Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Η Βιβλιοθήκη Του Μέλλοντος

Η ευρωπαϊκή διαδικτυακή βιβλιοθήκη, που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σταδιακά εκατομμύρια βιβλία, πίνακες, χειρόγραφα και άλλα στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, εγκαινιάσθηκε χθες.
Το όνομα αυτής Europeana. Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΕΕ δημιουργήθηκε έπειτα από πρόταση της Γαλλίας το 2005. Είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στο αμερικανικό Google Βοοk Search, μια υπηρεσία αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, η οποία σήμερα καλύπτει επτά εκατομμύρια ψηφιοποιημένα βιβλία.
Η πολύγλωσση Europeana προσφέρει στο ντεμπούτο της τα πλήρη κείμενα περίπου 2 εκατ. τόμων, με την προοπτική να φτάσει τα 10 εκατ. όταν τεθεί επισήμως σε πλήρη λειτουργία το 2010. Η βάση δεδομένων δεν περιλαμβάνει μόνο βιβλία.
Εκτός από σημαντικά έργα της λογοτεχνίας όπως τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, οι επισκέπτες μπορούν ήδη να θαυμάσουν αριστουργήματα της ζωγραφικής, όπως το Κορίτσι με Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι του Βερμέερ, ή ακόμα και χειρόγραφες παρτιτούρες μουσικών όπως ο Μπετόβεν.
ΤεχνολογίαΗ τεχνολογία «επιτρέπει σε έναν Τσέχο φοιτητή να περιηγηθεί στη βρετανική βιβλιοθήκη, χωρίς να ταξιδέψει στο Λονδίνο, ή σε έναν Ιρλανδό λάτρη της τέχνης να πλησιάσει τη Μόνα Λίζα χωρίς να περιμένει στην ουρά στο Λούβρο» δήλωσε η Βίβιαν Ρέντινγκ, Ευρωπαία Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ.
Με 14 μόνιμους εργαζόμενους και ετήσιο προϋπολογισμό 2,5 εκατ. δολαρίων, η Europeana ήδη συναντά εμπόδια που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα χρήσης του υλικού online.
Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας της, η ιστοσελίδα «πάγωσε», καθώς οι υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου είχαν κατακλυστεί από έναν όγκο 10 εκατομμυρίων «χτυπημάτων» την ώρα.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8400&pubid=1888790
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδοτούμενο Το Όνομα Μπενίτο Στην Νότια Ιταλία

Ακροδεξιό μικρό κόμμα στην Ιταλία έχει μια «ενδιαφέρουσα» και εξαιρετικά περίεργη πρόταση για τους γονείς που κατοικούν στη νότια Ιταλία.Δίνουν 1.500 ευρώ σε εκείνους που θα δεχτούν να ονομάσουν το παιδί τους Μπενίτο (αν είναι αγόρι) ή Ρακέλε (αν είναι κορίτσι), προς τιμή του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και της συζύγου του.
Σύμφωνα με το BBC το ακροδεξιό Movimento Sociale-Fiamma Tricolore αρνείται ότι το κίνητρό της πρότασης τους είναι ιδεολογικό και υποστηρίζει ότι τα επιδοτεί γιατί πρόκειται για «ωραία ονόματα». Πρόθεση του κόμματος είναι, όπως λένε τα στελέχη να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα στην περιοχή.
Δεν ξέρουμε πόσοι γονείς – στις φτωχές πράγματι περιοχές της νότιας Ιταλίας για τις οποίες ισχύει η πρόταση- θα θελήσουν να ονομάσουν τα παιδιά τους κατά τα γούστα του Movimento αλλά το σίγουρο είναι ότι και να το θέλουν χρειάζεται ένας εκ των δύο του ζευγαριού να είναι Ιταλός. Αυτόν τον όρο θέτει το κόμμα για να δώσει τα χρήματα.
Επίσης θα έιχε ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργούσε ανάλογη πρόταση στη Γερμανία. Άραγε για πόσα ευρώ θα δεχόταν ένα ζευγάρι να βγάλει το παιδί του Αδόλφο;

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Italy/221838.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες Είναι Οι Μη Επεμβατικές Αισθητικές Τεχνικές ;

Μη επεμβατικές τεχνικές
Βοτουλινική τοξίνη (botox): «Καταργεί» προσωρινά τη λειτουργία μυών του προσώπου ώστε να μειώσει τις συσπάσεις που δημιουργούν ή εμβαθύνουν τις ρυτίδες έκφρασης.
Κολλαγόνο: Διορθώνει ρυτίδες, ουλές, σημάδια ή λακκουβάκια, ασυμμετρίες στο πρόσωπο. Με τη βοήθειά του, μπορούν να τονιστούν διάφορα χαρακτηριστικά (π.χ. χείλη, μάγουλα).
Υαλουρονικό οξύ: Ως ενέσιμο εμφύτευμα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης γεμίζοντάς τες, αυξάνει τον όγκο των χειλιών, δίνει όγκο, σφριγηλότητα και ενυδάτωση στο δέρμα.
Μεσοθεραπεία: Γίνεται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα. Ενυδατώνει, συσφίγγει, τονώνει και αναπλάθει το δέρμα, δίνοντάς του νεανική όψη. Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της δερματικής χαλάρωσης, της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, της κυτταρίτιδας.
Laser: Λειαίνει λεπτές γραμμές, βελτιώνει τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, δίνει στο κουρασμένο πρόσωπο πιο νεανική και σφριγηλή όψη.
Χημικό peel: Βελτιώνει την όψη του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου, χαρίζει φωτεινότητα, απαλύνει τις ουλές από ακμή, διορθώνει τις πανάδες.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=62619
Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφιακός Πόλεμος.

Τα έσοδα από τις απάτες πιστωτικών καρτών έχουν φτάσει τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η εταιρεία ασφαλείας Symantec ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ποσό για να δώσει διάσταση στο μέγεθος της απάτης που εντόπισε κατά την ανάλυσης της υπόγειας οικονομίας του Διαδικτύου.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών ήταν το πιο δημοφιλές αντικείμενο πώλησης στο Ίντερνετ, με αξία που αντιστοιχεί στο 31% της αξίας όλων των αντικειμένων που πωλούνται στο Διαδίκτυο.. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που συνήθως διακινούνται σε παράνομα διαδικτυακά κανάλια συζητήσεων.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι πολλές από τις κάρτες που πωλούνται είχαν ήδη ακυρωθεί και πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν κλειστοί, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της αξίας αυτής της υπόγειας οικονομίας και την πιθανή εξέλιξη αυτής της αγοράς.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στους παράνομους κύκλους λόγω της ευκολίας απόκτησης τους. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ποικίλλουν, με επιθέσεις σε βάσεις δεδομένων και το phishing να αποτελούν τις κυριότερες μεθόδους.
Η έρευνα της Symantec επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα και το μέγεθος του οργανωμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος. Χρησιμοποιώντας απόρρητα κανάλια επικοινωνίας στο Διαδίκτυο, οι εγκληματίες σχηματίζουν χαλαρές συμμαχίες, επικοινωνούν με άλλους που ειδικεύονται σε συγκεκριμένες τεχνικές, ή βρίσκουν άτομα που μπορούν να αποσπάσουν χρήματα από πιστωτικές κάρτες ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Οι συμμορίες της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης φαίνεται να είναι οι καλύτερα οργανωμένες, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν δικές τους πλαστές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Αντίθετα, στις ΗΠΑ δεν παρατηρούνται συγκροτημένες δομές οργάνωσης. Η έκθεση καταλήγει τονίζοντας ότι δε λείπει και το οργανωμένο έγκλημα σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Να Ένας Καλός Λόγος Να Κόψεις Το Τσιγάρο.

Οι συνέπειες του καπνίσματος όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, αλλά και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) εμφανίζονται ακόμη και 20 με 30 χρόνια μετά τη διακοπή του. «Από αυτές ο καρκίνος του πνεύμονα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας καθώς οι μισές πνευμονολογικές κλινικές είναι γεμάτες με ασθενείς που τους έχει πλήξει η νόσος αυτή», επισημαίνει ο καθηγητής πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, με αφορμή το 17ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αλεξανδρούπολη. Το 10% των καπνιστών ακόμη και εκείνων που έχουν καπνίσει έστω και 100 τσιγάρα στη ζωή τους θα εμφανίσει ΧΑΠ, η οποία είναι η πιο συχνή συνέπεια του καπνίσματος. «Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στη χώρα μας υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο. Όσο πιο πολύ καπνίζει κανείς τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να εμφανίζει ΧΑΠ η οποία καθιστά δύσκολη τη ζωή του ασθενούς ο οποίος δυσκολεύεται να αναπνεύσει και πολλές φορές καθηλώνεται στο σπίτι γιατί έχει ανάγκη από συσκευή οξυγόνου για να κρατηθεί τη ζωή», πρόσθεσε ο κ. Γουργουλιάνης. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης των Πνευμονολογικών Τμημάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, η επιθυμία διακοπής του καπνίσματος είναι μικρή, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, με τα ποσοστά να φτάνουν στο 32% και 46,5% αντίστοιχα. Φαίνεται όμως ότι οι άνδρες τελικά διακόπτουν το κάπνισμα για μεγαλύτερο διάστημα. Όταν, μάλιστα, προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη, τα ποσοστά των μη καπνιστών αυξάνονται. Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα και από τη λειτουργία του ιατρείου διακοπής καπνίσματος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.e-liberta.gr/site/content.php?artid=11502
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν Το Facebook Χάνει Το Μέτρο.

Η Καναδική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες μετά από καταγγελίες παιδιών με κόκκινα μαλλιά, ότι έγιναν στόχος επιθέσεων μετά την εμφάνιση ενός γκρουπ στο Facebook, το οποίο ονομάζεται «Κλωτσήστε έναν Κοκκινομάλλη». Περισσότεροι από 5000 άνθρωποι δέχτηκαν να γίνουν μέλη αυτής της ομάδας, που χαρακτηρίζει ως ύπουλους και διαβολικούς ανθρώπους, όσους γεννήθηκαν με κόκκινο χρώμα μαλλιών. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς επέστρεψαν στην ιστοσελίδα για να γράψουν και τα σχόλια τους. Οι αρχές τώρα προειδοποιούν ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρές κατηγορίες.




Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=62338
Διαβάστε περισσότερα...

The Terminal Σε Μεξικάνικη Έκδοση.

Το είχαμε δει σε ταινία και συγκεκριμένα στην ταινία The Terminal με τον Τομ Χανκς. Ένας άνθρωπος που θεωρεί το αεροδρόμιο όχι σταθμό, Έγινε λοιπόν και στην πραγματικότητα. Ένας Ιάπωνας τουρίστας, έφτασε στο αεροδρόμιο του Μεξικό Μπενίτο Χουάρεζ και –για τους δικούς του λόγους- δεν πήρε τις βαλίτσες και δεν αποχώρησε ποτέ από το αεροδρόμιο.
Αντίθετα, έμεινε εκεί, κοιμόταν, έτρωγε, έπινε τον καφέ του και διάβαζε τις εφημερίδες του στο αεροδρόμιο. Για τρεις μήνες… Ο Χιρόσι Νοχάρα έφτασε στο Μεξικό με πτήση από το Τόκιο το Σεπτέμβρη έχοντας βγάλει εισιτήριο επιστροφής το οποίο όμως ποτέ δεν χρησιμοποίησε.
Αφού τον ανακάλυψαν οι αρχές του αεροδρομίου και τα ΜΜΕ η ησυχία του τελείωσε και τώρα δέχεται ερωτήσεις σχετικά με το πώς και το γιατί, της μεγάλης παραμονής του. «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αν πρέπει να σκεφτώ κάτι θα έλεγα ότι ήθελα να αναπνεύσω τον αέρα του Μεξικό στο αεροδρόμιο», απαντά.
Εντάξει δεν ακούγεται πολύ πειστικό, αλλά μερικές φορές οι πράξεις των ανθρώπων έχουν τη δική τους λογική – κατανοητή μόνο στους ίδιους. Ίσως αυτή είναι η περίπτωση του κ. Νοχάρα...

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Mexico/221569.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Η Πιο Γευστική Πρωτεύουσα.


Παγκόσμια πρωτεύουσα της υψηλής γαστρονομίας παραμένει και εφέτος το Τόκιο. Ο οδηγός Μichelin απένειμε 227 αστέρια, σύμβολο υψηλής ποιότητας, σε 173 εστιατόρια της πόλης. Περισσότερα από το 60% των 160.000 εστιατορίων του Τόκιο σερβίρουν ιαπωνική κουζίνα. Με εννέα εστιατόρια τριών αστέρων (έναντι οκτώ το 2007), 36 δύο αστέρων (25 το 2007) και 128 με ένα αστέρι (117 το 2007), το Τόκιο έχει τα διπλάσια αστέρια Μichelin από το Παρίσι.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081119&nid=10427791&sn=&spid
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Πεθερόπληκτος

Δικαστήριο του Σαλέρνο έδωσε διαζύγιο σ’ έναν Ιταλό, αποδεχόμενο τον ισχυρισμό του ότι η πεθερά του «είχε μετατρέψει τη ζωή του σε κόλαση». Ο γάμος του 36χρονου Αντόνιο, πωλητή αυτοκινήτων διήρκεσε τέσσερις μήνες όλους κι όλους, αλλά αυτοί αποδείχθηκαν υπεραρκετοί για να γίνει αφόρητη τη ζωή του, εξαιτίας της μητέρας της συζύγου του. Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι γνώριζε «τι εστί πεθερά», γι’ αυτό και πριν από δέκα χρόνια, όταν αποφάσισε να παντρευτεί, είχε υπογράψει με την πρώην σύζυγο του ειδικό συμφωνητικό, που προέβλεπε ότι η μητέρα της δεν θα εμπλεκόταν στη ζωή τους. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν τηρήθηκε και το ζευγάρι οδηγήθηκε τάχιστα στον χωρισμό. Η πρώην σύζυγός του πάντως ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της δεν ήταν καθόλου καταπιεστική κι ότι «απλώς ενδιαφερόταν για την κόρη της, όπως κάθε γονιός».

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή :http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_14/11/2008_292127

Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός Αδυνατίσματος Για Κατοικίδια.

Διοργανώνεται στη Βρετανία διαγωνισμός αδυνατίσματος για οκτώ υπέρβαρα κατοικίδια. Αυστηρό πρόγραμμα σωστής διατροφής για να αποκτήσουν υγεία και φόρμα πρόκειται να ακολουθήσουν για 100 ημέρες οκτώ από τα πιο παχύσαρκα κατοικίδια στη Βρετανία.
Ενα από αυτά θα στεφθεί πρωταθλητής καλής φυσικής κατάστασης για το 2008. Πρόκειται για επτά σκύλους και μία γάτα. Το βάρος όλων τους είναι 30% επάνω από το κανονικό. Συνολικά ζυγίζουν 191 κιλά.
Τον διαγωνισμό αδυνατίσματος των κατοικιδίων διοργάνωσε η φιλοζωική οργάνωση ΡDSΑ.
Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.tovimadaily.gr/SectionList.aspx?d=20081119&nid=10416495&sn=&spid=916
Διαβάστε περισσότερα...