Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Το Γερμανικό Κράτος Ζητάει Τα Πάγια Ραδιοτηλεόρασης Από Νεκρό Ποιητή.

Μπορεί ο θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Φρίντριχ φον Σίλερ να μη βρίσκεται εν ζωή εδώ και δύο αιώνες, αυτό όμως δεν απέτρεψε τη γερμανική υπηρεσία συλλογής των τελών για την κρατική τηλεόραση να του αποστείλει υπομνήματα για του υπενθυμίσει ότι δεν έχει ακόμα καταβάλει το μηνιαίο πάγιό του. Για την ακρίβεια, η υπηρεσία GEZ απέστειλε τα έγγραφα υπομνήματα σε διεύθυνση της πόλης Βιγκστόρφ - Κόμπλιτζ της ανατολικής Σαξονίας, προειδοποιώντας τον Φρίντριχ φον Σίλερ ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του αν δεν καταβάλει άμεσα το πάγιο των 17,03 ευρώ για τη χρήση ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Οπως έγινε γνωστό, το υπόμνημα παραδόθηκε από το ταχυδρομείο σε δημοτικό σχολείο της μικρής αυτής πόλης το οποίο έφερε το όνομά του. Μολονότι οι αρμόδιοι της GEZ έλαβαν επιστολή από τον διευθυντή του σχολείου, με την οποία η τελευταία τους ενημέρωνε ότι ο Φον Σίλερ δεν ήταν πλέον σε θέση να βλέπει τηλεόραση ή να ακούει ραδιόφωνο, η υπηρεσία απέστειλε και δεύτερο υπόμνημα με το οποίο καλούσε τον ποιητή να αποδείξει ότι δεν έχει ούτε τηλεοπτική συσκευή ούτε ραδιόφωνο.
Τι είπε η εταιρεία
Εκπρόσωπος της GEZ, πάντως, έσπευσε χθες να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Ο ποιητής ήταν καταχωρισμένος στον κατάλογό μας ως Χερ Φρίντριχ Σίλερ και στα ηλεκτρονικά μας συστήματα εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης κατοικίας με τηλεόραση και ραδιόφωνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της GEZ.
«Χειριζόμαστε μεγάλο όγκο δεδομένων και καθώς το όνομα Φρίντριχ Σίλερ δεν είναι ασυνήθιστο στη Γερμανία, οι υπάλληλοί μας δεν σκέφτηκαν καν ότι πρόκειται για τον νεκρό ποιητή», τονίζεται.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Μάικλ Μπίντερ, δήλωσε ότι όχι μόνο ενημέρωσε την GEZ ότι ο Χερ Σίλερ δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, αλλά ότι απέστειλε στους αρμόδιους και το βιογραφικό του Γερμανού ποιητή.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_03/10/2008_286901

Δεν υπάρχουν σχόλια: