Έχει μπει στην ζωή μας τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας ,δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ ,παθαίνουμε σύνδρομο στέρησης άμα το ξεχάσουμε καταλάθος και μείνουμε για λίγο χωρίς αυτό ,είναι σύμβολο κοινωνικής τάξης και πολύ από εμάς το προσέχουμε σαν να ήτανε προέκταση του εαυτού μας ο λόγος για το κινητό τηλέφωνο που έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας .Πάντως αυτό που δεν ξέρουμε είναι οι επιπτώσεις που θα έχει η μακροχρόνια χρήση του μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουνε πραγματοποιηθεί μελέτες για το τι επιπτώσεις θα έχει προκαλέσει μετά από 30-40 χρόνια πάντως τα στατιστικά δεδομένα για την χρήση του είναι λίαν ανησυχητικά.
"Τρεις στους πέντε μαθητές Δημοτικού στην Ελλάδα έχουν κινητό τηλέφωνο! Οι επιπτώσεις στην υγεία τους είναι -προς το παρόν- άγνωστες, καθώς απαιτούνται 25 χρόνια εμπειρίας για να φανούν. Η αύξηση της θερμοκρασίας στο σημείο επαφής με το τηλέφωνο, πάντως, μόνον «αθώα» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Αν ο κίνδυνος αυτός αποδειχθεί, τα παιδιά θα έχουν πληρώσει αυξημένο τίμημα στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς ο εγκέφαλός τους βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μέχρι την ηλικία των 25 ετών.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γιώργος Χρούσος, η καθηγήτρια Παιδιατρικής κ. Μαρία Θεοδωρίδου και ο παιδοπνευμονολόγος κ. Χάρης Κατσαρδής.
Αναφερόμενοι στην εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων, οι επιστήμονες έκαναν λόγο για απρόβλεπτες συνέπειες.
Για να περιγράψουν, δε, την έκταση του προβλήματος, επικαλέστηκαν στοιχεία πρόσφατης μελέτης, την οποία διενήργησε η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.
Από τη μελέτη προκύπτει ότι το 63,6% των παιδιών ηλικίας 12 ετών έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο. Το 35,7% των παιδιών αυτών απέκτησαν το συγκεκριμένο «γκάτζετ» πριν κλείσουν τα 10 τους χρόνια!
Οι γονείςΟι ειδικοί υπογράμμισαν ότι οι γονείς που αγοράζουν στα παιδιά τους κινητό σε τόσο μικρές ηλικίες είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε ποσοστό 70,6% αποκηρύσσουν τη χρήση τους από τα παιδιά και δηλώνουν ότι δεν θα πρέπει να αποκτούν κινητό πριν από τα 16 τους χρόνια.
Ως δικαιολογία για τη σοβαρή αυτή παρέκκλιση από τις αρχές τους αναφέρουν την ανάγκη να επικοινωνούν απρόσκοπτα με τα παιδιά τους. Το 71,4% των γονέων απάντησαν ότι τελικά ενέδωσαν και πήραν την πολυπόθητη συσκευή για το τέκνο τους.
Εντύπωση προκαλεί το εύρημα ότι συχνότερα αγοράζουν κινητό στο παιδί τους οι γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου, παρά όσο εκείνοι μέσου και χαμηλού μαζί."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&tag=8400&pubid=690431
Κυριακή 23 Μαρτίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου