Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Γαλλία : Απαγόρευση Κυκλοφορίας Σε Ανηλίκους Τη Νύχτα

Διάταξη, με την οποία οι νομαρχίες καλούνται να επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στα παιδιά κάτω των 13 ετών, ψήφισε το γαλλικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Πέμπτης (11/02). Ειδικότερα, βάσει της διάταξης αυτής, οι νομάρχες έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, καθώς «η παρουσία τους σε δημόσιο χώρο τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους, μπορεί να εκθέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους».
Σημειώνεται πως η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο συζήτησης, που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας, βάσει του οποίου προβλέπονται διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών.
Για «καθαρή φιγούρα» έκαναν λόγο τα κόμματα της Αριστεράς, εκπρόσωποι των οποίων υποστήριξαν πως οι δήμαρχοι των πόλεων έχουν ήδη το δικαίωμα να αποφασίζουν εάν θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία των ανηλίκων.
«Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία, όταν βλέπει ένα παιδί 13 ετών μόνο του τη νύχτα δεν κάνει τίποτα», είπε η Σαντρίν Μαζετιέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία προσέθεσε ακόμη :
«Δίνετε μια καταστροφική εικόνα της αστυνομίας : κανείς αστυνομικός δεν αφήνει να περιπλανιέται ένα παιδί μόνο του. Προκαλείτει τη διάσταση μεταξύ των πολιτών και αυτών που είναι εντεταλμένοι να τους προστατεύουν».

Πηγή : www.cosmo.gr/News/France/263400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: