Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Αγαπητέ Βιβλιοθηκάριε ... Το Ξέχασα 60 Χρόνια ! ! !

«Αγαπητέ βιβλιοθηκάριε, είχα δανειστεί αυτό το βιβλίο το 1949 και μετά ξέχασα να το επιστρέψω. Συγγνώμη. Είναι εκπληκτικό βιβλίο και σε άριστη κατάσταση. Εδώ και 60 χρόνια βασανιζόμουν από ενοχές που δεν το επέστρεφα και αυτό μου στοίχισε. Συγγνώμη».
Αυτή είναι η επιστολή που διάβασε ο υπάλληλος της βιβλιοθήκης του Οχάιο στις ΗΠΑ Χάρι Τζονστον, όταν παρέλαβε ένα δέμα από το Ταχυδρομείο που είχε μέσα τη βιογραφία του Ναπολέοντα γραμμένη από τον Emil Ludwig to 1943.
Πρόκειται για ένα μυστήριο που έχει ενθουσιάσει τους αμερικανούς τις τελευταίες δύο ημέρες.
Ο άγνωστος αποστολέας επέστρεψε μετά από 6 δεκαετίες ένα βιβλίο που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του Οχάιο.
Ο υπάλληλος δήλωσε στο ABC: «Βρίσκομαι σε αυτό το πόστο τα τελευταία 20 χρόνια και έχω ακούσει δικαιολογίες και δικαιολογίες από ανθρώπους που καθυστέρησαν να επιστρέψουν τα βιβλία για 1 ή και 2 χρόνια. Αλλά τέτοια ιστορία δεν έχω ξανακούσει ποτέ».
Ο Τζόνστον υποθέτει πως κάποιος μαθητής 15-16 χρονών θα το είχε δανειστεί τότε για κάποια εργασία.
Και επειδή ο φάκελος δεν είχε διεύθυνση αλλά μόνο ένα γραμματόσημο από το Μπέβερλι Χιλς, η διοίκηση της βιβλιοθήκης υποστηρίζει ότι ο αποστολέας μπορεί να μη βρεθεί ποτέ.
Όσο κι αν έψαξαν μέχρι στιγμής δεν βρήκαν τίποτε, καθώς δεν υπάρχει ούτε bar code, για ευνόητους λόγους, αφού το 1949 δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις βιβλίων, ενώ τα τετράδια μέχρι το 1970 έχουν πεταχτεί.

Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/USA/257971.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: