Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Οι Ιάπωνες Μαθαίνουν Αγγλικά Με Την Βοήθεια Του Obama.

Οι ομιλίες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχουν μια συγκεκριμένη χρησιμότητα στην Ιαπωνία: μεταφρασμένες στα ιαπωνικά, βοηθούν πολλούς να μάθουν αγγλικά. Ένας καθηγητής αγγλικών, μάλιστα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία χρησιμοποιεί στο μάθημά του τις ομιλίες αυτές για να δείξει στην τάξη του τι σημαίνει «τέχνη της ρητορικής». Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της χώρας Asahi Press κυκλοφόρησε μια συλλογή των ομιλιών του Ομπάμα, οι οποίες συνοδεύονται από μετάφραση στα ιαπωνικά. Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, από τον Νοέμβριο έχει πουλήσει 420.000 αντίτυπα και κάνει λόγο για την μεγαλύτερη εκδοτική του επιτυχία μετά την έκδοση το 1991 ενός βιβλίου με γυμνές φωτογραφίες μιας διάσημης ηθοποιού.
«Από το 2007 προετοιμάζουμε την έκδοση των ομιλιών του Ομπάμα, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2004» δήλωσε ο διευθυντής εκδόσεων του οίκου Γιούζο Γιαμαμότο. Ο Asahi Press πιστεύει ότι μέχρι τα τελη Ιανουαρίου θα έχει κυκλοφορήσει και η ομιλία μετά την ορκωμοσία του Ομπάμα μαζί με την ιαπωνική της μετάφραση και ένα CD με τη φωνή του αμερικανού προέδρου.
Ο εκδοτικός οίκος Goma-Books, από την πλευρά του, κυκλοφόρησε την πρώτη ομιλία του Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ, μαζί με ένα CD και ένα DVD με την ιαπωνική μετάφραση. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου έχουν ήδη παραγγελθεί 400.000 αντίτυπα.
Οι δίγλωσσες εκδόσεις είναι πολύ διαδεδομένες στην Ιαπωνία κυρίως στους επιχειρηματίες που θέλουν να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους για επαγγελματικούς λόγους, όμως στην περίπτωση του Ομπάμα το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πέντε φορές μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον οίκο Goma-Books.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Japan/229025.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: