Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αφραγκος Αλλα Με I-phone!!!


Με το ακριβό τους γκάτζετ, οι χρήστες των «έξυπνων τηλεφώνων» iPhone μπορεί να μοιάζουν ευκατάστατοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι φτωχοί, όπως αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα.

Συγκεκριμένα ένας στους πέντε χρήστες iPhone παραδέχεται ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός είναι άδειος, με την αντίστοιχη αναλογία σε εθνικό επίπεδο να είναι ένας στους δέκα. Αντίθετα, το 54% των χρηστών κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android ή των χρηστών BlackBerry δήλωσαν ότι δεν είναι ποτέ «άφραγκοι». Η έρευνα της YouGov πραγματοποιήθηκε σε 2000 άτομα και συνδέει την οικονομική κατάσταση και τον μισθό των Βρετανών με τον τύπο «έξυπνου τηλεφώνου» που χρησιμοποιούν.

Όσοι χρησιμοποιούν κινητό με λογισμικό Android ή BlackBerry κερδίζουν περισσότερα από τους χρήστες του iPhone, αποκαλύπτει η έρευνα. Το 10% των χρηστών του BlackBerry και το 7% των χρηστών τηλεφώνων με Android κερδίζει περίπου 60.000 ευρώ τον χρόνο, με μόλις το 5% των χρηστών του iPhone να φθάνει σε αυτή τη μισθολογική κλίμακα.

Οι μισοί από τους χρήστες του iPhone κερδίζουν κάτω από 22.000 ευρώ τον χρόνο, με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των χρηστών του BlackBerry να κυμαίνεται στο 38% και μεταξύ των χρηστών Android στο 27%. Το 28% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ιδιοκτήτες κινητών με λογισμικό Android, το 26% ιδιοκτήτες iPhone και το 14% ιδιοκτήτες BlackBerry.

Πηγή : www.tovima.gr Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Microsoft μηνύει τη Google!

Η Microsoft στρέφεται κι επίσημα πλέον εναντίον της Google αφού υπέβαλλε επίσημη καταγγελία εναντίον της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την κατηγορία οτι εκμεταλλεύεται την δύναμή της ως μηχανή αναζήτησης για δικό της όφελος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Google προωθεί την υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο, YouTube, που της ανήκει περιορίζοντας έτσι, τα αποτελέσματα άλλων παρόμοιων υπηρεσιών.

Παρόλο που τέτοιες παρόμοιες κατηγορίες έχουν γίνει και στο παρελθόν εναντίον της Google, αυτή διαφέρει αφού για πρώτη φορά η ίδια η Microsoft προχωρά σε κάποια νομική κίνηση.


Η κίνηση αυτή της Microsoft πάντως θεωρείται αρκετά ειρωνική μιας και στο παρελθόν έχουν διατυπωθεί παρόμοιες κατηγορίες εναντίον της σχετικά με το software της όπως τα Windows και ο Internet Explorer που έχoυν συντριπτικά μερίδια αγοράς.

Για την ώρα πάντως, οι κατηγορίες εξετάζονται και δεν έχει βγει κάποια επίσημη απόφαση.



Πηγή : www.newsit.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη Ειναι Ορατές Οι Επιπτωσεις Της Ραδιενέργειας Του Τσερνομπιλ Στην Ευρώπη.

Η ραδιενεργή κληρονομιά του Τσερνόμπιλ είναι κακός οιωνός για όσα θα ζήσει η Ιαπωνία αν η κρίση στη Φουκουσίμα επιδεινωθεί. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την καταστροφή στην Ουκρανία, πολλά αγριογούρουνα στη Γερμανία και την Αυστρία, ακόμα και στη Γαλλία, κατάσχονται κάθε χρόνο λόγω επικίνδυνων συγκεντρώσεων καισίου-137.

«Ακόμα και σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις από το ραδιενεργό νέφος του Τσερνόμπιλ» δήλωσε ο Κρίστιαν Κίπερς, ειδικός σε θέματα ραδιενέργειας στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικολογίας στο Φράιμπουργκ.

«Η μόλυνση δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Δεδομένου ότι ο χρόνος ημιζωής του καισίου-137 είναι περίπου 30 χρόνια, η ραδιενέργεια θα μειωθεί μόνο λίγο τα επόμενα χρόνια» επισήμανε.

Περίπου 1.500 χιλιόμετρα από το Τσερνόμπιλ, τα αγριογούρουνα της Γερμανίας σκάβουν με το ελαφρώς ραδιενεργό χώμα με τις μουσούδες τους και τρώνε μανιτάρια που έχουν την τάση να συσσωρεύουν το ραδιοϊσότοπο, εξηγεί το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κατανάλωση μανιταριών απαγορεύεται και όλα τα αγριογούρουνα πρέπει να ελέγχονται πριν πωληθούν.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στα δάση της νότιας Γερμανίας. Σύμφωνα με τον Τζοακίμ Ρέντεμαν, διευθυντή του κυνηγετικού συλλόγου της Βαυαρίας, από τα 50.000 αγριογούρουνα που σκοτώνονται κάθε χρόνο, το 2% έχουν ραδιενέργεια πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ραδιολογικής Προστασίας έχει θέσει όριο για τη ραδιενέργεια τα 600 becquerel ανά κιλό κρέατος. Στα μανιτάρια, οι μετρήσεις σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν το όριο κατά 20 φορές.

Η κανονική τιμή για το κρέας είναι μόλις 0,5 becquerel ανά κιλό, ενώ ο μέσος Γερμανός εκτίθεται κανονικά σε 100 becquerel το χρόνο από τη φυσική ραδιενέργεια στα φυτικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ίχνη καισίου-137 ανιχνεύονται σήμερα και στο έδαφος της Αυστρίας, όπου υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρώνται σε ορισμένα αγριογούρουνα και ελάφια, σε τιμές έως και πέντε φορές πάνω από το νόμιμο όριο.

Το έδαφος παραμένει ελαφρώς μολυσμένο ακόμα και πολύ νοτιότερα, στη Γαλλία. Ραδιενεργά αγριογούρουνα και ελάφια εντοπίζονται ακόμα και σήμερα, αυτό όμως είναι πια σπάνιο, δήλωσε ο Φιλίπ Ρενό του γαλλικού Ινστιτούτου Ραδιολογικής Προστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας.

Και στις τρεις χώρες, πάντως, το ραδιενεργό καίσιο δεν έχει συνδεθεί με μελέτες με αλυξηση της συχνότητα καρκίνων στον γενικό πληθυσμό.

Μέχρι στιγμής, η διαρροή ραδιενέργειας από τον σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι στην Ιαπωνία εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρότερη από ό,τι του Τσερνόμπιλ.

Η καταστροφή όμως συνεχίζεται, και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα νέο, έστω και τοπικό Τσερνόμπιλ.

Πηγή : www.tanea.gr Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες Για Σωστή Συμπλήρωση Των Δηλώσεων Εισοδήματος

Το ραντεβού των φορολογούμενων με την εφορία πλησιάζει· με τους ελεύθερους επαγγελματίες, να περνούν πρώτοι την πόρτα της εφορίας την 4η Απριλίου, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010 στις 3 Μαΐου για όσους ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 1 και μέχρι τις 31 Μαΐου για όσους τα τελευταία ψηφία είναι 00.

Ωστόσο, προκειμένου να μην παρατηρηθούν λάθη, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε έναν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για την καλύτερη κατανόηση των αλλαγών που επήλθαν στη φορολογία και σχετίζονται με τις αποδείξεις, με τα κεφάλαια που επαναπατρίστηκαν, ακόμα και για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή.

Παρατίθεται τμήμα των ερωτοαπαντήσεων για την ορθή υποβολή της δήλωσης.

1. Ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την απαλλαγή από την αντικειμενική δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, στην περίπτωση αγοράς τους με επαναπατριζόμενα κεφάλαια;

– Για τη μη εφαρμογή του τεκμηρίου απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση που αυτά αγοράζονται με επαναπατριζόμενα κεφάλαια, υποβάλλεται το λογιστικό παραστατικό της συναλλαγής - εισαγωγής των κεφαλαίων που εκδίδει η τράπεζα που διενεργεί την εισαγωγή. Η τράπεζα εκδίδει ένα παραστατικό το οποίο είναι μοναδικό. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού ο ένας από τους συνδικαιούχους παίρνει το πρωτότυπο και οι λοιποί επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτού, στα οποία πάνω σημειώνουν ενυπόγραφα ποιος έχει πάρει το πρωτότυπο και ποια είναι η ΔΟΥ του.

2. Πώς αποδεικνύεται ότι ένα ακίνητο παρέμεινε κενό;

– Πρέπει να προσκομίζονται φωτοαντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, όπως λογαριασμοί ύδρευσης, κοινοχρήστων κ.λ.π. από τα οποία να αποδεικνύεται ότι το ακίνητο ήταν κενό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

3. Πώς φορολογούνται εισοδήματα που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή;

– Eξετάζουμε τι προβλέπει η σύμβαση αποφυγής της διπλής φορολογίας του εισοδήματος που τυχόν ισχύει, μεταξύ του συγκεκριμένου κράτους με την Ελλάδα. Αν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό ή δεν υπάρχει σύμβαση, τότε το εισόδημα που αποκτήθηκε στην αλλοδαπή προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογείται.

Σημειώνεται ότι από το οικον. έτος 1993 (χρήση 1/1-31/12/1992) οι συντάξεις του εξωτερικού υπάγονται σε φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα. Ο φόρος ο οποίος τυχόν καταβλήθηκε στην αλλοδαπή, για το εισόδημα που προέκυψε σ’ αυτή, εκπίπτει από τον φόρο που αναλογεί στο συνολικό του εισόδημα, μέχρι όμως του ποσού του φόρου που αναλογεί για το εισόδημα της αλλοδαπής στην Ελλάδα, με την επιφύλαξη των όσων προβλέπονται από τη διμερή σύμβαση, αν υπάρχει.

4. Ποιες δαπάνες συνδέονται με τη χορήγηση του αφορολόγητου ποσού της φορολογικής κλίμακας;

– Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα για την αγορά και λήψη υπηρεσιών, εφόσον προσκομιστούν τα νόμιμα στοιχεία όπως ορίζονται από τις διατάξεις του ΚΒΣ. Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις λόγω των συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχουν (π.χ. αποδείξεις των ΕΛΤΑ, εταιρειών Courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο, κ.λπ.) όπως και οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης αυτών μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.

Επίσης, περιλαμβάνεται και η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου.

5. Πώς καλύπτονται οι δαπάνες και υπηρεσίες που συνδέονται με τη χορήγηση του αφορολόγητου ποσού της φορολογικής κλίμακας, όταν μέρος αυτών καλύπτεται από ασφαλιστικό φορέα ή ασφαλιστική εταιρεία;

-Ο ασφαλιστικός φορέας ή η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να εκδώσει βεβαίωση για τη διαφορά της δαπάνης που δεν καλύπτει η ίδια.

-6. Ποιοι φορολογούμενοι δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας, χωρίς την προσκόμιση αποδείξεων;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών πολιτικών υπηρεσιών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και των στρατιωτικών που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και των υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και των υπαλλήλων της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.

Πηγή : http://news.kathimerini.g Διαβάστε περισσότερα...

Αφορολόγητο με αποδείξεις

Αφορολόγητο με αποδείξεις

Όσον αφορά τις δαπάνες που «χτίζουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ισχύουν αυτές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα για την αγορά και λήψη υπηρεσιών, εφόσον προσκομιστούν τα νόμιμα στοιχεία (αποδείξεις) όπως ορίζονται από τις διατάξεις του Κ.Β.Σ.

Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις λόγω των συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχουν (π.χ. αποδείξεις των Ε.Λ.Τ.Α., εταιρειών Courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο, κλπ) όπως και οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης αυτών μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.

Επίσης, περιλαμβάνεται και η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου, εφόσον βέβαια η δαπάνη αυτή δεν εμπίπτει στις αντικειμενικές δαπάνες του άρθρου 17 του ΚΦΕ (π.χ. γονική παροχή ή δωρεά). Όταν στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του συμβολαιογράφου αναγράφεται στο συμβόλαιο, τότε για την απόδειξη της πραγματοποίησης αυτής της δαπάνης επισυνάπτονται από τον φορολογούμενο φωτοτυπίες των σελίδων του συμβολαίου από τις οποίες προκύπτει η δαπάνη.

Για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών. Αν το εισόδημα είναι μέχρι 12.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων πρέπει να ανέρχεται στο 10% του εισοδήματος. Αν το εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό των δαπανών πρέπει να ανέρχεται στο 30% του εισοδήματος για το τμήμα πάνω από τα 12.000 ευρώ.

Το ανώτερο όριο των αποδείξεων που μπορεί να προσκομισθεί είναι 15.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 30.000 ευρώ για οικογενειακό εισόδημα.

Πηγή: www.ANT1online.gr Διαβάστε περισσότερα...