να διαπιστώσει αν ο αποστολέας είναι αρκετά... νηφάλιος.Χαρακτηριστικό του mail goggles είναι ότι ενεργοποιείται τα βράδια και τα σαββατοκύριακα, τότε δηλαδή που πολλοί αποφασίζουν να κάνουν... τολμηρά ηλεκτρονικά βήματα.

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : Ελεύθερος Τύπος www.e-tipos.com/newsitem?id=54923
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακυκλώνοντας Απορρίμματα Κάνανε Το Γαμήλιο Ταξίδι.


Ένα ζευγάρι στη Βρετανία πέρασε τρεις μήνες συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας απορρίμματα για να μπορέσει να συγκεντρώσει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για το ταξίδι του μέλιτος.Ο Τζον και η Αν Τιλ από το Χάμσαϊρ μετέφεραν χιλιάδες κονσέρβες και μπουκάλια σε ένα κέντρο ανακύκλωσης γειτονικού τους σούπερ-μάρκετ.Για κάθε τέσσερα τεμάχια προς ανακύκλωση κέρδισαν έναν πόντο, ο οποίος στη συνέχεια μετατράπηκε σε αεροπορικά μίλια με τις Βρετανικές Αερογραμμές.Το ζευγάρι συγκέντρωσε συνολικά 36.000 μίλια, τα οποία αξιοποίησαν για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από το μήνα του μέλιτος στις ΗΠΑ και μάλιστα πετώντας business class.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=96176
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι Βγήκε Από Την Κλινική Απεξάρτησης.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής της σειράς X-Files, Ντέιβιντ Ντουκόβνι, βγήκε από αμερικανική κλινική, έπειτα από θεραπεία πολλών εβδομάδων στην οποία υποβλήθηκε για απεξάρτηση από το σεξ (sex).
Ο 48χρονος ηθοποιός βραβεύτηκε τον Ιανουάριο με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά Californication, όπου υποδύεται τον Χανκ Μούντι, έναν υπερσεξουαλικό συγγραφέα, διαζευγμένο και πατέρα.
Στα τέλη Αυγούστου, ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι είναι εθισμένος στο σεξ και εισήχθη σε ειδική κλινική απεξάρτησης.
Από το 1997 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Τία Λεόνι. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, την 9χρονη Μαντλίν Γουέστ και τον 6χρονο Κιντ.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=945177
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Οι Μινι Φούστες Αιτία Των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Το ποσοστό των ατυχημάτων στην Ουγκάντα, έχει ανέβει. Υπουργός της κυβέρνησης όμως βρήκε τη λύση. Για όλα φταίνε οι μίνι φούστες!
Ο Ενσάμπα Μπουτούρο, υπουργός Ηθικής της χώρας, αποφάσισε να προτείνει την απαγόρευσή τους, καθώς θεωρεί πως αποσπούν την προσοχή των οδηγών και προκαλούνται ατυχήματα.
Χαρακτήρισε «γυμνές» τις γυναίκες που φορούν μίνι φούστες αναφέροντας πως κάποιοι από τους άνδρες είναι αδύναμοι και δεν μπορούν να κρατήσουν χαρακτήρα.
«Στις μέρες μας δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη μητέρα από την κόρη, είναι όλες γυμνές», ανέφερε ο υπουργός.
Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου ξέσπασαν στα γέλια, όταν ο υπουργός ανέφερε πως όχι μόνο θα πρέπει να απαγορευτούν αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και κυρώσεις σε όποια γυναίκα κυκλοφορεί με κοντή φούστα.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.

Πηγή : www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=42184&-V=ikypros&w= Διαβάστε περισσότερα...

Η ανθρώπινη εξέλιξη οδηγείται στο τέλος της

Η ανθρώπινη εξέλιξη οδηγείται στο τέλος της, σύμφωνα με τον κορυφαίο βρετανό γενετιστή, καθηγητή Στιβ Τζόουνς, του Τμήματος Γενετικής, Εξέλιξης και Περιβάλλοντος του University College του Λονδίνου (UCL). Ο Τζόουνς ανέφερε, σε ομιλία του στη βρετανική πρωτεύουσα με τον προκλητικό τίτλο "Η ανθρώπινη εξέλιξη τελείωσε", ότι οι μηχανισμοί της εξέλιξης επιβραδύνονται για την ανθρώπινη φυλή και ότι, τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, οι άνθρωποι βρίσκονται τόσο κοντά στην ουτοπία, όσο είναι εφικτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Times και Independent.
Όπως είπε, υπάρχουν τρία συστατικά στην εξέλιξη: η φυσική επιλογή, η μετάλλαξη και η τυχαία αλλαγή, στα οποία όμως σημειώνεται επιβράδυνση.
Κατ' αρχήν, τόνισε ότι στην αρχαιότητα τα μισά παιδιά θα πέθαιναν μέχρι τα 20 τους χρόνια, ενώ σήμερα το 98% επιζεί. Το προσδόκιμο ζωής είναι πια τόσο καλό, που ακόμα και η εξαφάνιση των ατυχημάτων και των μολυσματικών ασθενειών απλώς θα αύξανε κατά μόλις δύο χρόνια το όριο ζωής.
Συνεπώς, πρόσθεσε, η φυσική επιλογή δεν έχει πλέον τον θάνατο ως εύκαιρο εργαλείο της. Παράλληλα επιβραδύνεται ο ρυθμός μεταλλάξεων.
Αν και τα χημικά και η ραδιενεργή μόλυνση μπορούν να προκαλέσουν γενετικές μεταβολές, μια από τις σημαντικότερες αιτίες για τη μετάλλαξη ήταν ανέκαθεν η προχωρημένη ηλικία των ανδρών, διότι οι κυτταρικές διαιρέσεις στους άνδρες αυξάνονται με την ηλικία, γεγονός που αυξάνει και την πιθανότητα λάθους (άρα μετάλλαξης).
Όμως σταδιακά η ηλικία αναπαραγωγής έχει μειωθεί και οι περισσότεροι άνδρες σήμερα δεν κάνουν παιδιά μετά τα 35 χρόνια τους (η μέση ηλικία για ένα πατέρα στη Δύση είναι τώρα 29 ετών), με συνέπεια, αφού μειώνονται οι ηλικιωμένοι πατέρες, να μειώνεται και ο ρυθμός των μεταλλάξεων. Τέλος, ο βρετανός γενετιστής επεσήμανε ότι οι τυχαίες μεταβολές είναι επίσης λιγότερο πιθανές σε έναν κόσμο που έχει γίνει πια "χωνευτήρι" φυλών.
Μέσω τύχης μπορούν να αλλάξουν (δηλαδή να εξελιχθούν) κυρίως οι μικροί πληθυσμοί που είναι απομονωμένοι, καθώς διάφορα γονίδια χάνονται από τύχη.
Όσο όμως ο πληθυσμός της Γης μεγαλώνει και οι φυλές διασυνδέονται και χάνουν την απομόνωσή τους μέσω της παγκοσμιοποίησης, τόσο η ευκαιρία για τυχαία αλλαγή μειώνεται και το γενετικό μας μέλλον γίνεται πιο "γκρίζο", σύμφωνα με τον καθηγητή Τζόουνς.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8400&pubid=1684699
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γυναίκες Της Wall Street Στο Playboy.

Κοντεύει να γίνει παράδοση για το Playboy μετά από κάθε κατάρρευση αμερικανικού επιχειρηματικού κολοσσού, να κάνει και μια φωτογράφηση των γυναικών στελεχών που έχουν μείνει άνεργες – πράγμα που τους επιτρέπει να συμπληρώσουν το εισόδημά τους μέχρι να βρουν κάπου αλλού δουλειά. Όπως είχε κάνει με τις «Γυναίκες της Enron» και με τις «Γυναίκες της Worldcom» έτσι και τώρα, το Playboy απηύθυνε πρόσκληση στις γυναίκες της Wall Street να ποζάρουν. Το εξώφυλλο όπως είναι φυσικό θα τιτλοφορείται «Γυναίκες της Wall Street».
«Όταν τα νέα είναι άσχημα, τότε αυτή ίσως είναι μία ευκαιρία να κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελάσουν με κάτι που δίνει διαφορετική εικόνα» δήλωσε ο photo editor του περιοδικού Gary Cole.
Πάντως δηλώνει αισιόδοξος για την ανταπόκριση των γυναικών ενώ θεωρεί ότι οι όμορφες γυναίκες που δουλεύουν στη Wall Street και στις εταιρείες που σχετίζονται με αυτήν. «Πρέπει να είναι χιλιάδες» σημειώνει. Επίσης δηλώνει ότι το κίνητρο για τις γυναίκες δεν είναι τόσο οικονομικό. «Αυτό που θέλουν η προσοχή, η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια τέτοια εμπειρία» λέει.

Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/USA/214713.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Τα Laser Στην Υπηρεσία Της Ιατρικής.

Η τεχνολογία των λέιζερ έχει φέρει επανάσταση στον κόσμο της ιατρικής, καθώς το νυστέρι τείνει συνεχώς να αντικαθίσταται από τα λέιζερ. Τώρα η ΕΕ χρηματοδοτεί με 10,1 εκατ. ευρώ ένα νέο πρόγραμμα, το FAST-DOT, με σκοπό την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς λέιζερ για βιοϊατρικές εφαρμογές. Ερευνητές από 12 χώρες, με επικεφαλής το βρετανικό πανεπιστήμιο του Dundee, αναπτύσσουν μικρά λέιζερ "τσέπης" (όσο ένα σπιρτόκουτο!), με υψηλή ενεργειακή απόδοση και, παράλληλα, με χαμηλό κόστος, έτσι ώστε εύκολα να εξαπλωθεί η χρήση τους. Τα σημερινά λέιζερ είναι μεγάλα, βαριά (άρα όχι φορητά) και ενεργοβόρα. Τα νέα μηχανήματα σχεδιάζονται για χρήση στη μικροσκοπία και τη νανοχειρουργική, έχοντας υψηλή ακρίβεια απεικόνισης και διενέργειας χειρουργικών τομών, που θα επιτρέπουν πράγματα όπως η συγκόλληση ιστών. Για το σκοπό αυτό θα γίνει χρήση νέων υλικών, όπως τα quantum-dot (εξειδικευμένοι ημιαγωγοί). Τα ιατρικά λέιζερ χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στη γενική χειρουργική και τη λαπαροσκόπηση, ενώ αργότερα στην οφθαλμολογία για διόρθωση των προβλημάτων όρασης. Σήμερα πλέον χρησιμοποιούνται και για διαγνωστικούς σκοπούς, για την εξακρίβωση συγκεκριμένων ασθενειών.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.express.gr/news/ygeia/73397oz_2008091073397.php3
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Πέντε Πιο Ακριβοπληρωμένοι Συγγραφείς.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ.Κ.Ρόουλινγκ είναι η πιο ακριβοπληρωμένη συγγραφέας, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, κερδίζοντας περισσότερες από 5 λίρες (περίπου 6,4 ευρώ) κάθε δευτερόλεπτο το τελευταίο έτος.
H Τζόαν Ρόουλινγκ κέρδισε το 2008 περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδά της είναι έξι φορές περισσότερα από εκείνα του δεύτερου στη λίστα, Τζέιμς Πάτερσον.
Εκπρόσωπος του Forbes δήλωσε: «Ήταν η μαγεία που μετέτρεψε την Τζ.Κ.Ρόουλινγκ από πάμπτωχη ανύπαντρη μητέρα που βασιζόταν στην πρόνοια σε δισεκατομμυριούχο των μπεστ σέλερ».
Την πεντάδα συμπληρώνουν, εκτός από τον Τζ.Πάτερσον, ο Στίβεν Κινγκ, ο Τομ Κλάνσι και η Ντανιέλ Στιλ.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=944044&lngDtrID=253
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια Μετ’ Εμποδίων.

Στις 21 Οκτωβρίου τα επίσημα εγκαίνια του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN) κοντά στη Γενεύη. Τα εγκαίνια θα γίνουν παρά το γεγονός ότι ο επιταχυντής παραμένει εκτός λειτουργίας μετά τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Η τελετή εγκαινίων θα περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις και μια οπτικοακουστική παράσταση με τίτλο «Origins», με εικόνες του National Geographic και μουσική του Φίλιπ Γκλας. Ο επιταχυντής θα λειτουργήσει ξανά την άνοιξη του 2009, αφού αποκατασταθούν οι βλάβες.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=95769
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Μεγάλη Βρετανία Φοβόντουσαν Πυρηνική Επίθεση.

«Αυτή η χώρα δέχτηκε επίθεση με πυρηνικά όπλα». Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε ανατριχιαστικά το κείμενο μηνύματος που είχε ετοιμαστεί για προηχογράφηση στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, το 1974, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, ώστε να διατηρηθεί κάποιας μορφής επικοινωνία με το βρετανικό κοινό σε περίπτωση που ξεσπούσε πράγματι πυρηνικός πόλεμος.Το κείμενο, που κατέληγε με τη δέσμευση του παρουσιαστή να μεταδώσει περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν και με τη συμβουλή του «να μείνουν συντονισμένοι», προειδοποιούσε στο κύριο μέρος του ότι οι τηλεπικοινωνίες είχαν διακοπεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ο αριθμός των απωλειών και το μέγεθος των ζημιών δεν ήταν γνωστό.Τμήμα του απόρρητου αυτού μηνύματος δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από τα Εθνικά Αρχεία του βρετανικού κράτους.Και μπορεί σήμερα αναλυτές να επισημαίνουν ότι το μήνυμα αυτό είναι ενδεικτικό για το πόσο ξεχωριστή θέση κατέχει το BBC στη ζωή των Βρετανών, εκείνη την εποχή όμως αξιωματούχοι εξέφραζαν την ανησυχία τους μήπως η επανάληψη του ίδιου ηχογραφημένου μηνύματος μπορούσε να οδηγήσει το κοινό στο συμπέρασμα ότι το δίκτυο είχε καταστραφεί.Συμβουλές στο κοινό«Η επιβεβαίωση ότι το BBC βρίσκεται ακόμη στη θέση του δεν θα μπορούσε να συναχθεί από μια ηχογραφημένη ανακοίνωση», επισήμαινε αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας σε επιστολή του με ημερομηνία 20 Ιουνίου του 1974.Εκείνο που τελικά φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αξία είναι οι συμβουλές προς το κοινό σχετικά με το πώς μπορεί να αποφύγει κατά το δυνατόν τη μόλυνση από ραδιενέργεια, παραμένοντας κατά κανόνα κλεισμένος στο σπίτι του, όπου είναι πιο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού. «Θυμηθείτε ότι δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε, βάζοντάς το στα πόδια», προειδοποιεί η ανακοίνωση που αναφέρει επίσης πόσο πολύτιμο είναι το νερό, για το οποίο συμβουλεύει τους Βρετανούς να μην το σπαταλούν στην τουαλέτα. «Το νερό σημαίνει ζωή», επισημαίνει. Στην πραγματικότητα, πυρηνικός όλεθρος και ζωή είναι ασύμβατα κι ευτυχώς που κανείς δεν χρειάστηκε να διαπιστώσει πόσες απ' αυτές τις συμβουλές είχαν τελικά αξία.




Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=32966432
Διαβάστε περισσότερα...

Επανάσταση Στις Τηλεοράσεις LCD.


Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγα χρόνια οι άκαμπτες οθόνες των τηλεοράσεων και οι ογκώδεις φορητοί υπολογιστές, δηλώνουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και της εταιρίας Σόνι.Σύμφωνα με μελέτη τους, με την εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας η οποία αντικαθιστά τις οθόνες υγρού κρυστάλλου (LCD) με εύκαμπτες οθόνες από οργανικές ενώσεις, που προσφέρουν τη δυνατότητα να διπλώνουμε τον υπολογιστή μας ώστε να χωράει στην τσέπη μας, αλλά και να ορίζουμε το μέγεθος της οθόνης στην τηλεόραση.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=54220
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

S.O.S. Planet Earth.


Από δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της πανίδας και της χλωρίδας σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο, επισκιάζεται η παγκόσμια ημέρα των ζώων που τιμάται το Σάββατο (4/10).

«Έως το 2020 προβλέπεται ότι θα έχουν εξαφανιστεί 10.000.000 είδη ζώων και φυτών αν δεν προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Γκλαβάκης.
Σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας του Περιβάλλοντος (IUCN) η οποία συντάχθηκε από 7.000 ειδικούς από όλο τον κόσμο, η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη κινδυνεύουν άμεσα, καθώς 16.119 είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση.
Στην Ευρώπη, τα απειλούμενα είδη πανίδας είναι τα ενδημικά πτηνά (42%), οι πεταλούδες (43%), τα αμφίβια (30%), τα ερπετά (45%) και τα ψάρια του γλυκού νερού (52%). Τα στοιχεία είναι το ίδιο απογοητευτικά και για τη χώρα μας.
Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής, η Ελλάδα είναι από τις χώρες της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, φιλοξενεί στις θάλασσες, στις ακτές, στις λίμνες, στα ποτάμια και στα δάση της σπάνια ζώα, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως το τσακάλι, το δελφίνι, η θαλάσσια χελώνα καρέτα, ο μαυρόγυπας, το αγριόγιδο, η μεσογειακή φώκια και η καφέ αρκούδα.
«Είναι λυπηρό το ότι ένα μεγάλο μέρος της βιοποικιλότητας της χώρας μας κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Εξαφανίζεται ένα πλούσιο κεφάλαιο και μια γνώση για τα ζώα της Ελλάδας που ξεκινά από πολύ παλιά, ουσιαστικά από τον Αριστοτέλη ο οποίος πριν από 2.300 χρόνια έγραψε το 'Περί ζώων ιστορίαι', περιγράφοντας με ιδιαίτερη λεπτομέρεια τα σπάνια είδη ζώων της αρχαίας Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Γκλαβάκης.
Όπως σχολίασε, δύο φέρονται να είναι οι αιτίες της εξαφάνισης ζώων και φυτών: αφενός η κλιματική αλλαγή και αφετέρου η ανθρώπινη παρέμβαση.
Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.cosmo.gr/News/World/214782.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Το Γερμανικό Κράτος Ζητάει Τα Πάγια Ραδιοτηλεόρασης Από Νεκρό Ποιητή.

Μπορεί ο θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Φρίντριχ φον Σίλερ να μη βρίσκεται εν ζωή εδώ και δύο αιώνες, αυτό όμως δεν απέτρεψε τη γερμανική υπηρεσία συλλογής των τελών για την κρατική τηλεόραση να του αποστείλει υπομνήματα για του υπενθυμίσει ότι δεν έχει ακόμα καταβάλει το μηνιαίο πάγιό του. Για την ακρίβεια, η υπηρεσία GEZ απέστειλε τα έγγραφα υπομνήματα σε διεύθυνση της πόλης Βιγκστόρφ - Κόμπλιτζ της ανατολικής Σαξονίας, προειδοποιώντας τον Φρίντριχ φον Σίλερ ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του αν δεν καταβάλει άμεσα το πάγιο των 17,03 ευρώ για τη χρήση ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Οπως έγινε γνωστό, το υπόμνημα παραδόθηκε από το ταχυδρομείο σε δημοτικό σχολείο της μικρής αυτής πόλης το οποίο έφερε το όνομά του. Μολονότι οι αρμόδιοι της GEZ έλαβαν επιστολή από τον διευθυντή του σχολείου, με την οποία η τελευταία τους ενημέρωνε ότι ο Φον Σίλερ δεν ήταν πλέον σε θέση να βλέπει τηλεόραση ή να ακούει ραδιόφωνο, η υπηρεσία απέστειλε και δεύτερο υπόμνημα με το οποίο καλούσε τον ποιητή να αποδείξει ότι δεν έχει ούτε τηλεοπτική συσκευή ούτε ραδιόφωνο.
Τι είπε η εταιρεία
Εκπρόσωπος της GEZ, πάντως, έσπευσε χθες να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Ο ποιητής ήταν καταχωρισμένος στον κατάλογό μας ως Χερ Φρίντριχ Σίλερ και στα ηλεκτρονικά μας συστήματα εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης κατοικίας με τηλεόραση και ραδιόφωνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της GEZ.
«Χειριζόμαστε μεγάλο όγκο δεδομένων και καθώς το όνομα Φρίντριχ Σίλερ δεν είναι ασυνήθιστο στη Γερμανία, οι υπάλληλοί μας δεν σκέφτηκαν καν ότι πρόκειται για τον νεκρό ποιητή», τονίζεται.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Μάικλ Μπίντερ, δήλωσε ότι όχι μόνο ενημέρωσε την GEZ ότι ο Χερ Σίλερ δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, αλλά ότι απέστειλε στους αρμόδιους και το βιογραφικό του Γερμανού ποιητή.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_03/10/2008_286901
Διαβάστε περισσότερα...