Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος Θα Mπορεί Να Διαβάζει Τις Σκέψεις του οδηγού


Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις του οδηγού και να προβλέπει την επόμενη κίνησή του. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν να πετύχουν οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου EFPL της Λωζάννης (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) στην Ελβετία, σε συνεργασία με ερευνητές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan.

«Η ιδέα είναι να συνδυάσουμε τη νοημοσύνη του οδηγού και του οχήματος με τέτοιο τρόπο που να εξαφανίζει τις συγκρούσεις ανάμεσα τους, με τελικό αποτέλεσμα ένα πιο ασφαλές περιβάλλον οδήγησης», όπως δήλωσε ο καθηγητής Χοσέ ντελ Μίλαν, υπεύθυνος του έργου.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν ένα σύστημα που θα καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα του οδηγού και τις κινήσεις των ματιών του, ενώ παράλληλα θα ελέγχει συνεχώς το περιβάλλον έξω από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια μιας σειράς αισθητήρων, με στόχο να προβλέπει τις προθέσεις και αντιδράσεις του οδηγού. Με αυτό τον τρόπο, το όχημα θα προετοιμάζεται αυτομάτως για την επόμενη κίνηση, π.χ. επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας μόνο του, αν χρειάζεται, ανάλογα με το αν ο οδηγός σκέφτεται να στρίψει, να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας, να κάνει προσπέραση κ.α.

Η έρευνα θα κρατήσει τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του EFPL, και στο τέλος ελπίζεται ότι θα καταστεί εφικτό να προκύψει ένα «έξυπνο» πρωτότυπο που θα «διαβάζει» το μυαλό του οδηγού.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πεδίο, που σημειώνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και αφορά τη δημιουργία συστημάτων «διεπαφών εγκεφάλου-μηχανών» (Brain-Machine Interface Systems). Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον έλεγχο ενός υπολογιστή ή ενός αναπηρικού αμαξιδίου μόνο με το νου.

Πηγή : www.kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

1 Ευρώ = 750 δρχ


Σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικών μελετών Roubini Golbal Economics, εαν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή τότε θα πρέπει να γίνει υποτίμηση εως και 120% από την αξία που είχε όταν σφραγίστηκε η ισοτιμία της με το ευρώ.

Όταν καλωσορίζαμε το ευρώ το ανταλλάσαμε με 340,075 δραχμές.

Η Roubini Golbal Economics εκτιμά πως για να μειωθούν τα ελλείμματα της Ελλάδας θα πρέπει να υποτιμξθεί η νέα δραχμή κατά 120% από την παλιά ισοτιμία.

''Υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει στο μισό την αρνητική καθαρή της θέση σε δύο χρόνια, εκτιμούμε πως η νέα δραχμή θα πρέπει να είναι 120% πιο αδύναμη, σε πραγματικούς όρους.Αυτό δεν θα ήταν παράλογο.Θα αντιμετώπιζε άμεσα το επαχθές και πραγματικό πρόβλημα του βάρους των χρεών της ελληνικής οικονομίας'' τονίζει η εταιρεία συμφερόντων του οικονομολόγου Ν.Ρουμπινί.
Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφτασε Η Μέρα

Η Apple ανακοίνωσε κι επίσημα την ημερομηνία του νέου της event στο οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο iPhone.

Την επόμενη Τρίτη λοιπόν, 4 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. (08.00 μμ ώρα Ελλάδος) στo campus της Apple στο Cupertino, ο νέος CEO της Apple, Tim Cook αναμένεται να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο iPhone 5.

Η πρόσκληση που έστειλε η Apple στον τύπο περιλαμβάνει τέσσερα iOS εικονίδια (Ημερολόγιο, Ρολόι, χάρτες, και τηλέφωνο), μαζί με την φράση “Lets’ Talk iPhone” (ας μιλήσουμε στη γλώσσα του iPhone) πράγμα που μας ενημερώνει για το θέμα του event.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης αυτής, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες με το τι αναμένεται να παρουσιάσει η Apple.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι την Τρίτη θα δούμε την παρουσίαση του νέου λειτουργικού της Apple, iOS 5, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε την παρουσίαση του iPhone 5 ή κάποιας νέας έκδοσης του iPhone 4, ή ίσως ακόμα και των δύο.

Τέλος μία τελευταία φήμη θέλει την Apple να παρουσιάζει ένα λευκό iPod, πράγμα μάλλον απίθανο αλλά μάλλον αυτή η φήμη κυκλοφόρησε επειδή συνήθως στο event Φθινόπωρου συνηθιζόταν να παρουσιάζονται αρχικά τα iPod.

Οτι και να ‘ναι πάντως, μένουν λίγες μόνο μέρες για την παρουσίαση της Apple όπου όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν....
Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το rebate του ΕΟΠΠΥ

Το rebate του ΕΟΠΠΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το «πορτοφόλι» της Google άνοιξε για το κοινό

Με το «Google Wallet» ( http://www.google.com/wallet/ ) οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass).

Τη διάθεση μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να τα χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα ξεκίνησε η Google.

Αρχικά, η νέα υπηρεσία προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google (σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint , αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google. Ο χρήστης «κατεβάζει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και την εγκαθιστά στο κινητό του.

«Με το Google Wallet, μπορείς να πατήσεις την τιμή, να πληρώσεις και να αποθηκεύσεις την απόδειξη με το κινητό σου τηλέφωνο και την τεχνολογία NFC», δήλωσε ο αντιπρόεδρος πληρωμών Οσάμα Μπεντιέ.

Η υπηρεσία Google Wallet αξιοποιεί ολοκληρωμένο κύκλωμα NFC, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της Nexus, επιτρέποντας στο χρήστη να πληρώνει αμέσως τις αγορές του σε ειδικό ταμείο, εξοπλισμένο με το σύστημα PayPass της CitiMasterCard. «Οι δοκιμές του συστήματος ολοκληρώθηκαν, ενώ η πρώτη εκδοχή του θα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή της εταιρίας Sprint», είπε ο κ. Μπεντιέ.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και την επόμενη φορά που θα δείτε ένα από τα 300.000 σήματα PayPass σε όλο τον κόσμο, είσαστε έτοιμοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετυχαίνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον, όπου η χρήση του κινητού για πληρωμές θα είναι εύκολη, αξιόπιστη και καθημερινή», λέει ο Ράιαν Μπλοκ ένας από τους δημιουργούς του προγράμματος, που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Την ίδια στιγμή, εταιρίες όπως οι Visa, Discovery και American Express κατέθεσαν αιτήσεις στην Google, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές στο πρωτοπόρο πρόγραμμα. Πηγή : kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρεμάει Το Πενάκι Ο Μπαμπάς Του Αστερίξ

«Τελεία» βάζει στην καριέρα του, σε ηλικία 84 ετών, ο σκιτσογράφος Albert Uderzo, ένας εκ των δημιουργών του Αστερίξ. Ο ιταλικής καταγωγής καλλιτέχνης αισθάνθηκε «κουρασμένος», όπως δήλωσε, και θέλει να δώσει χώρο σε νέα ταλέντα.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά τον εορτασμό των 350 εκατομμυρίων τευχών Αστερίξ από τον εκδοτικό οίκο «Hachette».
O Aστερίξ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό πως βάσει πληθυσμού, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε πωλήσεις των άλμπουμ του Γαλάτη.

Ο Αστερίξ «γεννήθηκε» στις 29 Οκτωβρίου 1959 με τη δημοσίευση της πρώτης μικρής ιστορίας στο γαλλικό περιοδικο «Pilote».

Το πρώτο άλπουμ με τίτλο «Αστερίξ ο Γαλάτης» κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, το 1961, ενώ έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα 34 άλμπουμ.

Το κόμιξ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους, μεταξύ των οποίων στην Κρητική , την Κυπριακή και την Ποντιακή, ακόμα στα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά (γλώσσα η οποία είναι «καλτ» της σειράς προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο).

Έχει κάνει συνολικά 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμιξ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.

Στη Γαλλία υπάρχει ακόμα και θεματικό πάρκο με το όνομα «Χωριό του Αστερίξ», που έχει τεράστια επισκεψιμότητα.
Πηγή : www.tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Hi Tech Καδοι Σκουπιδιών

Αυτοί οι κάδοι σκουπιδιών είναι διαφορετικοί από αυτούς που μέχρι τώρα ξέρατε… γιατί; Γιατί έχουν φωνή! Κάθε φορά που κάποιος πετάξει κάτι μέσα, ο κάδος ανταποκρίνεται: είτε λέγοντας «ευχαριστώ» είτε τραγουδώντας είτε χονεύοντας τα σκουπίδια με... ηχηρό τρόπο!

Αυτοί οι κάδοι θα τοποθετηθούν τον επόμενο μήνα στην Αγγλία, στις πόλεις Westminster και Liverpool με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι και να πετάνε τα σκουπίδια στους κάδους. Ο κάθε κάδος δεν είναι ίδιος με τον άλλον και τα μηνύματα που περνάνε είναι διαφορετικά.

Οι φωνές που ακούγονται είναι ξένων ηθοποιών και oι εμπνευστές αυτής της ιδέας ευελπιστούν οι κάτοικοι των δύο πόλεων να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους.

Oι ηχηροί κάδοι είχαν τοποθετηθεί και στη Σουηδία και όπως αποδείχτηκε η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Πηγή : Star.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάσταση Alert

Σύμφωνα με το AFP και το πρακτορείο Anatolia, στα ψυγεία του νεκροτομείου της επαρχίας Malatya υπάρχει ειδικό σύστημα ευαίσθητο στην κίνηση.
"Το ψυγείο μπορεί να νιώσει και την παραμικρή κίνηση του σώματος και αμέσως ενεργοποιείται ο συναγερμός", είπε ο Akif Kayadurmus, επικεφαλής των νεκροταφείων.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως οι πόρτες του ψυγείου έχουν ειδικά κλιπς που ανοίγουν μόλις τα ακουμπήσει (από μέσα) κάποιος.
"Αν ο ασθενής κρίθηκε νεκρός από τους γιατρούς και ξυπνά με απώλεια συνείδησης τότε λαμβάνουμε υπόψη μας κάθε ενδεχόμενο", συμπλήρωσε.
Το νεκροτομείο που μπορεί να δεχτεί μέχρι και 36 πτώματα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Έξυπνος Τρόπος Για Να Γλυτώσετε Το Νέο Φόρο Στα Ακίνητα

Το Bufalino δημιουργήθηκε από τον Γερμανό βιομηχανικό σχεδιαστή Cornelius Comanns και έχει βασιστεί στο σχέδιο του τρίκυκλου Piaggio APE 50. Είναι οικονομικό στην κατανάλωση βενζίνης και διαθέτει μια κουζίνα, ένα κρεβάτι, ένα νιπτήρα, αποθηκευτικό χώρο, μια δεξαμενή νερού και ένα ψυγείο. Εντυπωσιακό!










Όπως βλέπετε, έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το χώρο

σας, όπως εσείς θέλετε!

(το Laptop και η κατσαρόλα είναι δεν είναι στον standard εξοπλισμό)





Διαβάστε περισσότερα...