Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Νέες Απάτες Μέσω Διαδικτύου.


«Συναγερμός» έχει σημάνει στις εταιρίες πληροφορικής στη Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες, μετά την αποκάλυψη ότι άγνωστοι, που προσποιούνται ότι είναι θύματα του κυκλώνα Ναργκίς στη Μιανμάρ και του φονικού σεισμού στην Κίνα, στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα και ζητούν δωρεές από τους χρήστες του Διαδικτύου.
Ειδικοί δήλωσαν στην εφημερίδα της Σιγκαπούρης «The Straits Times» ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την γενναιοδωρία των χρηστών του Ίντερνετ, εμφανιζόμενοι ως πληγέντες ή ως φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Οι δράστες εμφανίζονται αρκετά οργανωμένοι. Σε κάποια μηνύματά τους μάλιστα υπόσχονται την παροχή πληροφοριών στα υποψήφια θύματα, όμως τα μηνύματα αυτά μεταφέρουν ιούς που επιτίθενται στους υπολογιστές τους και τους αποσπούν προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Δυστυχώς, κάποιοι έχουν ξεχάσει ή ίσως δεν έχουν διδαχτεί από τα μαθήματα του παρελθόντος. Άγνωστα αρχεία από άγνωστες πηγές είναι απλά αυτό: άγνωστα και αφερέγγυα. Μην τα ανοίγετε» συμβουλεύει ο Πολ Ντάκλιν, επικεφαλής του παραρτήματος Ασίας-Ειρηνικού της εταιρίας Πληροφορικής Sophos.
Οι χρήστες υπολογιστών μπορούν να προστατευτούν χρησιμοποιώντας επίσης τα ειδικά προγράμματα ανίχνευσης ιών.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Internet/Asia/200225.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: