Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Θύματα του BIG BROTHER οι εργαζόμενοι του LIDL!!!!

Εκ νέου αντιμετωπίζει τα πυρά της κριτικής εναντίον των τακτικών της η γερμανική αλυσίδα καταστημάτων Lidl, που ήδη έχει στηλιτευτεί για τις ανορθόδοξες μεθόδους πίεσης και καταναγκασμού που χρησιμοποιεί για το προσωπικό της, αυτή τη φορά έπειτα από τις αποκαλύψεις, που παρουσιάζει ο γερμανικός Τύπος, όσον αφορά τις πρακτικές παρακολούθησης των υπαλλήλων της.
Σύμφωνα με άρθρο στο αυριανό φύλλο του περιοδικού Στερν, η Lidl παρήγγειλε σε ιδιωτικά γραφεία παρακολούθησης να τοποθετήσουν σ' ορισμένα από τα καταστήματά της μινι-κάμερες. Μόνο που αυτές δεν θα βρίσκονται εκεί για ν' αποτρέπονται οι κλοπές - όπως τις δικαιολόγησε η εταιρεία στους εργαζομένους της - αλλά περισσότερο για να παρακολουθούνται οι υπάλληλοι.
Το Στερν έχει στη διάθεσή του «πολλές εκατοντάδες σελίδες» από αναφορές για τις κινήσεις και τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, φερ' ειπείν τις επισκέψεις τους στις τουαλέτες, ή τις ιδιωτικές τους συζητήσεις κατά τα διαλείμματα. Ερωτηθείσα από το περιοδικό, η εταιρεία παραδέχεται μεν την ύπαρξη των αναφορών αυτών, υποστηρίζει δε πως στόχος τους είναι να διορθωθούν «τα κακώς κείμενα» κι όχι η «παρακολούθηση» των υπαλλήλων. Οι σχετικές αναφορές «δεν ανταποκρίνονται ούτε στη βάση, ούτε και στη μορφή, της φιλοσοφίας μας για τις ανθρώπινες σχέσεις», υπερασπίζεται η Lidl την απόφασή της.
Μετά τις αποκαλύψεις του Στερν, «θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη», τόνισε σήμερα ο Άχιμ Νόιμαν, υπεύθυνος της ένωσης Verdi, καταγγέλλοντας την περιφρόνηση της Lidl για τα δικαιώματα του ατόμου.
Ιδιοκτήτες της Lidl είναι οι αδελφοί Σβαρτς. Στα χνάρια του μεγάλου ανταγωνιστή της Aldi, που δεν δημοσιεύει οικονομικά στοιχεία, η επιχείρηση διακρίνεται από μυστικοπάθεια. Διατηρεί πάνω από 7.000 υποκαταστήματα σε 23 χώρες, κατά κύριο λόγο στη Γερμανία. Στην πλειονότητά τους αυτά τα καταστήματα δεν έχουν διοικητική επιτροπή.
Πηγή : www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/03/2008_226755

Δεν υπάρχουν σχόλια: