Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η Μεσογειακή Δίαιτα Απάντηση Στις Μονότονες Και Εξαντλητικές Δίαιτες.


Δεν πρόκειται μόνο για μια δίαιτα που σκοπό έχει να αφαιρέσει τα περιττά κιλά από το σώμα σου. Η Μεσογειακή δίαιτα (ή Κρητική δίαιτα) αποτελεί την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και ζωής.
Πώς λειτουργεί:
όσοι ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν χαμηλότερα ποσοστά να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις. Η συγκεκριμένη διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε που χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα από τις παραπάνω ασθένειες. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να μειώσεις την κατανάλωσης της ζάχαρης και του αλατιού. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ποιότητα και η ποικιλία των τροφών που καταναλώνεις ενώ αντίθετα η ποσότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Στο μενού περιλαμβάνονται φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ψάρι, λαχανικά, λιγοστό ζωικό λίπος και ελαιόλαδο που αποτελεί και την κύρια πηγή λίπους. Στην δίαιτα μπαίνουν και το λευκό κρέας, το τυρί καθώς και τα αυγά για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.


Αντικατάστησε:
το βούτυρο και τη μαργαρίνη με λάδι που θα μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.
την ζάχαρη με μέλι.
Το κόκκινο κρέας με πουλερικά.
Το αγελαδινό γάλα με κατσικίσιο τυρί ή γάλα χαμηλών λιπαρών.
Προτίμησε να τρως:
ωμά λαχανικά και φρούτα
ψωμί ολικής άλεσης
2 ποτήρια κόκκινο κρασί καθημερινά
Μια τυπική ημέρα:
Πρωινό: μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μέλι, ένα γιαούρτι, ένα φρούτο και δέκα ωμά ανάλατα αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: χωριάτικη σαλάτα, φασολάκια λαδερά, ρύζι με λαχανικά στον ατμό, ένα αχλάδι.
Βραδινό: λαχανικά, σαρδέλες, ψωμί ολικής άλεσης και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Τα αποτελέσματα: αν ακολουθήσεις την μεσογειακή διατροφή για 18 μήνες θα χάσεις περισσότερα κιλά από όσα θα έχανες κάνοντας μια κλασσική δίαιτα.
Τα πλεονεκτήματα: η μεσογειακή δίαιτα είναι ιδανική για την καλυτέρευση της υγείας σου και μπορείς να την ακολουθήσεις και όταν τρως έξω. Είναι ιδανική κια για την απώλεια κιλών αφού δεν είναι υψηλής θερμιδικής αξίας.
Τα μειονεκτήματα: πρέπει να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αλλάξεις πλήρως τις διατροφικές συνήθειες που είχες για να δεις και τα απαιτούμενα αποτελέσματα στην υγεία και τη σιλουέτα σου.
Το 25 ores σας προτείνει.
Πηγή : www.womenonly.gr/article.asp?catid=13308&subid=2&tag=9959&pubid=1693605

Δεν υπάρχουν σχόλια: