Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η Δίαιτα Του Μεξικάνου.

Ποιος είπε ότι η δίαιτά σας πρέπει να είναι απλή, χωρίς ιδιαίτερεςγεύσεις; Ποιος είπε ότι πρέπει το διαιτολόγιό σας να είναι μονότονο καιανιαρό; Αντίθετα, τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι καυτερές δίαιτεςπιθανό να είναι η απάντηση σ' αυτούς που έχουν δοκιμάσει τα πάντα γιαν' αδυνατίσουν. Τα πικάντικα μπαχαρικά και οι σάλτσες μάς βοηθούν ναχάσουμε θερμίδες, επειδή υποκινούν μία θερμοδυναμική καύση, που διαρκείμέχρι και πέντε ώρες μετά την κατανάλωση της τροφής. Αυτό βοηθά στηναύξηση του μεταβολισμού και στη μεγαλύτερη απώλεια βάρους.Οι πικάντικες δίαιτες περιέχουν καυτερές πιπεριές, τσίλι, ταμπάσκο και άλλα.

Μία καυτερή δίαιτα βοηθά γιατί:
1. Είναι καυτερή και μπορεί ν' αποτελεί ένα σημαντικό ρόλο στο να καταναλώνουμε μπόλικο νερό.
2. Η πικάντικη γεύση δεν ταυτίζεται με δίαιτα, αλλά μπορεί ν' αποτελέσει μία ευχάριστη γεύση στο καθημερινό διαιτολόγιο.
3. Έχει πρόσθετα, που δεν περιέχουν χημικές ιδιότητες που μπορεί ν' αμφισβητηθούν.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
Για να πετύχει η δίαιτά σας πρέπει:1. Να το έχετε πάρει απόφαση όχι μόνο στα λόγια αλλά και στο μυαλό.
2. Να ελέγχετε ό,τι τρώτε. Να διαβάζετε τις ετικέτες, ν' αναλύετε τοκάθε τρόφιμο στα συστατικά του και να υπολογίζετε πρόχειρα τιςποσότητες λίπους και τις θερμίδες.
3. Να ζυγίζεστε τακτικά.
4. Να μην τσιμπολογάτε.
5. Να τρώτε με πρόγραμμα και σε συγκεκριμένο χώρο.
6. Ν' αφιερώσετε χρόνο στο φαγητό σας.
7. Να μασάτε καλά την τροφή σας.
8. Να πείτε όχι σε μία δεύτερη μερίδα.
ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ναι, έστω και λίγα παραπανίσια κιλά μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία μας και ειδικά για την καρδιά μας. Ακόμη και τα 1-2 κιλά επιπλέον αυξάνουν τον κίνδυνο για ανακοπή καρδιάς. Από έρευνα που έγινε στην Αμερική, οι επιστήμονες διαπίστωσαν κάτι που ήταν ήδη γνωστό -ότι οι άντρες που πληρούν τον ορισμό της παχυσαρκίας, έχουν δηλαδή δείκτη μάζας σώματος υψηλότερο του 30, αντιμετωπίζουν έως και 180% υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Αυτό, όμως, που δεν γνώριζαν ήταν ότι οι άντρες που είχαν έστω και τρία κιλά παραπάνω από το κανονικό είχαν κατά 10% μεγαλύτερο κίνδυνο. Επίσης, κάτι που αξίζει να γνωρίζουμε είναι ότι για κάθε τρία κιλά επιπλέον ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 11%. Αντίδοτο σε όλα αυτά είναι η άσκηση, που φαίνεται σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις ότι παίζει σημαντικό ρόλο για τη μείωση του κινδύνου. Ασκηθείτε και χάστε όλα σας τα παραπανίσια κιλά, έστω και αν είναι μονάχα τρία.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ψάξετε εδώ.
Πηγή : www.sigmalive.com/lifestyle/health/116023

Δεν υπάρχουν σχόλια: