Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Υαλουρονικό… Τι ; Που ; Πως ; Πόσο ;


Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι μία αποτελεσματική μέθοδος γεμίσματος των ρυτίδων. Το συνθετικό υαλουρονικό οξύ είναι αγνό και αποτελεσματικό. Δεν χρειάζεται δοκιμή, όπως γίνεται με το κολλαγόνο, ενώ η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
Το υαλουρονικό οξύ ανακαλύφθηκε πριν από 60 περίπου χρόνια μέσα στο μάτι. Η επιδερμίδα χωρίζεται σε στρώσεις και συγκρατείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Ορισμένες επιφάνειες γεμίζουν από το νερό, τις πρωτεΐνες και το υαλουρονικό οξύ.
Το οξύ αυτό βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες μέσα στους ζωντανούς και νέους οργανισμούς αλλά η ηλικία και οι εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται καθημερινά η επιδερμίδα το καταστρέφουν.
Για να επανέλθει η νεότητα της επιδερμίδας, λοιπόν, πραγματοποιούνται ενδοδερμίκες ενέσεις με αυτό το διάφανο gel πάνω στις ρυτίδες, δημιουργώντας όγκο και φουσκώνοντας τους ιστούς. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως, ενώ δεν μένει καμία ουλή ή σημάδι.
Συχνά, η ένεση συνδυάζεται με τη βιταμίνη C που βοηθάει στην καλύτερη διείσδυση του οξέος μέσα στους ιστούς. Για την εφαρμογή του gel γύρω από τα χείλη, πραγματοποιείται μία μικρή τοπική αναισθησία, επειδή το δέρμα σε εκείνη την περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο.
Μετά την ένεση, μπορεί να προκληθεί μία πρόσκαιρη κοκκινίλα και ένα ελαφρύ οίδημα. Τίποτα, όμως, από αυτά δεν είναι σοβαρό και ανησυχητικό. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να παρουσιαστούν αντιδράσεις λόγω υπερευαισθησίας, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται εύκολα.
Κανονικά, σε όλες τις περιοχές όπου εμφανίζονται ρυτίδες μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το αντιρυτιδικό οξύ , αλλά ιδιαίτερα για τις ρυτίδες έκφρασης, τις λεπτές ρυτίδες στην άκρη των ματιών και τις ρυτίδες του μετώπου προτιμάται η βοτουλίνη (τοξίνη που περιέχεται στο Botox).
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να διορθώσει και τις ουλές της ακμής. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στα ιατρικά κέντρα αισθητικής ή στους δερματολόγους.
Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το βάθος και τον αριθμό των ρυτίδων, από 400 Ευρώ και άνω, ανά συνεδρία. Τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά και διαρκούν 9 με 12 μήνες. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν και κάποιες αντενδείξεις, όπως διάφορες δερματοπάθειες, αυτοάνοσες ασθένειες ή διαβήτης.



Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : http://woman.pathfinder.gr/beauty/hyaluronic-acid-injections.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: