Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Μελέτη Δείχνει Ότι Ο Γαμπρός Μοιάζει Στον Πεθερό.

Οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν συζύγους, οι οποίοι μοιάζουν με τον πατέρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή και οι άνδρες φαίνεται ότι επιλέγουν γυναίκες που μοιάζουν με την μητέρα τους.
Η νέα αυτή έρευνα του πανεπιστημίου Pecs της Ουγγαρίας προσφέρει περισσότερες αποδείξεις για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι γνωστό ως "σεξουαλικό αποτύπωμα". Προηγούμενες έρευνες είχαν αποφανθεί ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον πατέρα τους ως πρότυπο για την επιλογή του συζύγου, ακόμη κι αν είναι υιοθετημένες, υπονοώντας ότι το αποτύπωμα σχετίζεται με την εμπειρία και όχι μόνο με τα γονίδια.
Η ουγγρική ομάδα μελέτησε τις αναλογίες του προσώπου των μελών 52 οικογενειών και διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε κάποια χαρακτηριστικά ανδρών και πεθερών- κυρίως η μύτη και τα μάτια. Αλλά και οι γυναίκες εμφάνιζαν ομοιότητες με την πεθερά τους στα χαρακτηριστικά του προσώπου και κυρίως στο σαγόνι και τα χείλη.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.express.gr/news/world/70620oz_2008090370620.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια: