Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

188$ το κόστος κατασκευής του νέου iPhone!


Η εταιρία ΙHS iSuppli κατάφερε και υπολόγισε το κόστος κατασκευής του νέου iPhone 4S

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές της ΙHS iSuppli το κόστος των εξαρτημάτων του νέου smartphone της Apple ανέρχεται στα 188$.

Όπως είναι λογικό η εταιρία ανακοίνωσε μόνο το ποσό που κοστίζουν τα υλικά για να κατασκευαστεί ένα iPhone 4S και όχι όλα τα μετέπειτα όπως το κόστος ανάπτυξης, το μάρκετινγκ κλπ.

Έτσι λοιπόν η τιμή των 188$ προκύπτει από τα παρακάτω:

* Μνήμη - 9,10$
* Οθόνη - 23$
* Οθόνη αφής - 14$
* Επεξεργαστής - 15$
* Camera - 17,6$
* Ασύρματο module - 23,54$
* Αισθητήρες - 6,85$
* WLAN, Bluetooth, FM module, - GPS 6,50$
* Ηλεκτρονικά - 7,20$
* Μπαταρία - 5,90$
* Λοιπά ηλεκτρονικά μέρη - 40$


Τέλος η μνήμη Flash κοστίζει ανάλογα με το τη χωρητικότητα της και είναι 19,2$ για τα 16GB μνήμη, 38,40$ για τα 32GB και 76,8$ για τα 64GB।
Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

UEFA: Απαγόρευεται το κάπνισμα στο Euro 2012


Την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος μέσα και περιμετρικά από τα γήπεδα σε Πολωνία και Ουκρανία όπου θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι το Euro 2012, ανακοίνωσε η UEFA.

Μάλιστα, προκειμένου να διαφυλάξει τους φιλάθλους από τον πειρασμό, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απαγόρευσε εξίσου την πώληση και τη διαφήμιση προϊόντων καπνού στους ίδιους χώρους.

«Η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά τον σεβασμό στην υγεία των θεατών και όλων όσων παίρνουν μέρος στη διοργάνωση», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Πηγή : Newsbeast Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάτες κατέλαβαν αεροπλάνο επειδή ματαιώθηκε η πτήση


Περίπου 100 επιβάτες που είχαν ήδη καθυστερήσει να αναχωρήσουν από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας για Αθήνα αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο όταν ενημερώθηκαν ότι η πτήση ματαιώθηκε.

Η πτήση της Viking Hellas, μιας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2009, προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει από το Μάντσεστερ στις 13.00 τοπική ώρα την Παρασκευή.

Οι επιβάτες όμως μεταφέρθηκαν στο Μπέρμιγχαμ με λεωφορείο και επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με την προοπτική να αναχωρήσουν στις 17.00. Όταν λίγο αργότερα τους ανακοινώθηκαν ότι η πτήση ματαιώθηκε και τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν, οι επιβάτες αρνήθηκαν.

Οι αστυνομικοί που εισήλθαν στο αεροπλάνο δεν επενέβησαν στη διαμάχη ανάμεσα στους επιβάτες και την εταιρεία και η κατάληψη συνεχίστηκε μέχρι τη 01.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως μεταδίδει το BBC, μια επιβάτης με το όνομα Ντορότα δήλωσε ότι η πτήση ήταν μισθωμένη και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αναχωρήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 21 Οκτωβρίου.

Είπε ακόμα ότι οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να αποζημιωθούν και έλαβαν επιστολή από τη Viking Hellas, η οποία ανέφερε ότι η πτήση ματαιώθηκε λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων.

Το BBC δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Πηγή: madata
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

To Facebook ανοίγει τον δρόμο για τη μοιχεία


To ότι τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι το Facebook και το Twitter είναι τόπος φλέρτ, το γνωρίζαμε.Ότι είναι τόπος απιστίας το υποπτευόμασταν, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι…

Οι ερευνητές ζήτησαν από πάνω από 5.000 χρήστες μιας ιστοσελίδας διαδικτυακών συνοικεσίων να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διαδικτυακή απιστία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, ομολόγησαν ότι είχαν απιστήσει διαδικτυακά, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα ότι είχαν απιστήσει στην πραγματική ζωή.

Επίσης, πάνω από το 66% είπαν ότι κατέληξαν στο κρεβάτι με κάποιον που γνώρισαν στο ίντερνετ, ποσοστό που ανέβηκε στο 83% στην περίπτωση των γυναικών!

Οι ψυχολόγοι από την πλευρά τους θεωρούν πως η διαδικτυακή απιστία είναι απόλυτα φυσιολογική. Άλλωστε το facebook και όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι παρά μια μικρογραφία του αληθινού κόσμου.

Πηγή : Newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΗ: Το χειμερινό νυχτερινό τιμολόγιο σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου – Οι ταρίφες


Από την 1η Νοεμβρίου θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Για το διάστημα 1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2 π.μ. ως τις 8 π.μ.) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 3.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.)

Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος της ΔΕΗ είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενώ το πάγιο είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.

Πηγή: econews
Διαβάστε περισσότερα...

Facebook: Eπικίνδυνος ιός το «νέο τραγούδι της Winehouse»!


Τον θάνατο της Amy Winehouse εκμεταλλεύονται επιτήδειοι, οι οποίοι μέσω του Facebook μεταδίδουν επικίνδυνο ιό στους υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που έγραψε λίγο πριν πεθάνει η τραγουδίστρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, ισχυρίζονται μέσω link ότι το έχουν εντοπίσει κα καλούν τους χρήστες να το «κατεβάσουν».

Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επικίνδυνο ιό, ο οποίος «επιτίθεται» στον υπολογιστή του χρήστη και αρχίζει να διαγράφει αρχεία.

Θύμα μάλιστα έπεσε και η 15χρονη βαφτιστήρα της τραγουδίστριας, Ντιόν Μπρόμφιλντ.

Πηγή: mediagate.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πλυντήρια ρούχων ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον – Οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο


Τα πλυντήρια ρούχων εξελίσσονται σε κύρια πηγή ρύπανσης των θαλασσών εξαιτίας των μικροπλαστικών- πολυεστερικών και ακρυλικών υλικών μεγέθους μικρότερου από το κεφάλι καρφίτσας- που εκβάλλονται κατά τις πλύσεις.

Ο Μάρκ Μπράουν, ερευνητής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Δουβλίνου της Ιρλανδίας, και η ομάδα του εξηγούν πως η συγκέντρωση υπολειμμάτων μικροπλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον, εγείρει πλέον ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

Τα εν λόγω υλικά περιέχουν επιβλαβείς ουσίες που μεταφέρονται διαμέσω της διατροφικής αλυσίδας στον οργανισμό των θαλάσσιων οργανισμών, και από εκεί στον άνθρωπο, όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science and Technology.



Οι σχεδιαστές ρουχισμού και πλυντηρίων θα πρέπει να αναπτύξουν τεχνολογίες περιορισμού της απελευθέρωσης ινών στο νερό των πλυντηρίων κατά το ξέβγαλμα των ρούχων.

- Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της μόλυνσης του οργανισμού από μικροπλαστικά;

Οι επιστήμονες διενήργησαν έρευνα σε 18 παραλιακές περιοχές σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποκαλύψουν τις πηγές “κινδύνου”. Βρήκαν ότι οι συγκεντρώσεις μικροπλαστικών σε πυκνοκατοικημένες παραλιακές περιοχές ήταν μεγαλύτερες, και εντόπισαν ως βασική πηγή τους το νερό από τα πλυντήρια ρούχων.

Τονίζουν δε ότι σε κάθε πλύση απελευθερώνονται περισσότερες από 1900 ίνες από υφάσματα, όπως το φλις, και μοιάζουν με εκείνες που εντοπίζονται στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: econews
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πλωτό Εκκλησάκι για Αξέχαστες τελετές γάμου


Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός… πλωτού γάμου; Όσοι από εσάς έχετε αρχίσει να «ψήνεστε» με την ιδέα θα πρέπει να προσθέσετε στα έξοδα ένα ταξίδι μέχρι την Αμερική, όπου βρίσκεται το πλωτό εκκλησάκι!

Η εκκλησία-βάρκα είναι το ιδανικό σκηνικό για ρομαντικούς γάμους και βαφτίσεις και θα το βρείτε στη Sarasota στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ως «Floating Chapel on the Bay» και χωράει μέχρι 122 καλεσμένους. Οι
διαστάσεις του είναι 18 μέτρα επί 9 μέτρα.

Αν δε σας βολεύει η Αμερική το επόμενο γνωστό πλωτό εκκλησάκι βρίσκεται στη Gold Coast της Αυστραλίας.


Newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook μπορεί να αλλάζει τον εγκέφαλο


Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αλλάζουν τον εγκέφαλο των χρηστών τους, καθώς και την κοινωνική ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Τρισδιάστατες τομογραφίες του εγκεφάλου έδειξαν πως υπάρχει απ’ ευθείας συσχέτιση ανάμεσα στον αριθμό των φίλων που έχει κανείς στο Facebook και το μέγεθος ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου του.

Αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη είναι εάν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης διεγείρουν την παραγωγή φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο ή εάν κάποιοι χρήστες τους είναι καλύτεροι στο να κάνουν φίλους επειδή έχουν ιδιαιτερότητες στον εγκέφαλό τους.

Όπως και να ‘χει, οι περιοχές του εγκεφάλου που συσχετίστηκαν άμεσα με το Facebook παίζουν ρόλο στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την μνήμη και τον αυτισμό.

Η όλη έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B Biological Sciences», βασίστηκε στις τομογραφίες 125 φοιτητών από το Λονδίνο.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τον αριθμό των φίλων που είχαν στο Facebook, καθώς και εκείνον των φίλων που έχουν στην αληθινή ζωή.

Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερους φίλους είχαν στο Facebook, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα της φαιάς ουσίας σε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου τους.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως ο αριθμός των διαδικτυακών φίλων αντανακλούσε τον αριθμό των φίλων στην αληθινή ζωή.

Οι δομές

Όπως γράφουν ο δρ Ριότα Κανάι και οι συνεργάτες του από το Ίδρυμα Νοητικής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου, μία από τις περιοχές του εγκεφάλου που φάνηκε υπερανεπτυγμένη είναι η αμυγδαλή, η οποία σχετίζεται με τη μνήμη και τις συναισθηματικές αντιδράσεις.

Προγενέστερες μελέτες έχουν καταδείξει συσχέτιση ανάμεσα στον όγκο της φαιάς ουσίας στην αμυγδαλή και στο μέγεθος και την πολυπλοκότητα του κοινωνικού δικτύου ενός ανθρώπου στον αληθινό κόσμο.

Η φαιά ουσία είναι ο εγκεφαλικός ιστός στον οποίο συμβαίνουν οι νοητικές διεργασίες.

Τρεις άλλες περιοχές του εγκεφάλου που συσχετίστηκαν με τους διαδικτυακούς φίλους είναι:

* Η δεξιά άνω κροταφική αύλακα, η οποία παίζει ρόλο στην αντίληψη και ενδέχεται να είναι διαταραγμένη στους πάσχοντες από αυτισμό.

* Η αριστερή μέση κροταφική έλικα, η οποία σχετίζεται με την «ανάγνωση» των κοινωνικών ενδείξεων.

* Το δεξιό ενδορινικό σύμπλεγμα, που πιστεύεται ότι είναι σημαντικό για την μνήμη και την πλοήγηση στον χώρο.

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερα από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, κάθε ένας εκ των οποίων έχει μερικούς δεκάδες έως περισσότερους από 1.000 φίλους.
ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε προπονητής μπλεγμένος σε στημένα ματς


Νεκρός βρέθηκε σήμερα πρώην προπονητής ομάδας της Νοτίου Κορέας ο οποίος είχε βρεθεί μπλεγμένος σε κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Λι Σου-Τσου (τέως τεχνικός της Σανγκμού Φοίνιξ) βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για αυτοκτονία, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Ο Κορεάτης προπονητής είχε βρεθεί πριν από 3 μήνες μπλεγμένος σε υπόθεση με «στημένα», είχε συλληφθεί τον Ιούλιο αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.

Star.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη ένας δορυφόρος θα πέσει στο κεφάλι μας!


Μία στις 2.000 είναι η πιθανότητα να πέσει στο κεφάλι κάποιου ανυποψίαστου ανθρώπου ένας ανενεργός γερμανικός δορυφόρος που θα συντριβεί κάπου στη Γη.

Όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος, οι ερευνητικός δορυφόρος ROSAT έχει πάψει να επικοινωνεί με τη Γη και βρίσκεται σε φθίνουσα τροχιά που θα προκαλέσει τη συντριβή του κάποια στιγμή από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα.

Ο ROSAT εκτοξεύτηκε το 1990, πριν ακόμα αρχίσουν να αποκτούν οι δορυφόροι προωθητικά συστήματα για τη διόρθωση της τροχιάς τους και την ελεγχόμενη καταστροφή τους στη γήινη ατμόσφαιρα.
Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πότε και πού θα πέσει ο ROSAT, o οποίος έχει μέγεθος μεγάλου αυτοκινήτου.

«Όλες οι χώρες του κόσμου που βρίσκονται σε γεωγραφικό πλάτος από 53 μοίρες βόρεια μέχρι 53 μοίρες νότια θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεαστούν» ανακοίνωσε το γερμανικό κέντρο. Η ζώνη στην οποία αναφέρεται περιλαμβάνει την Ελλάδα αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Γης εκτός των πόλων.

Ο δορυφόρος, που ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, εκτιμάται ότι θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 28.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Περίπου 30 κομμάτια αναμένεται να επιζήσουν από την μετεωρική κάθοδο στην ατμόσφαιρα και να φτάσουν στην επιφάνεια. Το μεγαλύτερα από αυτά είναι ένα κάτοπτρο βάρους 1,6 τόνων από το τηλεσκόπιο του δορυφόρου.
Οι Γερμανοί ειδικοί εκτιμούν ότι η πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιος από τα συντρίμμια είναι μία στις 2.000. Δεδομένου όμως ότι στον πλανήτη ζουν επτά δισ. άνθρωποι, η πιθανότητα να χτυπηθεί οποιοσδήποτε συγκεκριμένος άνθρωπος είναι μία στα 14 τρισεκατομμύρια.
Κανείς πάντως δεν τραυματίστηκε τον περασμένο μήνα όταν ένας ανενεργός δορυφόρος της ΝΑΣΑ συνετρίβη ανεξέλεγκα στον Ειρηνικό.

Ο ROSAT πραγματοποίησε μελέτες για τις μαύρες τρύπες και τα άστρα νετρονίων και ήταν ο πρώτος δορυφόρος που χαρτογράφησε τον ουρανό στο φάσμα των ακτίνων Χ.


ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Google+ – Facebook, η κόντρα συνεχίζεται!


Δεδομένου ότι το Google + ξεκίνησε τη λειτουργία του, μπορούμε πλέον να παρατηρήσουμε το οικείο πια «+1» να εμφανίζεται δίπλα από site στις αναζητήσεις.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Google + είχε περίπου 43.000 «+1», αριθμός που έχει παραμείνει σχεδόν στάσιμος για τρεις βδομάδες τώρα. Την ίδια μέρα, το αντίπαλο δέος, Facebook, είχε περίπου 36.000 «+1», ο αριθμός όμως σε αυτή την περίπτωση αυξήθηκε σε περίπου 41.000 στις 5 Οκτωβρίου, και έκτοτε έχει φτάσει στις περίπου 44.000 σήμερα.

Παρά το ότι το Google+ αποτελεί το ταχύτερο αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο στην ιστορία, και με πλέον επίσημα 40 εκατομμύρια χρήστες, η θέση του στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμα αβέβαιη.

Μόλις αυτή την εβδομάδα η εταιρία αναλύσεων Chitika, ανέφερε ότι μετά την πραγματικά εντυπωσιακή του έναρξη, η δημοτικότητα έχει αρχίσει και παίρνει την κατιούσα.

Αυτό που όμως αποτελεί ίσως μεγάλη έκπληξη, είναι η πορεία του Facebook (που σίγουρα είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στον κόσμο) στην κατάταξη με τα +1, που την διακρίνει μία ταχεία και σταθερή, σε αντίθεση με αυτή του Google + που παραμένει αμετάβλητη. Ακόμα και το Twitter έχει αυξήσει τον αριθμό των +μονάδων του στα 14.000, από περίπου 12.000 στις 25 Σεπτεμβρίου και 13 χιλιάδες περίπου στις 5 Οκτωβρίου.

Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι ένα αρνητικό σημάδι για τον νεαρό ακόμα ιστότοπο, όμως ακριβώς επειδή είναι στα πρώτα του βήματα ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την πορεία του.

Πηγή : Newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το Μπιγκ Μπεν έχει πάρει κλίση


Τη δόξα του κεκλιμένου πύργου της Πίζας ζήλεψε το Μπιγκ Μπεν, ο διάσημος πύργος ρολογιού του Λονδίνου, ο οποίος έχει πάρει τέτοια κλίση που πλέον είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

Ο ύψους 96 μέτρων πύργος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, που πήρε το όνομά του από τη μεγάλη καμπάνα του, βυθίζεται ανομοιόμορφα στο έδαφος, γεγονός που του δίνει μια ελαφριά κλίση προς τα βορειοδυτικά.

"Η κλίση είναι πλέον ορατή. Μπορείτε να τη δείτε αν σταθείτε στην Πάρλιαμεντ Σκουέρ και κοιτάξετε ανατολικά, προς τον ποταμό. Άκουσα τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες σχολιάζοντας : "Δεν νομίζω πως είναι εντελώς ίσιος". Και είχαν δίκιο", δήλωσε ο επίτιμος καθηγητής και ερευνητής Τζον Μπέρλαντ.

Η κλίση έχει αυξηθεί από το 2003 και σήμερα φτάνει τις 0,26 μοίρες. Στο υψηλότερο σημείο του η απόκλιση από την κάθετο φτάνει περίπου το ένα μέτρο.

"Αν επιταχυνθεί θα πρέπει να κάνουμε κάτι αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει κάτι για τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε ο Μπέρλαντ.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν έγινε μια μελέτη με αφορμή την κατασκευή μιας νέας γραμμής του μετρό του Λονδίνου. Πιθανολογείται, χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις, ότι η κλίση του Μπιγκ Μπεν οφείλεται σε διάφορες εργασίες που έγιναν στο παρελθόν, όπως η κατασκευή ενός υπόγειου γκαράζ τη δεκαετία του 1970 ή η επέκταση μιας γραμμής του μετρό.

Λόγω της κλίσης του Μπιγκ Μπεν παρατηρήθηκαν ρωγμές στους τοίχους και στο ταβάνι σε ορισμένα σημεία της Βουλής των Κοινοτήτων. Το Ανάκτορο του Ουεστμίνστερ, τμήμα του οποίου αποτελεί το Μπιγκ Μπεν, στεγάζει τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η κατασκευή του Μπιγκ Μπεν ολοκληρώθηκε το 1858.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Τα iPhones γίνονται ιατρικές συσκευές


Χρήσιμες συσκευές για την επιστημονική κοινότητα γίνονται τα γνωστά iPhones! Με ένα πρόσθετο εξάρτημα και μια εφαρμογή (application) που θα κοστίζει όσο ένα συνηθισμένο application, τα smartophones θα μετατρέπονται σε μικροσκόπια και φασματοσκόπια.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια κατάφεραν να μετατρέψουν τα γνωστά smartphones σε συσκευές που θα είναι στην υπηρεσία ακόμα και της σύγχρονης ιατρικής. Η μελέτη θα παρουσιαστεί στην ετήσια συνάντηση της Optical Society που θα λάβει χώρα στις 16 με 20 Οκτωβρίου στο San Hose στην Αμερική.


Το iPhone θα γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η τελική διάγνωση είναι εφικτή ακόμα και χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να αποστέλλουν τα δεδομένα σε συναδέλφους τους για ανάλυση και διάγνωση. Θα καλύπτει τις ανάγκες για εξετάσεις σε ανθρώπους που κατοικούν σε μη προσβάσιμες περιοχές ή σε περιοχές μακρυά από νοσοκομεία και κλινικές.
Το δείγμα του αίματος θα τοποθετείται πάνω στην ειδική επιφάνεια του iPhone και η εικόνα του θα αποθηκεύεται και θα στέλνεται στους ειδικούς για ανάλυση. Η μεγέθυνση 5x του φακού επιτρέπει τον προσδιορισμό διαφορετικών τύπων κυττάρων του αίματος. Η μέθοδος αυτή μπορεί να παρέχει σημαντικές πληροφορίες όπως είναι η μείωση του αριθμού και η αυξημένη διαφοροποίηση των κυττάρων στη σιδηροπενική αναιμία καθώς και το σχήμα των ερυθρών αιμοσφαιρίων (χαρακτηριστικό της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας). Μελλοντικά και μετά από βελτιώσεις και περαιτέρω έρευνα ίσως αναγνωρίζει ένα ευρύτερο φάσμα ασθενειών.


Η ιδέα για να πραγματοποιηθεί προέκυψε όταν μια σταγόνα νερού έπεσε πάνω στο φακό της φωτογραφικής μηχανής του iPhone και ο φακός λειτούργησε ως μεγαθυντικός φακός παρόλο που το νερό εξατμίζεται γρήγορα.

Στόχος είναι να μπουν τα iPhone και στην καθημερινότητα μας। Επόμενο βήμα να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία για τη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με το φως και την ενέργεια (στη Φυσική) αλλά και ως μικροσκόπιο για τους μικροοργανισμούς και τους κόκκους γύρης (μάθημα Βιολογίας).
Πηγη : iatropedia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοίρασαν σε κηδεία brownie με μαριχουάνα!


Σε νοσοκομείο του Calif μεταφέρθηκαν τρεις ηλικιωμένοι, ύστερα από κατανάλωση κέικ μαριχουάνας σε κηδεία φίλου τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, οπότε και οι παθόντες ένιωσαν έντονη αδιαθεσία αμέσως μετά την κατανάλωση του brownie.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα «ειδικά» κέικ μοιράστηκαν στη μνήμη του εκλιπόντος, ο οποίος ήταν χρήστης ιατρικής μαριχουάνας।
Πηγή : Zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

Βροχή και οδήγηση


H κακή ποιότητα των δρόμων της χώρας μας έχει ως αποτέλεσμα με την παραμικρή βροχή τα πάντα να θυμίζουν μια απέραντη λίμνη. Αυτό βέβαια δεν παρατηρείται μόνο στους δρόμους εντός της πόλης, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου η απομάκρυνση του νερού στα περισσότερα σημεία γίνεται με πολύ αργό ρυθμό. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε, εκτός του ότι ν’ αποφεύγουμε να κινούμαστε στις άκρες των δρόμων, όπου συσσωρεύονται πολλά νερά;

Οδήγηση στην εθνική
Όπως είπαμε, και στο εθνικό οδικό δίκτυο η παραμικρή μπόρα δημιουργεί αρκετά προβλήματα που καθιστούν απαραίτητη την αυξημένη προσοχή του οδηγού. Τα νερά που δεν απομακρύνονται από την επιφάνεια του οδοστρώματος με την κίνηση των αυτοκινήτων, ανασηκώνονται και μειώνουν αρκετά την ορατότητα. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με τα βαρέα οχήματα, που λόγω της αυξημένης διάστασης των ελαστικών τους ανασηκώνουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός του ότι θα πρέπει να κινείστε με χαμηλές ταχύτητες, θα πρέπει να αποφεύγετε να κινήστε πίσω από φορτηγά, ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ορατότητα. Σε κάθε περίπτωση, η απόσταση ασφαλείας από τ’ άλλα οχήματα θεωρείται απαραίτητη.

Προσοχή στις «λίμνες»
Σε αρκετά σημεία παρατηρείται το φαινόμενο να συγκρατούνται στο δρόμο ποσότητες νερών, που λόγω του όγκου τους κρίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες. Όταν συναντάμε τέτοια τμήματα, πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητά μας, για ν’ αποφύγουμε το φαινόμενο της υδρολίσθησης. Αυτό δημιουργείται όταν οι αυλακώσεις του ελαστικού δεν προλαβαίνουν ν’ απομακρύνουν το νερό, με αποτέλεσμα η πρόσφυση των τροχών να είναι ανύπαρκτη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο οδηγός θα πρέπει ν’ αφήσει όσο πιο αργά μπορεί το πεντάλ του γκαζιού, χωρίς να απεμπλέξει την ταχύτητα, ώστε οι τροχοί να σταματήσουν το σπινιάρισμα. Οι κινήσεις πανικού μπορούν να επιφέρουν ατύχημα, αφού η ευστάθεια του αυτοκινήτου όταν διασχίζουμε σημεία με πολλά νερά δεν επιτρέπει βίαιους ελιγμούς.


H σωστή χρήση των φώτων
Η κίνηση στους δρόμους με κακές καιρικές συνθήκες, και κατ’ επέκταση με μειωμένη ορατότητα, πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατάλληλα φώτα που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση, δε συνιστάται η χρήση της μεγάλης σκάλας των φώτων, η οποία δυσκολεύει τους άλλους οδηγούς. Μπορούμε όμως όταν συναντάμε καταρρακτώδη βροχή και ειδικά όταν κινούμαστε στους εθνικούς δρόμους, να χρησιμοποιούμε τα εμπρός και πίσω φώτα ομίχλης προκειμένου το αυτοκίνητό μας να διακρίνεται από τους άλλους οδηγούς.

Πηγή: newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινά ο ΕΟΠΥΥ, ποιες θα είναι οι αμοιβές των γιατρών


Πενήντα Κέντρα Υγείας εντάσσονται άμεσα στον νέο ασφαλιστικό φορέα, Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται πλέον οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη στη Βουλή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης «με την ένταξη των πρώτων 50 ΚΥ στον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν τα θεμέλια για τη δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα».

Σταδιακά και μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι ο αριθμός των ΚΥ που θα παρέχουν υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ καλύπτοντας τους περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους του, θα έχει τριπλασιαστεί, φτάνοντας τουλάχιστον τα 150. Σε πρώτη φάση εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ τα ΚΥ της Αττικής και σε ορισμένους νομούς της χώρας. Συνολικά θα μπουν 230 Κέντρα Υγείας.

Ο πρόεδρος του νέου ασφαλιστικού φορέα (και πρόεδρος του ΟΑΕΕ), κ. Γεράσιμος Βουδούρης ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν συγχωνεύσεις ΚΥ με Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ, κατά περιοχές και κατά περίπτωση. Ενδεικτικά ανέφερε ότι τέτοιους είδους συγχώνευση πρόκειται να γίνει τον άλλον μήνα στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου με την αντίστοιχη Μονάδα Υγείας της περιοχής. Οι γιατροί και των δύο υγειονομικών μονάδων θα απασχολούνται στο ΚΥ παρέχοντας σε 24ωρη βάση πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των γιατρών που θα απασχολούνται με συμβάσεις στον ΕΟΠΠΥ ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι πλέον είναι ενεργές περίπου 17.500 συμβάσεις με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και αναμένεται να υπογραφούν άλλες 5.000.

Οι αμοιβές των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών

Από 1.000 έως 2.800 ευρώ, θα κυμαίνονται οι μισθοί των γιατρών που θα συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και θα αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα τους επιλέξουν ως οικογενειακούς γιατρούς.

Οι αμοιβές καθορίζονται ως εξής:

Οι γιατροί του ΙΚΑ παραμένουν με τους υπάρχοντες μισθολογικούς όρους
Για τους υπόλοιπους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον νέο Οργανισμό, ισχύουν οι παρακάτω μισθοί:

Α’ ΟΜΑΔΑ: 4.000 ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Για 800 – 1.200 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Για 1.201 -1.500 ασφαλισμένους, 1.200 ευρώ.
Για 1.501 – 1.800 ασφαλισμένους, 1.400 ευρώ.
Για 1.801 – 2.100 ασφαλισμένους, 1.600 ευρώ.
Για 2.101 – 2.500 ασφαλισμένους, 1.800 ευρώ.
Από 2.501 ασφαλισμένους και πάνω, 2.000 ευρώ.

Β’ ΟΜΑΔΑ: 1.000 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
Για 700 – 900 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Για 901 – 1.200 ασφαλισμένους, 1.100 ευρώ.
Για 1.201 – 1.500 ασφαλισμένους, 1.300 ευρώ.
Για 1.501 – 1.800 ασφαλισμένους, 1.500 ευρώ.
Για 1.801 – 2.100 ασφαλισμένους, 1.700 ευρώ.
Για 2.101 – 2.300 ασφαλισμένους, 1.900 ευρώ.
Για 2.301 ασφαλισμένους και πάνω, 2.100 ευρώ.

Γ’ ΟΜΑΔΑ: 9.000 ΙΑΤΡΟΙ
(ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ, ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, Ω.Ρ.Λ.)
Για 500 – 1.000 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Για 1.001 – 2.500 ασφαλισμένους, 1.300 ευρώ.
Για 2.501 – 4.000 ασφαλισμένους, 1.600 ευρώ.
Για 4.001 – 5.000 ασφαλισμένους, 1.800 ευρώ.
Για 5.001 ασφαλισμένους και πάνω, 2.000 ευρώ.

Στη μηνιαία κλίμακα αποζημίωσης της ομάδας συμπεριλαμβάνονται και συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις (οι υπόλοιπες ιατρικές πράξεις π.χ. triplex για τους καρδιολόγους είναι στοιχείο του διαλόγου).

Δ’ ΟΜΑΔΑ: 1.000 ΙΑΤΡΟΙ
(ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΘΩΡΑΚΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΩΝ)
Έως 150 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.

Από 151 – 300 ασφαλισμένους, 1.500 ευρώ.
Από 301 – 400 ασφαλισμένους, 2.000 ευρώ.
Από 401 – 500 ασφαλισμένους, 2.500 ευρώ.
Από 501 – 600 ασφαλισμένους, 2.800 ευρώ.
Ένας ιατρός των ως άνω ειδικοτήτων μπορεί να αμειφθεί για 600 επισκέψεις μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο.

healthview.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Απάλλαξαν λόγω... βλακείας τον ''κλέφτη της συμφοράς''!


Η περίπτωση ενός 24χρονου Ηρακλειώτη άφησε… άφωνο το ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Ακόμα και οι αστυνομικοί της συνοδείας γελούσαν με τα καμώματα του!

Ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου επειδή «εισέβαλε» σε ξένο σπίτι. Ένα λογικό σενάριο θα ήταν ο νεαρός να μπήκε στο σπίτι για να κλέψει.

Στην πραγματικότητα πρόκειται μάλλον για ταλαίπωρο της ζωής που πιο πολύ σε «κλέφτη της συμφοράς» παραπέμπει παρά σε κάποιον «ψημένο» και επικίνδυνο διαρρήκτη. Όπως προέκυψε, το σπίτι ανήκει σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ηρακλειωτών, οι οποίοι χθες βρέθηκαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 24χρονος μπήκε στο σπίτι και έβαλε σε ένα κουτί τα… κλοπιμαία. Μην φανταστείτε ότι άπλωσε το χέρι σε κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Τα… πειστήρια του εγκλήματος ήταν μεταξύ άλλων λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι και ένας φακός.

Αντί ωστόσο να το βάλει στα πόδια, σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού και να ρίξει έναν υπνάκο. Μέχρι βέβαια που έγινε αντιληπτός από την οικοδέσποινα του σπιτιού, η οποία- όπως ήταν φυσικό- πανικοβλήθηκε στην θέα του αγνώστου «εισβολέα».

Στο σημείο αυτό πλέον ο 24χρονος έδωσε …ρεσιτάλ, κάνοντας πολλούς χθες (11-10-2011) στο δικαστήριο να απορήσουν με την συμπεριφορά του. Η ηλικιωμένη ένοικος του σπιτιού του έβαλε τις φωνές και του ζήτησε να φύγει γιατί θα καλούσε την Αστυνομία. Τότε ο 24χρονος κάθισε ατάραχος στο τραπέζι της κουζίνας και με νηφάλιο ύφος, της είπε: «Μέχρι να έρθει η Αστυνομία, φτιάξε μου έναν φραπέ!».

Η γυναίκα τον κοίταξε αποσβολωμένη καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα άκουγε. Το βέβαιο είναι ότι ο 24χρονος παρέμεινε στο σπίτι μέχρι που έφθασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Η γυναίκα στην κατάθεση της, ανέφερε ότι ο νεαρός που μπήκε στο σπίτι της δεν ήταν επιθετικός ενώ επισήμανε ότι
η αξία των… κλοπιμαίων δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ। Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο...
Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγάλη απάτη του μαραθωνοδρόμου


Μετά από 20 μίλια εξαντλητικού αγώνα δρόμου πολλοί αθλητές μπορεί να σκέφτονται να εγκαταλείψουν. Κάποιος όμως σκέφτηκε λίγο...πονηρά.

Ο μαραθωνοδρόμος Rob Sloan, αντί να εγκαταλείψει πήρε ένα λεωφορείο και κατέβηκε 6 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο σε μαραθώνιο στη Βρετανία!

Ωστόσο η απάτη αποκαλύφθηκε και του πήραν το μετάλλιο.


Ο Sloan πήδηξε από το λεωφορείο, κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο και όταν διαπίστωσε ότι δεν τον έβλεπε κανείς έτρεξε προς το σημείο τερματισμού με χρόνο δύο ώρες, 51 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο που του εξασφάλισε την τρίτη θέση. Μάλιστα είχε το θράσος να δώσει και συνέντευξη στα τηλεοπτικά συνεργεία λέγοντας πως θα μπορούσε να τερματίσει και πρώτος αλλά ήταν εξαντλημένος από προηγούμενο αγώνα.


Ο απατεώνας μαραθωνοδρόμος διέπραξε ένα «έγκλημα» το οποίο δεν ήταν τέλειο. Το λεωφορείο στο οποίο ανέβηκε ήταν γεμάτο με θεατές του μαραθωνίου και αρκετοί πρόσεξαν τον ιδρώτα που έτρεχε στο σώμα του. Επίσης δεν έλαβε υπόψη του, τον αθλητή που τερμάτισε τέταρτος και διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είδε τον Sloan να τον προσπερνάει. Προδόθηκε επίσης από τα στατιστικά του αγώνα καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ο μόνος αθλητής που έτρεξε το δεύτερο μισό του μαραθωνίου πιο γρήγορα από το πρώτο! Αυτό θεωρείται αδύνατον καθώς στο τέλος της διαδρομής πέφτει η απόδοση όλων των αθλητών λόγω κόπωσης.

Ο Sloan είναι πρώην αξιωματικός του στρατού και ανήκει στην ομάδα του Σάντερλαντ. Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε τον μαραθώνιο του Kielder μαζί με 1700 άλλους δρομείς τους οποίους άφησε πίσω… λόγω λεωφορείου.

Ο 43χρονος αστυνομικός Steven Cairns, όταν τερμάτισε και του είπαν ότι ήταν τέταρτος έπεσε από τα σύννεφα αφού ήταν σίγουρος ότι βρισκόταν στη τρίτη θέση, αφού μετά τα πρώτα 15 μίλια του μαραθωνίου είχε ξεφύγει και διατηρούσε απόσταση πέντε λεπτών από τον επόμενο. Έκτοτε δεν τον είχε προσπεράσει κανείς.

Ο Sloan αρχικά χαρακτήρισε γελοίες τις κατηγορίες για απάτη, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί.
Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεστ εγκυμοσύνης: Όσα πρέπει να γνωρίζεις


Η «περίοδος» άργησε μια μέρα, μην σου πω και δύο. Κι εσύ, δεν ξέρεις τι να κάνεις! Να πας στον γυναικολόγο ή να κάνεις αυτό που σου συστήνουν οι κολλητές: το τεστ εγκυμοσύνης; Πριν τρέξεις στο γυναικολόγο και προτού επισκεφτείς το φαρμακείο, μάθε τα πάντα για τα τεστ εγκυμοσύνης.

Η πρώτη γνώμη: ας ξεκινήσουμε από το βασικά. Σίγουρα το τεστ εγκυμοσύνης δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την εμπεριστατωμένη γνώμη του γυναικολόγου. Tα τεστ κυήσεως που θα βρεις στο φαρμακείο, μπορούν να σου δώσουν μια πρώτη απάντηση για το αν είσαι ή όχι έγκυος.

Πώς ακριβώς δουλεύει ένα τεστ εγκυμοσύνης:

Tα τεστ εγκυμοσύνης δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μετρούν την ορμόνη «hCG», δηλαδή την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη που καλείται και ορμόνη της εγκυμοσύνης αφού παράγεται από τον οργανισμό από το ξεκίνημα κιόλας της κύησης.

Τα περισσότερα τεστ μοιάζουν με μακρόστενα στικ, στην άκρη των οποίων υπάρχει ένα απορροφητικό σημείο. Εκείνο ακριβώς το σημείο είναι που βρέχεται από τα ούρα σου. Στη μέση βρίσκουμε τα παραθυράκια με τις ενδείξεις που αλλάζουν χρώμα ή φτιάχνουν κάποιο ιδιαίτερο σύμβολο (μια γραμμή διακεκομμένη ή μη).

Βήμα πρώτο: Διάβασε τις οδηγίες

Αυτό που έχεις να κάνεις με το που αγοράσεις το τεστ, είναι να διαβάσεις καλά τις οδηγίες χρήσης για το συγκεκριμένο τεστ! Δηλαδή, τι πρέπει να δεις να σχηματίζεται στα παραθυράκια για να μάθεις αν είσαι έγκυος ή όχι! Μην βιαστείς να ουρήσεις πάνω στην απορροφητική άκρη, προτού διαβάσεις τις οδηγίες, γιατί το μπέρδεμα δεν αργεί να γίνει!

Βήμα Δεύτερο: η ώρα των ούρων

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τα πρώτα πρωινά σου ούρα και φυσικά να μην χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο σωματικό υγρό! Κι αυτό γιατί στα πρωινά ούρα,η ορμόνη της εγκυμοσύνης θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Όχι, το τεστ δεν λειτουργεί με το σάλιο (τουλάχιστον όχι ακόμα). Αν δεν προλάβεις να κάνεις το τεστ το πρωί, απόφυγε να ουρήσεις 2 μέχρι 4 ώρες για να το κάνεις αργότερα.

Πόση ώρα θ’ αφήσεις το τεστ: ο χρόνος ποικίλλει από μάρκα σε μάρκα και σε άλλες το αποτέλεσμα φαίνεται σε 30 δευτερόλεπτα, 2 ή 5 λεπτά. Έχε μαζί σου κι ένα ρολογάκι για να μην χάσεις το χρόνο μέσα στο στρες.

Αν δεν καταφέρνεις να ουρήσεις: μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό κυπελάκι συλλογής ούρων και να μουσκέψεις εκεί την άκρη του τεστ, παρά να λερωθείς προσπαθώντας να στοχεύσεις το στικάκι κατά την ούρηση.

Τι ποσοστό ακρίβειας έχουν τα τεστ; Το ποσοστό ακρίβειας του τεστ εγκυμοσύνης φτάνει το 99%. Όμως, αν ακολουθείς κάποια αγωγή με ορμόνες, είναι πιθανό να μην πάρεις έγκυρο αποτέλεσμα. Άλλα φάρμακα όπως παυσίπονα ή αντιβιοτικά δεν επηρεάζουν την εγκυρότητα του αποτελέσματος.

Ποιό τεστ να πάρεις: μπορείς να διαλέξεις όποια μάρκα θέλεις αλλά προτίμησε εκείνα που υπάρχουν σε διπλή συσκευασία. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο. Υπάρχει ακόμα η περίπτωση να βγει αρνητικό το τεστ αλλά η περίοδος να μην έρθει. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο τεστ μετά από μερικές ημέρες και κατόπιν να τρέξεις στο γιατρό. Συνήθως βέβαια, και εφόσον δεν είσαι έγκυος, η περίοδος θα έρθει αφότου κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης, αφού θ’ απαλλαγείς από το άγχος. Όπως και να έχει, αν η καθυστέρηση που είχες ήταν μεγάλη, μην αμελήσεις να επισκεφτείς τον γυναικολόγο για να ενημερωθείς για την ακριβή της αιτία.

Πότε να το κάνεις το τεστ; Τα τεστ εγκυμοσύνης νέας γενιάς, μπορούν να σου δώσουν ακριβή αποτελέσματα μερικές ημέρες μετά την σύλληψη και πλέον δεν χρειάζεται να περιμένεις την ημέρα που υποτίθεται πως έπρεπε να σου έρθει η περίοδος.

Έτσι, αν είχες μια επικίνδυνη σεξουαλική επαφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τεστ εγκυμοσύνης ακόμα και 7 με 20 μέρες μετά τη γονιμοποίηση. Διεθνώς στις 7 ημέρες περίπου μετά τη σύλληψη, τα πιο ευαίσθητα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να ανιχνεύσουν τη συγκέντρωση της χοριακής γοναδοτροπίνης στα 20 mIU (πρόκειται για διεθνή μονάδα μέτρησης). Μετά τις 10 ημέρες από την γονιμοποίηση, τα επίπεδα της hCG φτάνει τα 25 mIU, στις 12 ημέρες φτάνει τα 50 mIU και περίπου στις 2 εβδομάδες φτάνει τα 100 mIU, οπότε και μπορείς να κάνεις ασφαλή διάγνωση.

Αν το τεστ βγει θετικό, επισκέψου τον γυναικολόγο που θα κάνει την απαραίτητη εξέταση αίματος για να σιγουρέψει την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που ναι μεν είχαν ένα θετικό τεστ αλλά τελικά η εγκυμοσύνη δεν προχώρησε εξαιτίας κάποιας αποβολής! Όπως καταλαβαίνεις, το ραντεβού με τον γιατρό, απλά επιβάλλεται.

Τα τεστ εγκυμοσύνης είναι μιας χρήσεως, έχουν ημερομηνία λήξης (δεν ξεπερνά τα δύο χρόνια από την παραγωγή τους) και θα τα βρεις μόνο στα φαρμακεία.

Πηγή: womenonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Της ζήτησε πίσω τα λεφτά της διατροφής γιατί το παιδί δεν ήταν δικό του!


Είχαν κάνει μια φορά έρωτα κι εκείνη έμεινε έγκυος. Εκείνος αναγνώρισε το παιδί και πλήρωνε διατροφή. Όταν ανακάλυψε την αλήθεια όμως έγινε... ταύρος εν υαλοπωλείο!

Η υπόθεση κάνει... αίσθηση στην Αυστραλία. Το ζεύγος, του οποίου τα ονόματα δε μπορούν να δημοσιοποιηθούν, γνωρίστηκε το 2000 μέσω του ίντερνετ. Ζούσαν χωριστά και συναντήθηκαν μόνο μια φορά.

Έκαναν μόνο μια φορά έρωτα, η γυναίκα έμεινε έγκυος και ζήτησε από τον άνδρα να αναγνωρίσει το παιδί. Όπως και έγινε. Για εννέα χρόνια, εκείνος πίστευε πως ήταν ο πατέρας του παιδιού. Και πλήρωσε κανονικά τη διατροφή που του ζητήθηκε.


Όταν, όμως, ο άνδρας έκανε άλλη σχέση, η νέα του σύντροφος δε μπορούσε να μείνει έγκυος. Και πήγαν σε γιατρό. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν γόνιμος. Και τότε, κατάλαβε...

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, με τον άνδρα να απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων που είχε δώσει ως διατροφή.

Στο δικαστήριο η μητέρα είπε ότι έπασχε από κατάθλιψη λόγω πρόσφατου χωρισμού της και είχε ξεχάσει ότι είχε πάει και με άλλον άνδρα.
Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάρτε Viagra και ανεβείτε στο Everest!!!


Τώρα το Viagra κάνει πιο εύκολη την αναρρίχηση στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Everest! Πώς όμως εξηγείται αυτό; Η φαντασία των επιστημόνων οδήγησε την έρευνα στην διερεύνηση άλλων πιθανών χρήσεων του Viagra.



Φυσιολογικά η πίεση του αίματος είναι χαμηλότερη στους πνεύμονες από ότι στο υπόλοιπο σώμα. Καθώς, όμως, κάποιος ανεβαίνει στο Everest, σε ατμοσφαιρικές συνθήκες με λιγότερο οξυγόνο, δηλαδή, η πίεση αυτή μπορεί να αυξηθεί επικίνδυνα πολύ, οδηγώντας στη «Νόσο του μεγάλου υψομέτρου» ή «Νόσο των Όρεων».


Ο Dr Martin Wilkins του Hammersmith Hospital του Λονδίνου, ζήτησε από εθελοντές να αναπνέουν αέρα χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο για 30 λεπτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αγγειοσύσπαση των αιμοφόρων αγγείων και αύξηση της πνευμονικής πίεσης κατά 56%. Το πείραμα επαναλήφθηκε μετά τη λήψη Viagra. Αυτή τη φορά η πνευμονική πίεση παρέμεινε σταθερή, λόγω της αγγειοδιαστολής που προκαλεί αυτό το φάρμακο στα αιμοφόρα αγγεία.


Μελέτες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να αποδειχθεί αν το Viagra μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πασχόντων από χρόνιες νόσους του πνεύμονα, καθώς ήδη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πνευμονικής υπέρτασης.


Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε αν οι ορειβάτες θα χρησιμοποιούν μια μέρα το Viagra για να ελέγχουν την πνευμονική τους πίεση σε μεγάλο υψόμετρο. Η λήψη, όμως, του Viagra στα 8.850m υψόμετρο…. Μπορεί να έχει «απρόβλεπτες» και «ανεπιθύμητες» παρενέργειες!
Πηγή : www.iatropedia.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πολυαγαπημένη Σοκολάτα


Οι περισσότεροι αποφεύγουμε να τρώμε σοκολάτα ή όταν, τελικά, δεν καταφέρνουμε να αντισταθούμε, νιώθουμε τύψεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στη σιλουέτα μας. Κι όμως, οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας (ιδίως μαύρης σοκολάτας) – σε λογικές ποσότητες – μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού μας.

Ιδού, λοιπόν, επτά οφέλη που προσφέρει η σοκολάτα στον οργανισμό μας.

1. Καταπολεμά το άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βαλεριανικό οξύ, το οποίο είναι μια μυοχαλαρωτική ουσία και ηρεμιστικό. Επίσης, η ζάχαρη στη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πίεση.

2. Μειώνει το αίσθημα της πείνας. Η σοκολάτα περιέχει κανναβινοειδείς ουσίες που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον υποθάλαμο, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την πείνα. Αυτό δεν είναι ιδανικό εάν είστε σε δίαιτα, αλλά, για όσους θέλουν να πάρουν βάρος κατά την ανάρρωση, η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει βρείτε την όρεξή σας.

3. Διεγείρει τον οργανισμό. Περιέχει το διεγερτικό θεοβρωμίνη. Η θεοβρωμίνη μας διεγείρει, αλλά δεν δημιουργεί νευρικότητα, όπως η καφεΐνη.

4. Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας. Το άρωμα της σοκολάτας επιβραδύνει τα εγκεφαλικά κύματα, κάνοντάς μας να αισθάνομαστε περισσότερο ήρεμοι. ‘Οταν τρώμε σοκολάτα, έχουμε την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο.

5. Δε δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη. Η σοκολάτα είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να μην κάνουμε υπερβολές

6. Αυξάνει τα χρόνια της ζωής μας. Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, εμποδίζουν την οξείδωση της επιβλαβούς χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.

7. Βοηθά την πέψη του γάλακτος.Μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη διεγείροντας τη δραστηριότητα του ενζύμου λακτάση στο έντερο, γι’ αυτό συχνά ή προσθήκη ροφήματος σοκολάτας στο γάλα, κάνει το γάλα πιο ανεκτό στον οργανισμό όσων έχουν πρόβλημα μεταβολισμού της λακτόζης.

Πηγή: Newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

Λονδίνο - Σίδνεϊ μόνο σε 2 ώρες!


Οταν ένας μεγιστάνας της Formula 1 ενώνει τις δυνάμεις του με μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία, μπορούν να εκμηδενιστούν και οι μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ο Ολλανδός εκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της ινδικής ομάδας F1 Force India, Μίσιελ Μολ, και η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους πάνω σε ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο που υπόσχεται να εκμηδενίσει τους χρόνους των αεροπορικών ταξιδιών έως το 2030.
Η KLM μπήκε συνέταιρος στην εταιρεία Space Expedition Curacao του 42χρονου επιχειρηματία με στόχο την ανάπτυξη ενός διαστημικού οχήματος που θα μπορεί να κάνει, ας πούμε, την απόσταση Λονδίνο - Σίδνεϊ δυο ώρες... δρόμο.

«Η KLM στηρίζει αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Στόχος του είναι να κάνει τις διαστημικές πτήσεις -το μέλλον των εναέριων ταξιδιών- προσιτές με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο, αναπτύσσοντας και προωθώντας νέες τεχνολογίες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πίτερ Χάρτμαν.

Το πρώτο διαστημικό όχημα, Lynx, θα παρουσιαστεί την επόμενη άνοιξη και, σύμφωνα με τον Μολ, θα φέρει επαναχρησιμοποιούμενους κινητήρες. «Θα είναι η πρώτη φορά που ένα διαστημικό σκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την ημέρα και συνολικά 5.000 πτήσεις με τον ίδιο κινητήρα» εξηγεί ο Μολ, ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα πως βρέθηκε ήδη ο πρώτος Βρετανός τουρίστας που θα συμμετάσχει στην πρώτη υποτροχιακή πτήση το 2014 πληρώνοντας εισιτήριο 70.000 ευρώ.

«Δεν έχει σημασία πού θα πηγαίνεις. Θα χρειάζεσαι δέκα λεπτά για να φτάσεις στο Διάστημα και μισή ώρα για να επιβραδύνεις και να προσγειωθείς. Την υπόλοιπη ώρα θα ταξιδεύεις με ταχύτητα 19.000-22.000 χιλιομέτρων την ώρα. Η πτήση Λονδίνο - Τόκιο θα διαρκεί έτσι μιάμιση ώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή : Espressonews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διάσκεψη για το Γέτι & τα χούγια του

«Επιστήμονες» από επτά χώρες συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν την πιθανότητα ύπαρξης του θρυλικού Γέτι και τις συνήθειές του. Κρυπτοζωολόγοι - ερευνητές από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Κίνα συμμετέχουν στη διάσκεψη, που διεξάγεται στην πόλη Κεμέροβο -στη νότια Σιβηρία, 3.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας- ως τις 8 Οκτωβρίου.

Οι μετέχοντες στη διάσκεψη συζητούν τα προβλήματα των ερευνών και των αναζητήσεων του «χιονάνθρωπου» και ανταλλάσουν σπάνιες πληροφορίες, που έχουν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων αποστολών στις περιοχές υποτιθέμενης διαμονής του Γέτι.

Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι μια κάμερα κατέγραψε μέσα σε σπήλαιο, που απέχει 80 χιλιόμετρα από την Τασταγκόλ, μια φιγούρα που θα μπορούσε να είναι το Γέτι.

Τον περασμένο χρόνο, οι αρχές του Κεμέροβο εξέδωσαν «σήμα κινδύνου για το Γέτι», καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε επιφυλακή, επειδή το Γέτι μπορεί να βρίσκεται σε αναζήτηση τροφής, καθώς μαίνονταν οι δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία.

Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστηκε το πρώτο ρομπότ... κομμώτρια.


Στο μέλλον, όπως πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας για αυτόματο πλύσιμο στο ειδικό μηχάνημα-πλυντήριο, θα παραδίδετε το κεφάλι σας στα χέρια της πρώτης ρομποτικής κομμώτριας για να το λούσει και να το στεγνώσει. Το νέο ρομπότ είναι -τι άλλο;- ιαπωνικό δημιούργημα και παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CEATEC στο Τόκιο.

Το ρομπότ-κομμώτρια (ή μάλλον βοηθός κομμώτριας), που είναι προϊόν της εταιρίας Panasonic, χρησιμοποιεί άκρως εξελιγμένα και ευαίσθητα μηχανικά δάχτυλα για να κάνει μασάζ στο κεφάλι του πελάτη, ενώ το λούζει με νερό και σαμπουάν, περίπου όπως ένα πλυντήριο οχημάτων πλένει ένα αυτοκίνητο, ενώ μετά το στεγνώνει.

Η έκθεση, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», περιλαμβάνει και άλλα τελευταίας εσοδείας επιτεύγματα των ιαπώνων ρομποτικών κατασκευαστών, όπως ένα βελτιωμένο ρομπότ που κάνει ποδήλατο και το οποίο πλέον δεν κάνει μόνο μικρούς κύκλους γύρω-γύρω, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ανεβαίνει πια και μια ανηφορική ράμπα.

Επιδεικνύεται, επίσης, ένας ρομποτικός «γιατρός» επίσης της Panasonic, καθώς και ένα ρομποτικό αρκουδάκι της Fujitsu, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κρατά συντροφιά σε παιδιά και σε μοναχικούς ενήλικους (που δεν λένε να μεγαλώσουν). Διαθέτει μια κρυφή κάμερα στην μύτη του, μαζί με άλλους αισθητήρες, που του επιτρέπουν να ενεργοποιείται μόνο του, μόλις «βλέπει» ότι το πλησιάζουν άνθρωποι, οπότε τους κουνάει χαρούμενα το χέρι του.
Πηγή : portal.kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν το Παυλοπέτρι η Χαμένη Ατλαντίδα;


Η υποθαλάσσια -πια- αρχαία πόλη του Παυλοπετρίου, στη Νότια Λακωνία, είναι το αντικείμενο του ρεπορτάζ του BBC, καθώς αυτό το καλοκαίρι έγινε η πρώτη αρχαία βυθισμένη πόλη που χαρτογραφήθηκε ψηφιακά και καταγράφηκε σε τρεις διαστάσεις, από όπου προέκυψε και η ψηφιακή της απεικόνιση!

Τα αποτελέσματα, εντυπωσιακά: αν και πρόκειται για μια πόλη που χτίστηκε πριν από 4.000 χρόνια, φέρει εκπληκτικές ομοιότητες με άλλες πόλεις-λιμάνια, όπως το Λίβερπουλ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο! Σπίτια με κήπους, κτιριακές δομές, πολύπλοκο σύστημα ύδρευσης με κανάλια, τείχη και καλοφτιαγμένοι δρόμοι, είναι τα χαρακτηριστικά της αρχαίας αυτής πόλης, που φέρεται να καταποντίστηκε από μεγάλο σεισμό πριν από 3.000 χρόνια.

Για την ψηφιακή χαρτογράφηση της περιοχής που ανήκει στον Δήμο Ελαφονησίου συνεργάστηκαν αρχαιολόγοι-δύτες από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ καθώς και Έλληνες συνάδελφοί τους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σόναρ και ρομποτικές τεχνικές, προκειμένου να απεικονίσουν τη χαμένη πόλη.

Η άνοδος και η πτώση του πολιτισμού στην περιοχή συμπίπτει με τη Μυκηναϊκή και τη Μινωική περίοδο, από την οποία υπάρχουν πολλές επιρροές στον τρόπο ζωής (όπως στην κεραμική), γεγονός που έχει οδηγήσει κάποιους στην εκτίμηση ότι η τύχη του Παυλοπετρίου –και ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε εκεί- ενέπνευσε τον Πλάτωνα για τη θεωρία της Χαμένης Ατλαντίδας!

Το αφιέρωμα του BBC με τίτλο «Πόλη κάτω από τα κύματα» θα μεταδοθεί από το BBC 2 την Κυριακή στις 22.00 ώρα Ελλάδας.
Πηγή : Zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Στα μπουζούκια με το φοιτητικό πάσο! Ειδικές τιμές για φοιτητές


Μπορεί να λένε πως οι Έλληνες όσο κι αν δυσκολεύονται θα βγουν να διασκεδάσουν γιατί είναι στο dna τους, όμως ο φετινός χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος και για τον λόγο αυτό οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θέλοντας να κρατήσουν τον κόσμο στα μαγαζιά τους και να μην «βαράνε μύγες» σκέφτονται να κατεβάσουν τις άλλοτε παράλογες τιμές τους.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του ΕΤ, η μείωση στις φιάλες ουίσκι που τώρα η τιμή τους είναι κατά μέσο όρο στα 200 ευρώ, θα φτάσει μέχρι και το 50%.

Επίσης «αντίο» λέμε στην ελάχιστη κατανάλωση, αφού πλέον μπορείς να πληρώσεις εισιτήριο και να μην πάρεις ποτό εκτός κι αν αυτό περιλαμβάνεται στην τιμή εισόδου.

Επίσης καθιερώνεταιφοιτητική τιμή στις φιάλες όταν οι καταναλωτές είναι φοιτητές. Τώρα αν θα ζητάνε και πάσο στα μπουζούκια… άγνωστο!!!

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος , επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου «Αστέρια» όπου τραγουδούν ο Στέλιος Ρόκκος και ο Δήμος Αναστασιάδης επινόησε την φοιτητική τιμή στην φιάλη και τονίζει πόσο «στενά» είναι τα πράγματα φέτος.

Τις τιμές σκέφτονται να μειώσουν και στην «Ακτή Πειραιώς» όπου θα εμφανίζονται Μαχαιρίτσας, Μπουλάς, Ζουγανέλης, Σταρόβας, Κούτρας και Πασχαλίδης.

Με είσοδο δέκα και είκοσι ευρώ και χωρίς την υποχρέωση κατανάλωσης ποτού θα μπορέσει κάποιος να απολαύσει την Τάνια Τσανακλίδου στον «Ζυγό» από τις 14 Οκτωβρίου.

Σε μείωση τιμών25-30% προσανατολίζεται και ο επιχειρηματίας του κέντρου «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» Βαγγέλης Κουρομηνάς, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα κλείσει τον καλλιτέχνη που θα ανοίξει φέτος το μαγαζί του.Μειώσεις σκέφτονται να γίνουν και στο «Αθηνών Αρένα» όπου θα εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς με τους Onirama αλλά και στο «Διογένης » όπου θα τραγουδά ο Αντώνης Ρέμος με guest τον Τόλη Βοσκόπουλο, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για special offers.

Στο «Gazarte» πάλι έχουν διαμορφώσει ζώνες με διαφορετικές τιμές και άλλα τιμή για τους όρθιους ενώ δεν έχουν ελάχιστη κατανάλωση.

15, 25 και 35 ευρώ αντίστοιχα θα πληρώσει κάποιος για τις παραστάσεις της Γαλάνη με τον Vassilikoαπό τις 14 Οκτώβρη.

Στο «Gazarte» η φιάλη ουίσκι έχει 80 ευρώ αφού ο θαμώνας πληρώσει το εισιτήριο του και το κρασί 30. Το ποτό 10 και 8 ευρώ και το αναψυκτικό 5.

Πηγή : Star.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε Αναμονή Για Ένα i-phone 4s


Όσοι θέλουν να αποκτήσουν το iPhone 4S από τη πρώτη μέρα διάθεσης του απ’ οτι φαίνεται στάθηκαν άτυχοι, τουλάχιστον στην αγορά της Αμερικής.

Τα κομμάτια που ήταν διαθέσιμα για τις 14 Οκτωβρίου, πρεμιέρα του ανανεωμένου smartphone στις αγορές, εξαντλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και η νέα παραλαβή αναμένεται να καθυστερήσει 1 με 2 εβδομάδες σύμφωνα με το US Apple Online Store.

Αυτό σημαίνει οτι όποιος δεν πρόλαβε να προπαραγγείλει το smartphone δεν θα το έχει στα χέρια του στις 14 Οκτώβρη.

Φυσικά οι γενναίοι μπορούν να στηθούν στην ουρά έξω από ένα Apple store προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο smartphone της Apple. Αναφορές θέλουν άτομα να έχουν κατασκηνώσει εδώ και μέρες έξω από κατάστημα της Νέας Υόρκης!


Πηγή : i-live news
Διαβάστε περισσότερα...

Φορολογικός Παράδεισος Στην Ελλάδα


Δήμος της Αργολίδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει 200 off shore εταιρείες, με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το Κρανίδι των 5.000 κατοίκων αποτελεί έδρα περισσότερων από 200 off shore εταιρειών. Αιτία είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για “κρυφές” αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι σχετικοί φόροι.

Το φαινόμενο φαίνεται να γιγαντώθηκε σύμφωνα με το Έθνος, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στην τοπική ΔΟΥ υπηρετούν δύο μόνο υπάλληλοι με φόρτο εργασίας που δεν τους επιτρέπει να κάνουν τέτοιους ελέγχους σε υπεράκτιες.

Τα στοιχεία όσο απίστευτα κι αν ακούγονται, αποτελούν ευρήματα του ΣΔΟΕ, το οποίο ελέγχει τώρα τις εταιρείες αυτές, από τις οποίες 104 είναι ενεργές σήμερα. Ιδιαίτερη έξαρση του φαινομένου φαίνεται να παρουσιάστηκε μετά τους Ολυμπιακούς και να γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθηση τη διετία 2007-9.

Σύμφωνα με το άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Κρητικού, τον περασμένο μήνα συνέβη το εξής παράδοξο: Ενώ από το 2003 λίγες ήταν οι υπεράκτιες που πλήρωναν φόρους με τα ποσά που καταβάλλονταν να κυμαίνονται ως 50.000 ευρώ ετησίως, ξαφνικά υπήρξε στροφή 180 μοιρών. Δηλαδή σε διάστημα 25 ημερών καταβλήθηκαν φόροι 280.000 ευρώ.


Αξιωματούχος του ΣΔΟΕ, ο κ. Ν. Λέκκας, αναφέρει ότι "η ανυπαρξία φορολογικών ελέγχων εξέθρεψε το φαινόμενο των εκατοντάδων off shore". Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση τόσων υπερακτίων δεν σημαίνει απαραίτητα φοροδιαφυγή, ωστόσο είναι ένα ενδιαφέρον δείγμα του "πολυμήχανου" Έλληνα.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν ανήκουν όλες οι υπεράκτιες σε κατοίκους της πόλης αλλά και επιχειρηματίες - Έλληνες και ξένοι - δικαιούχοι μεγάλων εκτάσεων γης ή επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Όσο για το ρεκορ κατοχής off shore, αυτό ανήκει σε έναν εργάτη, σύμφωνα με το Έθνος, ο οποίος - κάνοντας μεροκάματα σε οικοδομή ή γεωργικές εργασίες - εκπροσωπεί 14 υπεράκτιες εταιρίες!
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιγήρανση = Βιταμινη Ε


Σήμερα, οι περισσότεροι ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πιο σημαντική βιταμίνη, απαραίτητη για την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τη γήρανση, είναι η βιταμίνη Ε, σύμφωνα με το antigiransi.com.

Η βιταμίνη Ε, γνωστή και ως α-τοκοφερόλη, είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η βιταμίνη Ε συνεργάζεται και με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και το σελήνιο.

Με λίγα λόγια, εμποδίζει τις αντιδράσεις των χημικών εκείνων ενώσεων, που οξειδώνουν τα λιπαρά οξέα στον εγκέφαλο και στο αίμα, σταματούν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και επιταχύνουν τη γήρανση των ιστών.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη προσφέρει την προστασία της με ποικίλους τρόπους:

• Η βιταμίνη Ε εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση, δηλαδή τη σταδιακή απόφραξη των αρτηριών, που επέρχεται καθώς μεγαλώνουμε.

Με λίγα λόγια, η βιταμίνη Ε εισέρχεται στο μόριο της LDL χοληστερόλης, αναστέλλοντας την καταστροφική οξείδωση της, η οποία προκαλείται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών.

Συνεπώς, σταματά το φράξιμο, τη στένωση και την καταστροφή των αρτηριών, εμποδίζοντας τη δημιουργία της στεφανιαίας νόσου.



• Η βιταμίνη Ε αναζωογονεί και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με έρευνα της Δρ Σιμίν Μεϊντάνι, διατροφική ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο Ταφτς των ΗΠΑ, η χορήγηση βιταμίνης Ε -υπό μορφή συμπληρωμάτων σε δόσεις των 400 ή 800 IU ημερησίως- σε άτομα ηλικίας άνω των εξήντα ετών, επανέφερε το εξασθενημένο, με την πάροδο των ετών, ανοσοποιητικό τους σύστημα, «σχεδόν στην κατάσταση που είναι το ανοσοποιητικό σύστημα ενός νέου ανθρώπου».

• Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες, ανακουφίζει την ξηρότητα του δέρματος και προάγει την απαλότητά του.

Επίσης, προστατεύει το πιο ακραίο στρώμα της επιδερμίδας μας από την ζημιά που προκαλεί η UV ακτινοβολία, περιορίζοντας τη δυνατότητα για ηλιακά εγκαύματα.

• Η βιταμίνη Ε προσφέρει σημαντική προστασία κατά του καρκίνου.

Η αντικαρκινική δράση της βιταμίνης αυτής αποδίδεται κυρίως στις ανοσο-διεγερτικές της ιδιότητες.Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα τους, είναι κατά 50% πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη όλων των μορφών καρκίνου.

• Τέλος, μετά από έρευνες, πολλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη Ε, μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, συμβάλλει στην επιβράδυνση και παρεμπόδιση της απώλειας πνευματικών και εγκεφαλικών λειτουργιών, όπως η προσβολή από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στις λιπαρές τροφές, με κυριότερη πηγή τα φυτικά έλαια (κυρίως στο σογιέλαιο, ηλιέλαιο και καλαμποκεκαιο), τους ξηρούς καρπούς (κυρίως στα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια), προσφέροντας ω-3 λιπαρά οξέα στον οργανισμό μας, τους σπόρους και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το σιτάρι, ορισμένα λαχανικά, το αβοκάντο και τα θαλασσινά.

Είναι σημαντικό βέβαια να παρέχουμε στον εαυτό μας ένα επιπλέον συμπλήρωμα βιταμίνης Ε, όταν δεν εξασφαλίζουμε μόνο από τις τροφές για τον οργανισμό μας, τις απαραίτητες δόσεις που χρειαζόμαστε καθημερινά.

Η λήψη τουλάχιστον 100 IU βιταμίνης Ε ημερησίως, μας παρέχει μια ουσιαστική προστασία.

Καλό είναι να λαμβάνουμε μοιρασμένες δόσεις στη διάρκεια της ημέρας γιατί με αυτο τον τρόπο διατηρούμε σταθερά υψηλά τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα μας.

Προσοχή σε όσους παίρνουν αντιπηκτικά χάπια ή υποψιάζονται κάποιο αιμορραγικό πρόβλημα γιατί η βιταμίνη Ε έχει συνήθως και αντιπηκτική δράση.

Πηγή: Newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

Φορτσα Σιλβιο...


Το όνομα του κόμματός του ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιατί, όπως είπε, βλέπει πως το Κόμμα της Ελευθερίας… δεν είναι και πολύ αγαπητό.

«Θα αλλάξω το όνομα του Κόμματος της Ελευθερίας γιατί δεν είναι στην καρδιά του κόσμου. Γίνονται δεκτές προτάσεις. Μου λένε ότι η ονομασία που θα είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία είναι ‘Φόρτσα γκόμενα (Forza Gnocca) οπότε δείχνω να το προτιμώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο στο Μοντετσιτόριο και, όπως ήταν φυσικό, μέσα σε λίγες μόνο ώρες τα λεγόμενα του έγιναν πρωτοσέλιδο.

Ο «άτακτος» πρωθυπουργός, προσπάθησε να αστειευτεί αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να δεχτεί περισσότερα επικριτικά σχόλια.

Μιλώντας στην έδρα της ιταλικής Βουλής, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «τον κάνουν να γελά οι εικασίες για παραιτήσεις και νέας κυβερνήσεις», ενώ απέδωσε σε «παραμύθια» τη σύγκρουσή του με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, υποστηρίζοντας ότι «εργαζόμαστε σε απόλυτη αρμονία».

Πάντως, οι πρώτες που «τα έβαλαν» με τον Σίλβιο ήταν οι γυναίκες μέλη του κόμματός του οι οποίες έκαναν λόγο για «εκφράσεις χυδαίες και προσβλητικές».

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος δεν φαίνεται να διαφωνεί λέγοντας πως το «φόρτσα γκόμενα» είναι το μοναδικό οργανωμένο κόμμα του πρωθυπουργού.

Πηγή : Πρώτο Θέμα
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το μπλουζάκι της μαφίας


Σάλο έχει ξεσηκώσει στην περιοχή Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, λίγο έξω από την Νάπολη, η απόφαση ιδιοκτήτη καταστήματος, να βάλει «πρώτη μόστρα» στη βιτρίνα του μπλουζάκια, με τυπωμένη την φράση των μαφιόζων "Καλύτερα νεκρός παρά μετανοημένος" (Meglio morto che pentito).
Πίσω από την ακραία πρωτοβουλία βρίσκεται η τοπική μαφία, η Καμόρα, που θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ιδίως στους νέους: "δεν πρέπει, να καμία περίπτωση, να ενθαρρύνεται η συνεργασία μετανοημένων μαφιόζων με τις εισαγγελικές αρχές", εκτιμά ο ιταλικός τύπος.

Λίγες ημέρες πριν ο διευθυντής της τοπικής εφημερίδας Metropolis είχε δεχθεί απειλές από εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος. Και αυτό γιατί ένας συντάκτης του, αναφερόμενος στον νονό Σαλβατόρε Μπελβίζο, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στην φυλακή, τον είχε χαρακτηρίσει «μετανοημένο».

Οι εκπρόσωποι της μαφιόζικης φατρίας Ντ' Αλεσάντρο απείλησαν ακόμη και τους περιπτεράδες, ζητώντας τους να μην πουλήσουν, αλλά να επιστρέψουν άμεσα στον διανομέα το συγκεκριμένο φύλλο της Μετρόπολις. Σε ό,τι αφορά τα "μπλουζάκια με το μαφιόζικο σύνθημα", πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν "την άμεση αντίδραση της υγιούς κοινωνίας".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι χάρη στην συνεργασία μετανοημένων μαφιόζων - αρχίζοντας από τον Τομάζο Μουσέτα, της σικελικής Κόζα Νόστρα, το ιταλικό κράτος κατάφερε να προχωρήσει σε χιλιάδες συλλήψεις, εισχωρώντας στους μηχανισμούς των διαφόρων μαφιών, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών και στην εκμετάλλευση κρατικών εργολαβιών.
Πηγή : Star.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος πίσω από το μαύρο ζιβάγκο


Ο Στίβεν Πολ Τζομπς ήταν ένας Αραβοαμερικανός που υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αρμενοαμερικανών. Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να τον κάνει μοναδικό στο πολιτιστικό πλαίσιό του, όμως αυτός έγινε ακόμη πιο μοναδικός ασπαζόμενος τον βουδισμό και αρνούμενος το ευαγγέλιο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ως πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Αυτή, μαζί με τη διαβόητη μυστικοπάθεια που επέβαλλε στην Apple και τη «στολή» που φορούσε σχεδόν πάντα την τελευταία δεκαετία (μαύρη μακρυμάνικη ψευτοζιβάγκο μπλούζα St Croix, μπλου τζιν Levis 501 και αθλητικά New Balance 991) ήταν η επίσημη περσόνα του. Πολύ λιγότερο γνωστός ήταν ο «άλλος» Στιβ Τζομπς, ο πατέρας, ο σύζυγος, ο αποξενωμένος γιος.

Ο βιολογικός του πατέρας, ο Αμπντουλφατάχ Τζαντάλι, ήταν ένας σύρος φοιτητής που έφθασε στις ΗΠΑ για να κάνει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Εκεί ερωτεύτηκε τη γερμανικής καταγωγής συμφοιτήτριά του Τζοάν Κάρολ Σίμπλε. Ο πατέρας της ήταν πολύ συντηρητικός καθολικός και ήταν εκτός συζήτησης η κόρη του να παντρευτεί μουσουλμάνο, παρόλο που ήταν έγκυος. Στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Σαν Φρανσίσκο, ο Αμπντουλφατάχ και η Κάρολ έφεραν στον κόσμο ένα μωρό, το οποίο αποφάσισαν να δώσουν για υιοθεσία. Ομως έθεσαν έναν όρο: οι θετοί γονείς να είναι αμφότεροι πτυχιούχοι. Μόνο που το ζευγάρι που είχαν επιλέξει την τελευταία στιγμή προτίμησε τελικά κόρη. Και έτσι ο Πολ και η Κλάρα Τζομπς - το αρμενικό όνομά τους είναι Αγκοπιάν - δέχθηκαν ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από το γραφείο υιοθεσιών: «Εχουμε ένα νεογέννητο αρσενικού γένους. Το θέλετε;». Αργότερα θα διαπιστωθεί ότι η Κλάρα δεν έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο και ο Πολ, ο οποίος είναι μηχανικός, δεν έχει καν τελειώσει το λύκειο. Η Κάρολ Σίμπλε αρνήθηκε να υπογράψει τα έγγραφα της υιοθεσίας, όμως άλλαξε γνώμη όταν το ζεύγος Τζομπς δεσμεύτηκε να στείλει το παιδί, όταν έρθει η ώρα, στο πανεπιστήμιο.

Ο Στιβ Τζομπς θα αναπολούσε αρ
γότερα την παιδική του ηλικία σε ένα μεσοαστικό προάστιο ως μια ευτυχισμένη περίοδο και θα «έβλεπε» τον εαυτό του να κυνηγά πεταλούδες και να πειραματίζεται με ηλεκτρονικά σετ τύπου φτιάξ' το μόνος σου. Ο θετός του πατέρας ασχολήθηκε με τα οικονομικά και τα ακίνητα πριν επιστρέψει στην αρχική του τέχνη ως μηχανουργός στην κοιλάδα που τότε ήταν ακόμα γνωστή ως «Σάντα Κλάρα». Ο μηχανουργός, που δεν είχε τελειώσει το λύκειο, παραχώρησε ένα κομμάτι του πάγκου εργασίας του στον γιο του και του έμαθε πώς να φτιάχνει πράγματα, να τα αποσυναρμολογεί και να συναρμολογεί ξανά.

Κι όπως είχε υποσχεθεί, τον έστειλε στο πανεπιστήμιο. Μόνο που ο Στιβ ήταν ο Στιβ και παράτησε το Κολέγιο Ριντ του Πόρτλαντ, στο Ορεγκον, αφού έμεινε σ' αυτό λιγότερο από έξι μήνες, παρ' όλο που οι θετοί γονείς, με τους οποίους παρέμεινε πολύ συνδεδεμένος, μάζευαν χρήματα σε όλη τους τη ζωή για να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν στους βιολογικούς γονείς του. Ηταν πάντα ένας αντάρτης φοιτητής, με το IQ στον ουρανό και την πειθαρχία στο υπόγειο. Οταν η πρώτη κοπέλα με την οποία έκανε σοβαρή σχέση, η Κρις-Αν Μπρέναν, έμεινε έγκυος στο πρώτο του παιδί, ο Τζομπς αρχικά αρνήθηκε να το αναγνωρίσει. Η Λίζα, η κόρη τους, γεννήθηκε σε ένα κοινόβιο του Ορεγκον το 1978. Πέρασαν χρόνια αλλά συμφιλιώθηκαν και ο Τζομπς έδωσε το όνομα Λίζα σε έναν από τους υπολογιστές του.

Το 1986, ήρθε σε επαφή με τον Στιβ Τζομπς ένας ντετέκτιβ εκ μέρους μιας νέας γυναίκας, γεννημένης δυόμισι χρόνια ύστερα απ' αυτόν από τους ίδιους βιολογικούς γονείς, οι οποίοι μετά τον θάνατο του παππού από την πλευρά της μητέρας μπόρεσαν επιτέλους να παντρευτούν. Η γυναίκα ονομάζεται Μόνα Σίμσον, το επώνυμο του δεύτερου συζύγου της μητέρας. Είναι συγγραφέας, ζει στη Νέα Υόρκη και έχει εκδώσει το πρώτο μυθιστόρημά της («Anywhere But Here»), το οποίο έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Οσο έγραφε αυτό το αυτοβιογραφικό βιβλίο, στο οποίο αφηγούνταν τη δύσκολη ζωή μιας νεαρής μητέρας κι ενός 12χρονου κοριτσιού που έχουν μείνει μόνες και αναζητούν την τύχη τους στην Καλιφόρνια, εμπιστεύθηκε σε έναν ντετέκτιβ την αναζήτηση του βιολογικού πατέρα της, ο οποίος τις είχε εγκαταλείψει όταν εκείνη ήταν μωρό. Ο ντετέκτιβ στρώθηκε στη δουλειά και έφερε στη Μόνα Σίμσον ένα καλό και ένα κακό νέο. Το κακό ήταν πως δεν κατάφερε να βρει τα ίχνη του Αμπντουλφάταχ Τζαντάλι (μόλις πριν από μερικά χρόνια έγινε γνωστό πως βρίσκεται στη ζωή και διευθύνει ένα καζίνο στο Ρίνο της Νεβάδας). Η καλή ήταν πως έπεσε πάνω σ' έναν άλλο ντετέκτιβ, ο οποίος αναζητούσε τον ίδιο άνδρα για λογαριασμό ενός άλλου παιδιού του που ζούσε στη Δυτική Ακτή. Και πως αυτός ο αδελφός της ονομάζεται Στιβ Τζομπς.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Έφτιαξαν μια Mercedes από σκουπίδια!


Ένα αυτοκίνητο αξίας 60.000 λιρών κατάφεραν να κατασκευάσουν τρεις γερμανοί φίλοι, χρησιμοποιώντας συνολικά 10.000 άχρηστα μεταλλικά αντικείμενα.

Με πολλή φαντασία και επιμονή, ο Armin Ciesielski, ο Peter Brakel και ο Walter Willer, κατάφεραν να φτιάξουν μια αγωνιστική Mercedes μοντέλο του 1955 σε μόλις 7 μήνες!

Το αυτοκίνητο ζυγίζει έναν τόνο, και περήφανοι οι άντρες λένε τα εξής για το κατόρθωμά τους: «Το Uhlenhaut είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο της Mercedes. Μας πήρε συνολικά 7 μήνες σκληρής δουλειάς να το φτιάξουμε.
Διαβάστε περισσότερα...

Εστιατόριο στο Πεκίνο σερβίρει μόνο … πέη ζώων!

Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δουν τα μάτια μας....

Στο Πεκίνο λειτουργεί ένα εστιατόριο που σερβίρει μόνο πέη ζώων!! Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια της Κίνας και η λίστα αναμονής για να βρει κανείς τραπέζι φτάνει και τον ένα μήνα! Το μεγαλύτερο πέος του μενού φτάνει σε μήκος τα 2,5 μέτρα και κοστίζει 460 ευρώ η μερίδα!

Ανήκει στην γαλάζια φάλαινα, ένα από τα σπανιότερα πλέον είδη του ζωϊκού μας βασιλείου, γεγονός που δεν εμποδίζει τους Κινέζους να θεωρούν το πέος της έναν από τους πιο ακριβούς και εκλεκτούς... μεζέδες.

Το εστιατόριο φημίζεται, λένε , για την... διακριτικότητα των ιδιοκτητών του, οι οποίοι θεωρούν ότι η ψυχολογία του πελάτη είναι ιερό πράγμα. Για να μη δημιουργηθεί λοιπόν σύμπλεγμα κατωτερότητας στους συμπαθείς Κινέζους, φροντίζουν το πέος του αλόγου για παράδειγμα που φτάνει τα 45 εκατοστά να σερβίρεται σε εννέα μερίδες των 5 εκατοστών, έτσι ώστε να είναι πιο... οικείο στους πελάτες!
Πηγή : www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κλειδιά τέλος! Οι πόρτες θα ανοίγουν με χειρονομίες!

Ομάδα ερευνητών στην Ταϊβάν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό τεχνολογίας παρουσιάζοντας μια τεχνολογία που επιτρέπει σε κάποιον να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του με μια απλή κίνηση του χεριού καταργώντας έτσι τη χρήση κλειδιών.

Τα... αόρατα κλειδιά!

«Σύντομα δεν θα υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος μήπως ξεχάσει ή χάσει τα κλειδιά του» αναφέρει ο Τσάι Γιάο Πιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Επιστήμης Βόρειας Ταϊβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Το όλο σύστημα βασίζεται σε ένα τσιπ που μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση και στις τρεις διαστάσεις, τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στις νέας γενιάς παιχνιδομηχανές όπως το Wii της Nintendo. Ο κάτοχος του συστήματος το μόνο που έχει να κάνει είναι επιλέξει μια συγκεκριμένη κίνηση με το χέρι που θα λειτουργεί ως... κλειδί μιας πόρτας και να την καταχωρεί στην μνήμη του συστήματος.

Κουνάς το χέρι σου και ξεκλειδώνεις!

Έτσι στην συνέχεια κάθε φορά που θα θέλει να ανοίξει αυτή την πόρτα το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να κουνήσει το χέρι του. Το βραβείο που κέρδισε το σύστημα
κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών εταιριών που προσέγγισαν την ερευνητική ομάδα για να συνεργαστούν. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί διάστημα έξι μηνών για να μπει το σύστημα τους σε βιομηχανική παραγωγή και να βγει στην αγορά.

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια και προς το παρόν δεν έχει απαντηθεί είναι αν και τι είδους δικλείδες ασφαλείας διαθέτει το σύστημα ώστε να αναγνωρίζει μόνο τον κάτοχο της και να μην ανοίγει την πόρτα σε οποιονδήποτε άλλο κάνει την κίνηση-κλειδί.


Πηγή: www.tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλιακό εργοστάσιο που παράγει ενέργεια τη νύχτα

Ένα πρωτοποριακό ηλιακό εργοστάσιο που παράγει ενέργεια ακόμα και τη νύχτα εγκαινίασαν χθες ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στρατηγός σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Η μονάδα ισχύος 19,9 megawatt στην Ανδαλουσία της Ισπανίας ονομάζεται «Gemasolar», μπορεί να τροφοδοτήσει 25.000 νοικοκυριά και αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση εκπομπών ρύπων κατά 30.000 τόνους ετησίως.

Πρόκειται για κοινό εγχείρημα των ενεργειακών εταιρειών Masdar και Torresol Energy.

Η καινοτομία της συγκεκριμένης μονάδας έγκειται στη χρήση δύο τεχνολογιών αιχμής στον τομέα των ΑΠΕ, που επιτρέπουν την παραγωγή ενέργειας, όταν έχει συννεφιά ή ακόμα και τη νύχτα.

Ειδικότερα, η πρώτη τεχνολογία αφορά στην εγκατάσταση ηλιακών κατόπτρων σε έκταση 185 εκταρίων, που εστιάζουν τις ακτίνες του ήλιου σε ένα μεμονωμένο σημείο, στην κορυφή ενός πύργου ύψους 100 μέτρων.

Η δεύτερη τεχνολογία είναι ένα σύστημα που αντλεί λιωμένο αλάτι, για να απορροφήσει τη θερμότητα που παράγεται στην κορυφή του πύργου. Το αλάτι αποθηκεύεται σε μεγάλες δεξαμενές στο έδαφος και συνδέεται με μια γεννήτρια ατμού, απελευθερώνοντας ενέργεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στην ουσία πρόκειται για μια μπαταρία διάρκειας 15 ωρών.

Η μονάδα «Gemasolar» τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο και έχει ήδη καταφέρει να παράξει ενέργεια αδιάλειπτα για ένα 24ωρο.
Πηγή : Zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ινδία ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου

Παράθυρο στον ψηφιακό κόσμο για εκατομμύρια παιδιά και νέους της Ινδίας ανοίγει ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο Νέο Δελχί και κοστίζει μόλις 30 ευρώ!Παράθυρο στον ψηφιακό κόσμο για εκατομμύρια παιδιά και νέους της Ινδίας ανοίγει ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο Νέο Δελχί και κοστίζει μόλις 30 ευρώ!

Ο Aakash (που σημαίνει ουρανός στα ινδικά) κατασκευάστηκε από Ινδούς τεχνικούς σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία DataWin, απευθύνεται στα εκατομμύρια πολίτες της χώρας του Γάγγη που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αφού, όπως τόνισε χθες κατά την παρουσίαση
ο Ινδός υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Παιδείας, Καπίλ Σιμπάλ: "Οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, οι φτωχοί παραμένουν αποκλεισμένοι. O Aakash στοχεύει να εξαλείψει αυτόν τον ψηφιακό διαχωρισμό".

Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση έχει αγοράσει από την DataWin 100.000 υπολογιστές έναντι 50 δολαρίων έκαστο, τους οποίους και θα μοιράσει σε μαθητές και φοιτητές χωρίς αντίτιμο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μαθητές θα μπορούν να αγοράζουν τους υπολογιστές τον πρώτο καιρό έναντι 35 δολαρίων και αργότερα στα μαγαζιά έναντι 60 δολαρίων. Ο Aakash έχει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, έχει δύο θύρες USB και μπαταρία διάρκειας 3 ωρών. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι η μαζική παραγωγή του Aakash θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου και στόχος είναι να παράγονται 120.000 τον μήνα.

Η Ινδία με πληθυσμό 1,2 δισεκατομμύρια, μεγάλο μέρος του οποίου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια τάση να κατασκευάζει φτηνά προϊόντα, όπως το αυτοκίνητο Nano της Tata Motors.
Πηγή : www.ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνο κοκτέιλ χημικών ουσιών στη σκόνη των σπιτιών μας

Τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η οικιακή σκόνη για την ανθρώπινη υγεία και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, θέτει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με γραπτή ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

Ο ευρωβουλευτής βασιζόμενος στα αποτελέσματα πρόσφατης έκθεσης, ζητά μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της χρήσης των χημικών ευρείας χρήσης, όπως η δισφαινόλη Α, οι επιβραδυντές φλόγας και οι φθαλικές ενώσεις, που συσσωρεύονται στην οικιακή σκόνη και δρουν ως ορμονικοί διαταράκτες. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη τροποποίησης του Κανονισμού REACH για την καλύτερη προστασία από αυτές τις ουσίες και άλλα επικίνδυνα χημικά.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:

«Πρόσφατη έρευνα της Σουηδικής Εταιρίας για τη Διατήρηση της Φύσης, φέρνει στο προσκήνιο την ύπαρξη επικίνδυνων χημικών ουσιών όπως η δισφαινόλη Α, οι επιβραδυντές φλόγας και οι φθαλικές ενώσεις στη σκόνη στο εσωτερικό των σπιτιών. Στην έρευνα που διεξήχθη σε 12 χώρες από όλο τον κόσμο, έξι από τις οποίες ανήκουν στην ΕΕ, τεκμηριώνεται ότι οικιακά είδη καθημερινής χρήσης όπως έπιπλα,
παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α, περιέχουν χημικές ουσίες που διαρρέουν στον περιβάλλοντα χώρο. Τα επικίνδυνα αυτά χημικά δρουν ως ορμονικοί διαταράκτες, καθώς μιμούνται τη λειτουργία των φυσικών ορμονών διαταράσσοντας το ενδοκρινικό σύστημα, ενώ ενοχοποιούνται και για καρκινογενέσεις, γενετικές ανωμαλίες, αναπαραγωγικές δυσκολίες κ.α. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα χημικά παρουσιάζουν ενδεχομένως συνεργιστική δράση, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα μικρά παιδιά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα, καθώς οι τοξικές ουσίες συγκεντρώνονται κυρίως στη σκόνη στο δάπεδο του σπιτιού, με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκτίθενται ακόμα πιο εύκολα στα χημικά.

Με δεδομένο ότι οι ευρωπαίοι πολίτες ξοδεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, η Επιτροπή πρέπει με βάση την αρχή της προφύλαξης να προβεί άμεσα στην απαγόρευση των χημικών που ενοχοποιούνται ή είναι ύποπτα ως ορμονικοί διαταράκτες. Επιπλέον, επιτακτική καθίσταται η τροποποίηση του Κανονισμού REACH της ΕΕ για τις χημικές ουσίες, ώστε να λαμβάνονται υπόψη και οι ορμονικές διαταραχές στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας των χημικών καθώς και η συνεργιστική τους δράση. Σημαντική κρίνεται και η ενίσχυση από την Επιτροπή των ανεξάρτητων επιστημονικών μελετών για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των ορμονικών διαταρακτών στη δημόσια υγεία.»


Πηγή: econews
Διαβάστε περισσότερα...