Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Τα Σχέδια Του Ψηλότερου Κτιρίου Στον Κόσμο.

Παρ’ ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέχουν ήδη το ρεκόρ για το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο με το κτίριο «Burj Dubai» (707 μέτρων), το οποίο θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2008, φαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να «ξεπεράσουν τον εαυτό τους» χτίζοντας νέο ουρανοξύστη στο Ντουμπάι ύψους ενός χιλιομέτρου αυτή τη φορά.
Το σχέδιο του κτιρίου, όπως τα περισσότερα μεγάλα έργα στην πλούσια Μέση Ανατολή, είναι εμπνευσμένο από την ισλαμική παράδοση. Η δομή του πύργου «Nakheel» όπως είναι το όνομα του, στην ουσία περιλαμβάνει τέσσερις πύργους μέσα σε ένα ενιαίο κτίσμα. Οι πύργοι αυτοί θα έχουν ως βάση τους ένα μεγάλο κτίσμα σε σχήμα ημισελήνου.
Ο “Nakheel” θα στέκεται στη μέση ενός μεγάλου αναπλασμένου χώρου κοντά στην πόλη Jebel Ali, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μεγάλο λιμάνι. Οι εγκαταστάσεις θα απλώνονται σε μια έκταση 270 εκταρίων, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 55.000 ανθρώπους και εκεί θα βρουν εργασία 45.000 άτομα.
Μετά την ολοκλήρωσή του – που θα γίνει σε 10 χρόνια – αναμένεται να γίνει σημαντικός τουριστικός προορισμός για εκατομμύρια επισκέπτες.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/MiddleEast/215328.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: