Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Έπεσε Από 50 μέτρα Ύψος Και Όμως Επέζησε.

Ένα κορίτσι 12 ετών, που έπαιζε στην ταράτσα ενός κτιρίου στη Νέα Υόρκη, έπεσε μέσα στην καμινάδα του από ύψος 50 μέτρων, αλλά επιβίωσε διότι προσγειώθηκε πάνω σε ένα παχύ στρώμα στάχτης, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ χθες Σάββατο.
Η Γκρέις Μπέργκερ είχε ανέβει στην ταράτσα του 14ώροφου κτιρίου όπου διαμένει στο Μανχάταν για να δείξει σε έναν εξάδελφό της την θέα της Νέας Υόρκης. Για να βλέπουν ακόμα καλύτερα, η παράτολμη μικρή του πρότεινε να ανέβουν στη σκάλα κινδύνου έως το ψηλότερο σημείο της, την καμινάδα του κτιρίου. Όμως όταν ανέβηκε κτύπησε το κεφάλι της κι έπεσε στον αεραγωγό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times.
Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να ανασύρουν την Μπεργκέρ περίμεναν το χειρότερο, και έμειναν κατάπληκτοι όταν τη βρήκαν ζωντανή μέσα στην καμινάδα. Ο συντηρητής του κτιρίου τους οδήγησε στην ειδική πόρτα στο κάτω μέρος της για την συντήρηση και τον καθαρισμό της εγκατάστασης.
Όταν ο πυροσβέστης έβαλε τα δάκτυλά του μέσα στην καμινάδα από την ειδική θύρα για τη συντήρησή της, η μικρή έβγαλε το χέρι της από την άλλη πλευρά.
«Πήδηξα προς τα πίσω», δήλωσε ο ανθυποπυραγός Σάιμον Ρέσνερ στους Τάιμς. «Δεν περιμέναμε να βρουμε τίποτα ζωντανό στον πάτο της καμινάδας, κι έπαθα σοκ». Το πρώτο πράγμα που του είπε, συνέχισε, ήταν «έσπασα το πόδι μου». Πρόσθεσε ότι και εκείνη «μάλλον βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Δεν συνειδητοποιούσε πόσο τυχερή ήταν», εξηγώντας πως έχει δει ανθρώπους «να πεθαίνουν πέφτοντας από τον τρίτο», πόσο μάλλον από τόσο μεγάλο ύψος.
Όταν βρέθηκε η Γκρέις ήταν «κατάμαυρη από τις στάχτες», σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Υπέστη μερικά κατάγματα, πάντως νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο κέντρο υγείας Μπέλβιου.


Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_03/08/2008_242874

Δεν υπάρχουν σχόλια: