Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τυνήσιος Πιλότος Άρχισε Να Προσεύχεται Αντί Να Λάβει Έκτακτα Μέτρα Πριν Συντριβεί

Τυνήσιος πιλότος που άρχισε να προσεύχεται αντί να λάβει έκτακτα μέτρα πριν συντριβεί το αεροσκάφος που πετούσε σκοτώνοντας 16 ανθρώπους καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση από ιταλικό δικαστήριο μαζί με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης.
Το 2005 το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σικελίας και κάποιοι από τους επιζώντες επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν για να σώσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι πιάστηκαν από κομμάτια του αεροσκάφους τύπου ATR, που επέπλεαν στη θάλασσα μετά τη συντριβή του.
Ο πιλότος μετά το τεχνικό πρόβλημα με τα καύσιμα που αντιμετώπισε, αντί να αντιδράσει ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης και να προσπαθήσει να προσγειώσει το αεροπλάνο σε κοντινό αεροδρόμιο, άρχισε να προσεύχεται.
Επίσης πέντε υπάλληλοι της Tuninter στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, θυγατρικής της Tunisair, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης από οκτώ έως εννέα χρόνια, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.
Οι επτά κατηγορούμενοι που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο δεν θα φυλακιστούν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία άσκησης εφέσεων.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/24/1645199.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: