Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Θέμα Μελέτης Το Κεμπάπ Στην Αγγλία

Το κεμπάπ ξέρουμε ότι ανήκει στην κατηγορία των «βρώμικων», δηλαδή των ανθυγιεινών τροφών, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, το τρώμε και το απολαμβάνουμε (όσοι από μάς, τέλος πάντων, το προτιμούν) χωρίς ενοχές και ενδοιασμούς. Το ίδιο –μαθαίνουμε– πράττουν και πολλοί Βρετανοί, οι οποίοι, ωστόσο, έμειναν «αποσβολωμένοι» όταν έμαθαν ότι το αγαπημένο τους έδεσμα περιέχει πάνω από χίλιες θερμίδες, η περιεκτικότητά του σε αλάτι αγγίζει το 98% και τα κορεσμένα λίπη το 148%. Τη θερμιδογόνο ανάλυση του δημοφιλούς κεμπάπ ανέλαβαν ειδικοί επιστήμονες της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας Lacors, οι οποίοι απεφάνθησαν ότι «το επίπεδο κορεσμένου λίπους και αλατιού στα κεμπάπ είναι άκρως ανησυχητικό». Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι οι ειδικοί εντόπισαν αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις στο ανθυγιεινό περιεχόμενο του κεμπάπ από περιοχή σε περιοχή, με το χειρότερο (από απόψεως θερμίδων) να εντοπίζεται στη βορειοδυτική Αγγλία και το υγιεινότερο στο Λονδίνο και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_28/01/2009_301084

Δεν υπάρχουν σχόλια: