Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Τα Κατοικίδια Αυξάνουν Τον Κίνδυνο Για Ατυχήματα.

Περίπου 250 Αμερικανοί καταλήγουν κάθε μέρα στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με διάστρεμμα, κάταγμα ή άλλον τραυματισμό από πτώση που προκάλεσε ο σκύλος ή η γάτα τους, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές. Ερευνητές στο Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών ανακοίνωσαν ότι οι σκύλοι και οι γάτες ευθύνονται για το 88% όλων των τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση και καταλήγουν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων. Περίπου οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τα επείγοντα περιστατικά κάθε χρόνο με τραύματα από πτώση και οι ερευνητές του Κέντρου επιθυμούν να μάθουν πόσα από αυτά προκλήθηκαν από κατοικίδια. Οι ερευνητές ανέτρεξαν στα αρχεία από τα επείγοντα περιστατικά αμερικανικών νοσοκομείων, που αφορούσαν τραυματισμούς, τα τελευταία πέντε χρόνια. Έψαξαν για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώσεις βάζοντας ως λέξεις-κλειδιά τις εξής: κατοικίδιο, σκύλος, γάτα, κουτάβι, γατάκι. Συνολικά, περίπου 86.600 πτώσεις τον χρόνο προέκυψε από την έρευνα ότι προκλήθηκαν από γάτες ή σκύλους, ανέφεραν οι ερευνητές του Κέντρου στην εβδομαδιαία έκθεσή τους με θέμα τους θανάτους και τις ασθένειες. Οι γυναίκες έχουν 2.1 φορές περισσότερες πιθανότητες να πέσουν εξαιτίας του κατοικίδιου τους, σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σκοντάψει κάποιος εξαιτίας του κατοικίδιου του. Περίπου 31% των τραυματισμών που προκάλεσαν σκύλοι και 66% που προκάλεσαν γάτοι έγιναν επειδή ο ιδιοκτήτης τους σκόνταψε. Άλλο ένα 21% των τραυματισμών που υπέστησαν ιδιοκτήτες σκύλων έγιναν επειδή τους έσπρωξε ή τους τράβηξε απότομα στη βόλτα.



Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.

Πηγή : http://ant1online.gr/SmallAndCurious/Pages/20093/c1dc06e2-7bfb-4dcb-8f4b-b8d0cead200e.aspx
Διαβάστε περισσότερα...

Βαφτίστηκε Με Αναψυκτικό!!!


Μία εκκλησία στη Νορβηγία χρησιμοποίησε κόλα με λεμόνι αντί νερού στην τελετή μιας βάπτισης καθώς το δίκτυο της ύδρευσης διάκοψε τη λειτουργία του εξ' αιτίας του παγετού, γράφει η εφημερίδα "Βαάρτ Λαντ".

Ο ιερέας Παάλ Ντάλε από την πόλη Στορντ, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά του Οσλο, αυτοσχεδίασε όταν κατά τη διάρκεια τελετής βάφτισης ενός βρέφους έμεινε χωρίς νερό και χρησιμοποίησε τα αποθέματα αναψυκτικού που βρήκε στην εκκλησία.
" Όλα πήγαν μια χαρά. Μόνο το άρωμα του λεμονιού έδινε μια αλλιώτικη νότα στην τελετή", δήλωσε ο ιερέας Ντάλε.
Ο ιερέας είπε ακόμη ότι η οικογένεια του βρέφους ήταν ενημερωμένη για το γεγονός γιατί εάν δεν τους το έλεγε θα προβληματίζονταν από τη μυρωδιά του λεμονιού στα εσώρουχα του μωρού.
" Οι καλεσμένοι δεν είπαν πολλά αλλά εκτιμώ ότι θα τους μύρισε το λεμόνι όπως σε όλους μας", κατέληξε ο ιερέας.




Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8452&pubid=2830737
Διαβάστε περισσότερα...

Αντικείμενο Επιστημονικής Μελέτης Οι Κοινωνικοί Ιστοτόποι.

Αντικείμενο μελέτης των πανεπιστημίων έχουν αρχίσει να γίνονται οι σχέσεις, φιλικές και μη, που ξεκινούν από τους κοινωνικούς τόπους δικτύωσης Facebook, MySpace και Twitter.
Το πανεπιστήμιο του Κάνσας ασχολείται ήδη με το πόσο χρήσιμες έχουν αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, αυτές οι προσωπικές ιστοσελίδες, καθώς και με τις συνέπειες του «νέου τύπου» συνομιλιών της ψηφιακής εποχής που έχουν ως αποτέλεσμα τις εφήμερες σχέσεις.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://www.e-tipos.com/newsitem?id=83032
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Η Οικονομική Κρίση Τον Έβγαλε Έξω Από Τα Ρούχα Του

Μία... ευφάνταστη λύση στην προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών βρήκε ο Ρομέν Μεσνίλ.
Ο Γάλλος επικοντιστής, ο οποίος είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα το 2007, πέταξε τα ρούχα του και άρχισε να τρέχει στους δρόμους του Παρισιού γυμνός κρατώντας το κοντάρι του! Μάλιστα το βίντεο από την ενέργειά του αυτή το ανέβασε στο YouTube και από εκεί στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Ο 31χρονος αθλητής είχε ως βασικό σπόνσορα μέχρι στιγμής τη "Nike", ωστόσο το συμβόλαιό του έληξε πέρυσι και δεν ανανεώθηκε, με συνέπεια να μείνει χωρίς έσοδα και κατά συνέπεια να μην είναι σε θέση να κάνει προετοιμασία. "Πιθανώς να έγινε εξαιτίας της κρίσης και για λόγους στρατηγικής. Είναι η κρίση", έγραψε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεσνίλ βρήκε την προβολή που επιζητούσε, αφού το βίντεό του προβλήθηκε ως θέμα σε ειδήσεις του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού και μάλιστα σε ζώνη prime time.



Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/France/235105.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Made In China.

Eπιχείρηση κατασκοπείας, οργανωμένη στην Κίνα, φέρεται ότι επέτρεπε την παρακολούθηση του περιεχομένου των υπολογιστών κυβερνητικών αρχών και ιδιωτών σε 103 χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν ήταν και ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα. Σύμφωνα με την έκθεση καναδών ερευνητών, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, αυτό το σύστημα ηλεκτρονικής κατασκοπείας εκτιμάται ότι ελεγχόταν από υπολογιστές που βρίσκονταν σχεδόν αποκλειστικά σε κινεζικό έδαφος. Πάντως, οι ερευνητές προς το παρόν δεν διαπίστωσαν άμεση εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης.
Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του κέντρου Διεθνών Σπουδών Μουνκ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ξεκίνησε όταν οι υπηρεσίες του Δαλάι Λάμα ζήτησαν την επαλήθευση ενός αμφίβολου λογισμικού στους υπολογιστές τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, το λογισμικό παρακολούθησης είχε παρεισφρήσει σε περίπου 1.295 υπολογιστές σε 103 διαφορετικές χώρες, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων πρεσβειών, εδρών κυβερνήσεων και αντιπροσωπειών του Δαλάι Λάμα στην Ινδία, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Εκπρόσωπος του κινεζικού προξενείου της Νέας Υόρκης, ο Γενγκί Γκάο, με δηλώσεις του στους New York Times, απέρριψε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται η Κίνα. «Αυτές είναι παλιές ιστορίες, και είναι ανοησίες. Η κινεζική κυβέρνηση είναι αντίθετη και απαγορεύει αυστηρά κάθε μορφής ηλεκτρονικό έγκλημα».


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/Internet/China/235033.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Με Μαθηματικό Μοντέλο Υπολογίζουν Την Πορεία Ενός Γάμου.

Με 94% επιτυχία μπορεί να προβλέψουν καθηγητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αν ένα ζευγάρι θα χωρίσει ή θα ζήσει ευτυχισμένο για πολλά χρόνια!
Δεν πρόκειται για ένα φτηνό τεστ αγάπης, αλλά για ένα μαθηματικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία και πληροφορίες που συλλέγουν οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια μιας 15λεπτης συζήτησης μεταξύ του αντρόγυνου.
Ο καθηγητής Τζέιμς Μάρρεϊ, που ηγήθηκε της έρευνας, εξήγησε ότι στοιχεία όπως το χιούμορ, τα αρνητικά σχόλια και ο εκνευρισμός, εισάγονται -μεταξύ άλλων- σε ένα μαθηματικό πίνακα και στη συνέχεια ο ηλεκτρονικός υπολογιστής βγάζει το «πόρισμα»!

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=82434
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ο Γιος Έγινε Ο Μάνατζερ Του Άνεργου Πατέρα Του.

Ενας τυχερός μπαμπάς στη Φλόριντα των ΗΠΑ πιθανότατα θα αποκτήσει σύντομα μια καινούργια δουλειά, ανάλογη με τα πολλά προσόντα του, χάρη στον θαυμασμό και την ευρηματικότητα του 14χρονου γιου του. Ο Μαρκ Γκάλετ είχε προσπαθήσει από καιρό να προετοιμάσει τον γιο του για το ενδεχόμενο της απόλυσής του, λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αλλά όταν έφθασε αυτή η στιγμή, η προετοιμασία δεν αποδείχθηκε ικανή να πείσει τον μικρό Μπεν για το δίκαιο μιας τέτοιας εξέλιξης. Γι’ αυτό και βάλθηκε να... αποκαταστήσει τον πατέρα του, ειδικό σε θέματα μάρκετινγκ. Ο μικρός ανέλαβε τον σχεδιασμό ενός προωθητικού βίντεο του πατέρα του, εκείνος έγραψε το βιογραφικό του και το βίντεο «ανέβηκε» στον διαδικτυακό τόπο του YouTube. Αυτό ήταν: το βίντεο έγινε αποδέκτης 59.000 χτυπημάτων, από τα οποία προέκυψαν δεκάδες προτάσεις για δουλειά στον πατέρα Μαρκ, ο οποίος έχει ήδη «κλείσει» αρκετά ραντεβού για συνέντευξη, μέσα στην εβδομάδα.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_25/03/2009_308846 Διαβάστε περισσότερα...

Η Κρίση Χτύπησε Και Τον Μπερλουσκόνι.

Πιο φτωχός είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφού το εισόδημά του μειώθηκε κατά 90% σ' ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, τα έσοδα του Μπερλουσκόνι σημείωσαν το 2007 κατακόρυφη πτώση, φτάνοντας στα 14,5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι απώλειες είναι τεράστιες, αν συγκριθούν με τις αποδόσεις του 2006 οπότε ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εισόδημα που άγγιζε τα 139 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος είναι κάτοχος μιας λιμουζίνας Mercedes- Benz, τριών γιοτ και ενός σπιτιού στην Αντίγκουα της Καραϊβικής.
Από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού δεν έγινε κανένα σχόλιο για τα οικονομικά πεπραγμένα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πάντως, παρά τη δραστική μείωση των εσόδων του παραμένει στην κορυφή της λίστας με τα πλουσιότερα μέλη του ιταλικού κοινοβουλίου.
Δεύτερος στην ίδια λίστα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι με εισόδημα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το 2007.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4508639
Διαβάστε περισσότερα...

Καλλιτεχνική Παρέμβαση Για Μια Πιο Άμεση Επικοινωνία Με Τον Θεό.

Μια καλλιτεχνική έκθεση στην Ολλανδία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να καλούν έναν τηλεφωνικό αριθμό, ο οποίος θα είναι καταχωρημένος στο...Θεό, αλλά θα πρέπει να του αφήνουν μήνυμα. Η τηλεφωνική γραμμή την οποία ονόμασαν "Ανοιχτή Γραμμή Με τον Θεό", θα λειτουργεί για τους επόμενους έξι μήνες. Η "Ανοιχτή Γραμμή Με τον Θεό" αποσκοπεί στο να επικεντρώσει την προσοχή του κοινού στις αλλαγές που συντελούνται στο θρησκευτικό αίσθημα των Ολλανδών. Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Γιόχαν βαν ντερ Ντονγκ επέλεξε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να δείξει ότι ο Θεός βρίσκεται παντού ανά πάσα στιγμή, μετέδωσε το Ράδιο Ολλανδία.Αποτελεί μέρος μιας μεγάλης κατασκευής, που τοποθετήθηκε στην πόλη Γκρόνινγκεν και η φωνή στον τηλεφωνητή λέει: "Αυτή είναι η φωνή του Θεού. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας μιλήσω, αλλά παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας".Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή χωρίς, φυσικά, να γίνεται γνωστή η ταυτότητά τους.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://news.ert.gr/el/19877-anoixti-grammi-me-ton-theo.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Το Φτηνότερο Αυτοκίνητο Στον Κόσμο.

Το αυτοκίνητο «nano» της ινδικής εταιρίας Tata, που είναι το φτηνότερο στον κόσμο και αναμένεται να επανακαθορίσει τις προσωπικές μετακινήσεις στη σύγχρονη Ινδία, έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας- τη Μουμπάι.
Το εμπορικό μοντέλο «nano», που κοστίζει 100.000 ρουπίες (περίπου 1984 δολάρια), έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην αγορά 14 μήνες αφότου παρουσιάστηκε το πρωτότυπο μοντέλο σε σαλόνι αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί, τον Ιανουάριο του 2008.
Τρία αυτοκίνητα «nano», με τα φώτα αναμμένα παρουσιάστηκαν σε ειδική σκηνή στη Μουμπάι, ως το «αυτοκίνητο που θα αλλάξει τον κόσμο». «Το προϊόν είναι μπροστά σας και ανταποκρίνεται σε όλα αυτά για τα οποία κατασκευάστηκε», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Tata, προσθέτοντας ότι οι ινδικές οικογένειες θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν εύκολα ένα όχημα για μετακινήσεις με όλες τις καιρικές συνθήκες.
«Αισθάνομαι ικανοποιημένος που τηρήσαμε την υπόσχεση για την τιμή», πρόσθεσε ο 71χρονος πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρίας στην Ινδία.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.ant1online.gr/Science/Technology/Pages/20093/82810ffe-5daf-4ff0-b931-26a71008d4da.aspx
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Εποχή Στις Μεταγγίσεις Αίματος.

Βρετανοί επιστήμονες αναφέρουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Independent» ότι κατάφεραν να παρασκευάσουν τεχνητό αίμα της ομάδας 0, δηλαδή της ομάδας που μπορεί να μεταγγιστεί σε όλους τους ανθρώπους, από βλαστοκύτταρα εμβρύων εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Το επίτευγμα αυτό, αν επιβεβαιωθεί, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί θα επιτρέψει να καλύπτονται όλες οι ανάγκες μετάγγισης αίματος, χωρίς τον κίνδυνο της μετάδοσης μολυσματικών ιών
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή :www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?CATEGORY_id=85&NEWS_DATA_ID=178661
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα Χρηματικό Πρόστιμο 37 Ευρώ Και Μια Πληγωμένη Γυναίκα Τον Καταδίκασαν Σε 3 Χρόνια Φυλάκιση.

Για να μη πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 37 ευρώ, για μια τροχαία παράβαση, ένας ανώτερος δικαστής της Αυστραλίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων! Και στην καταδίκη του συνέβαλε καθοριστικά μια Ελληνίδα ιερόδουλη! Ο Μάρκους Ένφιλντ με συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι του ABC ζήτησε συγγνώμη από την κοινή γνώμη για την "βλακεία του"."Είπα ψέματα.Και το ένα ψέμα έφερε το άλλο.Αισθάνομαι ντροπή και ζητάω συγγνώμη από όλους" είπε ο πρώην δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας.Ο Μάρκους Ενφιλντ καταδικάστηκε για πλαστογραφία, ψευδορκία και παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης.Και όλα αυτά για να μην πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 77 δολαρίων Αυστραλίας για τροχαία παράβαση.Ο 70χρονος σήμερα, πρώην δικαστής προκειμένου να μη χάσει την άδεια οδήγησης, έκανε ψευδή δήλωση ότι οδηγούσε άλλος το αυτοκίνητό του σε συγκεκριμένη τροχαία παράβαση.Η αστυνομία όμως ερεύνησε, όπως όφειλε, την υπόθεση και ανακάλυψε ότι ο δικαστής έλεγε ψέματα.Έτσι καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με την υποχρέωση να μείνει στη φυλακή "τουλάχιστον δυο χρόνια" πριν έχει το δικαίωμα να υποβάλει έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.Ήταν ένα τέλος θλιβερό για τον πρώην δικαστή που αφιέρωσε την ζωή του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως των Αβορίγινων.Τον δικαστή "έκαψε" η ομογενής ιερόδουλη (Μίρκα) Μαρί Χρήστου, που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος κορυφαίων δικηγόρων-πελατών της στο Σίδνεϊ.Στις αστυνομικές έρευνες για τα ψέματα του δικαστή συνέβαλε η Μαρί Χρήστου, όταν "βρήκε" κάποια έγγραφα σε κάδο απορριμμάτων ενός δικηγόρου φίλου της, τον οποίο έψαξε για να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία όταν ο τελευταίος την παράτησε! Ο εν λόγω κύριος κατά σύμπτωση ήταν και δικηγόρος του δικαστή Ενφιλντ.Ο τελευταίος ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι την ώρα μίας από τις παραβάσεις του το αυτοκίνητό του το οδηγούσε η Ελληνίδα "φίλη" του Αντζελα Λιάτη, ενώ ο ίδιος βρίσκονταν 300 χιλιόμετρα μακριά από το Σίδνεϊ.Εξετάζοντας, όμως, τους λογαριασμούς των κινητών του τηλεφώνων η αστυνομία βρήκε ότι ο δικαστής βρισκόταν στο Σίδνεϊ.Κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Λιάτη, όταν διαπίστωσε ότι θα κατηγορηθεί για ψευδορκία, αναγκάστηκε να αλλάξει την κατάθεσή της και να παραδεχτεί ότι μάλλον θα οδηγούσε το αυτοκίνητο μια άλλη μέρα και όχι την ημέρα που είχε δηλώσει.Ο δικαστής τη χαρακτήρισε "αναξιόπιστη" μάρτυρα και υπενθύμισε ότι είχε πει ψέματα και στο παρελθόν, όταν διεκδικούσε (και έλαβε) αποζημίωση από έναν επιχειρηματία με τον οποίο είχε σχέση και χώρισε.Τελικά η κα Λιάτη καταδικάστηκε για ψευδορκία. Κλήθηκε επίσης να καταθέσει ως μάρτυρας και ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γιάννης Μάγγος, ο οποίος επιβεβαίωσε πως την ημέρα της παράβασης έφαγε στο ίδιο εστιατόριο με τον δικαστή, συνομίλησε μαζί του, αλλά δεν θυμόταν την ακριβή ώρα της αναχώρησης του κατηγορουμένου.Σε δύο άλλες περιπτώσεις, ο δικαστής Ενφιλντ είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητό του το οδηγούσε μια φίλη του, η οποία όμως είχε σκοτωθεί πριν από λίγες μέρες σε τροχαίο ατύχημα στην Αμερική.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.express.gr/news/world/147975oz_20090324147975.php3
Διαβάστε περισσότερα...

Οικολογική Συνείδηση (Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας)

Αυτό είναι άλλο ένα βιντεάκι από το animal planet που όπως πάντα έχει το οικολογικό του μήνυμα. Στο συγκεκριμένο δείχνει ότι αν αντικαθιστούσαμε τις κοινές λάμπες που έχουμε στα σπίτια μας με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας θα χρειαζόμασταν μονάχα το ένα πέμπτο της ενέργειας που καταναλώνουν οι απλές λάμπες. Η επιλογή είναι στο χέρι μας… Διαβάστε περισσότερα...

Εστιατόριο Στην Ισπανια :Φάτε Πιείτε Και Πληρώστε Ότι Προαιρείστε.

Προκειμένουνα αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση χωρίς να χάσει την πελατεία του, ένας εστιάτορας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας ζητεί από τους πελάτες του να κάνουν οι ίδιοι τον λογαριασμό τους. Κι εκείνοι τον κάνουν καλύτερα από τον ίδιο, όπως αναφέρει στο Ασσοσιέτεντ Πρες, καθώς απ’ ό, τι αποδεικνύεται είναι αμφότεροι κερδισμένοι. Εκείνος δεν χάνει την πάγια πελατεία του, παρότι κάποιοι από τους πελάτες του μπορεί να τα φέρνουν πια δύσκολα βόλτα, κι εκείνοι πληρώνουν ό, τι μπορούν χωρίς ωστόσο να εξαπατούν τον φιλόξενο εστιάτορα, ο οποίος δηλώνει ότι εν τέλει οι άνθρωποι είναι καλύτεροι απ’ ό, τι συνήθως νομίζουμε.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_24/03/2009_308710
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τα Τριαντάφυλλα Σαν Μέσο Αυτοπροστασίας Έχουν Το Κόκκινο Χρώμα Τους.

Μια νέα βιολογική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό φυτολογίας "New Phytologist" έρχεται να αμφισβητήσει τους ειδικούς φυσιοδίφες, που πάντα πίστευαν ότι τα τριαντάφυλλα ανέπτυξαν το φωτεινό και εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα τους για να προσελκύουν έντομα, θηλαστικά και πουλιά ώστε να διευκολύνουν την επικονίαση και τον πολλαπλασιασμό τους. Η νέα αυτή μελέτη υποστηρίζει ότι το κόκκινο χρώμα (που περιέχει υψηλή ποσότητα υδροκυανίου) εξελίχτηκε σκοπίμως, ως μέσον αυτοπροστασίας, για να αποθαρρύνει και να διώχνει τα φυτοφάγα ζώα που θα ήθελαν να φάνε τα λουλούδια.
Ειδικοί από δύο βρετανικά πανεπιστήμια (Πλίμουθ και Πόρτσμουθ) και ένα αυστραλιανό (Κέρτιν), μελέτησαν τα τριαντάφυλλα και κατέληξαν ότι η ανάγκη τους για άμυνα ήταν ο βασικός παράγων για την εξέλιξη των λουλουδιών κόκκινου χρώματος. Σε αυτά, όπως ανακαλύφθηκε, υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα υδροκυανίου, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από τα φυτά για να αποτρέψουν τις ορέξεις των φυτοφάγων ζώων και πουλιών, όπως οι παπαγάλοι ή τα καγκουρό.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μικ Χάνλεϊ, τα ζώα που τρώνε τα φυτά, μαθαίνουν να συσχετίζουν το χρώμα με τη γεύση, η οποία στην περίπτωση των κόκκινων τριαντάφυλλων είναι πιο πικρή λόγω της παρουσίας του υδροκυανίου (ή κυανιούχου άλατος). Το κόκκινο χρώμα λειτουργεί τελικά ως προειδοποιητικό σήμα για τα ζώα ότι τα λουλούδια αυτά θα έχουν άσχημη γεύση ή θα είναι δηλητηριώδη.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.ert.gr/el/20215-ta-omorfa-triantafylla-einai-kokkina-gia-na-dioxnoun-kai-oxi-gia-na-goiteyoun.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Μια Γλυκιά Ασυνήθιστη Ληστεία.

Ένοπλος εισέβαλε σε κατάστημα στην επαρχιακή πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και τους πελάτες για να μπορέσει με την ησυχία της η συνεργός του να το ληστέψει. Και μέχρι εδώ μπορεί να φαίνεται μια συνηθισμένη ληστεία αν το ζευγάρι έπαιρνε χρήματα ή ακριβά είδη. Ομως οι παράξενοι αυτοί ληστές το μόνο που έκλεψαν ήταν σοκολατένια πασχαλινά αυγά!Η γυναίκα μάζεψε όλα τα αυγά που βρίσκονταν στο κατάστημα και μαζί με τον άντρα εξαφανίστηκαν, προφανώς με αυτοκίνητο που οδηγούσε μια άλλη γυναίκα, εκτιμά η αστυνομία.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.flash.gr/page.ashx?pid=9&aid=290823&cid=191
Διαβάστε περισσότερα...

Τυνήσιος Πιλότος Άρχισε Να Προσεύχεται Αντί Να Λάβει Έκτακτα Μέτρα Πριν Συντριβεί

Τυνήσιος πιλότος που άρχισε να προσεύχεται αντί να λάβει έκτακτα μέτρα πριν συντριβεί το αεροσκάφος που πετούσε σκοτώνοντας 16 ανθρώπους καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση από ιταλικό δικαστήριο μαζί με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης.
Το 2005 το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σικελίας και κάποιοι από τους επιζώντες επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν για να σώσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι πιάστηκαν από κομμάτια του αεροσκάφους τύπου ATR, που επέπλεαν στη θάλασσα μετά τη συντριβή του.
Ο πιλότος μετά το τεχνικό πρόβλημα με τα καύσιμα που αντιμετώπισε, αντί να αντιδράσει ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης και να προσπαθήσει να προσγειώσει το αεροπλάνο σε κοντινό αεροδρόμιο, άρχισε να προσεύχεται.
Επίσης πέντε υπάλληλοι της Tuninter στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, θυγατρικής της Tunisair, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης από οκτώ έως εννέα χρόνια, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.
Οι επτά κατηγορούμενοι που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο δεν θα φυλακιστούν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία άσκησης εφέσεων.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/24/1645199.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Από Πού Έχει Βγει Το Όνομα Της Τεχνολογίας Bluetooth;

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Ericsson έθετε τις βάσεις για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα επέτρεπε την ασύρματη σύνδεση ψηφιακών συσκευών, κλήθηκε να επιλέξει το όνομα, με το οποίο αυτή θα γίνονταν αργότερα γνωστή σε όλο τον κόσμο. Οι Σουηδοί ήταν βέβαιοι ότι η τεχνολογία τους θα κατακτήσει τον κόσμο και θα φέρει ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους και τις συσκευές τους. Οι Σκανδιναβοί πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο έκανε και ο Δανός Βασιλιάς Harald Blatand (ή Harold Bluetooth στα αγγλικά), που έζησε στα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ.: κατέκτησε με τον άτρωτο στρατό και τα ατρόμητα πλοία του πολλές χώρες. Παράλληλα όμως κατάφερε να ενώσει για πρώτη φορά στην ιστορία τη Δανία με τη Νορβηγία και τη Σουηδία - με ανάλογο τρόπο η τεχνολογία Bluetooth έχει επικρατήσει στην αγορά, ενώ κατάφερε να «ενώσει» διαφορετικά προϊόντα.Ο Blatand ήταν ο πρωτότοκος υιός του βασιλιά Gorm («The Old»), που κυβερνούσε για πολλά έτη την Jutland, τη μεγαλύτερη χερσόνησο της Δανίας. Ο Harald έμαθε από μικρός να τιμά την οικογένειά του και τις παραδόσεις των Βίκινγκς. Στην εποχή του, οι περισσότεροι Σκανδιναβοί ήταν αγρότες, ενώ οι φτωχότεροι και ασθενέστεροι υπηρετούσαν τους βασιλιάδες ως σκλάβοι. Σε αυτήν την κοινωνία μεγάλωσε ο Harald Blatand (Bluetooth), το όνομα του οποίου έχει τις ρίζες του σε 2 αρχαίες δανέζικες λέξεις: bla (που σημαίνει σκουρόδερμος) και tan που σημαίνει γεναίος άνδρας. Στην περιοχή Jeiling της Δανίας στο προάυλιο χώρο μιας εκκλησίας βρίσκεται σήμερα το «μνημείο» που είναι αφιερωμένο στο βασιλιά Harald και τον πατέρα του. Αυτά τουλάχιστον αναφέρονται σε δελτίο τύπου της Ericsson, που δημοσιεύθηκε το 1999. Σήμερα, το Bluetooth έχει κατακτήσει τον κόσμο και... η ιστορία του βασιλιά Harald διαδίδεται από συσκευή σε συσκευή, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όσο για το λογότυπο του «Μπλε Δοντιού», αυτό είχε αρχικά σχεδιαστεί από μια σκανδιναβική εταιρία λίγο πριν την παρουσίαση της ασύρματης τεχνολογίας στο ευρύ κοινό. Όπως και το όνομα Bluetooth, έτσι και το λογότυπο έχει σχέση με την ιστορία και τις παραδόσεις της Σκανδιναβίας. Το λογότυπο συνδυάζει δύο γράμματα του ρουνικού αλφαβήτου: Το «H» που μοιάζει με αστερίσκο και το «B». Οι δύο χαρακτήρες συνδυάζονται και παρουσιάζονται περίτεχνα στο λογότυπο του Bluetooth.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.myphone.gr/library/article-39.html#faq-123
Διαβάστε περισσότερα...

Έβαλαν Ένα Χωριό Στις Μικρές Αγγελίες ! ! !

Το χωριό είναι όπως ακριβώς φαντάζεται κάποιος την αγγλική εξοχή. Προβατάκια να βόσκουν σε πράσινα λιβάδια, φασιανοί να ξεπροβάλλουν από το πουθενά, ένας φεουδαρχικός πύργος και γύρω του καταστήματα κάθε λογής, μια εκκλησία, γραφικά αγροτικά σπιτάκια και άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί. Το χωριό Λίνκελχοτ, μόλις 120 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου, μπορεί να γίνει δικό σας, εφόσον βεβαίως διαθέτετε τα 32 εκατ. δολάρια που ζητεί ο ιδιοκτήτης του, το ίδρυμα Herbert Blagrave. Ο Χέρμπερτ Μπλεγκρέιβ ήταν ο τελευταίος ιδιοκτήτης του όμορφου αυτού χωριού, ο οποίος ελλείψει κληρονόμων κληροδότησε την περιουσία του στο ίδρυμα, που φέρει το όνομά του. Ο, τι υπάρχει στο χωριό πωλείται, τα σπίτια, τα καταστήματα, ο πύργος, ένα γήπεδο κρίκετ, πισίνα και καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, με εξαίρεση την εκκλησία του Αγίου Πέτρου η οποία χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Για τους λιγοστούς κατοίκους του, το χωριό είναι ο «παράδεισός» τους κι ελπίζουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης του δεν θα αλλάξει το παραμικρό από την παραδεισένια όψη του. Το ίδρυμα Blagrave αποφάσισε να προχωρήσει στην πώλησή του προκειμένου να προβεί σε άλλου είδους επενδύσεις.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_20/03/2009_308289
Διαβάστε περισσότερα...

Το Σαλάμι Του Έκρυβε Μια Δυσάρεστη Έκπληξη.

Ένας άντρας, από την Ρουμανία, έπαθε σοκ όταν βρήκε ένα νεκρό ποντίκι μέσα σε ένα κομμάτι σαλάμι που έτρωγε! Ο κύριος Nelu Luca, από την περιοχή Iasi, είχε φάει πάνω από το μισό σαλάμι όταν εντόπισε μέσα το νεκρό ποντίκι!
«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είμαι πάντα προσεκτικός στις αγορές μου αλλά το σαλάμι φαίνονταν τέλειο εξωτερικά και στην μέση υπήρχε ένα νεκρό ποντίκι,» είπε ο κύριος Nelu Luca. Ο manager της εταιρείας, κύριος Ovidiu Wencz, υποστήριξε πως πρόκειται για σαμποτάζ και πιστεύει πως κάποιος έβαλε θελημένα το ποντίκι μέσα στο σαλάμι. Η κατασκευάστρια εταιρεία Manufacturers Tabco Campofrio που εδρεύει στην περιοχή Tulcea, κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο ύψους έως 1.500 ευρώ.
Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8403&pubid=2748908
Διαβάστε περισσότερα...

eMail Ακόμη Και Στο Αμάξι.

To iLane είναι ένα νέο πρωτοποριακό gadget που δημιουργήθηκε ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να μπορούν να παίρνουν τα email τους ηχητικά, όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο.
Μια γλυκιά γυναικεία φωνή ενημερώνει για την άφιξη ενός νέου μηνύματος και στη συνέχεια διαβάζει το περιεχόμενό του.
Το «έξυπνο» αυτό σύστημα αναπτύχθηκε από τηνIntelligent Mechatronic Systems και είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ και τον Καναδά ενώ η εταιρία ελπίζει ότι σταδιακά θα μπορέσει να το παρουσιάσει και στην Ευρωπαϊκή αγορά.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=81553
Διαβάστε περισσότερα...

Πολυμήχανοι Έμποροι Ναρκωτικών.

Η ευρηματικότητα των λαθρεμπόρων ναρκωτικών δεν έχει όρια! Η ισπανική αστυνομία κατάσχεσε την Παρασκευή (20/3) ένα σερβίτσιο 42 τεμαχίων φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από κοκαΐνη…Όπως έγινε γνωστό, το σερβίτσιο είχε κατασκευαστεί από συνολικά 20 κιλά κοκαΐνης και περιελάμβανε ποτήρια, πιάτα και σαλατιέρες. Είχε αμπαλαριστεί σε δέμα που προερχόταν από τη Βενεζουέλα και παραλήφθηκε από έναν 35χρονο Ισπανό στη Βαρκελώνη, όπου έφτασε μέσω Λονδίνου.
Μόλις τον περασμένο μήνα, οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν πολίτη του Εκουαδόρ που μετέφερε υγρή κοκαΐνη μέσα σε συσκευασίες απορρυπαντικών και έναν Χιλιανό που επιχείρησε να περάσει στην Ισπανία, έχοντας περιδέσει το σπασμένο του πόδι με γύψο φτιαγμένο από κοκαΐνη!


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Spain/234190.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το i-phone Λανσάρει Την Νέα Γενιά Στις Ταινίες Πορνό.

Πιο καυτό από ποτέ γίνεται το iPhone αφού οι χρήστες το θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν βίντεο για ενηλίκους σε 3D. Η εταιρεία παραγωγής ερωτικών ταινιών Pink Visual άρχισε την παραγωγή ταινιών που μπορεί ο χρήστης να δει σε 3D στο iPhone. «Παρέχουμε στους χρήστες μια τρίτη διάσταση στην πορνογραφία» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας συμπληρώνοντας «Η πορνοβιομηχανία ήταν πάντα μπροστά από την εποχή της και χρησιμοποιούσε πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Τους επόμενους μήνες, εκτός από ερωτικό υλικό, οι χρήστες του iPhone θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άλλο υλικό σε 3D.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6425&subid=2&tag=5086&pubid=1875514
Διαβάστε περισσότερα...