Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Botox Και Fillers Η Λύση Στις Ρυτίδες.

Σήμερα όποιος θέλει να φαίνεται δέκα χρόνια νεότερος δεν έχει λόγο να υποβληθεί στο νυστέρι. Εντυπωσιακά αποτελέσματα και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά προσφέρουν οι αισθητικές θεραπείες που πραγματοποιούνται ενέσιμα. Τα δερματικά fillers και το Botox «σιδερώνουν» τις ρυτίδες σε χρόνο μηδέν και κρύβουν χρόνια από τα πιο προδοτικά σημεία του προσώπου. Καθοριστικό ρόλο όμως παίζουν η εμπειρία του γιατρού και η σωστή εφαρμογή. Διαβάστε, λοιπόν, όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τις πιο δημοφιλείς αντιρυτιδικές θεραπείες.

Fillers
Χρησιμοποιούνται για να ισιώνουν τις ρυτίδες, να προσθέτουν όγκο στα «σακουλιασμένα» μάγουλα και να φουσκώνουν τα χείλη.Πώς δρουν: Τα περισσότερα περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο. Πρόκειται για δύο ουσίες που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα, όμως μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει τη σφριγηλότητά του. Ορισμένα εμφυτεύματα διαρκούν μερικούς μήνες, ενώ κάποια άλλα είναι μόνιμα. Παρενέργειες: Αιμορραγία, ήπια οιδήματα, μώλωπες. Μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθεί αλλεργική αντίδραση με κόκκινα εξανθήματα, τα οποία προκαλούν κνησμό και επιμένουν για αρκετούς μήνες.Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Τα εμφυτεύματα που περιέχουν κολλαγόνο από ζωικές πηγές εγκυμονούν υψηλότερο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης από αυτά που περιέχουν κολλαγόνο από μη ζωικές πηγές. Καλύτερα να αποφύγετε επίσης τα μόνιμα fillers. Πολλοί τα επιλέγουν για εξοικονόμηση χρημάτων αφού η θεραπεία γίνεται «μια κι έξω», όμως υπάρχει κίνδυνος μόνιμων βλαβών και ουλών που χρειάζονται πολλά χρήματα έπειτα για να διορθωθούν.

Botox
Χρησιμοποιείται για να «σιδερώνει» τις ρυτίδες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια. Λειτουργεί όόμως μόνο για τις ρυτίδες που έχουν προκληθεί από τις εκφράσεις του προσώπου και όχι γι’ αυτές που οφείλονται σε βλάβες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.Πώς δρα: Το ενεργό συστατικό του είναι η βοτουλινική τοξίνη, μια πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum, το οποίο παραλύει προσωρινά τους μυς εμποδίζοντας το συνοφρύωμα. Αν και πρόκειται για το ίδιο βακτήριο που προκαλεί βοτουλίαση, οι δόσεις που χρησιμοποιούνται για αισθητικούς σκοπούς είναι πάρα πολύ μικρές για να προκαλέσουν τέτοια συμπτώματα. Το Botox είναι πολύ ασφαλές στα σωστά χέρια και τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν 4-5 μήνες.
Παρενέργειες: Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες είναι η αιμορραγία, το οίδημα και το μελάνιασμα στις περιοχές των ενέσεων. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εκδηλώσουν πονοκέφαλο μετά τη θεραπεία ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, διπλωπία.Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Τη στιγμή της ένεσης θα πρέπει να παρίσταται ειδικός γιατρός και όχι μόνο αισθητικός.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.madata.gr/index.php/diafora/health/31397.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: