Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Οι Πιλότοι Κοιμήθηκαν Κατά Την Διάρκεια Της Πτήσης.

Ένα αεροπλάνο των ινδικών αερογραμμών Air India "έχασε" τον προορισμό του, το αεροδρόμιο της Βομβάης, επειδή οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Ινδίας, το οποίο η ινδική αεροπορική εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει.

Όπως αναφέρει η ινδική εφημερίδα, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο σε ένα Airbus A-320, που εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι στη Βομβάη μέσω Τζαϊπούρ.

Όμως, "αφού πραγματοποίησαν νυχτερινή πτήση, η κούρασή τους έφτασε στο αποκορύφωμα και οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν μόλις απογειώθηκαν από την Τζαϊπούρ", έχοντας θέσει σε λειτουργία τον "αυτόματο πιλότο", αναφέρει στην εφημερίδα μη κατονομαζόμενη πηγή.

Όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Βομβάης προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή με το πλήρωμα για την έναρξη της διαδικασίας προσγείωσης, δεν έλαβαν απάντηση, καθώς το αεροπλάνο συνέχιζε την πτήση του σε μεγάλο ύψος νοτιότερα προς το αεροδρόμιο της Γκόα.

"Μόνον όταν το αεροπλάνο μπήκε στον εναέριο χώρο της Βομβάης, συνειδητοποίησε ο πύργος ελέγχου ότι οι πιλότοι δεν απαντούσαν", εξηγεί ο μη κατονομαζόμενος ελεγκτής. "Μάλιστα, σκεφτήκαμε μήπως πρόκειται για αεροπειρατεία", συμπλήρωσε.

Τελικά, οι δύο πιλότοι ξύπνησαν όταν ο πύργος ελέγχου αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία τον συναγερμό ασφαλείας μέσα στο πιλοτήριο, κι έκαναν αναστροφή προς το αεροδρόμιο της Βομβάης.

Όταν εκπρόσωπος της Air India ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, παραδέχθηκε ότι το αεροπλάνο έχασε τον προορισμό του. όμως, το γεγονός το απέδωσε σε πρόβλημα επικοινωνίας και χαρακτήρισε ως "μύθευμα" το σχετικό δημοσίευμα.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
ΠΗΓΗ: www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=38581&-V=ikypros&w

Δεν υπάρχουν σχόλια: