Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Η Lega Τα Έβαλε Με Τα Κεμπάπ.

Εκτός των ιστορικών πόλεων της Λομβαρδίας στη Β. Ιταλία, θέλει να θέσει η Lega Nord -το κόμμα του ακροδεξιού Ουμπέρτο Μπόσι- κάθε επιχείρηση που δεν συνάδει με τον ιστορικό τους χαρακτήρα.
Στις επιχειρήσεις αυτές υπάγονται, τα μαγαζιά με κεμπάμπ που συνήθως έχουν άραβες επιχειρηματίες, τα κινέζικα, τα εστιατόρια fast food αλλά και τα sex shops.
H Lega πρότεινε στις τοπικές αρχές της Λομβαρδίας να επιτρέπει στις ιστορικές πόλεις του Βορά να απαγορεύουν τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων που κρίνονται «ασύμβατες με τον ιστορικό τους χαρακτήρα».
«Τα fast food, τα κινέζικα εστιατόρια, τα κεμπάμπ και τα sex shops είναι μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας που έρχονται σε αντίθεση με το χαρακτήρα πόλεων της Λομβαρδίας, μιας περιοχής με ιστορική παρουσία χιλίων χρόνων» τόνισε τοπικός σύμβουλος, μέλος της Λέγκας του Βορρά.
Σημειώνεται ότι η Λομβαρδία –που θεωρείται η καρδιά της βιομηχανικής ζωής της Ιταλίας- είναι ο σκληρός πυρήνας του κόμματος Μπόσι, ο οποίος σε προηγούμενες εκλογές έχει στηρίξει το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μέχρι στιγμής τέτοιους τοπικούς νόμους εναντίον επιχειρήσεων που δεν συνάδουν με το χαρακτήρα της πόλης σαν αυτόν που ζητά η Λέγκα, έχουν υιοθετήσει οι τοπικές αρχές και στη Φλωρεντία.
Βρες αυτό που θες εύκολα με μια κίνηση.
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Italy/205884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: