Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Πόλεμος Των . . . Browser.

Νέο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο λανσάρει η Google, με στόχο να προσελκύσει πελάτες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν Internet Explorer ή Firefox. Ενας από τους λόγους που οδήγησαν τον αμερικανικό κολοσσό στην νέα επιχειρηματική κίνηση είναι το γεγονός ότι η νέα έκδοση του Internet Explorer «μπλοκάρει» τις διαφημίσεις του Google με εύκολο τρόπο.
Το πρόγραμμα πλοήγησης (browser) της Google ονομάζεται Chrome και θα έχει βάση λογισμικό ανοικτού πηγαίου κώδικα (open source).
O Chrome σχεδιάζεται να είναι «ελαφρύς» και γρήγορος και να τα βγάζει πέρα με τη νέα γενιά εφαρμογών λογισμικού που είναι φορτωμένες με γραφικά και πολυμέσα. Αρχικά, ο Chrome θα παρουσιαστεί σε δοκιμαστική έκδοση (beta) για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, σε 100 περίπου χώρες, και θα ακολουθήσουν άλλες παραλλαγές του για Μac και Linux.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη είδηση στο χώρο πλοήγησης του Ίντερνετ από τότε που ο Firefox άρχισε να «ροκανίζει» το μερίδιο του Explorer στην αγορά (σήμερα υπολογίζεται στο 80% παγκοσμίως) και πολλοί αναλυτές προβλέπουν την αναβίωση του «πολέμου των browsers».
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=49958

Δεν υπάρχουν σχόλια: