Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Στην Φυλακή Η Μαύρη Χήρα.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε την Πέμπτη (3/7) στην 69χρονη Γερμανίδα πρώην ιερόδουλο Λίντια Λάσεν-Μπέργκε - την επονομαζόμενη «μαύρη χήρα» -, καθώς κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία τεσσάρων ηλικιωμένων εραστών της, τον έναν μάλιστα εκ των οποίων είχε πρόσφατα παντρευτεί.
Η ίδια αρνήθηκε την ενοχή της, ο συνεργός της όμως, ο 53χρονος εποχικός εργάτης Ζίγκμουντ Σλούφτερ, ομολόγησε ότι διέπραξε τις δολοφονίες έπειτα από δική της παρότρυνση και καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δολοφονίες άρχισαν τον Ιούνιο του 1994. Πρώτο θύμα ήταν ένας 74χρονος ευκατάστατος συνταξιούχος, τον οποίο η «μαύρη χήρα» νάρκωσε με ηρεμιστικά που είχε αναμείξει με το φαγητό του και στη συνέχεια ο συνεργός της τον έπνιξε με μία πλαστική σακούλα.
Το πτώμα του άτυχου άνδρα το περιέλουσαν με βενζίνη και το έκαψαν, ενώ στη συνέχεια το πέταξαν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου.
Τα υπόλοιπα τρία θύματα, μεταξύ των οποίων και ένας 84χρονος τον οποίο η «μαύρη χήρα» είχε παντρευτεί πριν από τέσσερις μήνες, δολοφονήθηκαν με παρόμοιο τρόπο. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του συζύγου, ο γιατρός είχε γνωματεύσει ότι ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.
Η Λάσεν-Μπέργκε αλίευε τα υποψήφια θύματα από τις μικρές αγγελίες, όπου έγραφε ότι προσφερόταν να φροντίζει κατ’ οίκον ηλικιωμένους και μη αυτοεξυπηρετούμενους άνδρες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «μαύρη χήρα» γνώρισε τουλάχιστον 15 άνδρες, από τους οποίους αποκόμισε σε μετρητά και υπό μορφή δώρων περί τα 700.000 ευρώ.
Η καταδικασθείσα δήλωσε ότι νιώθει «μεγάλη θλίψη και φρίκη για τον θάνατο των ανδρών με τους οποίους ήταν τόσο δεμένη», αλλά και «οργή γι’ αυτόν που της τους στέρησε».

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/News/Germany/204317.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: