Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Η Αθήνα υποψήφια για Monopoly





Στο μέλλον, το άμεσο και όχι το πολύ μακρινό, τα μικρά και... μεγάλα παιδιά που αγαπούν τη Monopoly, μπορεί να «μάχονται» πάνω από τον πίνακα του επιτραπέζιου παιχνιδιού, για το ποιος θα προλάβει να «αγοράσει» την Αθήνα.
Καθώς η εταιρία Hasbro ετοιμάζει τη συλλεκτική, παγκόσμια έκδοση του δημοφιλέστατου παιχνιδιού της (σε κανονική και διαδικτυακή έκδοση), ζήτησε από τους οπαδούς του, να ψηφίσουν μέσα από την ιστοσελίδα της, ποιες από τις 68 υποψήφιες πόλεις θα ήθελαν να δουν μεταξύ των 22 που τελικά θα χρησιμοποιούν στο παιχνίδι.
Η ψηφοφορία έχει πλέον ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα είναι προς το παρόν μυστικά αλλά λίγες ημέρες πριν… κλείσουν οι κάλπες, η Αθήνα βρισκόταν στη 12η θέση, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα την δούμε στην ανακοίνωση -όχι των exit polls αλλά- της Hasbro, τον Αύγουστο, στην αποκάλυψη των νικητών.
Η εταιρία παιχνιδιών μάλιστα ζήτησε την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες μνημείων της Αθήνας, μεταξύ αυτών και της Ακρόπολης.
Το αίτημα εξετάστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ενώ η εισήγηση που έκανε η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου ήταν αρνητική, οι αρχαιολόγοι είχαν αντίθετη άποψη και κατά πλειοψηφία υποστήριξαν τη χρήση αεροφωτογραφίας της πόλης ενώ εναλλακτικά πρότειναν τη χρήση φωτογραφίας του αργυρού τετράδραχμου.
Πηγή : www.contra.gr/Lifestyle/Hellas/193918.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: