Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ένας Όχι Και Τόσο Γλυκούλης Γάτος.

Αν δείτε ξαφνικά να κόβει βόλτες έξω από το σπίτι σας έναν κεραμιδόγατο που ακούει στο όνομα Όσκαρ τότε μάλλον ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε...τον μάταιο αυτό κόσμο. Ευτυχώς όμως, δεν θα τον δείτε εύκολα, αφού βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Το χαρισματικό αυτό τετράποδο, που ζει στο κέντρο Νοσηλείας και Αποκατάστασης Steering, στις ΗΠΑ, έχει την έμφυτη ικανότητα να καταλαβαίνει ποιός πρόκειται να πεθάνει και έτσι τον επισκέπτεται στο δωμάτιό του, ανεβαίνει στο κρεβάτι και παραμένει μαζί του μέχρι να ξεψυχήσει.
Στη συγκεκριμένη κλινική όταν οι νοσηλευτές βλέπουν τον Όσκαρ να κάθεται επίμονα έξω από την πόρτα ενός δωματίου τότε καταλαβαίνουν ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είναι στα τελευταία του, οπότε αφήνουν τον Όσκαρ να μπει μέσα και στην συνέχεια ειδοποιούν τους οικείους του.
Το συγκεκριμένο χάρισμα του κατά τα άλλα συνηθισμένου γάτου ανακάλυψε τυχαία ο γεροντολόγος Ντέιβιντ Ντόζα και έκτοτε τον ...έχει από κοντά προκειμένου να παρακολουθεί τις επιδόσεις του .
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο γάτος έχει την ικανότητα να μυρίζει τις κετόνες, που είναι βιοχημικές ουσίες που εκκρίνουν τα κύτταρα όταν πεθαίνουν - και έτσι συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Αυτό που δεν μπορούμε να σας πούμε είναι αν πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς ή δυστυχείς που ο συμπαθής γάτος μένει τόσο μακριά...

Πηγή : www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: