Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μπιν Λαντεν Ήτανε Η Αιτία Να Τον Απολύσουνε!!!

Πολύ ακριβά «πλήρωσε» την έμπνευσή του να ντυθεί Οσάμα μπιν Λάντεν σε τοπικό καρναβάλι του Cornwall, o βρετανός αξιωματούχος του αστυνομικού σώματος Colin Terry. Ο Terry που εργάζεται – ή μάλλον εργαζόταν- σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση αστυνομικών στο Αφγανιστάν, φωτογραφήθηκε στο καρναβάλι, φορώντας μια μάσκα με το πρόσωπο του μπιν Λάντεν και παραδοσιακή αραβική ενδυμασία. Οι φωτογραφίες αυτές που έφτασαν στους ανώτερούς του, του στοίχησαν τελικά τη δουλειά του.
Επιβαρυντικό της θέσης του ήταν και η κακή συγκυρία που διάλεξε μια που το καρναβάλι έγινε κοντά στην επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους του 2001, για την οποία έχει ενοχοποιηθεί η Αλ Κάιντα και ο επικεφαλής της σαουδάραβας.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Cornwall, στην οποία πήγαν πρώτα οι φωτογραφίες του Terry, δήλωσε ότι «αντιμετωπίζουν το γεγονός πολύ σοβαρά» και τον παρέπεμψαν σε ανεξάρτητη αρχή που διερευνά καταγγελίες που αφορούν την αστυνομία. Οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η επιλογή του αν και λανθασμένη, δεν ήταν κακόβουλη. Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρούν ότι ήταν «καθαρά απρεπής».
Έτσι, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, εκπρόσωπος από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Terry δεν θα επιστρέψει πίσω στη δουλειά του στο ευρωπαϊκό σώμα, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει αν αυτό συνδέεται άμεσα με το περιστατικό του κοστουμιού.
Ο ίδιος ο Terry δηλώνει τρομοκρατημένος που πήρε τόσο αρνητικές διαστάσεις αυτό που έκανε. «Το τοπικό καναβάλι, υπάρχει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Μαζεύονται λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς…» είπε μιλώντας στον Guardian.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/England/212288.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: