Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Σύντομο Ανέκδοτο.


Γιατί μια ξανθιά μόλις τελειώσει το λύκειο μαθαίνει να οδηγεί τανκ;
.
.
.
Για να μπει στο πολυτεχνείο!
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή Είναι Τιμωρία.

Ένας οικοδόμος στη Σικελία, που η ποινή φυλάκισής του είχε μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό, προσπάθησε να επιστρέψει στην φυλακή προκειμένου να γλιτώσει από τους καυγάδες με την γυναίκα του, όπως μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σάντο Γκαμπίνο, 30 ετών, βρισκόταν στην φυλακή για απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων προτού μετατραπεί η ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό στο Βιλαμπάτε, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, μετέδωσαν τα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Γκαμπίνο πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να επιστρέψει στην φυλακή για να γλιτώσει από τους καυγάδες με την σύζυγό του, που τον κατηγορεί ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει για να ζήσει τα παιδιά του.
Η αστυνομία τον κατηγόρησε για παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού και τον ανάγκασε να επιστρέψει σπίτι του.


Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.ert.gr/el/paraksena/eidiseis/28836-protima-tis-fylakis-ta-sidera-para-tin-gynaika-tou
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Internet Όπως Ίντερνετ


Θα γράφατε ποτέ στην «μπάρα» του browser σας «www.ιντερνετ.κομ»; Προφανώς όχι. Και όμως, αν όλα πάνε καλά, στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, το Διαδίκτυο θα ανοίξει τις πύλες του και στα υπόλοιπα αλφάβητα του κόσμου, εγκαινιάζοντας μια πολύγλωσση ιντερνετική Βαβέλ.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε από τη Σεούλ ο διευθυντής της ΙCΑΝΝ (Ιnternet Corporation for Αssigned Νames) Ροντ Μπέκστρομ, η ρυθμιστική αρχή του Διαδικτύου θα δεχτεί προσεχώς τις πρώτες αιτήσεις για ξενόγλωσσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις στα αραβικά, στα ελληνικά, στα κινεζικά, στα ινδικά, στα κυριλλικά και σε άλλες γλώσσες που δεν γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες. Η αλλαγή χαρακτηρίζεται ως η πιο επαναστατική κίνηση στο Διαδίκτυο από τις απαρχές του, δηλαδή τα τελευταία 40 χρόνια.

Για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία προϋποθέτει να εγκριθούν τα φιλόδοξα σχέδια της ΙCΑΝΝ την προσεχή Παρασκευή, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της. Αν δεν ανακύψει κάποιο εμπόδιο, οι περίπου 1,6 δισ. χρήστες του Διαδικτύου- εκ των οποίων οι μισοί δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο- θα δουν το Ιnternet να εξαπλώνεται ακόμη περισσότερο.

Οι τεχνικές δυσκολίες αποδείχθηκαν μεγάλες και αυτό διότι, όπως εξηγεί ο αρμόδιος για το ζήτημα, Πίτερ Ντένγκεϊτ, με τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο Σύστημα Ονοματοδότησης Περιοχών (Domain Νame System- DΝS), το οποίο λειτουργεί εν είδει τηλεφωνικού καταλόγου, οι νέες διευθύνσεις θα «μεταφράζονται» από γράμματα σε αριθμούς, προκειμένου να μπορούν να διαβαστούν από τους υπολογιστές. Οι δοκιμές γίνονται εδώ και δύο χρόνια και δείχνουν ότι, όντως, το σύστημα μπορεί να δουλέψει έτσι. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ανοίξει μια νέα «αγορά» domain, όπως το. bank ή το. post, ενώ θα μειωθεί η πληκτρολόγηση μακροσκελών ονομάτων. Ηδη η Κίνα και η Ταϊλάνδη έχουν εφαρμόσει τέτοιες αλλαγές, οι οποίες δεν είχαν γίνει αποδεκτές στο διεθνές περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν στους περισσότερους υπολογιστές έξω από τις συγκεκριμένες χώρες.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΙCΑΝΝ, η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια, δημιουργήθηκε το 1998 από την τότε αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εποπτεύει τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Διαδικτύου. Προ μηνός, ύστερα από πολύχρονη και έντονη κριτική, ο έλεγχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην ΙCΑΝΝ έχει χαλαρώσει με αποτέλεσμα η εταιρεία να οδεύει προς την αυτονόμηση και τη διεθνοποίησή της.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=296218&dt=28/10/2009

WELCOME BACK Διαβάστε περισσότερα...