Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η Αλόγιστη Χρήση Του BOTOX Μπορεί Να Επιφέρει Τον Θάνατο

Επικίνδυνες παρενέργειες που μπορεί να φτάνουν μέχρι και το θάνατο πιθανόν να κρύβουν οι ενέσεις botox σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε συγκεντρώσει ως το Αύγουστο του 2007 περίπου 700 αρνητικές αναφορές για τις ενέσεις botox ενώ οι 28 από τις περιπτώσεις αυτές κατέληξαν σε θανάτους. Στην Γερμανία μόνο οι αρνητικές αναφορές φτάνουν τις 210 από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν με τον θάνατο των ασθενών.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το περιοδικό, σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές, η χρήση του botox δεν χρησιμοποιήθηκε για κοσμητικούς λόγους. Οι ενέσεις botox δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την βελτίωση της εμφάνισης αλλά και για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων όπως είναι η αντιμετώπιση σπασμών του βλεφάρου ή του λαιμού καθώς επίσης για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων.
Botox είναι μια από τις εμπορικές ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορούν οι ενέσεις αλλαντοτοξίνης, μιας ουσίας, από την οποία παράγεται από ένα βακτήριο που απαντάται μεταξύ άλλων σε αλλοιωμένα τρόφιμα όπως τα αλλαντικά. Όταν χορηγείται με ένεση, η ισχυρή τοξίνη παραλύει τοπικά τους μύες για διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών, μια πρακτική που εφαρμόζεται συχνά για να απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης.
Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμάκων έρχεται λίγους μήνες μετά την έρευνα που ξεκίνησε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έπειτα από αναφορές που έλαβε για την εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων σε άτομα που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με ενέσεις botox είτε για κοσμητικούς είτε για άλλους λόγους.
Μια από τις αναφορές αυτές περιλαμβάνει και το θάνατο ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, στο οποίο γίνονταν ενέσεις botox για την αντιμετώπιση των σπασμών στα πόδια.
Σημειώνεται ότι στην Αμερική η χρήση του botox για κοσμητικούς λόγους είναι ευρύτατα διαδεδομένη, ενώ πολύ συχνά οργανώνονται τα λεγόμενα botox πάρτυ. Οι καλεσμένοι στα πάρτυ αυτά, εκτός από μανικιούρ και πεντικιούρ κάνουν και ενέσεις botox έτσι ώστε να αποκτήσουν αρυτίδωτο πρόσωπο.


Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=50140

Δεν υπάρχουν σχόλια: