Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Δάνειο για... πλαστική επέμβαση!





Ποιος είπε ότι οι οικονομικές δυσχέρειες εμποδίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από το να δείχνουν όμορφοι; Μέχρι και καταναλωτικά δάνεια παίρνουν προκειμένου να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τέσσερις στους δέκα οικονομικά αδύνατους δηλώνουν ότι οι αισθητικές επεμβάσεις αποτελούν γι' αυτούς αναγκαία διαδικασία που είτε την έχουν ήδη πραγματοποιήσει, είτε θα την πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το 14% από αυτούς, χρεώνεται προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση.

Την έρευνα και τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται διεξήγαγε η εταιρεία ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό των τμημάτων Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο και την ιδιωτική κλινική Doctor's Hospital και όπως έγινε γνωστό, λίγοι είναι εκείνοι που σκέφτονται το κόστος μιας αισθητικής επέμβασης. Οι περισσότεροι μπαίνουν στη διαδικασία του καταναλωτικού δανείου και χρεώνονται, ούτως ώστε να καλύψουν το κόστος της.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο στη χώρα μας 30.000 αισθητικές επεμβάσεις. Οι πλέον δημοφιλείς είναι στο πρόσωπο και την κοιλιά. Αυτά είναι τα σημεία, που κατά τους ασθενείς, τους βοηθούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και το ηθικό τους, ακόμη και εάν κάτι τέτοιο τους στοιχίσει μια μικρή περιουσία. Βεβαίως, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η πλαστική επιβάλλεται, ιδίως μετά από κάποιο σοβαρό ατύχημα. Αλλά αυτές οι περιπτώσεις, σε σχέση με εκείνες που γίνονται για καθαρά αισθητικούς λόγους, είναι ελάχιστες.
Το σίγουρο είναι ότι οι πλαστικές μόνον παλιότερα ανήκαν σε όσους διαθέτουν τα ανάλογα χρήματα για κάτι τέτοιο. Τώρα, έχει δεν έχει κανείς, τα βρίσκει. Για την ακρίβεια, πιο πιθανό είναι να κάνει κάποιος που δεν έχει οικονομική άνεση, πλαστική επέμβαση, παίρνοντας δάνειο, παρά κάποιος που έχει ούτως ή άλλως την οικονομική δυνατότητα.

Ενδεικτικές είναι οι τιμές των πλαστικών επεμβάσεων στις οποίες καταφεύγουν χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες:
Ρινοπλαστική: 2.000-4.000 ευρώ Λιποαναρρόφηση: 2.000-4.000 ευρώ Βλεφαροπλαστική: 2.500-6.000 ευρώ Αυξητική στήθους: 2.500-6.500 ευρώ Ανόρθωση στήθους: 3.000-6.000 ευρώ Κοιλιοπλαστική: 4.000-6.000 ευρώ Λίφτινγκ προσώπου: 3.000-10.000 ευρώ

Πηγή : www.contra.gr/Money/Hellas/193814.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: