Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

3.000 Για Μια Γυμνή Carla Bruni



Μια ολόσωμη και... ολόγυμνη φωτογραφία της συζύγου του Γάλλου προέδρου, Nicolas Sarkozy, που τραβήχτηκε πριν από 15 χρόνια, ταράζει για μια ακόμη φορά την ησυχία στα Ηλύσια Πεδία.
Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, που τραβήχτηκε το 1993, όταν η Bruni εργαζόταν ως μοντέλο και η οποία θα τεθεί σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie's της Νέας Υόρκης στις 10 Απριλίου. Το πορτραίτο τραβήχτηκε πριν από 15 χρόνια, από τον φωτογράφο Michel Comte και εικάζεται ότι είναι εμπνευσμένο από τους πίνακες του Γάλλου νεοιμπρεσιονιστή Georges Seurat. Συμπεριλήφθηκε, μάλιστα, σε λεύκωμα φωτογραφιών των διάσημων φωτογράφων Helmut Newton, Herb Ritts, Richard Avedon και Leni Riefenstahl. Στο ίδιο λεύκωμα έχουν περιληφθεί φωτογραφίες και άλλων γνωστών μοντέλων, όπως της Kate Moss και της Naomi Campbell.
"Πρόκειται για έργο τέχνης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1993, όταν η δεσποινίς Bruni ήταν μοντέλο και αποτελεί ένα εξαιρετικά καλόγουστο γυμνό πορτραίτο, τραβηγμένο από έναν επώνυμο, αναγνωρισμένο καλλιτέχνη", δήλωσε η Milena Sales, εκπρόσωπος του Οίκου Christie's, η οποία πρόσθεσε ότι η απόφαση να συμπεριληφθεί στον πλειστηριασμό του Απριλίου, παρ' ότι η Bruni είναι πλέον η πρώτη κυρία της Γαλλίας, οφείλεται στην πεποίθησή του πως ταυτόχρονα είναι και μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο.
Οι εκπρόσωποι του Οίκου δημοπρασιών δήλωσαν ότι για την εν λόγω φωτογραφία αναμένεται να διατεθούν περί τα 3.000 με 4.000 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Από την πείρα τους, πάντως, έκριναν ότι κάθε ποσόν άνω των 3.000 ευρώ θα θεωρηθεί επιτυχία. Σημειωτέον ότι το θέμα δεν έχει περάσει απαρατήρητο ούτε από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που βρίσκονται "με το δάχτυλο στη σκανδάλη", λόγω της επίσκεψης του προέδρου Sarkozy στη Μεγάλη Βρετανία.
Πηγή www.cosmo.gr/Celebrities/USA/192736.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: