Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Άλλος Ξενυχτάει Άλλος Την Πληρώνει.

Η αϋπνία κοστίζει στο Κεμπέκ 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης της παραγωγικότητας στα άτομα που πάσχουν από έλλειψη ύπνου, όπως προκύπτει από μια νέα μελέτη. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λαβάλ στο Κεμπέκ «τα οικονομικά έξοδα για την αϋπνία που δεν αντιμετωπίζεται θεραπευτικά είναι πολύ υψηλότερα από το να θεραπευτεί η αϋπνία, γι αυτό θα πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες προκειμένου να βρεθούν νέες θεραπείες για την αϋπνία».
Η αϋπνία επιφέρει άμεσο κόστος, λόγω ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και έμμεσο κόστος, λόγω χαμηλής παραγωγικότητας και απουσίας από την εργασία. Το έμμεσο κόστος υπολογίσθηκε από την έρευνα σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την χαμηλή παραγωγικότητα και 970,6 εκατομμύρια δολ. για την απουσία από τη δουλειά.
Το άμεσο κόστος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπολογίσθηκε στα 586 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 339,8 εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά αλκοόλ ως «βοηθητικού» για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Η μελέτη στηρίχθηκε σε ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις επιπτώσεις της αϋπνίας.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.cosmo.gr/Health/Canada/225931.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: