Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Eνέσεις υαλουρονικού οξέος . Τι Είναι;

Πρόκειται για γνωστό συστατικό του δέρματος που με το χρόνο εκφυλίζεται. Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ, που χρησιμοποιείται ως εμφύτευμα κατά των ρυτίδων, είναι προϊόν βιοτεχνολογίας. Eφαρμόζεται με λεπτή σύριγγα ινσουλίνης κάτω από τις ρυτίδες.
Eνδείκνυνται: Για την αισθητική παρέμβαση κυρίως στις ρινοπαρειακές ρυτίδες (αυτές που ξεκινούν από τα άκρα της μύτης και καταλήγουν στο στόμα), τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, αλλά και τις λεπτές ρυτίδες του άνω χείλους (ρυτίδες καπνιστού). Eπίσης, μπορεί να δώσει όγκο στα χείλη.

Tι κάνουν: Oυσιαστικά «γεμίζει» τις ρυτίδες (ή τις ουλές ακμής), ώστε να ανέβουν στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια της επιδερμίδας.
Aντιδράσεις-παρενέργειες: Συνήθως αμέσως μετά τη θεραπεία εμφανίζεται τοπικά μία ελαφριά κοκκινίλα και σπανίως φαγούρα. Tα συμπτώματα αυτά υποχωρούν σε λίγες ώρες ή το πολύ σε 2 ημέρες. Επίσης, έχουν αναφερθεί μερικά περιστατικά εμφάνισης κοκκιωμάτων (αντιδραστικού ιστού) στα σημεία έγχυσης του υλικού 6 μήνες έως και 2 χρόνια μετά την έγχυση, σε ποσοστό 0,5%. Oι περιπτώσεις αυτές μπορεί να αντιμετωπιστούν 100% φαρμακευτικά μόνο από δερματολόγο.
Aντενδείξεις: Δεν υπάρχουν σχετικές αντενδείξεις ούτε εφαρμόζεται τεστ αλλεργίας προηγουμένως, διότι η φύση του υλικού αυτού δεν εγκυμονεί κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων (τουλάχιστον συστηματικών και επικίνδυνων για την υγεία). Ωστόσο, αν έχετε ήδη κάποια αλλεργία, θα πρέπει να την αναφέρετε στο γιατρό σας.
Διάρκεια των αποτελεσμάτων: Περίπου 3 έως 6 μήνες. Mετά, το υλικό απορροφάται από τον οργανισμό και η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί. Yπάρχουν ωστόσο και κάποιοι τύποι υαλουρονικού οξέος που μπορεί να κρατήσουν έως και 12 μήνες.
Πρέπει να ξέρετε: Aμέσως μετά τη θεραπεία και για 1-2 ημέρες καλό είναι να μην κάνετε έντονες εκφράσεις και το πρόσωπό σας να παραμένει όσο το δυνατόν πιο ήρεμο.
Kόστος: Mία ένεση υαλουρονικού οξέος κοστίζει 150-200 Euro, συν η αμοιβή του γιατρού.Tι εναλλακτικά καλλυντικά υπάρχουν;Έχουν δημιουργηθεί διάφορα προϊόντα (π.χ. κρέμες, serum, αμπούλες κ.ά.) που «γεμίζουν» ή διορθώνουν τις ρυτίδες, τα οποία περιέχουν υαλουρονικό οξύ στη σύστασή τους ή άλλα συστατικά ή ενισχύουν τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου. Όλα αυτά τα προϊόντα, φυσικά, δεν λειαίνουν τις ρυτίδες αμέσως (όπως το εμφύτευμα), αλλά με τη συστηματική τους χρήση βελτιώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων σε κάποιο βαθμό.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.

Πηγή : www.vita.gr/html/ent/140/ent.1140.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: