Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Τι Είναι Η Μεσοθεραπεία.

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις μη - επεμβατικές μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής. Όσο περνούν τα χρόνια καταστρέφεται μέρος των ινών του χορίου όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο - το δίκτυο των οποίων αποτελεί το δομικό στήριγμα του δέρματος - με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και να χαλαρώνει. Η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και η μεσοθεραπεία αποτελεί ένα σημαντικό όπλο της κοσμητικής ιατρικής σήμερα ενάντια σε αυτήν. Το κείμενο που ακολουθεί θα προσπαθήσει να σας ενημερώσει σχετικά με την μεσοθεραπεία και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που σας προβληματίζουν. Για επιστημονική ενημέρωση, συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας.
Η μεσοθεραπεία ξεκίνησε στην Γαλλία, από τον Dr. MichelPistor, το 1952 και αναγνωρίστηκε από τη Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής το 1987. κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών, η Μεσοθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί σε παθήσεις πολλών ειδικοτήτων της ιατρικής, όπως Νευρολογία, Ορθοπεδική, Αναισθησιολογία, Αθλητική τραυματολογία κ.α. Στην κοσμητική ιατρική χρησιμοποιείται για την ανανέωση του προσώπου (Mesolift – Mesoglow) και για την χαλάρωση του δέρματος του προσώπου.
Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με την τεχνική των μικρο-ενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm. Αν και οι βελόνες αυτές είναι πολύ μικρές, πάντα υπάρχει ο πόνος των τσιμπημάτων. Για τις περισσότερες γυναίκες ο πόνος είναι ανεκτός ενώ πολλές φορές χρησιμοποιείται τοπική αναισθητική κρέμα. Η μέθοδος ονομάζεται μεσοθεραπεία διότι η έκχυση γίνεται στο μεσόδερμα δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδος μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο.
Για τη μεσοθεραπεία που γίνεται στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τους ώμους και τα χέρια χρησιμοποιούνται σκευάσματα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ενεργά συστατικά όπως:
o Βιταμίνες
o Αμινοξέα
o Ιχνοστοιχεία
o Συνένζυμα
o Νουκλεϊκά οξέα
o Αντιοξειδωτικά στοιχεία
o Φυτικά εκχυλίσματα
Το βασικό πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι ότι οι ενέσιμες βιταμίνες και το υαλουρονικό οξύ θα περάσουν κατευθείαν μέσα στο επίπεδο της επιδερμίδας – κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι πιο ακριβές κρέμες προσώπου – και θα χρησιμοποιηθούν στο μέγιστο από τα κύτταρα του οργανισμού, δημιουργώντας έτσι ένα λαμπερό σφιχτό και πιο ελαστικό δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την σύνθεση του κολλαγόνου, αναδομώντας μερικώς τα συστατικά του δέρματος που έχουν καταστραφεί ή χαθεί ειδικά στο φωτογηρασμένο δέρμα.
Με τη βοήθεια της μεσοθεραεπείας το δέρμα μπορεί να αντιστέκεται στην επίδραση του χρόνουν, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ηλιακής ακτινοβολίας. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ανθεκτική ακόμη και στην επίθεση των ελευθέρων ριζών που ενοχοποιούνται για την γήρανση του δέρματος.
Χρησιμοποιείται για τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ που περιέχει είναι ένα υδρόφιλο μόριο, που έχει την τάση να συγκρατεί το νερό. Μαζί με τα ενεργά συστατικά, αναζωογονούν τα κύτταρα, ενισχύουν τη φυσική άμυνα και προκαλούν τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης. Προστατεύεται έτσι το δέρμα από την περιβαλλοντική φθορά ενώ ταυτόχρονα αναδομείται.
Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται και ως πρόληψη για τη δημιουργία ρυτίδων. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η άμεση τοπική θεραπεία της πάσχουσας περιοχής, χωρίς παρενέργειες.
Η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ερυθρότητα για 10-15 περίπου λεπτά η οποία μπορεί να καλυφτεί με makeup. Σε μερικές περιπτώσει μπορεί να εμφανιστούν 1-2 σημεία μικρών εκχυμώσεων (μελανιές) από τα τσιμπήματα. Οι εκχυμώσεις αυτές θα διαρκέσουν 7-10 ημέρες και μπορούν και αυτές να καλυφτούν με makeup.
Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.talkcosmetic.gr/gr_ipiresies.php?catid=2&ipid=15

Δεν υπάρχουν σχόλια: