Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Τα Βαθύτερα Νοήματα Των Ονείρων.


Τα όνειρα περιέχουν σημαντικές κρυμμένες αλήθειες και "μηνύματα" και, ως εκ τούτου, η συμπεριφορά των ανθρώπων επηρεάζεται σημαντικά, όταν ξυπνάνε, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του αμερικανικού πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας, Κάρεϊ Μόργουετζ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Personality and Social Psychology" (Περιοδικό της Προσωπικότητας και της Κοινωνικής Ψυχολογίας) της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Αν και οι ψυχολόγοι συνεχίζουν να διαφωνούν για την ερμηνεία των ονείρων, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης πιστεύουν πως τα όνειρά τους μεταφέρουν σημαντικές και πλήρεις νοήματος μυστικές ενοράσεις για τον εαυτό τους και τον κόσμο. Επιπλέον, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι, όταν ξυπνούν, συσχετίζουν τα γεγονότα της ζωής με αυτά του ύπνου τους. Άλλα πορίσματα της έρευνας είναι ότι οι άνθρωποι γενικά δίνουν μεγαλύτερη σημασία αν δουν ένα ευχάριστο όνειρο με ένα άτομο που τους αρέσει, παρά ένα όνειρο με ένα άτομο που αντιπαθούν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό υποδηλώνει ότι συχνά οι άνθρωποι αποδίνουν νόημα στο όνειρο, όταν αυτό αντιστοιχεί σε προϋπάρχουσες αντιλήψεις και επιθυμίες τους.
Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=111549
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Υπουργός Παραιτήθηκε Επειδή Σέρβιραν Μικρή Μερίδα.

Ένας Αυστραλός υφυπουργός του οποίου η γυναίκα είχε παραπονεθεί για την μικρή μερίδα φαγητού που της σέρβιρε το εστιατόριο της βουλής υποχρεώθηκε να...παραιτηθεί.
Ο Τζων Μέρφι ήταν υφυπουργός Εμπορίου, αλλά, έγινε γνωστός όταν ζήτησε τον λόγο στη βουλή, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που πλήττει και την Αυστραλία, για να παραπονεθεί ότι το εστιατόριο της βουλής σέρβιρε μικρή μερίδα Στρόγκανοφ στη σύζυγό του.
Ξεσηκώθηκε σάλος και ο κ. Μέρφι υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την "έλλειψη ευαισθησίας".
Όμως, παρά τη συγγνώμη υποχρεώθηκε να παραιτηθεί και από την θέση του, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.Πάντως, όπως διευκρίνισε, ο πρωθυπουργός δεν του ζήτησε την παραίτηση.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : EPT
Διαβάστε περισσότερα...

Γονίδιο Υπόσχετε Γερά Δόντια.

Η ανακάλυψη ενός γονιδίου που ελέγχει τη σύνθεση της αδαμαντίνης φέρνει τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στη δυνατότητα ανάπλασης των ανθρώπινων δοντιών.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το εσωτερικό τμήμα των δοντιών (ο πολφός) μπορεί να καλλιεργηθεί από βλαστικά κύτταρα, αυτό που έλειπε όμως ήταν το εξωτερικό στρώμα σμάλτου.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον βρήκαν τώρα τη λύση στο γονίδιο Ctip2, το οποίο ήταν γνωστό ότι λειτουργεί ως «μεταγραφικός παράγοντας» που ρυθμίζει τη λειτουργία πολλών άλλων γονιδίων.
Εκτός από το ρόλο του στο ανοσοποιητικό σύστημα, το δέρμα και το νευρικό σύστημα, το Ctip2 φαίνεται ότι ελέγχει και τα κύτταρα που παράγουν την αδαμαντίνη.
«Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα γονίδιο να έχει πολλαπλές λειτουργίες, μέχρι τώρα όμως δεν γνωρίζαμε ότι [το Cip2] ρυθμίζει την παραγωγή σμάλτου» δήλωσε η ελληνικής καταγωγής Χρύσσα Κιούσση, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και επικεφαλής της μελέτης.
Η ομάδα της Δρ Κιούσση εξέτασε έμβρυα ποντικών στα οποία το Cip2 είχε απενεργοποιηθεί, και διαπίστωσε ότι το σμάλτο απουσίαζε από τα νεογιλά δόντια τους.
«Το σμάλτο είναι μια από τις σκληρότερες επιστρώσεις που απαντώνται στη φύση, καθώς εξελίχθηκε για να δίνει στα σαρκοφάγα ζώα τα δυνατά και ανθεκτικά δόντια που χρειάζονται για να επιβιώσουν» σχολίασε η Κιούσση.
Η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνικές αναγέννησης ή καλλιέργειας ζωντανών δοντιών, αν και όπως διευκρινίζει η ερευνήτρια «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι να εφαρμοστεί η νέα προσέγγιση στον άνθρωπο.
Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στο Proceedings of the National Academy of Sciences.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=990153&lngDtrID=252
Διαβάστε περισσότερα...

Άντρες Και Γυναίκες Έχουν Διαφορετική Αντίληψη Του Όμορφου

Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι άνδρες κάτι όμορφο διαφέρει σε σχέση με των γυναικών, καθώς όταν το ασθενές φύλο αντικρίζει κάτι γοητευτικό χρησιμοποιείται μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου σε σύγκριση με τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο ΑΠΕ. Ο Φρανσίσκο Αγιάλα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας - Ιρβάιν και ο Καμίλο Κόντε από το πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας την τεχνική της μαγνητοεγκεφαλογραφίας (που μελετά την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου), μελέτησαν εγκεφάλους εθελοντών, που κοίταζαν διάφορες εικόνες (όμορφους πίνακες, άσχημες πόλεις, τοπία κ.α.) και βρήκαν σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στις περιοχές ενεργοποίησης του εγκεφάλου στη θέα του ωραίου.
Η περιοχή που ενεργοποιείται περισσότερο στη θέα της ομορφιάς, είναι ο βρεγματικός λοβός, κοντά στην κορυφή του κεφαλιού, ο οποίος εμπλέκεται στην οπτική αντίληψη, τον προσανατολισμό στον χώρο και την επεξεργασία των πληροφοριών. Στους άνδρες η ενεργοποίηση λαμβάνει χώρα βασικά στο δεξί λοβό, ενώ στις γυναίκες και στις πλευρές.
Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι εγκέφαλοι των ανδρών και των γυναικών επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τις πληροφορίες σε σχέση με το χώρο, κάτι που πιθανώς συμβαίνει μόνο στους ανθρώπους. Οι γυναίκες, όταν βλέπουν ένα αντικείμενο, το συνδέουν με τη γλώσσα κυρίως, ενώ οι άνδρες επικεντρώνονται στη σχέση του με το χώρο - αν και αυτό, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, δεν εξηγεί ακριβώς γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την εκτίμηση της ομορφιάς και την "επεξεργασία" της από τον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διαφορές αυτές, όσον αφορά τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες από ένα τοπίο ή μια εικόνα που βλέπει, έχουν σχέση με την ανθρώπινη εξέλιξη και ίσως αποτελούν συνέπεια διαφορετικών εξελικτικών πιέσεων στα δύο φύλα, στις πρωτόγονες κοινωνίες των κυνηγών-συλλεκτών. Οι άνδρες, ως κυνηγοί πρωτίστως, ανέπτυξαν "νοητικούς χάρτες", που δίνουν πληροφορίες για την απόσταση, την κατεύθυνση ενός αντικειμένου κλπ., ενώ οι γυναίκες, ως συλλέκτριες τροφής κυρίως, έμαθαν να προσανατολίζονται μέσα από σημάδια-σύμβολα (μια αρχική "γλώσσα").
Σύμφωνα με την έρευνα, "οι διαφορές ανάμεσα στα διακοσμητικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε τοποθεσίες Νεάντερταλ και σύγχρονων ανθρώπων, υποστηρίζουν την άποψη υπέρ ενός μοντέρνου εγκεφάλου που είναι ικανός να εκτιμά την ομορφιά και των χρήσεων της, αλλά με διαφορετικό τρόπο (στα δύο φύλα)".


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/Health/USA/231914.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Το Λουλούδι Της Κοζάνης Ή Αλλιώς Κρόκος Κοζάνης.

Ένα πολύτιμο μπαχαρικό προέρχεται από τους στήμονες του λουλουδιού Κρόκος (Κρόκος Sativus), το οποίο είναι βολβός που ανθίζει κάθε φθινόπωρο. Καλλιεργείται σε ελάχιστα μέρη στον κόσμο, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και η Κοζάνη. Το ελληνικό σαφράν θεωρείται μάλιστα κορυφαίας ποιότητας σε σχέση με το ιρανικό ή το ισπανικό (οι άλλες δύο χώρες μεγάλης παραγωγής).
Από την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι χρωστικές του ιδιότητες αλλά και οι φαρμακευτικές. Στην αρxαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν στις τοιχογραφίες, το γνωστό κροκί χρώμα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις τοιχογραφίες της Σαντορίνης. Το λέμε και ζαφορά και οι δύο ονομασίες του - σαφράν και ζαφορά-έχουν τις ρίζες τους στην αραβική λέξη ζαφαράν, που σημαίνει κίτρινο.
Για ένα κιλό σαφράν απαιτούνται 150.000 με 200.000 λουλούδια, από τα οποία πρέπει να συλλεχθούν τα στίγματα, να αποξηρανθούν, να διαχωριστούν ανάλογα με την ποιότητά τους και να συσκευασθούν για να φτάσουν στην αγορά. Οι συσκευασίες του είναι πάντα μικρές, 1 με 4 γραμμάρια, αφού έχει εξαιρετικά έντονη γεύση και άρωμα. Για να αρωματίσουμε 4 μερίδες φαγητού με καλής ποιότητας σαφράν, είναι αρκετό το 1 /4 του γραμμαρίου!

O μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσουμε σωστά είναι να μουσκέψομε μια μικρή ποσότητα, 10-20 στίγματα, σε 3-4 κ. σούπας χλιαρό νερό και να το αφήσουμε για λίγη ώρα ώστε να απελευθερώσει όλο το χρώμα και το άρωμα και φυσικά τη γεύση του. Προσέχουμε όμως να μην το ρίξουμε σε καυτό νερό ή ζεστό λάδι, γιατί αυτά λειτουργούν ως μονωτικά και δεν αφήνουν το σαφράν να βγάλει το χρώμα και τη γεύση του.

Για να το αναδείξουμε, χρειαζόμαστε ουδέτερη βάση, έτσι λοιπόν το σαφράν ταιριάζει πολύ με ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, λευκά κρέατα και θαλασσινά, ενώ συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα μπαχαρικά, αλλά σε προσεκτική δοσολογία. Στην αγορά υπάρχει σε ίνες ή τριμμένο σε σκόνη και συσκευασμένο σε μεγαλύτερες ποσότητες για επαγγελματική χρήση.

Στην Ελλάδα το συναντάμε σε πολλές τοπικές κουζίνες: το βάζουν σε τσίπουρο, σε κουλουράκια, σε κρέμες και σε σούπες με Θαλασσινά. Στην Ισπανία το βάζουν στην παέγια, στην Ιταλία στο ριζότο μιλανέζε, που είναι ρύζι με σαφράν, και στη Γαλλία στην μπουγιαμπές (ψαρόσουπα).


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://www.gourmed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«This is our night»

Με το τραγούδι This is our night θα εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς την Ελλάδα στον εφετινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Μόσχα, ελπίζοντας ότι εκείνη θα είναι η βραδιά του.
Το τραυγούδι αυτό υπερίσχυσε στην ψηφοφορία με τη συμμετοχή κοινού και της κριτικής επιτροπής, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση του «ελληνικού τελικού» το βράδυ της Τετάρτης στο «Αθηνών Αρένα». Συνθέτης είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τους στίχους έχουν γράψει οι Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.
Κατά τη διάρκειας της βραδιάς, ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε ακόμα δύο τραγούδια, επίσης σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου: το Out Of Control σε στίχους της Αλεξάνδρας Ζάκκα και το Right On Time σε στίχους των Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.
Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένοι οι εκπρόσωποι της Κύπρου (Χριστίνα Μεταξά), της Λευκορωσίας (Petr Elfimov), της Μάλτας (Chiara), του Μαυροβουνίου (Andrea Demirovic), της Τουρκίας (Hadise), και της Αγγλίας (Jade), οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν στο διαγωνισμό της Eurovision.
Στη σκηνή ανέβηκε και η Καλομοίρα, που εκπροσώπησε πέρυσι τη χώρα μας κατακτώντας την τρίτη θέση. Παρουσιάστριες της εκδήλωσης ήταν η Ματθίλδη και η Μπέτυ Μαγγίρα, ενώ τα σκηνικά ήταν του Ηλία Λεδάκη.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός επιμελήθηκε της σκηνοθεσίας και της χορογραφίας. Τις εμφανίσεις των Μπέτυς και Ματθίλδης Μαγγίρα επιμελήθηκε ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τα κείμενα ήταν του Γιώργου Καπουτζίδη.
Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μίμης Πλέσσας (Συνθέτης - Πρόεδρος Επιτροπής), Δημήτρης Γόντικας (Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης ΕΡΤ), Αντώνης Ανδρικάκης (Στιχουργός - Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ), Ευαγγελία Πισκερά (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων ΕΡΤ), Όλγα Παυλάτου (Στέλεχος Δισκογραφίας), Γιώργος Κυβέλος (Παραγωγός Δίσκων), Στέλλα Φλωρά (Εκπρόσωπος Esctoday).
Ο Σάκης Ρουβάς θα συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.
Σε αυτόν εκτός από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν και οι: Σλοβενία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Λετονία, Ουγγαρία, Σερβία, Νορβηγία, Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Εσθονία, Μολδαβία, Κύπρος, Ιρλανδία, Σλοβακία και Αλβανία.
Στον πρώτο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, θα διαγωνιστούν οι εξής χώρες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ανδόρα, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Γεωργία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ελβετία, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Μάλτα, Αρμενία.
Οι χώρες που περνάνε απευθείας στον τελικό είναι οι εξής: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και η περυσινή νικήτρια, Ρωσία.




Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.

Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=987948

Διαβάστε περισσότερα...

We Don't Wanna Put In (Eurovision 2009 Georgia)

Με ένα ντίσκο τραγούδι που διακωμωδεί τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν «κατεβαίνει» η Γεωργία στο διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο στη Μόσχα.
Σε ψηφοφορία με τη συμμετοχή των Γεωργιανών τηλεθεατών επελέγη το τραγούδι με τον τίτλο We don't want put in, ένα λογοπαίγνιο με το αγγλικό ρήμα «put in» που σημαίνει «βάζω» και το ομόηχο όνομα του Ρώσου πρωθυπουργού.
Το τραγούδι είναι του συγκροτήματος Stephane & 3G.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=988062
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα Παιχνιδιάρικο Ρομπότ.

Το διάσημο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου απέκτησε ένα νέο μέλος στο προσωπικό του, τον Μπέρτι, ένα ρομπότ που μπορεί να ψυχαγωγεί τους επισκέπτες παίζοντας μαζί τους το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο παιγνίδι πέτρα-ψαλίδι-μολύβι-χαρτί με τα δάχτυλά του.
Οι επισκέπτες πρέπει να φορέσουν ένα ειδικό γάντι για να παίξουν το παιγνίδι. Το ρομπότ βγάζει κι ένα μικρό λόγο, χρησιμοποιώντας μια φωνή που παράγεται από κομπιούτερ, ενώ κάνει και χειραψίες.Κόστισε περίπου 200.000 λίρες για να κατασκευαστεί από το Εργαστήριο Ρομποτικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, σε συνεργασία με την εταιρία Elumotion, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Μπέρτι αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας των επιστημόνων διεθνώς να αναπτύξουν ανθρωποειδή ρομπότ που θα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : http://world.flash.gr/cosmosl/2009/2/20/42133id/
Διαβάστε περισσότερα...

Η Βαρύτητα Των Αμαρτημάτων Διαφέρει Ανάλογα Με Το Φύλο.

Ως γνωστόν, τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα -σύμφωνα με την καθολική πίστη- είναι κοινά για όλους τους ανθρώπους. Μελέτη που δημοσιεύτηκε όμως πρόσφατα – βασισμένη σε εξομολογήσεις πιστών - δείχνει ότι τα δύο φύλα «αμαρτάνουν διαφορετικά». Τα θανάσιμα αμαρτήματα είναι: αλαζονεία, ζήλεια, οργή, οκνηρία, απληστία, λαιμαργία και λαγνεία, με την αλαζονεία να θεωρείται το πρώτο σε «βαρύτητα» αλλά και «γενεσιουργός αιτία» όλων των υπολοίπων αμαρτημάτων. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε –με «στοιχεία» από εξομολογήσεις πιστών- ο 95χρονος Ιησουίτης αδελφός Ρομπέρτο Μπούσα, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην αλαζονεία, ενώ οι άνδρες στη λαγνεία και ακολούθως στη λαιμαργία.
Όπως αναφέρει το BBC, o προσωπικός θεολόγος του Πάπα Wojciech Giertych, ενστερνίστηκε την έρευνα του αδελφού Μπούσα κι έκανε μάλιστα αναφορά γι’ αυτή στην εφημερίδα του Βατικανό L'Osservatore Romano. «Άνδρες και γυναίκες αμαρτάνουν με διαφορετικούς τρόπους» σημείωσε.
Ο Giertych επεσήμανε ότι όπως φαίνεται οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στη λαγνεία. Ακολουθούν η λαιμαργία, η οκνηρία, η οργή, η αλαζονεία, η ζήλεια και η απληστία. Για τις γυναίκες όμως «τα πιο επικίνδυνα» αμαρτήματα είναι – όπως λέει- η αλαζονεία, η ζήλεια, η οργή και ακολουθούν η λαγνεία και η οκνηρία.
Σύμφωνα με την Καθολική πίστη, οι ψυχές των αμαρτωλών μετά το θάνατο «πηγαίνουν στην Κόλαση». Όμως τα κλασσικά «επτά αμαρτήματα» δεν φαίνεται να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις της «παρέκκλισης» από το «δρόμο του Θεού». Το Αποστολικό Αναμορφωτήριο, ένα από τα πιο «μυστικά» τμήματα του Βατικανού, του οποίου η αποστολή είναι να καθορίζει τις ποινές που οι εξομολογητές επιβάλλουν στους αμαρτωλούς, πέρσι αναθεώρησε και τα αμαρτήματα.
Σκοπός ήταν να επισημανθούν και άλλα, πιο «μοντέρνα» αμαρτήματα, τα οποία όπως αναφέρει «τείνουν να επικρατήσουν στην εποχή της χωρίς όριο παγκοσμιοποίησης». Έτσι, πέραν των γνωστών εντοπίστηκαν ακόμη τα αμαρτήματα της γενετικής αλλοίωσης, των πειραμάτων πάνω στον άνθρωπο, της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της λήψης και της πώλησης ναρκωτικών, της κοινωνικής αδικίας, την πρόκλησης φτώχειας και της χρηματικής απληστίας.
Σύμφωνα με το BBC, παρότι η Καθολική Εκκλησία επεξεργάζεται τα αμαρτήματα και βρίσκει καινούρια οι πιστοί δεν δείχνουν διάθεση να καταφύγουν στο εξομολογητήριο πλέον. Το Βατικανό έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία του για τη μείωση των εξομολογήσεων. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 1/3 των Καθολικών δεν θεωρεί ότι η εξομολόγηση είναι απαραίτητη, ενώ ένας στους δέκα δήλωσε ότι η διαδικασία της εξομολόγησης ήταν «εμπόδιο στη σχέση τους με το Θεό».

Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγη : http://news.contra.gr/LoveSex/Italy/231308.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Botox Και Fillers Η Λύση Στις Ρυτίδες.

Σήμερα όποιος θέλει να φαίνεται δέκα χρόνια νεότερος δεν έχει λόγο να υποβληθεί στο νυστέρι. Εντυπωσιακά αποτελέσματα και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά προσφέρουν οι αισθητικές θεραπείες που πραγματοποιούνται ενέσιμα. Τα δερματικά fillers και το Botox «σιδερώνουν» τις ρυτίδες σε χρόνο μηδέν και κρύβουν χρόνια από τα πιο προδοτικά σημεία του προσώπου. Καθοριστικό ρόλο όμως παίζουν η εμπειρία του γιατρού και η σωστή εφαρμογή. Διαβάστε, λοιπόν, όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τις πιο δημοφιλείς αντιρυτιδικές θεραπείες.

Fillers
Χρησιμοποιούνται για να ισιώνουν τις ρυτίδες, να προσθέτουν όγκο στα «σακουλιασμένα» μάγουλα και να φουσκώνουν τα χείλη.Πώς δρουν: Τα περισσότερα περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο. Πρόκειται για δύο ουσίες που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα, όμως μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει τη σφριγηλότητά του. Ορισμένα εμφυτεύματα διαρκούν μερικούς μήνες, ενώ κάποια άλλα είναι μόνιμα. Παρενέργειες: Αιμορραγία, ήπια οιδήματα, μώλωπες. Μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθεί αλλεργική αντίδραση με κόκκινα εξανθήματα, τα οποία προκαλούν κνησμό και επιμένουν για αρκετούς μήνες.Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Τα εμφυτεύματα που περιέχουν κολλαγόνο από ζωικές πηγές εγκυμονούν υψηλότερο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης από αυτά που περιέχουν κολλαγόνο από μη ζωικές πηγές. Καλύτερα να αποφύγετε επίσης τα μόνιμα fillers. Πολλοί τα επιλέγουν για εξοικονόμηση χρημάτων αφού η θεραπεία γίνεται «μια κι έξω», όμως υπάρχει κίνδυνος μόνιμων βλαβών και ουλών που χρειάζονται πολλά χρήματα έπειτα για να διορθωθούν.

Botox
Χρησιμοποιείται για να «σιδερώνει» τις ρυτίδες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια. Λειτουργεί όόμως μόνο για τις ρυτίδες που έχουν προκληθεί από τις εκφράσεις του προσώπου και όχι γι’ αυτές που οφείλονται σε βλάβες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.Πώς δρα: Το ενεργό συστατικό του είναι η βοτουλινική τοξίνη, μια πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum, το οποίο παραλύει προσωρινά τους μυς εμποδίζοντας το συνοφρύωμα. Αν και πρόκειται για το ίδιο βακτήριο που προκαλεί βοτουλίαση, οι δόσεις που χρησιμοποιούνται για αισθητικούς σκοπούς είναι πάρα πολύ μικρές για να προκαλέσουν τέτοια συμπτώματα. Το Botox είναι πολύ ασφαλές στα σωστά χέρια και τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν 4-5 μήνες.
Παρενέργειες: Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες είναι η αιμορραγία, το οίδημα και το μελάνιασμα στις περιοχές των ενέσεων. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εκδηλώσουν πονοκέφαλο μετά τη θεραπεία ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, διπλωπία.Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Τη στιγμή της ένεσης θα πρέπει να παρίσταται ειδικός γιατρός και όχι μόνο αισθητικός.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.madata.gr/index.php/diafora/health/31397.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Παντρεύτηκε Αγόρι Με Σκύλο!!!!!

Ένα αγόρι νηπιακής ηλικίας παντρεύτηκε με θρησκευτική τελετή τον σκύλο του γείτονα του, ως μέσο για να αποφύγει την κακή τύχη και να προστατευθεί από τις επιθέσεις των άγριων ζώων. Ο ιδιότυπος αυτός γάμος έλαβε χώρα στην ανατολική Ινδία την Τετάρτη (18/2) παρουσία περίπου 150 μελών της φυλής Munda. «Σήμα» ότι ο γάμος μπορούσε να εκτελεστεί έδωσε το γεγονός ότι ο γαμπρός έβγαλε το πρώτο του δόντι. Η φυλή στην οποία ανήκει ο μικρός θεωρεί τα σημάδια της ανάπτυξης ενός παιδιού σαν κακό οιωνό, που το κάνουν ευάλωτο στις επιθέσεις από τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Με το γάμο όμως ο θεός της φυλής θα ευλογήσει το παιδί και θα διώξει τα κακά πνεύματα.
«Κάναμε το γάμο γιατί έτσι θα διωχθούν όλα τα κακά πνεύματα και οι κατάρες που θα μπορούσαν να πλήξουν το παιδί αλλά και εμάς τους ίδιους» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού Sanarumala Munda. Ο μικρός γαμπρός, ονόματι Sagula μεταφέρθηκε στην αγκαλιά των γονιών του για να «ενωθεί με τα δεσμά του γάμου» με την Jyoti ενώ οι συγγενείς έψαλλαν θρησκευτικούς ύμνους, που ταιριάζουν στην περίσταση. Μετά το γάμο η «νύφη» αφέθηκε ελεύθερη να περιπλανηθεί στη γειτονιά.
Ευτυχώς πάντως ο μικρός Sagula δεν θα χρειαστεί να περάσει όλη του τη ζωή με την Jyoti καθώς όταν μεγαλώσει δικαιούται να παντρευτεί γυναίκα χωρίς να χρειαστεί να κάνει αίτηση για διαζύγιο. Σημειώνεται ότι ο ινδικός νόμος δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων και ζώων – οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο- όμως η παράδοση επιβιώνει σε πολλές φυλές της χώρας.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/India/231163.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τολμηροί Ορειβάτες Ετοιμάζονται Να Καταρρίψουν Ένα Ακόμη Ρεκόρ Στο Έβερεστ.



Τρεις αδελφοί από το Νεπάλ θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν παγκόσμιο ρεκόρ παραμένοντας επί 24 ώρες στην κορυφή του Εβερεστ, όπου, όπως εξηγούν, θα προσευχηθούν για την ειρήνη στο Νεπάλ και τον κόσμο.
Μαζί τους θα έχουν ένα αγαλματίδιο του Βούδα, ύψους 30 εκατοστών, το οποίο θα τοποθετήσουν στην κορυφή, όπου σκοπεύουν να παραμείνουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Προς το παρόν, το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή του Εβερεστ είναι 20 ώρες και ο κάτοχός του, ο Σέρπα Μαμπού Σίρι, δεν είναι πια στη ζωή. «Δεν πρόκειται να κοιμηθούμε. Θα προσευχόμαστε επί 24 ώρες», λέει ο Πέμπα, ένας από τους τρεις αδελφούς.
Οι τρεις αδελφοί θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου με σκοπό να φθάσουν στην κορυφή τον Μάιο. Η ομάδα θα συνοδεύεται από βοηθούς, μεταξύ των οποίων και μάγειρα, που όμως δεν θα τους ακολουθήσουν μέχρι την κορυφή.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.imerisia.gr/article.asp?catid=12304&subid=2&tag=9594&pubid=5619117
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ Είναι Ο Πιο Κομψός Άντρας

Διπλή νίκη για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Ο τραγουδιστής και σχεδιαστής μόδας κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού στη Νέα Υόρκη για τη νέα κολεξιόν της αλυσίδας ρούχων του «Γουίλιαμ Ραστ» και τον τίτλο του «πιο κομψού άντρα» στη λίστα με τους δέκα πιο καλοντυμένους άντρες της Αμερικής του περιοδικού «GQ». Ο 28χρονος δήλωσε πως την αίσθηση του γούστου του την έχει αντιγράψει από τον πατριό του, τραπεζίτη, Πολ Χάρλες, ο οποίος κάθε βράδυ ετοίμαζε το κοστούμι της επόμενης μέρας και κάθε πρωί που έφευγε για τη δουλειά τού θύμιζε «τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία Αμέρικαν Ζιγκολό».
Το «GQ» έδωσε την πρώτη θέση στον Τζάστιν για την επίδρασή του στη μόδα, την τολμηρή του διάθεση σε ό,τι αφορά τις ενδυματολογικές επιλογές του και τη μοντέρνα εμφάνισή του. Στον ίδιο κατάλογο εμφανίζονται οι Κάνι Ουέστ, Τζέισον Σβάρτσμαν, Αλέξι Λουμπομίρσκι κ.ά.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11498&subid=2&tag=8400&pubid=2480802
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Σε Σιδηροδρομικό Σταθμό Απαγορεύτηκαν Τα Φιλιά!!!

Τα παθιασμένα φιλιά ηττήθηκαν στη μάχη με την... ακρίβεια των δρομολογίων, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Βρετανίας όπου από την Δευτέρα απαγορεύεται στους ταξιδιώτες να φιλιούνται για να μην καθυστερούν τα τρένα.
Οι πρωτότυπες πινακίδες που απαγορεύουν τα φιλιά τοποθετήθηκαν στο σταθμό της πόλης Γουάρινγκτον, στο χώρο της πιάτσας των ταξί καθώς οι εναγκαλισμοί και οι εκδηλώσεις πάθους κρίθηκε ότι απειλούν την αναχώρηση των τρένων στην ώρα τους.
Η εταιρεία Virgin Rail που διευθύνει το σταθμό ανακοίνωσε ότι οι πινακίδες δεν είναι παρά ένας «χιουμοριστικός» τρόπος για να πείσει τους ταξιδιώτες να μην μπλοκάρουν το χώρο. Πολύ συχνά στο σταθμό αυτό, που εξυπηρετεί προορισμούς όπως το Λονδίνο, τη Γλασκόβη και το Μπέρμιγχαμ, επικρατεί συνωστισμός.
Πολλοί πάντως ήταν αυτοί που δε διασκέδασαν με την ιδέα του ψυχρού αποχαιρετισμού με τους αγαπημένους τους. «Είναι γελοίο. Δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί να υπάρχει ένας χώρος όπου απαγορεύονται τα φιλιά. Ασφαλώς οι άνθρωποι δικαιούνται να αποχαιρετιούνται», είπε μια 38χρονη γυναίκα ενώ ένας νεαρός άνδρας αναρωτήθηκε εάν θα επιβάλλεται πρόστιμο στα ζευγάρια που θα συλληφθούν να παρανομούν.
«Θα εφαρμόσουμε το μέτρο σε λογικά πλαίσια», σχολίασε απλώς ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/02/2009_267664
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας Φορτιστής Για Όλα Τα Κινητά.


Αλλάζετε κινητά τηλέφωνα και αυτό που σας απομένει είναι ακόμα ένας φορτιστής που δεν ξέρετε τι να τον κάνετε; Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών Financial Times, ετοιμάζεται ένας φορτιστής ο οποίος θα συνδέεται με όλες τις μάρκες και τα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων.
Ο κοινός φορτιστής θα συνδέεται στις συσκευές μέσω θύρας micro USB και θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τα σημερινά μοντέλα, ενώ θα μπορούσε επίσης να μειώσει ελαφρώς το κόστος των κινητών, εφόσον αυτά αρχίσουν να πωλούνται χωρίς φορτιστή. Οι κατασκευαστές κινητών αναπτύσσουν τον κοινό φορτιστή με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές της βιομηχανίας που δεν κατονομάζονται.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?CATEGORY_id=85&NEWS_DATA_ID=176959
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένες Οι Πιθανότητες Να Υπάρχουν Και Άλλοι Πλανήτες Σαν Την Γη.

Πιθανώς υπάρχουν εκατό δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη στο γαλαξία μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμερικανού επιστήμονα, που ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC. Μέχρι στιγμής τα τηλεσκόπιά μας έχουν μπορέσει να εντοπίσουν περίπου 300 εξωπλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.Ο αστροφυσικός δρ Άλαν Μπος, του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι των ΗΠΑ, δήλωσε ότι πολλοί από αυτούς τους εξωπλανήτες πιθανώς κατοικούνται από απλές μορφές ζωής. Πολλοί περισσότεροι εξωπλανήτες δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τη ζωή, είτε γιατί είναι αέριοι γίγαντες σαν το Δία, είτε γιατί βρίσκονται σε πολύ κοντινή τροχιά στο άστρο τους, ώστε τα οποιαδήποτε μικρόβια θα πρέπει να αντέξουν εξοντωτικές θερμοκρασίες.
Με βάση τον περιορισμένο αριθμό εξωπλανητών που έχουν ως τώρα βρεθεί, ο Δρ Μπος εκτίμησε ότι κατά μέσο όρο κάθε άστρο σαν τον ήλιο μας έχει γύρω του τουλάχιστον ένα πλανήτη σαν τη Γη.
Με ένα απλό υπολογισμό, προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη, μόνο στο δικό μας γαλαξία.
«Όχι μόνο πιθανότατα κατοικούνται, αλλά επίσης πιθανότατα πρόκειται να κατοικηθούν», είπε ο Μπος, «με βακτηριακές μορφές ζωής όπως αυτές που είχε η Γη πριν 3-4 δισ. χρόνια». Ο αμερικανός επιστήμονας εκτίμησε ότι η αποστολή «Κέπλερ» της NASA, που θα εκτοξευθεί το Μάρτιο, θα αρχίσει να βρίσκει μερικούς από αυτούς τους «γήινους» εξωπλανήτες τα αμέσως επόμενα χρόνια, όπως το ίδιο αναμένεται να κάνει και η γαλλική αποστολή COROT, ένα δορυφορικό τηλεσκόπιο σε τροχιά από το 2006.
Σύμφωνα με το Μπος, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν πλανήτες σαν τη Γη σε απόσταση 10 έως 30 ετών φωτός από το δικό μας πλανήτη (ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9,46 τρισ. χλμ). Μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου προσπάθησε εκτιμήσει πόσοι νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν «εκεί έξω» και πρότεινε ότι ο αριθμός τους είναι αρκετές χιλιάδες.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=443261
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Τα Ταχυφαγεία Εχθρός Των Νεφρών

Όπως αναφέρει νεότερη έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στο Κλίβελαντ του Οχάιο, αρκετά κατεργασμένα τρόφιμα και προϊόντα fast food περιέχουν φώσφορο ως πρόσθετο, που μπορεί να είναι επιβλαβές για ανθρώπους με προχωρημένη χρόνια νεφρική νόσο.

Τα υψηλά επίπεδα φωσφόρου μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιοπάθεια, ασθένεια των οστών και θάνατο σε ασθενείς με προχωρημένη νεφρική νόσο. Οι ασθενείς αυτοί πρέπει να αποφεύγουν ορισμένα κρέατα, γαλακτοκομικά, προϊόντα ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς, που φυσιολογικά περιέχουν υψηλή ποσότητα φωσφόρου. Οι ερευνητές συνιστούν την υποχρέωση αναγραφής του περιεχομένου φωσφόρου στις ετικέτες και τη δημιουργία κινήτρων για την προώθηση προϊόντων χαμηλών σε φώσφορο, ώστε να βελτιωθεί η υγεία ασθενών με νεφρική νόσο και ο γενικός πληθυσμός.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?CATEGORY_id=85&NEWS_DATA_ID=176887
Διαβάστε περισσότερα...

Φάρμακο Θα Σβήνει Τις Κακές Αναμνήσεις.

Ένα ευρέως διαθέσιμο χάπι για την αρτηριακή υπέρταση μπορεί μια μέρα να βοηθά τους ανθρώπους να σβήνουν τις άσχημες αναμνήσεις τους, με τον τρόπο αυτό μειώνοντας ή και εξαφανίζοντας άγχη και φοβίες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη.
Η μελέτη της ψυχολόγου Μέρελ Κιντ του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Neuroscience, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, διαπίστωσε ότι η δραστική ουσία προπρανολόλη (που ανήκει στην κατηγορία των β-αναστολέων), που επιδρά στους νευρώνες του εγκεφάλου, εξαφάνισε σε σημαντικό βαθμό τις τρομακτικές αναμνήσεις από αράχνες που είχε μια ομάδα εθελοντών, η οποία πήρε το χάπι.
Σύμφωνα την ερευνήτρια, το χάπι εξαφάνισε το φόβο, άρα η μνήμη των αραχνών είχε εξασθενήσει. Το φάρμακο μπορεί πιθανώς να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν το μετα-τραυματικό στρες και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με άσχημες αναμνήσεις στη ζωή τους, τις οποίες θέλουν να ξεχάσουν.
Παραδοσιακά, οι ψυχοθεραπευτές προσπαθούν να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να μπλοκάρουν αυτές τις άσχημες αναμνήσεις και να δημιουργούν νέες συσχετίσεις στο μυαλό τους. Το πρόβλημα, κατά την Δρ Κιντ, είναι ότι συχνά οι αναμνήσεις επιμένουν και οι ασθενείς ξανά κυλούν στο φόβο και το άγχος.
Στη νέα έρευνα ορισμένοι εθελοντές που είδαν τρομακτικές εικόνες αραχνών, τις συσχέτισαν με το άσχημο συναίσθημα ενός ήπιου ηλεκτροσόκ στο οποίο υποβλήθηκαν, ενώ άλλοι εθελοντές που είδαν τις ίδιες εικόνες, δεν έκαναν ηλεκτροσόκ και δημιούργησαν μια «ασφαλή» συσχέτιση χωρίς αντίδραση φόβου ή άσχημη ανάμνηση.
Όταν όμως, μια μέρα αργότερα, οι εθελοντές της πρώτης κατηγορίας πήραν το χάπι, είχαν πολύ μειωμένη αντίδραση φόβου σε σχέση με όσους πήραν εικονικό φάρμακο, όταν πάλι είδαν τις εκφοβιστικές εικόνες και παράλληλα έκαναν το ηλεκτροσόκ.
Η ερευνητική ομάδα της Κιντ σχεδιάζει τώρα να μελετήσει πόσο διαρκεί η επίδραση του φαρμάκου στη μνήμη, καθώς και να υποβάλει σε πειράματα ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν από φοβίες.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=154062
Διαβάστε περισσότερα...