Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Περικοπές Μισθών Για Τους Τηλεπαρουσιαστές

«Γράψτε σε DVD τις εκπομπές, η φετινή σεζόν είναι η τελευταία για την τηλεόραση όπως τη γνωρίζουμε την τελευταία δεκαετία». Η διαπίστωση αυτή ανήκει σε βετεράνο παρουσιαστή και αποτελεί το φόβο και τον τρόμο των λαμπερών προσώπων της ελληνικής τηλεόρασης. Ο έντονος ανταγωνισμός, αλλά κυρίως η οικονομική κρίση, που σημαίνει μείωση της διαφήμισης, έχει κάνει πολλούς να έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι του χρόνου «παίζει» να μη βρίσκονται καν στο γυαλί. Οι πρώτες καμπάνες ήδη ήχησαν στον ΑΝΤ1, όπου, όπως λέγεται, έγιναν περικοπές της τάξης του 10-30%, με τους αστέρες του σταθμού να τις δέχονται αδιαμαρτύρητα.
Όπως ακούγεται στην «πιάτσα», επόμενος σταθμός των περικοπών είναι το Μπουρνάζι και συγκεκριμένα το Αlter.
Πέφτουν τα κασέ... πέφτουν

Κατά 100.000 ευρώ λένε οι φήμες πως μειώθηκε το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα της οικογένειας Ευαγγελάτου. Εφοριακοί δεν είμαστε, αλλά αν πιστέψουμε τους οικονομολόγους-ωτακουστές των καναλιών, οι αμοιβές των δύο δημοσιογράφων ήταν γύρω στις 450.000-500.000 ευρώ το χρόνο και μειώθηκαν για τον καθένα κατά 10%. Το συμβόλαιο του Νίκου Ευαγγελάτου με το κανάλι του Αμαρουσίου λήγει το καλοκαίρι, ωστόσο, παρά τα όσα έχουν ακουστεί, είναι βέβαιο πως θα ανανεωθεί για δύο ακόμη χρόνια. Σταθερός στη θέση του και στις αμοιβές του ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο αμειβόμενος με 550.000 ευρώ το χρόνο δημοσιογράφος φέρεται να μη συμπεριλήφθηκε στις μειώσεις, λόγω της σχεδόν 20άχρονης παρουσίας του στο κανάλι. Μικρή μείωση και για το δίδυμο Μουτσινά - Ζαρίφη, που έκαστος έπεσε από τις 10.000 στις 8.000 μηνιαίως. Και πάλι καλά να λένε, καθώς τα νούμερα του «Πρωινού καφέ» δεν ήταν τα αναμενόμενα. Πάντως, η επόμενη σεζόν είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα τους βρει στις καρέκλες τους. Οι αμοιβές του Αντώνη Κανάκη από τις 15.000 ευρώ το μήνα περιορίστηκαν στις 12.000, ενώ καμία μείωση δεν έγινε στο δίδυμο Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου. Το μπάτζετ της εκπομπής ήταν εξαρχής χαμηλό και οι δύο παρουσιαστές, αν και δεν αμείβονται με πολλά χρήματα, έφεραν υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης στο κανάλι, κυρίως στα νεανικά κοινά.
Στο κανάλι του Αμαρουσίου οι περικοπές θα βρουν εφαρμογή και με μείωση προσωπικού ανά τμήμα. Ταυτόχρονα στον ΑΝΤ1 επενδύουν σε ξένο πρόγραμμα, με τους επόμενους κύκλους «Greys Αnatomy» και «Ρrison Βreak» και ταινίες της Paramount. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι μεταδόσεις του Κυπέλλου UEFA, αρκετά τηλεπαιχνίδια, όχι όμως νέες σειρές, οι οποίες θα περιοριστούν δραματικά.
Η πόρτα της κρίσης φαίνεται πως χτυπάει και το Alter. Η αξιοσημείωτη πτώση της τηλεθέασης σε κάποιες εκπομπές του καναλιού έχει προβληματίσει τους υπεύθυνους. Μαριέττα Χρουσαλά και Ράνια Θρασκιά δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για να διατηρήσουν τα ποσοστά τους. Θα καταφέρουν όμως να διατηρήσουν τις αμοιβές τους στα επίπεδα των 10.000 ευρώ;
Από τις περικοπές φαίνεται να διασώζεται η αμειβόμενη, όπως λέγεται, με 7.000 ευρώ το μήνα Φαίη Σκορδά, καθώς καθημερινά το «Πολύ μπλα μπλα»... ξιφομαχεί με τις υπόλοιπες εκπομπές για την πρώτη θέση της τηλεθέασης στη μεσημβρινή ζώνη.
Ο «τρωικός πόλεμος» της ΑGΒ Τι γίνεται με τη «βασίλισσα της πρωινής ζώνης»; Όπως γίνεται με κάθε εστεμμένο... η ίδια έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Και πώς να μην την έχει, όταν μόλις το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε «χρυσό» τριετές συμβόλαιο με αμοιβές 600.000 ευρώ το χρόνο. Είναι πρώτη με διαφορά στο σύνολο, αλλά και στα κοινά 15-44 και οι δύο διευθυντές προγράμματος των μεγαλύτερων καναλιών, ο σύζυγός της Γιάννης Λάτσιος του ΑΝΤ1 και ο Πέτρος Μπούτος του Mega, δηλώνουν πως θα ήθελαν να την εντάξουν στο δυναμικό τους. Η ίδια δεν σπάει συμβόλαια και θα παραμείνει στον Alpha μέχρι τη λήξη του.
Πιο «στριμωγμένα» είναι τα πράγματα για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η... ψαλίδα της τηλεθέασης έχει ανοίξει αρκετά και πλέον και ο ίδιος φημολογείται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεχτεί μείωση αμοιβής, προκειμένου να μην αποχωρήσει από το πρωινό. Το συμβόλαιό του είναι της τάξης των 400.000 ευρώ ετησίως. Ακούγεται ακόμη ότι έχει κουραστεί από το πρωινό και θέλει να κάνει πάλι εκπομπή δρόμου, με οδοιπορικά σε όλη την
Ελλάδα. Πάντως, αν τεθεί θέμα αντικατάστασής του στο πρωινό, «παίζει πολύ η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιάγκα.
Τι θα κάνουν οι Γερμανοί Τα πάνω κάτω έφερε η είσοδος του RTL στον Alpha, καθώς όλη η φιλοσοφία του προγράμματος αλλάζει και στρέφεται προς πιο φτηνές και νεανικές λύσεις. Η έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων για ηρωική έξοδο των Γιώργου Αυτιά και Νίκου Μάνεση δεν φαίνεται να ισχύει. Οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονται υπό την ομπρέλα προστασίας του Δημήτρη Κοντομηνά και τα συμβόλαιά τους, που προβλέπουν αμοιβές περί τις 50.000 ευρώ μηνιαίως για τον καθένα, φαίνεται ότι θα ανανεωθούν χωρίς μειώσεις αλλά ούτε και αυξήσεις. Εκτός Alpha θα βρεθεί ο Γιώργος Αυτιάς, αν τελικά επιλέξει να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Από κει και πέρα φαίνεται πως ισχυροποιείται η θέση της Ρούλας Κορομηλά, που συνεργάζεται άριστα με τους Γερμανούς, ενδέχεται όμως να αποδυναμωθεί αυτή της Βίκυς Χατζηβασιλείου, πάρα τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης του «Πάμε πακέτο». Εκτός Alpha είναι πιθανόν να βρεθούν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου, ενώ η Ναταλία Γερμανού ήδη ανανέωσε το συμβόλαιό της διπλασιάζοντας τις αποδοχές της, καθώς από τη νέα σεζόν αναλαμβάνει και βραδινά καθήκοντα.
Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα πράξει ο Λάκης Λαζόπουλος, το ισχυρότερο «χαρτί» της ελληνικής τηλεόρασης τις τρεις τελευταίες τηλεοπτικές περιόδους. Οι Γερμανοί τον θέλουν, εκείνος όμως φέρεται να έχει πολλά παράπονα: Όπως η έλλειψη στήριξης της σειράς του «Γ4», αλλά και η συμπεριφορά απέναντι στους συνεργάτες του, που υποχρεώθηκαν να κάνουν το «Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ» για να δικαιολογούν τους μισθούς τους. Το συμβόλαιο του Λαζόπουλου λήγει στο τέλος της σεζόν και σε αυτή την περίπτωση Γιάννης Λάτσιος και Πέτρος Μπούτος δεν θα αρκεστούν σε απλά ευχολόγια, όπως στην περίπτωση Μενεγάκη, αλλά θα προσπαθήσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό του ΑΝΤ1 ή του Mega αντίστοιχα. Ήδη ο showman φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και με τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να αποσαφηνίζει τις προθέσεις του.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.

Πηγή : www.womenonly.gr/loipon/kosmikaarticle.asp?catid=13944&subid=2&pubid=1695516&tag=10742

Δεν υπάρχουν σχόλια: