Η έρευνα φωτίζει καλύτερα τα κίνητρα για την ανάληψη οικονομικού ρίσκου, που αποτελεί κεντρικό στοιχείο στην οικονομική θεωρία και πρακτική. Αν και οι προτιμήσεις των ανθρώπων για περισσότερο ή λιγότερο κίνδυνο είναι καθοριστικές, «κανείς δεν ξέρει γιατί διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών, γιατί μεταβάλλονται με το πέρασμα του χρόνου ή τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες να παίζουν περισσότερο στις χρηματοοικονομικές αγορές», δηλώνουν οι επιστήμονες της έρευνας.
Προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Science Daily, έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες είναι πιο πρόθυμοι, σε σχέση με τις γυναίκες, να αναλάβουν ρίσκα, ενώ μια άλλη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι οι χρηματιστές πραγματοποιούν μεγαλύτερα κέρδη τις μέρες που η τεστοστερόνη τους είναι πάνω από το μέσο όρο.
Η νέα έρευνα είναι η πρώτη που εξέτασε άμεσα τη σχέση ανάμεσα στη συγκεκριμένη ορμόνη και την ανάληψη επενδυτικού-οικονομικού ρίσκου. Διαπίστωσε ότι ένας άνδρας με τεστοστερόνη πάνω από το μέσο όρο επενδύει 12% μεγαλύτερα ποσά σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις σε σχέση με τον άνδρα που η τεστοστερόνη του βρίσκεται στο μέσο όρο. Επίσης, ένας άνδρας με αρρενωπό πρόσωπο (που σχετίζεται με το ύψος της τεστοστερόνης στην εφηβεία) πάνω από το μέσο όρο επενδύει περισσότερο από 6% σε σχέση με το μέσο άνδρα.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Evolution and Human Behavior».
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.e-tipos.com/newsitem?id=54038 & ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου