Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Βουτιές Από Το GoogleEarth!!

Δορυφορικές εικόνες από το Google Earth χρησιμοποιούν νέοι για να εντοπίσουν σπίτια με πισίνα έτσι ώστε να τα επισκεφτούν απρόσκλητοι για μια βουτιά.
Το φαινόμενο έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία.
Οι νεαροί χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Google Earth για να εντοπίσουν τους στόχους τους και στη συνέχεια οργανώνουν την μαζική επίσκεψή τους μέσα από site όπως το Facebook και το Bebo.
Σύμφωνα με τη Βρετανική αστυνομία οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ξυπνούν το βράδυ για να διαπιστώσουν ότι ομάδες νέων κολυμπούν στην πισίνα τους ή βρίσκουν το πρωί δεκάδες κουτάκια μπύρας να επιπλέουν στο νερό. Ήδη στο διαδίκτυο μια ομάδα 16 νέων από το Bournemouth έγραψε περήφανα στο ηλεκτρονικό δίκτυο ότι έκανε δύο εξαιρετικά πάρτυ σε δύο αντίστοιχες πισίνες.
Οι κανόνες των πάρτυ επιβάλλουν στους συμμετέχοντες να φορούν περίεργα ρούχα και να διαθέτουν ποδήλατα για να ξεφύγουν σε περίπτωση που τους ανακαλύψουν.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιών με πισίνες φοβούνται ότι το φαινόμενο θα εξαπλωθεί καθώς ο καιρός βελτιώνεται στη Βρετανία ενώ τα παιδιά έχουν διακοπές από τα σχολεία.
Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6424&subid=2&tag=5086&pubid=1136118

Δεν υπάρχουν σχόλια: