Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Λαχανόκηπος Στην Σελήνη !!!

Το κατά πόσο είναι εφικτή η καλλιέργεια λαχανικών στην επιφάνεια της σελήνης μελετούν ερευνητές της εταιρίας διαστημικής ανάπτυξης Πάραγκον της Αριζόνα των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες επιχειρούν να δημιουργήσουν θερμοκήπια, μέσα στα οποία φυτά θα μπορούν να αναπτυχθούν στις συνθήκες που επικρατούν στο δορυφόρο της Γης.
Το πρώτο «εξωγήινο» χωράφι -με λαχανάκια Βρυξελλών- αναμένεται να δώσει στους ερευνητές τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δουν αν στο μέλλον, οι ανθρώπινες αποικίες στη σελήνη θα μπορούν να παράγουν μόνες τους την τροφή τους.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=85736
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος Τα Ψιλά Γράμματα Στα Τραπεζικά Συμβόλαια.

Και επίσημα πλεόν απαγορεύονται οι όροι που περνάνε στα "ψιλά" στις συναλλαγές με τις τράπεζες αποφάσισε το ΣτΕ.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη απέρριψε τις αιτήσεις των Τραπεζών που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε η αναγραφή ορισμένων όρων συναλλαγών κατά τη σύναψη δανείων και την έκδοση πιστωτικών καρτών οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Δ. Σκαλτσούνη και έκρινε ότι οι περιορισμοί που θέτει η υπουργική απόφαση προς τις Τράπεζες είναι εντός του πλαισίου της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας.
Οι περιορισμοί αυτοί επιδιώκουν να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και αποσκοπεί στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τέλος, έκρινε η Ολομέλεια ότι οι απαγορεύσεις της υπουργικής απόφασης δεν παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/Finance/Hellas/236695.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Το Χέρι Του Σύμπαντος

Μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα, που θα μπορούσε να περιγραφεί ως γιγάντιο κοσμικό χέρι, δημοσιοποίησε η NASA. Στην πραγματικότητα απεικονίζεται το νεφέλωμα που παράγεται από το θάνατο ενός άστρου και απλώνεται σε απόσταση 150 ετών φωτός.
Στην απόκοσμη εικόνα, που ελήφθη από το τηλεσκόπιο Chandra, καταγράφεται κάτι σαν μια γαλάζια παλάμη που προσπαθεί να αγγίξει μια κόκκινη λάμψη.
Αν και η εικόνα μοιάζει εξωπραγματική, αποτελεί την αποτύπωση ενός συνηθισμένου φαινομένου και συγκεκριμένα το θάνατο ενός άστρου, που στην επιστημονική ορολογία λέγεται πάλσαρ. Το συγκεκριμένο ονομάζεται PSR B 1509-58.
Το πάλσαρ αυτό, που βρίσκεται 1.700 έτη φωτός μακριά από τη Γη, βρίσκεται στο κέντρο της «γαλάζιας παλάμης» και καθώς καταρρέει απελευθερώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας. Το νεφέλωμα, που παράγεται από την ενέργεια που διασκορπίζεται, έχει διάμετρο 12 μιλίων και απλώνεται σε απόσταση 150 ετών φωτός.
Το νεφέλωμα, που αποτελείται από το «γαλάζιο χέρι» και το χρυσοκόκκινο φως, είναι ένα γειτονικό νέφος αερίων, που έχει ενεργοποιηθεί από τον άνεμο ηλεκτρονίων και ιόντων τα οποία απελευθερώνονται από το πάλσαρ και τα διαφορετικά χρώματα αντιστοιχούν σε διαφορετικής έντασης ενέργεια.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1005059&lngDtrID=252
Διαβάστε περισσότερα...

Φύτρωσε Κλαδί Ελάτου Στους Πνεύμονές Του!!!

Έκπληκτους και προβληματισμένους αφήνει τους ειδικούς η υπόθεση τιυ 28χρονου Ρώσου Αρτιόμ Σιντόρκιν. Ο Σιντόρκιν πήγε φοβισμένος στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. Ούτε ο ίδιος όμως, ούτε οι γιατροί του περίμεναν αυτό που τελικά αντίκρυσαν: ένα κλαδί ελατου, στους πνεύμονές του.
Όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα iKomsomolskaya Pravda, οι ακτινογραφίες έδειχναν κάτι που έμοιαζε με όγκο και οι γιατροί έβαλαν αμέσως τον ασθενή στο χειρουργείο. Εκεί, όμως, ανακάλυψαν πως αυτό που έμοιαζε με όγκο ήταν ένα ...κλαδί από έλατο, ύψους 5 εκατοστών, το οποίο αναπτυσσόταν μέσα στους πνεύμονες του νεαρού.
«Όταν έκανα την τομή είδα βελόνες δέντρου, οπότε έμεινα έκπληκτος, εμβρόντητος, σκέφτηκα «τι μπορεί να είναι αυτό;» δήλωσε στο Reuters ο χειρουργός Βλαντιμίρ Καμάσεφ.
Οι γιατροί αποφεύγουν να διατυπώσουν υποθέσεις, ο ασθενής όμως υποψιάζεται ότι μπορεί να είχε εισπνεύσει σπόρους από έλατο.
Η βοτανολόγος Όλγκα Μπαράνοβα παραμένει δύσπιστη: «Είναι απολύτως αδύνατο για ένα πράσινο φυτό να φυτρώσει από σπόρο μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Για να φυτρώσει ένα φυτό απαιτούνται πολλές προϋποθέσεις -φως, κατ' αρχήν, καθώς και υγρασία και συγκεκριμένες θερμοκρασίες» είπε.
Ο Σιντόρκιν αναρρώνει στο σπίτι του, ενώ το έλατο-παράσιτο εξετάζεται στο εργαστήριο.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4512610&ct=2
Διαβάστε περισσότερα...

Ήθη Και Έθιμα Για Την Περίοδο Του Πάσχα

Καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αναβιώνουν φαντασμαγορικά έθιμα, καθένα από αυτά έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Ας δούμε κάποια από αυτά..
Ανάσταση με αερόστατα στο Λεωνίδιο Κυνουρίας
Στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου αναβιώνει ένα από τα πλέον φαντασμαγορικά έθιμα των ημερών. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό, καθώς αερόστατα γεμίζουν το νυχτερινό ουρανό, μέχρι να χαθούν στη Γαλιώρα, στη θάλασσα ή στο δασάκι στους Τρεις Μύλους.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, είναι ότι κρατείται λογαριασμός των αποτυχιών μεταξύ των "ανταγωνιστών", για να ακολουθήσουν πειράγματα στο γλέντι που επιφυλάσσει ο δήμος Λεωνιδίου στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Τσακώνικο Πάσχα στον Τυρό Κυνουρίας
Πολλά έθιμα αναβιώνουν στον Τυρό Κυνουρίας από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά των δύο επιτάφιων γίνεται στην παραλία με τα ψαροκάϊκα να συνοδεύουν από θαλάσσης.
Το Μεγάλο Σάββατο, τα παιδιά της περιοχής γεμίζουν τον κόλπο του Τυρού με χιλιάδες κεριά, που συμβολίζουν τις ψυχές των ναυτικών που χάθηκαν στη θάλασσα.
Στην ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, πάνω σε ειδικά κατασκευασμένη σχεδία, που τοποθετείται μέσα στη θάλασσα, γίνεται το κάψιμο του Ιούδα.
Την Κυριακή του Πάσχα, η τελετή της αγάπης και η ανάγνωση του Ευαγγελίου, όπως και στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, γίνεται στην τσακώνικη διάλεκτο.
Αράχωβα
Ανήμερα του Πάσχα και από το απόγευμα ξεκινάει η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου, την οποία συνοδεύουν περίπου 500 άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.
Την επομένη πραγματοποιείται αγώνας δρόμου των γερόντων, οι οποίοι ξεκινούν από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και φτάνουν στο λόφο. Ακολουθούν χορευτικά συγκροτήματα και το απόγευμα χορεύουν γυναικείοι χορευτικοί σύλλογοι. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με κλέφτικα αγωνίσματα, όπως το σήκωμα της πέτρας κλπ.
Λιβαδειά
Το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, είναι το "Πάσχα της Λιβαδειάς", που όχι μόνο διατηρείται αλλά χρόνο με το χρόνο ζωντανεύει μιας και οι νεώτεροι συμμετέχουν με ιδιαίτερο μεράκι και κέφι στο έθιμο του "λάκκου".
Μετά την Ανάσταση και πριν καλά ξημερώσει οι Λειβαδίτες ετοιμάζουν την φωτιά. Ένας, κάνοντας το σταυρό του, βάζει φωτιά στο σωρό με τη λαμπάδα της Αναστάσεως. Οι φλόγες αγκαλιάζουν το σωρό. Με ραντίσματα νερού και συχνό χτύπημα με ένα μακρύ ξύλο, η θράκα είναι έτοιμη για να ψηθούν τα αρνιά.
Το ίδιο γίνεται σε όλους τους "λάκκους" και ανεβαίνουν οι καπνοί, αναρίθμητοι και πυκνοί, σε τέτοιο βαθμό, που σκεπάζουν τον ήλιο που στο μεταξύ ανατέλλει.
Η πόλη τυλίγεται σε σύννεφα καπνού. Οι φωτιές είναι έτοιμες και τα αρνιά τοποθετούνται στους "λάκκους".
Το απόγευμα, οποίο συμπληρώνεται με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και με την καύση των πυροτεχνημάτων που αλλάζουν στην κυριολεξία το χρώμα του ουρανού της Λιβαδειάς.
Ναύπακτος
Το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ντόπιοι και επισκέπτες, ακολουθούν την περιφορά του Επιταφίου, σχηματίζοντας πομπές, οι οποίες διέρχονται από το λιμάνι, όπου είναι αναμμένες δάδες ειδικά τοποθετημένες στις τάπες του Κάστρου, γύρω από το λιμάνι.
Στο μέσον της εισόδου του λιμανιού οι δάδες σχηματίζουν μεγάλο σταυρό, που φωταγωγεί ολόκληρο το λιμάνι παρουσιάζοντας μία φαντασμαγορική εικόνα μοναδικής ομορφιάς.
Το έθιμο αυτό έχει παράδοση πολλών χρόνων που φαίνεται να θέλει να συνδυάσει τη θρησκευτική μυσταγωγία με την ηρωική προσπάθεια του μπουρλοτιέρη Ανεμογιάννη να πυρπολήσει τη τουρκική ναυαρχίδα στο χώρο αυτό.
Σαντορίνη
Παλιότερα, ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου, όλο το χωριό ήταν στο πόδι για να ετοιμάσει τον "Λάζαρο".
Οι κοπέλες με τα πανέρια μάζευαν λουλούδια, οι νέοι έκοβαν από τα γκρεμνά αλησμαριά, οι μαραγκοί έφτιαχναν τα άρμπουρα, ενώ οι απόμαχοι ναυτικοί μάζευαν τα σκοινιά που θα έδεναν τον Λάζαρο.
Με τα άρμπουρα σχημάτιζαν ένα σταυρό τον οποίο κάλυπταν με τα αλησμαριά και τον στόλιζαν με λουλούδια και βάγια.
Το απόγευμα όλο το χωριό μαζευόταν στην πλατεία όπου μετά τον εσπερινό στηνόταν ο «Λάζαρος», που συμβόλιζε την Ανάσταση του Λαζάρου. Έμενε μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που ξεστολιζόταν και παρέμενε σε εκείνη τη θέση μέχρι της Αναλήψεως.
Το έθιμο αυτό εξακολουθεί να τηρείται στην εκκλησία του Μεγάλου Χωριού, στην εκκλησία της Παναγίας.
Χίος - Ρουκετοπόλεμος
Όλο το χρόνο, μικροί και μεγάλοι στη Χίο, ετοιμάζονται για το παραδοσιακό έθιμο, που αναβιώνει κάθε χρόνο στο νησί το βράδυ της Ανάστασης.
Η μεγάλη "μάχη" γίνεται ανάμεσα στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που πρώτος θα πετύχει το καμπανάκι του αντίπαλου χωριού.
Δεν είναι λίγοι όμως και οι κάτοικοι του νησιού, που διαμαρτύρονται για τις πολλές ζημιές που προκαλούν στις περιουσίες τους ο εκατοντάδες φλεγόμενες ρουκέτες.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/News/Hellas/236660.html Διαβάστε περισσότερα...

Πως Μπορώ Να Βρω Το IMEI Του Κινητού Μου ;


Το IMEI αριθμός είναι συνήθως τυπωμένα κάτω από τη μπαταρία. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου για να αποκαλύψουν τη συμμόρφωση με την πινακίδα IMEI αριθμό τυπωμένο πάνω του.
Το IMEI μπορούν επίσης να εμφανίζονται στα περισσότερα τηλέφωνα με κλήση τον κωδικό

* # 06 #


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://el.tech-faq.com/find-imei.shtml
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Απίστευτο Και Όμως Αληθινό.

Μια 19χρονη Αυστραλέζα όχι μόνο οδηγούσε τύφλα στο μεθύσι και παρ’ ολίγο να πέσει σε όχημα της τροχαίας, αλλά παράλληλα θήλαζε το αγοράκι της, μόλις πέντε μηνών, στο τιμόνι. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όταν αντίκρισαν το θέαμα, καθώς η νεαρή μητέρα ήταν τόσο μεθυσμένη, ώστε αδυνατούσε να φυσήξει στην ειδική συσκευή, προκειμένου να γίνει η σχετική μέτρηση. Το επεισόδιο στο Αλις Σπρινγκς έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της Αυστραλίας, ενώ η 19χρονη αρνείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού της, το οποίο πάντως έπρεπε να είναι δεμένο στο ειδικό καθισματάκι του. Είναι όντως απορίας άξιον, πώς κατάφερνε να οδηγεί, έστω όπως οδηγούσε, με το μωρό στο στήθος, για καλή τύχη του οποίου βρέθηκε μπροστά της το περιπολικό, πάνω στο οποίο και σταμάτησε το αυτοκίνητό της, λίγο μετά αφότου ξεκίνησε από το πάρκινγκ παρακείμενου ξενοδοχείου.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_07/04/2009_310166
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακός Μεγάλος Αδελφός.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει τώρα στο στόχαστρο και το διαδίκτυο.Βάσει Κοινοτικής Οδηγίας, επισκέψεις σε ιστοσελίδες, e-mails και τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ίντερνετ, θα καταγράφονται και θα διατηρούνται από τους παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών για ένα χρόνο σε βάση δεδομένων.Ο Μεγάλος Αδελφός του ίντερνετ ξεκινά δράση από τη Βρετανία, αλλά σύντομα πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά μέλη να εντάξουν το μέτρο στην εθνική τους νομοθεσία.Τα φυλασσόμενα στοιχεία υποστηρίζεται ότι δεν θα αφορούν στο περιεχόμενο, αλλά σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και επαφές μεταξύ των χρηστών, ενώ οι αρχές θα έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.Νομικοί κύκλοι και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλώνουν επιφυλάξεις για το μέτρο, παρότι εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη εξιχνίαση αδικημάτων που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου.



Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=116928
Διαβάστε περισσότερα...

Αγριαγκινάρες Θα Αντικαταστήσουν Εν Μέρη Τον Λιγνίτη Στη Δ. Μακεδονία!!!

Βιομάζα από αγριοαγκινάρες θα καίνε σύντομα -μαζί με λιγνίτη- οι μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, έπειτα από την υπογραφή των συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ των καλλιεργητών και του νομάρχη Κοζάνης Γεώργιου Δακή την Τετάρτη.Το πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας της αγριοαγκινάρας, με φορέα διαχείρισης την Αναπτυξιακή Κοζάνης (ΑΝΚΟ), χρηματοδοτείται με 860.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και καλύπτει πλήρως τις δαπάνες εγκατάστασης και καλλιεργητικών εργασιών των αγροτών, κατά το πρώτο και δεύτερο έτος της δραστηριότητάς τους. Η παραγωγή της βιομάζας θα χρησιμοποιηθεί για μικτή καύση με λιγνίτη και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει θετικά στα περιβαλλοντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη ΔΕΗ. Οι παραγωγοί της αγριοαγκινάρας θα εισπράξουν από τη ΔΕΗ την αξία αγοράς της ξηρής μάζας καθώς και επιδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Προτεραιότητα για ένταξη στο πρόγραμμα καλλιέργειας της αγριοαγκινάρας θα έχουν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του άξονα Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, με δυνατότητα ένταξης και καλλιεργητών από άλλες περιοχές του νομού.




Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1003060&lngDtrID=252 Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

iSteam Για Κινητό Ατμοσίδερο

Από τις χιλιάδες εφαρμογές που μπορεί να βρει κάποιος στο AppStore, την υπηρεσία της Apple για το iPhone, τη μεγαλύτερη απήχηση δεν έχουν εκείνες με κάποια περιορισμένη, έστω, λειτουργικότητα για τη διάσημη πλέον συσκευή. Αντίθετα, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των χρηστών κυριαρχούν «ψυχαγωγικές» εφαρμογές που χρησιμοποιούν την οθόνη αφής του κινητού τηλεφώνου για να προσομοιώσουν ένα ποτήρι που γεμίζει με μπύρα, ή για να παράγουν παράξενους, αδιάκριτους ήχους με το άγγιγμα της οθόνης.
Μία εφαρμογή τέτοιου χαρακτήρα, το iSteam, ανεπτυγμένη εξ’ ολοκλήρου από τρεις Έλληνες, παρέμεινε για αρκετές ημέρες στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών του AppStore, προκαλώντας θετικά σχόλια από εξειδικευμένα sites και blogs του εξωτερικού. Η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλή: Φυσώντας στο ακουστικό του iPhone, η οθόνη αφής του τηλεφώνου θαμπώνει με ατμούς. Στη συνέχεια ο χρήστης καθαρίζει τους ατμούς με το χέρι του, όπως ακριβώς θα σκούπιζε ένα θαμπωμένο τζάμι, αποκαλύπτοντας και πάλι την επιφάνεια της οθόνης, με τρόπο όμως τόσο ρεαλιστικό ώστε δε λείπουν ακόμη και οι σταγόνες υγροποιημένου ατμού που κυλούν στην οθόνη, υπακούοντας μάλιστα απόλυτα τους νόμους της φυσικής και της βαρύτητας. Είναι κάτι τόσο απλό, δεν έχει στην κυριολεξία καμία ουσιαστική χρησιμότητα, δεν υπάρχει κανένας εμφανής λόγος για να το έχει κάποιος στο κινητό του - πόσο μάλλον να πληρώσει ένα δολάριο για να το αποκτήσει - και όμως, την Πρωτοχρονιά το iSteam ήταν κύρια είδηση του Gizmodo.com και μέχρι σήμερα έχει γίνει τρεις φορές πρωτοσέλιδο στο Digg.com.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/2541 Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ταξίδεψε Νέα Υόρκη Βοστόνη Στις Αποσκευές Επειδή Τον Πήρε Ο Ύπνος!!!


Στο χώρο των αποσκευών ενός αεροσκάφους της εταιρίας JetBlue ταξίδευσε ένας φορτωτής αποσκευών, ο οποίος αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να πετάξει από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βοστόνη ανάμεσα στις βαλίτσες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.Σύμφωνα με την αστυνομία της Μασαχουσέτης, ο 21χρονος ανακαλύφθηκε στο χώρο των αποσκευών όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης το Σάββατο.Το νεαρό άνδρα αντίκρυσαν με έκπληξη οι φορτωτές του αεροδρομίου της Βοστόνης.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : www.madata.gr/index.php/diafora/stranges/34079.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαστήριο Δικαίωσε Μοτοσικλετιστή Που Τράκαρε Με Αγριόχοιρο.

Δικαστήριο της Καλιφόρνια επιδίκασε αποζημίωση ύψους 8.6 εκατομμυρίων δολαρίων σε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν συγκρούστηκε με αγριόχοιρο, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Monterey County Herald, οι ένορκοι συμφώνησαν με τους δικηγόρους του Ανταμ Ρότζερς, που υποστηρίζουν ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια ευθύνεται για το ατύχημα επειδή δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης ενώ γνώριζε ότι οι αγριόχοιροι διασχίζουν το δρόμο για να περάσουν απέναντι και να φάνε τη βλάστηση κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων. "Οταν ξεκινήσαμε, θεωρείτο ότι το κράτος δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνο για ένα άγριο ζώο και, σε γενικές γραμμές, αυτό αληθεύει. Αλλά οι ένορκοι έκριναν ότι αυτή είναι μία κατάσταση την οποία δημιούργησε το ίδιο το κράτος και μετά δεν έκανε τίποτα για να την αλλάξει", είπε ο συνήγορος του θύματος, Λάρι Μπίγκελ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πέντε εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα του Ρότζερς, πρώην ειδικού στο καράτε, ο οποίος τώρα δεν μπορεί καν να περπατήσει. Το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης επιδικάστηκε για διαφυγόντα κέρδη.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=109733
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γενετικός Γρίφος Του Ισημερινού.

Τον γρίφο του Ισημερινού προσπαθούν να λύσουν οι επιστήμονες: Γιατί στις τροπικές χώρες οι γυναίκες γεννούν περισσότερα κορίτσια;
Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο πιο κοντά ζει μια μητέρα στον Ισημερινό, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να γεννήσει κορίτσι, ενώ καθώς αυξάνεται το γεωμετρικό πλάτος, αυξάνονται και οι πιθανότητες να γεννηθεί αγόρι.Ο παγκόσμιος μέσος όρος γεννήσεων κλίνει ελαφρά προς την πλευρά των αγοριών, καθώς γεννιούνται 106 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια, δηλαδή σε ποσοστό 51,5%.
«Η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου γεννιούνται περισσότερα κορίτσια από αγόρια είναι η Κεντρική Αφρική», εξηγεί η δρ Κρίστεν Ναβάρα του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, η οποία δημοσιεύει τα ευρήματά της στην επιθεώρηση Biology Letters.
Βασιζόμενη σε στοιχεία 10 ετών από 202 χώρες η επιστήμονας διαπίστωσε ότι οι χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στον Ισημερινό γεννούν λιγότερα αγόρια σε σύγκριση με τις εύκρατες και υπο-αρκτικές σε ποσοστό 51,1% και 51,3% αντίστοιχα.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8574&pubid=2874792
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Οι Κρυφές Ευεργετικές Ιδιότητες Της Σοκολάτας.

Η σοκολάτα βοηθάει σημαντικά τη μνήμη μας και βελτιώνει τις επιδόσεις μας στα μαθηματικά, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστήμιου Νορθάμπρια, στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα αποτελέσματα των μελετών δείχνουν ότι εκείνοι που κατανάλωσαν σοκολάτα κατά τη διάρκεια της επανάληψης των μαθημάτων τους, θυμόντουσαν περισσότερα μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης.
Η ενίσχυση της εγκεφαλικής αυτής δραστηριότητας οφείλεται σε χημικές ουσίες που περιέχει η σοκολάτα, τις πολυφενόλες, οι οποίες αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : http://www.e-tipos.com/newsitem?id=83554
Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανίδα Χώρισε Τον Άντρα Υπέρ-νοικοκύρη!!!

Πόσες φόρες έχετε τσακωθεί με τον σύζυγό σας για το θέμα καθαρισμού του σπιτιού, κατηγορώντας τον για αδιαφορία ως προς την καθαριότητα ή πως αισθάνεται σαν οικιακή βοηθός; Μια Γερμανίδα, όμως, είχε αντίθετη άποψη με αποτέλεσμα να χωρίσει τον άντρα της επειδή ήταν συνεχώς με το ξεσκονόπανο στο χέρι…
Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης και το πρακτορείο Reuters αναφέρουν πως η αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον επί 15 χρόνια άντρα της επειδή έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού και άλλαζε συνεχώς θέση στα έπιπλα.
Η υπομονή της εξαντλήθηκε όταν ο σύζυγος κατεδάφισε τον τοίχο του σπιτιού επειδή είχε λερωθεί με αποτέλεσμα να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Germany/235451.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Η Microsoft Κλείνει Την Encarta.

Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τη δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Encarta που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του ανταγωνισμού σε έναν τομέα όπου κυριαρχεί η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ιστοσελίδες της Encarta σε όλο τον κόσμο θα "κατεβάσουν ρολά" στις 31 Οκτωβρίου, εκτός από την Ιαπωνία, όπου η εγκυκλοπαίδεια θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου. "Η κατηγορία των παραδοσιακών εγκυκλοπαιδειών και του υλικού αναφοράς έχει αλλάξει", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Microsoft. "Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν και καταναλώνουν πληροφορίες κατά τρόπο σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", προστίθεται στην ανακοίνωση. Η Microsoft έριξε στην αγορά την Encarta το 1993, αρχικά σε CD και σε DVD. Στη συνέχεια οι χρήστες που ήθελαν να συμβουλευτούν την εγκυκλοπαίδεια μπορούσαν να εγγραφούν συνδρομητές στην ιστοσελίδα της. Σταδιακά όμως η δημοτικότητά της περιορίστηκε, ιδίως αφότου ξεκίνησε, το 2001, η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=116039
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μέλλον Των Κινητών Της Apple Θα Είναι Με Skype

Διαθέσιμο στα κινητά τηλέφωνα της Apple θα είναι στο μέλλον το πρόγραμμα επικοινωνίας Skype το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν κλήσεων μεταξύ χρηστών του ίντερνετ.
Όπως ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας, η ζήτηση για μεταφορά του προγράμματος αυτού στο κινητό iPhone συνεχώς αυξάνεται.
To «παράθυρο» των διαδικτυακών κλήσεων, οι οποίες δεν κοστίζουν επιπλέον από τη συνδρομή του χρήστη, γίνεται ολοένα και περισσότερο γνωστό, καθώς η τσέπη των πολιτών συνεχώς «μικραίνει».
Η δημοφιλής υπηρεσία αναμένεται στις συσκευές της Apple από σήμερα και στα BlackBerry στους επόμενους μήνες, ενώ έχει ανακοινωθεί η μεταφορά του και σε κινητά τηλέφωνα της Νokia και της Google.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=83197
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Πρωταπριλιάτικα Αστεία Της Μικρής Οθόνης.

Κάθε χρόνο η πρωταπριλιά έχει την «τιμητική» της στις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες κάνουν φάρσες στους τηλεθεατές –έστω και για λίγο- ώστε να τηρήσουν το έθιμο που θέλει τη συγκεκριμένη μέρα οι άνθρωποι να λένε ψέματα ο ένας στον άλλον.Η φετινή πρωταπριλιά ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (31/3), όταν στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη «Όλα 9» προβλήθηκε ένα διαφημιστικό σποτ το οποίο ενημέρωνε τους τηλεθεατές πως η Ελένη Μενεγάκη αναλαμβάνει ξανά τα ηνία του «Πρωινού Καφέ» , εκπομπή που τους τελευταίους μήνες έχει περάσει από «40 κύματα». Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστική η φάρσα του Αναστασιάδη, ο παρουσιαστής φόρεσε ένα μπλουζάκι το οποίο αναφερόταν στην επιστροφή της Μενεγάκη στο κανάλι του Αμαρουσίου.
Και η Ελεονόρα Μελέτη θέλησε να «πειράξει» τους τηλεθεατές της εκπομπής «Πρωινή Μελέτη» αποκαλύπτοντας πως παντρεύτηκε κρυφά τον επί ένα χρόνο σύντροφό της Γιάννη Ολζιέρσκυ. Η φάρσα ξεκίνησε από την αρχή της εκπομπής όταν μια δημοσιογράφος της εκπομπής προανήγγειλε πως στη συνέχεια θα μιλήσουν για μια ξανθιά παρουσιάστρια η οποία παντρεύτηκε κρυφά στα τέλη Μαρτίου.
Η Μελέτη προσποιήθηκε πως δε γνώριζε τίποτα για το θέμα και μάλιστα, παραπονέθηκε στον αρχισυντάκτη για την μη ενημέρωσή της επί του «κουίζ». Προς το τέλος της εκπομπής, προβλήθηκε ένα βίντεο που την έδειχνε νύφη με γαμπρό τον συνάδελφό της Βαγγέλη Γκούμα και οι συντελεστές της «Πρωινής Μελέτης» ευχήθηκαν καλή πρωταπριλιά στους τηλεθεατές.
Το δημοφιλές site youtube έχει «μπει» και αυτό στο πνεύμα της πρωταπριλιάς και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί τη συγκεκριμένη μέρα προβάλλονται ανάποδα, μπερδεύοντας τους χρήστες που θέλουν να παρακολουθήσουν το βίντεο.
Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Hellas/235299.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταπριλιάτικο Αστείο Ή Πραγματική e-Απειλή.

Μπορεί να πρόκειται, εν τέλει, για το μεγαλύτερο πρωταπριλιάτικο αστείο στην Ιστορία του Διαδικτύου, αλλά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μία από τις χειρότερες ημέρες για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πλανήτη. Οι ειδικοί, πάντως, δεν έχουν ακόμα αποφανθεί αν ο ιός Conficker, ο οποίος έχει ήδη πλήξει περισσότερα από 10 εκατ. PC που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Windows, θα σπείρει σήμερα τον πανικό ή θα αφήσει την ημέρα να κυλήσει όπως κάθε άλλη. Γνωρίζουν, ωστόσο, ότι από χθες τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα Conficker θα αρχίσει αυτομάτως να ανιχνεύει χιλιάδες «μολυσμένες» ιστοσελίδες, σχεδιάζοντας την επόμενη κίνησή του. Οι εν λόγω ιστοσελίδες αποτελούν ήδη σήμερα το μεγαλύτερο «κατευθυνόμενο» δίκτυο στην Ιστορία. Εφόσον δε, δοθεί σε όλες ένας συγκεκριμένος στόχος, όπως για παράδειγμα να στείλουν ταυτοχρόνως αναζητήσεις στο Google, τότε μπορούν να θέσουν αρκετές υπηρεσίες και υπολογιστές εκτός λειτουργίας. Τα θύματα του ιού δεν θα μπορούν να ανοίξουν τα κομπιούτερ τους ή θα ανακαλύψουν ότι η ταχύτητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο έχει μειωθεί δραματικά.
Οι ειδικοί σε ζήτημα ασφαλείας του Διαδικτύου παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν τις επόμενες κινήσεις του Conficker. Ο Γκράχαμ Κλούλεϊ, αναλυτής της εταιρείας για τη διαδικτυακή ασφάλεια Sophos, προειδοποιούσε ότι η ημερομηνία της 1ης Απριλίου, η οποία έχει δοθεί ως αυτή της νέας επίθεσης του ιού, μπορεί να αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι εκείνοι που προγραμμάτισαν τον εν λόγω ιό σχεδιάζουν να τον επαναπρογραμματίσουν τα μεσάνυχτα», υποστήριζε χθες ο κ. Κλούλεϊ.
Ο ιός Conficker ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2008 ως τμήμα «πακέτου προγραμμάτων» που πουλούσε Κινέζος χάκερ. Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, πάντως, καλούνται να ανανεώνουν τα προγράμματα για την προστασία από τους ιούς (antivirus) συχνά και να ενημερώνονται τακτικά για τον Conficker.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_01/04/2009_309562
Διαβάστε περισσότερα...