Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Skycar : Το Αυτοκίνητο Του Μέλλοντος.

Το έχουμε δει σε σκηνές ταινιών επιστημονικής φαντασίας, ώρα να το δούμε και στην πραγματικότητα. Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο ξεκίνησε για ένα μακρύ –και πρωτόγνωρο- ταξίδι, καθώς απογειώθηκε από το Λονδίνο την Τετάρτη και αναμένεται να καταλήξει στο Τιμπουκτού της Δυτικής Αφρικής. Οι δημιουργοί του λένε ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν πετώντας και πάνω από το Γιβραλτάρ – αλλά και τη Σαχάρα- εικόνες που θα είναι σαφώς μοναδικές.
Το «Skycar» είναι ένα ελαφρύ όχημα που πήρε την τελική του μορφή μετά από 18 μήνες δουλειάς, είναι εφοδιασμένο με τεράστια προπέλα και "φτερό", το οποίο όταν δεν χρειάζεται διπλώνει και αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του σκάφους. Σημειώνεται ότι τρέχει με βιολογικά καύσιμα και η αρχική του ταχύτητα είναι 73 χλμ. την ώρα. Για την απογείωση χρειάζεται «διάδρομο» μήκους μόνο 200 μέτρων.
Ο Ζιλ Καρντόζο – δημιουργός του Skycar- δηλώνει ότι ξεκίνησε για να φτιάξει ένα αυτοκίνητο, το οποίο τελικά κατέληξε να μοιάζει με αεροπλάνο. Ο ίδιος λέει ότι είναι συναρπαστικό να το οδηγείς, καθώς έχει την απόδοση μίας γρήγορης μοτοσικλέτας αλλά ότι είναι επίσης συναρπαστικό να πετάς με αυτό. «Δεν είναι βέβαια ένα καθημερινό μέσο μεταφοράς, αλλά είναι ένα πολύ διασκεδαστικό εναλλακτικό μέσο για να κυκλοφορεί κανείς» λέει ο Καρντόζο.
Ο Νηλ Λώτον, o οποίος θα το πιλοτάρει λέει ότι έχει λίγο άγχος, αλλά όπως αναφέρει «αυτό είναι το ζητούμενο στην περιπέτεια και την εξερεύνηση».
Το ταξίδι το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη, θα οδηγήσει τους δύο επιβαίνοντες του Skycar να περάσουν από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μαρόκο, τη Δυτική Σαχάρα, τη Μαυριτανία και τελικά να καταλήξουν στο Τιμπουκτού του Μάλι στη Δυτική Αφρική.
Όπως αναφέρεται στο Cnn, ο Καρντόζο ελπίζει ότι «αν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν ανήκουν μόνο στην κινηματογραφική πραγματικότητα» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το Skycar θα φτάσει στον προορισμό του.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/AutoMoto/England/227218.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: