Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Αξιωματικός Του Χάρισε 175 γρ Μαριχουάνα.


Αγνοώντας την ηλικία και τις προτιμήσεις ενός ιάπωνα επιβάτη που πέταξε πριν από μερικές ημέρες από το αεροδρόμιο Narita International απλώς υποθέτουμε ότι βίωσε ένα ισχυρό σοκ βρίσκοντας στις αποσκευές του 142 γραμμάρια μαριχουάνας. Και η πλάκα είναι ότι την ποσότητα του την… χάρισαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου.
Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ένας άνδρας της ασφαλείας του τελωνείο στο αεροδρόμιο της Ναρίτα στην Ιαπωνία. Στη προσπάθεια του να ελέγξει τη δυνατότητα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες τοποθέτησε την ποσότητα της μαριχουάνας στη βαλίτσα ενός ανυποψίαστου επιβάτη.
Παρά τα όσα περίμενε, όμως, η επίμαχη βαλίτσα πέρασε τον έλεγχο χωρίς προβλήματα καθώς οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι δεν μύρισαν τίποτα.
Ο αξιωματικός ωστόσο δεν μπορούσε να θυμηθεί σε ποια βαλίτσα είχε βάλει την ποσότητα και έτσι ο επιβάτης έφθασε στον προορισμό του με 142 γραμμάρια μαριχουάνας στην εξωτερική θήκη της βαλίτσας του.
Ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροδρομίου εξέφρασε τις απολογίες του για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. Άλλωστε ο νόμος απαγορεύει αυστηρά τους ελέγχους για τον εντοπισμό ναρκωτικών δια της χρήσης των αποσκευών επιβατών που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
Ο ίδιος ο αξιωματικός με την φαεινή ιδέα δήλωσε ότι γνώριζε την απαγόρευση, ωστόσο ήθελε να βελτιώσει τις ικανότητες των σκυλιών. «Ποτέ δεν είχαν κάνει λάθος στο παρελθόν και έτσι ήμουν βέβαιος ότι θα εντοπίσουν την ποσότητα» είπε.
Το αεροδρόμιο εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει ότι ο ευρών καλό θα ήταν να επικοινωνήσει με το τελωνείο…
Οι νόμοι στην Ιαπωνία για τα ναρκωτικά είναι εξαιρετικά αυστηροί και μία μικρή ποσότητα μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/OddlyEnough/Japan/200114.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: