Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Τα Σπίτια Των Ονείρων Μας Θα Προσανατολίζονται Όπου Θέλουμε.



Κάθε όροφος θα κάνει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, μέσα σε μια με τρεις ώρες, πράγμα που θα προσφέρει στον τυχερό ένοικο «απέραντη θέα».
Τη δημιουργία του πρώτου τέτοιου ουρανοξύστη ανακοίνωσε ο γνωστός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Φίσερ. Θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο Ντουμπάι και στη Μόσχα. Τα φουτουριστικά κτίρια θα αλλάζουν σχήμα διαρκώς και «ποτέ δεν θα φαίνονται ίδια», δήλωσε ο Ιταλός αρχιτέκτονας. Ένας «δυναμικός» πύργος 70 ορόφων έχει ήδη εγκριθεί στη Μόσχα, ενώ ένας δεύτερος, με 80 ορόφους και ύψος 420 μέτρα, αναμένεται να λάβει έγκριση στο Ντουμπάι.
Στο πρωτοποριακό κτίριο κάθε όροφος θα περιστρέφεται ανεξάρτητα με ταχύτητα που θα ρυθμίζεται με φωνητική εντολή. Κάθε περιστροφή θα διαρκεί από μία έως τρεις ώρες. Επιπλέον θα είναι οικολογικό, αφού θα είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες, ώστε να καλύπτονται με «πράσινη» ενέργεια όλες οι ανάγκες. Τα σπίτια θα διαθέτουν πισίνες, κήπους αλλά και ανελκυστήρες αυτοκινήτων ώστε ο ένοικος να έχει τη δυνατότητα να παρκάρει έξω από το σπίτι του.
Ο ουρανοξύστης του Ντουμπάι εκτιμάται ότι θα κοστίσει 700 εκατομμύρια δολάρια και προβλέπεται να εγκαινιαστεί το 2010, μόλις ενάμισι χρόνο μετά την έναρξη των έργων. Η εταιρεία του Φίσερ Dynamic Architecture δέχεται ήδη κρατήσεις από υποψήφιους αγοραστές. Τα διαμερίσματα κοστίζουν από 3,7 έως 36 εκατομμύρια δολάρια.




Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγή : www.cosmo.gr/DigitalHome/MiddleEast/203473.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: