Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Μια Λάθος Ιατρική Διάγνωση Του Κατέστρεψε Την Ζωή


Το δικαστήριο της Μπολώνια επιδίκασε αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ, υπέρ του Ιταλού σαραντάχρονου δικηγόρου Ρενάτο Γκολστάουμπ
Αιτία, η ψυχική οδύνη που προκάλεσε στον ενάγοντα, μία λανθασμένη μικροβιολογική εξέταση. Το 1997, ο Ρενάτο Γκολστάουμπ, είχε υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση του ιού του aids, σε ιδιωτικό εργαστήριο της Μπολώνια. Ο γιατρός του εργαστηρίου, του είχε ανακοινώσει ότι ήταν οροθετικός, και ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει σχετική αγωγή. Τρία χρόνια αργότερα, ο Ιταλός δικηγόρος, αποφάσισε να υποβληθεί σε νέα εξέταση, αυτή την φορά, όμως, στο κρατικό νοσοκομείο Σαντ Ορσολα. Και η απάντηση ήταν εντελώς διαφορετική: καμία μόλυνση, «αρνητικός στον όρο», και άρα, απόλυτα υγιής. Στο μεταξύ, όμως, ο Ρενάτο Γκολστάουμπ, είχε παρουσιάσει ψύχωση. Χώρισε με την σύντροφο του, συνέχισε να υποβάλλεται, χωρίς λόγο, σε ιατρικά τεστ και εγκατέλειψε την δουλειά στο δικηγορικό γραφείο της οικογένειάς του. Έχασε τους φίλους του, διότι φοβόταν μήπως τους «μολύνει».
«Η ζωή μου μετατράπηκε σε κόλαση, εξ αιτίας του λανθασμένου αυτού τεστ. Αποφάσισα, λοιπόν, να πάρω μια ηθική, αλλά και υλική ικανοποίηση», δήλωσε στους Ιταλούς δημοσιογράφους.
Η δικαστής Ελισαμπέττα Κάντινι Τομμάζι, τον δικαίωσε. Αλλά ο αγώνας του Ρενάτο Γκόλσταουμπ, δεν τελείωσε. Θα προσφύγει και στο Εφετείο, ζητώντας να του δοθεί, από το μικροβιολογικό εργαστήριο που ευθύνεται για το σφάλμα, ολόκληρο το χρηματικό ποσό που είχε ζητήσει, δηλαδή δύο εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=81854

Δεν υπάρχουν σχόλια: