Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μαγειρική Μέσω Τηλεφώνου

Οι αρχάριοι και ίσως πελαγωμένοι σεφ στη Βρετανία, που ανησυχούν για το πώς θα ετοιμάσουν το δείπνο των Χριστουγέννων, μπορούν να αισθάνονται λίγη μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς μία δωρεάν τηλεφωνική γραμμή, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις οδηγίες της τελευταίας στιγμής.Η δημιουργία του «από μηχανής θεού» όσων, μάλλον, δεν ασκούν συχνά το άθλημα της μαγειρικής, ήταν μία πρωτοβουλία του British Turkey Federation (BTF), με σκοπό να τους αποτρέψει από το να πέσουν σε «λούμπες» κατά την προετοιμασία του εορταστικού γεύματος.

Σύμφωνα με την Telegraph, μία ομάδα 8 ειδικών θα δίνει οδηγίες ή συμβουλές μέχρι τις 5 το απόγευμα της Παραμονής Χριστουγέννων και οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα δεχθούν εκατοντάδες τηλεφωνήματα.

Εκπρόσωπος του BTF δήλωσε στην Telegraph ότι είναι πολύ σύνηθες, οι «πρωτάρηδες» να συγχύζονται ως προς το ποια μεριά της γαλοπούλας πρέπει να γεμίσουν ή ως προς το πόση ώρα πρέπει να την αφήσουν στο φούρνο.

Ο ίδιος είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι μισοί επίτηδες την αφήνουν πολύ περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται, πιστεύοντας πως έτσι θα σκοτώσουν πιθανά μικρόβια..

Σημειώνεται δε ότι αυτή η σύγχυση για το πώς μπορεί κανείς να επιτύχει το μαγείρεμα της τέλειας γαλοπούλας, προκλήθηκε από αντικρουόμενες μαγειρικές μεθόδους διάσημων σεφ, όπως των Nigella Lawson και Delia Smith.

Η Lawson υποστηρίζει πως, για να έχουμε ένα όχι στεγνό, ζουμερό και νόστιμο, κρέας, ιδανικός χρόνος παραμονής στο φούρνο μίας γαλοπούλας 6,5 κιλών, είναι οι δύο ώρες και 45 λεπτά.

Αντίθετα, η Smith προτείνει 4 ώρες και 50 λεπτά, για μια γαλοπούλα, που προφανώς, μιας και έτσι συνηθίζεται, θα είναι γεμισμένη.

Εντελώς ενημερωτικά.. το τηλέφωνο είναι 0800 783 9994.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.

Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/England/257038.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: